Chokoladetrøffelkage med knas

Chokoladetrøffelkage med karamelliserede hasselnødder

Intet slår chokoladekager med knas. Jeg elsker især karamelliserede nødder og drysser dem gerne på is og mousser, gemmer dem i kager og tærter, blander dem i min smoothie om morgen (ja!) og spiser dem som snacks, når den søde sult dukker op.

Her har jeg ristet, afskallet og karamelliseret en håndfuld hasselnødder og gemt dem godt mellem en Bastognekiksebund og en chokoladetrøffel med karamel.

De karamelliserede hasselnødder klæder den silkebløde chokoladetrøffel helt eminent – og gør det umuligt at spise kun ét stykke. Så beregn lige to til hver!

Psst: Jeg er meget begejstret for Bastogne, derfor består bunden af dem. Er dog stensikker på, at Digestive eller Oreos også fungerer forrygende!

Chokoladetrøffelkage med karamelliserede hasselnødder

Kiksebund:
120 g Bastognekiks
60 g smør

Karamelliserede hasselnødder:
100 g hasselnødder
50 g sukker
1 knivspids salt

Chokoladetrøffel:
100 ml fløde
55 g sukker
1 spsk glukosesirup
120 g mælkechokolade
75 g mørk chokolade
20 g smør

Pynt:
Kakaopulver

Kiksebund:
Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål.
Smelt smør i en lille gryde, og bland det med kiksekrummerne.
Fordel massen i en springform (18 cm i diameter), og tryk den godt sammen.
Kom den i køleskabet, mens du laver resten af fyldet.

Karamelliserede hasselnødder:
Rist nødderne i ovnen, og nuldr skallerne af i et tørt viskestykke.
Hak nødderne i mindre stykker.
Smelt sukker til karamel i en gryde.
Rør de hakkede nødder og salt i, og hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir.
Lad massen køle helt af, og hak den så i små stykker.
Fordel 100 g på kiksebunden, og gem resten til pynt/servering.

Trøffel:
Varm fløde op i en lille gryde, og sæt den til side.
Kom sukker i en lille, tykbundet gryde, og smelt det til karamel.
Fjern gryden fra varmen, og tilsæt den lune fløde og glukosesiruppen.
Sæt gryden tilbage på blusset (på svag varme), og rør rundt, indtil massen er homogen.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Hæld forsigtigt karamelmassen over chokoladen, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Skær smørret i tern, og rør det i.
Fordel massen oven på de karamelliserede hasselnødder i springformen, og sæt den på køl natten over.
Drys med kakao lige inden servering, og pynt med resten af de karamelliserede hasselnødder (eller kom dem i en lille skål, så folk selv kan vælge, om de vil have ekstra meget knas.)

17 tanker om "Chokoladetrøffelkage med knas"

  1. Julie lykke

    hej Maja! Jeg lavede denne kage, og hold op, den var bare fantastisk! Men min bund var godt nok meget hård og svær at få af bunden af fadet. Har du nogle råd til, hvad man gør der?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak! Så dejligt at høre! Jeg plejer altid at beklæde bunden af springformen med bagepapir. På den måde er det nemt at få tærten af. Du kan evt. også lave en lidt tyndere bund. Ha’ en dejlig aften – øh – nat! ;-)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  2. Caroline

    Hvis nu man skal lave kagen i en springform med en diameter på cirka 24 cm, hvor meget vil du så foreslå at man ganger opskriften op med? :)

    Svar
  3. Camilla

    Hej Maja,

    Jeg tænkte på om man kan bruge noget andet til at erstatte glukosesirup? Da jeg ikke befinder mig i nærheden af en butik der forhandler det :-))))))

    Svar
  4. Louise

    Hej Maja,

    Sidst jeg lavede noget ligende med oreobund blev trøfflen MEGA hård?! Har du et bud på hvad jeg gjorde galt? Skal lave denne her i aften, så måske du får tid til et hurtigt svar

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Louise

      Jeg har desværre ikke et bud på, hvad der er gået galt. Trøffelmassen i kagen har samme konsistens som alm. trøfler. Så hårde, at man kan rulle den til kugler (eller skære i den), men smelter meget hurtigt. Håber det lykkes i aften! God fornøjelse!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  5. Julie

    Jeg har lige lavet den og jeg vil prøve at tage den ud af køleskabet en halv til en hel time inden servering, måske det hjælper

    Svar
  6. Line Andersen

    Hej Maja! Lækker blog! Har netop lavet dine snikkerscookies til stor begejstring blandt veninderne! Jeg tænkte på om der er en speciel grund til at bruge glukosesirup? Det er ren bage-nysgerrighed, så svar kun hvis du har tid :)

    Kh
    Line

    Svar
  7. Astrid

    Ser lækkert ud, har planer om at kaste mig ud i projektet i den kommende uge og har i den forbindelse et par spørgsmål: Beklæder du springformen med noget eller hvordan får du kagen ud af den? Og mange personer er kagen til?

    Tak :)

    Svar
  8. Pia

    Det lyder rigtig lækker. Hvilken bund kan man lave hvis den skal være glutenfri ?
    God pinse
    Pia

    Svar
  9. Louise

    Åh, hvor ser det bare lækkert ud! Det gør alle dine indlæg :-)) Jeg ville ønske, at der fandtes en “smag”-knap!…

    Hvis jeg nu ville kaste mig ud i en oreobund i stedet, ville du så anbefale, at man skraber vanillecremen af, eller kan den erstatte noget af smøret?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det kunne være SÅ sejt med en smagsknap! Sig lige til, hvis du finder sådan én et sted ;-)

      Jeg vil skrabe vaniljecremen af. Den giver ikke samme sprødhed som smør. Rigtig god fornøjelse! Og god sommeraften!

      Svar
  10. Sabrina

    Åhh Maja altså! Hvor er du bare skyld i virkelig virkelig mange hede chokoladedrømme! Hvis jeg havde fløde herhjemme var jeg gået i køkkenet med det samme ;-)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *