Fløjlsbløde chokoladetrøfler med strejf af salt

Fløjlsbløde chokoladetrøfler

Søde og fløjlsbløde mælkechokoladetrøfler med fine strejf af salt og et lille drys kakao. Min favoritkonfekt, uden tvivl, og min mands ligeså. Lav trøffelmassen i dag, smugsmag en masse undervejs og tril resten til kugler i morgen. Så nemt – og så lækkert!

Fløjlsbløde chokoladetrøfler med strejf af salt

30 trøfler

Ingredienser

Mælkechokoladetrøfler:

  • 200 g mælkechokolade af god kvalitet
    100 ml piskefløde
    15 g glukosesirup
    1 godt nip salt

Pynt:

  • kakaopulver

Fremgangsmåde

Mælkechokoladetrøfler:

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
    Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
    Smag til med salt.
  • Smag lidt mere – bare lige for en sikkerheds skyld…
    Sæt trøffelmassen i køleskabet natten over.

Pynt:

  • Tril trøffelmassen til små kugler, og rul dem i kakaopulver.
    Opbevar trøflerne i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.

Tip: Ønsker du et syrligt modspil til de søde trøfler, kan kakaopulveret erstattes af frysetørret bærstøv.

Milk chocolate truffles with sea salt

Serves 30

Ingredients

Milk chocolate truffles:

  • 200 g milk chocolate
    100 ml heavy cream
    15 g glucose syrup
    1 pinch of salt (to taste)

Decoration:

  • cocoa powder

Instructions

Milk chocolate truffles:

  • Melt chocolate in a bowl over a pan of simmering water (bain-marie) and remove bowl from heat.
    In a small saucepan, bring cream and glucose syrup to a boil and pour over chocolate.
    Let sit for 1 minute.
    Using a rubber spatula, slowly stir in a circular motion, starting from the center of the bowl and working out to the sides, until the mixture is silky smooth.
    Add sea salt to taste.
    Refrigerate overnight.

Decoration:

  • Roll into small balls and coat with cocoa powder.
    Keep in a box in refrigerator until serving.

Fløjlsbløde chokoladetrøfler

Opskriften er udviklet til og bragt i ‘Juleliv’ (Politiken).

8 tanker om "Fløjlsbløde chokoladetrøfler med strejf af salt"

  1. Stine

    De smager dejligt!!! Jeg lande dem til ’strikkeklubben’ i aftes. Desværre blev de meget bløde, så snart de kom ud af køleskabet. Har jeg gjort noget forkert??
    Mange hilsener,
    en Majavase.dk-fan

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære søde majavase.dk-fan

      Først lige tak for det ;) Lavede du trøflerne af Jivara? Hvis ikke, kan det sandsynligvis chokoladen, der ‘bærer’ skylden. Konsistensen kan nemt forandre sig, hvis du bruger en anden chokolade. Når det er sagt, bliver mine også dejligt bløde efter lidt tid og smelter vidunderligt i munden, så jeg lader dem faktisk ofte stå lidt, inden jeg sætter tænderne i dem (hvis jeg altså kan vente…) :)

      Smadderglædelig jul og godt nytår! Jeg håber, at vi mødes herinde igen i 2017 :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  2. Ann Weiss

    Hvor lang holdbarhed har de når der er fløde i?
    Den kommer jo op at koge, så det må forlænge flødens holdbarhed??

    jeg vil rigtig gerne lave dem til jul, men har ikke tid til at stå dagen før og lave dem ;)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      De holder sig fint i mange dage. Jeg tør ikke give dig et eksakt antal dage, men hvis de skal spises juleaften, kan du i hvert fald sagtens gå i gang nu :) Hvis du tør… De havde ikke holdt så mange dage hos mig (pga de små chokoladeglade nisser) ;)

      Glædelig jul!

      Svar
      1. Ann Weiss

        1000tak for svar :)
        Ja det er så lige om man kan holde fingrene fra det, men jeg må jo sætte lås på ;) Lavede det også sidste år og det er så lækkert! Vil prøve denne opskrift denne gang!

        Svar
  3. Liza

    De ser så lækre ud! Jeg har en idé om at give lidt gavekurve med hjemmelavede lækkerier til jul, og trøffelkuglerne kunne være et perfekt indslag. Tror du, at de ville kunne holde sig under juletræet en time eller to, hvis man nu inden da opbevarer dem køligt i sit skur? Eller ville de mon smelte sammen?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *