Browniekage med bær

Brownie bær i lag

Tre gange fudgy brownie, intens chokoladefrosting og søde, røde bær i bunkevis.

Solkys, bare tæer i græs, mine to og masser af tid.

Opskriften på den helt perfekte dag, hvis du spørger mig.

Jeg er en heldig én.

Tiden tonser afsted, men jeg udlever min drøm og elsker hver eneste dag.

Kæmpe TAK for jeres evige opbakning.

Fordi I fortsat følger med herinde, selv om jeg forsømmer jer lidt.

For jeres en milliard søde kommentarer på Instagram, Facebook og her.

I gør mig gennemglad! Og giver mig lyst til at bage dagen lang!

Hvilken kage/dessert/lækkeri skal på bloggen næste gang?

Kom med et bud, en smag, en løs idé…

Så vælger jeg én og fremtryller en opskrift.

I får opskriften – og den udvalgte en plade favoritchokolade!

Jeg håber, I vil lege med!

Brownie bær i lag

8-10 personer

Brownie:
240 Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade af god kvalitet
120 g smør
4 æg
360 g sukker
60 g hvedemel
20 g kakaopulver
1/2 tsk flagesalt

Chokoladefrosting:
350 g flormelis
25 g kakaopulver
100 g smør
4-6 spsk kaffe

Desuden:
Røde bær i massevis

Brownie:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i.
Rør mel, kakao og salt i.
Hæld dejen i tre små springforme (12-14 cm i diameter), og bag bundene i ca. 20 min.
Lad dem sætte sig i køleskabet natten over.

Chokoladefrosting:
Kom alle ingredienser i en skål, og pisk dem sammen – først ved lav hastighed, dernæst ved høj, indtil frostingen er let og luftig.
Fordel frosting og bær mellem bundene – og på toppen!
NYD!

Indlægget indeholder affiliatelinks.

54 tanker om "Browniekage med bær"

 1. Mathilde

  Måske kunne du lave en slags nyfortolkning af den klassiske jordbærtærte med chokolade og hyldeblomst eventuelt? :)
  Din blog får mig altid i bage-kage-spise-kage-humør :) Mums!

  Svar
 2. Camilla

  Jeg har længe gået med tanker om at forene bacon og chokolade i en kage – måske sammen med ahornsirup eller karamel. Så jeg kunne godt tænke mig at se det i en af dine lækre og altid fine kreationer

  Svar
 3. Silke

  Sidder og propper mig med Johan Bülows “Summer” -lakridser med hyldeblomst (de er himmelske) mens jeg læser dette indlæg. Kunne du trylle en “Summer” inspireret lækkeri frem. Og måske noget som kunne pyntes med guldstøv, da jeg ikke har brugt det op endnu :)

  Svar
 4. Sofie Studsgaard

  Hold da op, det blev hurtigt en der forsvandt for mig, altså ned i maven ;-). Godt nok lækkert og tog faktisk slet ikke så lang tid før den var i ovnen fra der var begyndt :-).

  Svar
 5. Hanne

  Indenfor en overskuelig fremtid er der kirsebær i sigte – dem kan man aldrig få for meget af . Så noget der smager af kirsebær og chokolade måske.
  Og så må jeg sige tak for en fantastisk blog. Billederne er så smukke, og opskrifterne er til at gå til; selvom de ikke altid kommer til at ligne billedet :-)

  Svar
 6. Sigrid

  Hej Maja

  Sikke en skøn idé. Hvis jeg kunne bestemme hvad du ville lave næste gang, du står i køkkenet skulle det være en opskrift med sommer sød mango og lakrids. Det tror jeg kunne være en spændende kombination.

  Knus Sigrid

  Svar
 7. Louise

  Hej Maja
  Er brownie-bundene stadig gode på 3. dagen? Tænker at bage dem torsdag aften, også færdiggøre og spise kagen lørdag?

  Svar
 8. Emma

  Skal bage den kage i dag!!!! YAY!
  Jeg tager også udfordringen op – du må gerne lægge en opskrift ud af dine små chokolader med passionsfrugt… (det billede fra instagram) <3

  Svar
 9. Mathilde

  Hej Maja
  Jeg er helt ny i dit kage-univers… Jeg er så inspireret. Og har valgt tre Kager fra din blog jeg vil bage til fødselsdagsgæsterne i denne weekend! To med ribs (fryseren skal tømmes så der er plads til nye) også en jordbær/hyldeblomst tærte… Jeg har glædet mig hele ugen til at prøve dem… Nu skal mand og unger bare sendes ud af døren så jeg kan få arbejdsro ;)
  Jeg kunne godt ønske mig en god opskrift med brombær… Ved godt det ik helt er tiden… Men fryseren skal tømmes:) Og jeg ELSKER brombær!
  Tak for inspirationen og god weekend?

  Svar
 10. Mette

  Hej Maja

  Jeg har én eller anden vag ide om at man må kunne lave en malt-flødekaramel, -creme eller -frosting el. noget… Man kan jo købe maltsirup til bagning, og tænker at den mørke smag må kunne bruges til noget. Evt. i kombination med noget med rugbrød eller kanel? Min livretsdessert som barn var lun øllebrød med kold flødeskum, og tænker at det må kunne omsættes til kage på en måde.
  Som du kan høre er det ren baghovedspusleri, men hvis der er nogen der kan trylle noget lækkert og inspirerende ud af ingenting, så må det være dig ?

  Svar
 11. Mette

  En opskrift med abrikoser ville være for dejligt, de overalt i butikkerne lige nu. :-) God sommer

  Svar
 12. Julia

  Hej Maja, jeg elsker din blog. Kunne du ikke komme med at bud på hvordan man kunne få koldskål og kammerjunkere forenet i en kage? Det kunne være fantastisk lige nu, hvor sommeren for alvor nærmer sig…

  Svar
 13. Emilie

  Kære søde Maja.

  Jeg ELSKER din blog, og bliver lykkelig hver gang der er et nyt indlæg. Jeg fik også fat i dig og Annes kogebog sidste år til bogmessen, signeret. Og jeg har fået stor ros for hver opskrift jeg har fulgt fra den.

  Jeg ville elske en opskrift på en hindbærtærte med sprød mørdejsbund, mørk chokoladeganche, flødeskum og friske hindbær. Eller måske en nyfortolkning af citronfromagen? Måske med et lille chokoladeindspark?

  Eller sidst, men ikke mindst en is med mynte, mørk chokolade og vanilje!

  Kærlige chokoladehilsner, Emilie <3

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære søde Emilie

   Alene af den grund må jeg få lavet nogle flere indlæg. Det elsker at gøre folk lykkelige :)

   Og tusind tak for gode idéer! Jeg tager dem med i udvælgelsen. Det bliver godt nok svært at vælge kun én! :)

   <3 - Maja

   Svar
 14. Ann

  Jeg vi gerne se din fortolkning af klasiskeren fra det franske køkken citron-marengs tærte :) Det er en af mine absolutte favoritter – det syrlige og sprøde er især godt en varm sommerdag – men jeg har aldrig fundet den perfekte opskrift. Vil du hjælpe? :)

  Svar
 15. Amalie Frøkjær-Rubbås

  Min kæreste er en gammel mand indeni og vil bare gerne have, at jeg bager jordbærtærter, hindbærsnitter og othellolagkager. Meeen, jeg kan ikke helt få mig selv til at bage nøjagtig dem, som man kan få hos bageren. Så en nyfortolkning af Othellolagkagen kunne være spændende. Jeg har selv gået og overvejet at forandre hindbærsnitten til en citronsnitte med lemoncurd i og citron og hvidchokoladeglasur på. Men jeg er gået lidt i stå med glasuren – for det skal jeg jo ikke være frosting, men glasur. Og det ved jeg ikke helt, hvordan man skal forene på bedste måde med den hvide chokolade. Måske har du også en ide til det, du er jo fuld af dem!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Jeg har faktisk prøvet at lave citronsnitter. Indtil flere gange. (Der er vist ikke de snitter, jeg ikke har prøvet af.) Jeg har både prøvet med lemon curd og citronsyltetøj som fyld. Og citronglasur og hvid chokolade tilsat lidt citronskal. Jeg er ret tosset med alle varianter :)

   Svar
 16. Sabrina Nielsen

  Jeg går lidt med tankerne omkring “Kinder pingui”, som i min optik indeholder alt, hvad en snack skal indeholde (jeg ved godt det er usundt og fyldt med alle mulige numre). Den bløde kage, den søde hvide creme og den sprøde chokolade må da kunne laves til en kombination i en kage også. . Jeg har endnu ikke fået et så tyndt lag chokolade til at få det rigtige knæk inde i en kage. . Endnu. . Kunne godt bruge din ekspertise til dette!! Ellers er flere ispinde hjertens velkomne. Men min gamle ismaskine og en dejlig lang sommer i sigte, kunne jeg godt bruge lidt flere udfordringer på det område! :)

  Elsker din blog og dine skønne opskrifter!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kinder Pinqui – uhh, der er jeg godt nok lidt på udebane. Men tusind tak for udfordringen! :) Og ispinde kommer der stensikkert flere af :)

   Svar
 17. Thea

  Kære Maja
  Jeg er 14 år gammel og kæmpe fan af din blog! Sidste år til min konfirmation fik jeg et signeret eksemplar af din og Annes første bog (med en lille hilsen), og jeg blev SÅ lykkelig!
  Jeg har spekuleret på, om det mon kan lade sig gøre at købe jeres nye bog med signering?

  Nå, nu til min udfordring!
  Jeg udfordrer dig til at bage en lyserød kage af en art. Jeg ved ikke, hvordan man skal gribe det an, men ville det ikke være herligt at lave den med naturlig farve fra f.eks. bær eller rødbede? Man kunne pynte den med limemacarons eller chokoladeganache….

  Tror du egentlig, at man ville kunne lave en slags marmorkage (der smager godt…) ved at hælde skiftevis blondie- og browniedej i en bageform? Man kunne kalde det: “Brondie”!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Thea

   Det er jeg så glad for at høre! Hvor i landet bor du? Hvis du har mulighed for at hente bogen i Valby, signerer vi meget gerne :)

   Og tusind tak for udfordring! :)

   Svar
   1. Thea

    Jeg bor desværre i Varde (i det kolde, mørke Vestjylland), men mellem den 6. og den 8. juni befinder jeg mig i København. Ville det kunne passe? Ellers må jeg jo købe den uden signering :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

     Ja, det passer fint! Send mig en sms på 24216145, når vi er lidt tættere på – så kan vi lave en præcis aftale :)

     Svar
 18. Mari

  Flere slags ispinde. Og en nyfortolkning af peach melba-desserten. Evt noget virgin-Mojito i en eller anden form.

  Btw: eeeelsker jeres nye bog:-)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Jeg kan høre, at der er stemning for ispinde!! Fedt!! Og hvor er jeg glad for, at du er vild med isbogen! TAAAAK <3

   Svar
 19. Anna-Lise Qvist

  En nøddetærte. En kiksebund, med forskellige blandede nødder i karamel og selvfølgelig med lækker lækker chokolade, enten som overtræk, eller mellem nødder og bund. Tænker den skal serveres med lækker vaniljeis og danske jordbær… MUMS.

  Svar
 20. Emilie

  Jeg ville elske hvis du kunne fremstille en kage med mine ynglings elementer – chokolade, mango og saltkaramel!
  Jeg ville bruge den, når jeg (forhåbentlig) har bestået min graduering til sort bælte i judo til sommer! Det ville helt sikkert være en fantastisk “belønning” ;-)

  Svar
 21. Sara M

  Hej Maja

  Som aktiv læser af din blog ser jeg, at du må være næsten lige så vild med cookie og cookie dough, som jeg er det!
  Derfor tænkte jeg på en kage/lagkage med en kombination af cookie dough og chokolade/brownie.
  Evt. chokolade cupcakes med cookie dough frosting!
  Eller en lagkage med chokolade i hvert fald andet lag, og en form for cookie-dough creme i hvert andet lag – og så pyntet med små cookie kugler, eller andet fint?
  Jeg håber du vil tage udfordringen op!
  Og så er jeg hammer spændt på, hvad du kommer op med, og selv afprøve det efterfølgende!

  Mange kærlige hilsner
  Sara

  Svar
 22. Anne-Marie

  Jeg tænker på om du kan lokkes til, at lave fyldte chokolader, hvor fyldet er is? Det kunne være toplækkert og elegant, at servere. Men hvordan skal det lige gribes an? Så chokoladen ikke bliver træls i munden, men smelter sammen med fyldet.

  Kh.
  Anne-Marie

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Det er da en genial idé! Får straks lyst til at prøve det af. Men gad vide, hvor gode venner tempereret chokolade og is er… :)

   Svar
   1. Anne-Marie

    De er desværre ikke de bedste venner, da tempereret chokolade i is, føles grynet i munden. Jeg så for nylig et fif om, at ødelægge tempereringen af chokolade, der skal bruges i is, da det så lettere smelter i munden. Men hvordan man kan gribe det an, ift. at støbe iskonfekt, det er udfordringen… Måske tilsætte mere chokoladesmør? Og kan det mon komme ud af formen, hvis det ikke er tempereret? Men det kan en silikone form selffølgelig hjælpe på
    Der er i hvert fald nogle spændende køkkeneksperimenter forude.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
 23. Sus

  Hej

  Da vi var i Portugal sidste år, fik vi en chokolade kage som blev solgt som verdens bedste.
  Jeg har søgt og søgt for at finde en opskrift på en kage som den, men har ikke kunne finde en…

  Den var bygget op lagvis, hvor hvert andet lag konsistensmæssigt var en blanding af brownie og chokolade ganach og hvert andet lag var Crisp som chokolade kys/marange.
  Til sidst var der et lidt mørkere lag chokolade ganach.
  Den smagte af chokolade himmel…

  Sådan en ku jeg godt bruge en opskrift på ☺

  Sus

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Hvor lyder det spændende. Har du tilfældigvis et billede af kagen? Den kunne jeg godt tænke mig at se :)

   Svar
   1. Sus

    Jeg har et billede af den sidste 1/4 del af kagen :) Den smagte så godt at det var tæt på at der kun var krummerne tilbage da vi kom i tanke om at tage et billede…

    Jeg sender det lige til dig på mail…

    Sus

    Svar
 24. Pernille Sonne

  Et andet bud- noget med mynte og chokolade, mynten strutter allerede på min terasse, den er så parfumeret og intens :-P

  Svar
 25. Pernille Sonne

  Snart tid til stikkelsbær, elsker den syrlige smag med de mange kerner, det er sommer i bærsmag :-), ville gerne høre et bud med det og chokolade, måske hvid? Uhhm…

  Svar
 26. Anne S

  Jeg er helt fortabt i saltkaramel og er ved nogle lejligheder stødt på vidunderet i kombination med mynte, hvilket giver et helt fantastisk pift, synes jeg! Så mit forslag ville måske være noget i retning af en slags aftereight-kage med saltkaramel, evt. både i flydende og knasende form – uihj! Nu bliver jeg jo helt lækkersulten ;-)
  Tak for skøn chokolade-æstetik!!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Så er vi TO! Saltkaramel er guld! Og spændende med myntetwistet. Tak for inspiration! :)

   Svar
 27. Vibeke

  Matcha-te kunne jeg godt tænke mig at prøve i en kage. Det grønne pulver giver sikkert en flot farve, og smagen er subtil :)

  Svar
 28. Line Andersen

  Jeg kunne vildt godt tænke mig en opskrift på en dessert/kage med mint! Jeg elsker mint og chokolade sammen, men synes kun jeg kan finde sådanne opskrifter på amerikanske sider :) ellers kunne det også være fedt at få opskrifter på petit-fours, måske som en slags bryllupstema :)

  Svar
 29. Anna A B

  Har du et bud på en løsning, hvis man ikke ligger inde med tre små, men kun én stor springform?
  Tænker den vil være super fin til min drengs to-års fødselsdag næste weekend.

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Ja, så ville jeg lave en lidt større portion, bage én stor bund i en aflang form og skære tre mindre cirkler ud af den. Evt. vha. en tallerken. Men skær dem først ud dagen efter, når brownien har sat sig :) Og resterne kan jo passende bruges lidt brownie-is eller bare snackes ;)

   Svar
 30. Ann-Sofie

  Du er så utrolig dygtig til at lave desserter, og i starten tænkte jeg på en kombi af passionsfrugt og hvid chokolade, men det er ofte nogle ingredienser, jeg ikke lige har stående. Derfor kunne jeg godt tænke mig at se din fortolkning af en form for banankage/banandessert, da jeg ofte har en masse bananer liggende herhjemme, og det ville være sjovt at se en “dagligdags” opskrift i dine hænder!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Uhhh, det er en god udfordring!! Og én, min mand ville sætte stooor pris på, da han elsker bananer. TAK for smaddergod idé – og dejlig aften!

   Svar
   1. Ann-Sofie

    Jeg er glad for, at du kan lide ideen, og jeg vil glæde mig til (måske) at se dit bud på den.
    Du må også have en rigtig dejlig aften!

    Mange hilsener
    Ann-Sofie

    Svar
 31. Marlene J

  Min første indskydelse var “‘helt klart jordbærtærte – Maja vil sikkert lave den med generøse mængder marcipan og hvid chokolade. Mmmh…”. Et kig i dit opskriftindeks viser dog, at du (selvfølgelig) allerede har en opskrift på jordbærtærte. Det er ikke den klassiske, men dog alligevel en jordbærtærte.

  Så i stedet tror jeg, at jeg vil udfordre dig til at bage en kage med smag af en ingrediens, man normalt ikke forbinder med det søde køkken. Her er frit slag – men tanken er, at man skal kunne smage den ‘hemmelige’ ingrediens; ikke som i kager, hvor eksempelvis bønner erstatter mel, men ikke agerer smagsgiver.

  Jeg håber, du vil tage udfordringen op! Du er så ferm i det ‘normale’ søde køkken, og leverer den ene lækre opskrift efter den anden. Misforstå mig ikke, jeg er meget (!) stor fan af din sædvanlige bagestil, men de kloge siger jo, at det er sundt at forlade sin komfortzone :-) Jeg er spændt på, hvad du finder på – og glæder mig i øvrigt på dine vegne over, at du fuldt fortjent er lykkelig.

  De bedste hilsener, Marlene

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Marlene

   Det lyder som en mega sjov udfordring! Og svær! Men det kan jeg godt li’! :) Jeg har for nylig fået en dessert med friske grønne ærter. Den havde jeg ikke lige set komme – men det smagte ret så fantastisk! Må jeg høre, om du har fået en dessert med en helt usædvanlig ingrediens i?

   Under alle omstændigheder: Tusind tak for input! Og dejlig aften til dig!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *