Hjemmelavede chokoladekarameller

Chokoladekarameller med lakrids og solbær

Jeg er kæmpe fan af hjemmelavede karameller og har intet mindre end syv forskellige varianter stående i skåle foran mig lige nu.

Både hårde og bløde, chewy og fudgy, syrlige, søde og salte banditter.

Karameller er faktisk slet ikke så svære at lave selv – hvis bare man er udstyret med et digitalt sukkertermometer, en god portion tålmodighed og temperaturpræcision.

Og så smager de bare titusinde gange bedre end købekarameller!

Disse chokoladekarameller er min favorit for tiden.

Chewy, fudgy og med den lækreste søde chokoladesmag.

Rul dem i frysetørrede bær, prop dem med nødder eller giv dem et gavmildt drys salt.

De kan det hele!

Chokoladekarameller

20-30 karameller

Ingredienser

Chokoladekarameller:

  • 200 ml piskefløde
    100 g sukker
    50 g glukosesirup
    1 nip salt
    40 g Caraïbe fra Valrhona eller anden lækker mørk chokolade

Pynt:

  • Frysetørrede bær, lakridspulver, flagesalt, nødder…

Fremgangsmåde

Chokoladekarameller:

  • Kom fløde, sukker, glukosesirup og salt i en stor, tykbundet gryde, og bring det i kog.
  • Hak chokoladen groft imens.
    Lad massen koge ved middelvarme, indtil karamellen begynder at tykne og blive gylden.
    Rør lidt rundt i karamellen undervejs.
    Tilsæt hakket chokolade, og lad karamellen koge videre, indtil den har en temperatur på 120 grader.
    Rør godt rundt i karamellen til sidst.
    Hæld karamelmassen i en lille form (ca. 8 x 16 cm) beklædt med bagepapir, og lad den sætte sig natten over ved stuetemperatur.

Pynt:

  • Skær karamelmassen ud i små, firkantede stykker, og pynt dem med frysetørrede bær, lakridspulver, flagesalt, nødder…
    Opbevar karamellerne i en lufttæt beholder – evt. pakket ind i karamel-/bagepapir.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

 

 

7 tanker om "Hjemmelavede chokoladekarameller"

  1. Hanna

    Åh så fina och så gott det låter! Vill testa men hittar inga frystorkade svarta vinbär. Var får du tag på det?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg plejer at købe frysetørrede bær i Torvehallerne – men du kan også få dem i diverse netbutikker. Alternativt så brug frysetørrede hindbær. De er nemme at få fat i :)

      Svar
  2. Emmeli

    Hej Maja
    Fantastisk opskrift, de karameller er blevet vel modtaget herhjemme! Men de er blevet rimeligt hårdt – så hårde de ikke var helt nemme at skære ud (men efter kort tid i munden smelter de på tungen).. På dit billede ser de meget blødere ud. Har du nogen anelse om, hvordan det kan være de bliver hårde? Kan de have stået for længe for udskæring? – de var ikke på køl
    Hilsen
    Emmeli

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Emmeli

      Karamellernes konsistens afhænger af sukkermassens temperatur. Jo højere temperatur, desto hårdere karameller. Det plejer at gå ret stærkt til sidst, så hvis man ikke lige får taget gryden hurtigt af varmen og hældt karamelmassen ud i en form med det samme, kan temperaturen hurtigt blive for høj. Til en anden gang: Skru evt meget ned for blusset til sidst, så temperaturen er nemmere at kontrollere :)

      Smaddergod weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Det er nemmest at bruge, synes jeg. Det er vigtigt at være præcis med temperaturen. Men du kan også godt bruge et sukkertermometer, der ikke er digitalt :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *