Christianshavnertærte

Christianshavnertærte à la Lagkagehuset

Ikke særlig sjældent er jeg blevet spurgt om et remake af den jordbærsøde Christianshavnertærte. Den vanvittigt populære kage fra Lagkagehuset, du ved. I fredags fik jeg tid og farede fluks til Nørrebro for at købe en kage, jeg kunne smage.

Hjem igen med munden fuld af kage – og hovedet fuld af idéer. Efter et par timers trylleri stod denne lyserøde sag på mit bord. En Christianshavnertærte med Maja-touch.

Saftig og sej hasselnøddebund fuld af smag – takket være de dejligt ristede hasselnødder. Sødt, cremet jordbærskum smagt til med masser af vaniljekorn og citronsaft og støbt i små eklipseforme. Knap så sødt som i den oprindelige Christianshavnertærte – lige som jeg allerbedst kan lide det! Og endelig: friske bær, stedmoderblomster, skovsyre og minimacarons. Sidstnævnte er mest for øjets skyld og må endelig ikke afholde dig fra at bage kagen.

Resultatet? 6 ud af 6! Både smag og syn slår Lagkagehusets, hvisker jeg lige stille og i al beskedenhed. Og så er den tilmed glutenfri.

Christianshavnertærte à la Lagkagehuset

Kagen svarer til 6-8 kageglade. Max. 2 ifølge mit testpanel…

Christianshavnertærte à la Lagkagehuset

Christianshavnertærte

6-8 personer

Ingredienser

Hasselnøddebund:

  • 200 g hasselnødder
    200 g sukker
    korn af ½ vaniljestang
    1 nip salt
    100 g æggehvider

Jordbærmousse:

  • 2 blade husblas
    70 g jordbær
    20 g sukker
    korn af 1/2 vaniljestang
    saft af 1/2 citron
    130 ml piskefløde

Pynt:

  • friske hindbær
    friske ribs
    lilla stedmoderblomster
    rød skovsyre
    evt. lyserøde minimacarons

Fremgangsmåde

Hasselnøddebund:

  • Rist hasselnødder i 5-10 min ved 200 grader, til de er godt gyldne og får hele huset til at dufte.
    Gnub skallerne af i et rent viskestykke, og lad nødderne køle af.
    Blend halvdelen af hasselnødderne til groft mel, og hak resten meget groft.
    Kom hasselnøddemel og grofthakkede hasselnødder i en skål, og tilsæt sukker, vaniljekorn og salt.
    Bland det hele sammen.
    Tilsæt æggehvider, og pisk dejen sammen – i ca. 1 minut.
    Beklæd bunden af en springform (18 cm i diameter) med bagepapir, og fordel dejen heri.
    Bag bunden i ca. 25 min ved 175 grader, til den er godt gylden.
    Lad den køle helt af.

Jordbærmousse:

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Bring jordbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft forsigtigt i kog, og lad det simre i ca. 5 min.
    Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den ud i den varme jordbærpuré.
    Blend massen, og si kernerne fra.
    Lad puréen køle af til håndvarm.
    Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt den håndvarme jordbærpuré i.
    Fordel moussen i små eklipse-silikoneforme (i to forskellige størrelser), og sæt dem i fryseren i min. 2 timer eller natten over.

Samling og pynt:

  • Placer moussebomberne oven på bunden, og lad dem tø op i køleskabet i 1-2 timer.
    Fordel hindbær, ribs og evt. minimacarons i hullerne.
    Pynt med blomsterblade og server!

Tip: Prøv at gemme store stykker mørk chokolade i hasselnøddebunden (selv om den originale ikke har det.) Det er slet ikke nogen dum idé!

Tip: Har du ikke små eklipseforme i skabet, så brug halvkugleforme eller lign. i stedet! Det skal nok blive drønsmukt uanset!

Strawberry hazelnut cake

Serves 6-8

Ingredients

Flourless hazelnut cake:

  • 200 g well-roasted hazelnuts
    200 g sugar
    seeds of ½ vanilla pod
    1 pinch of salt
    100 g egg whites

Strawberry mousse:

  • 2 sheets of gelatine
    70 g strawberries
    20 g sugar
    seeds of ½ vanilla pod
    juice of ½ lemon
    130 ml heavy cream

Decoration:

  • raspberries
    red currants
    purple pansies
    wood sorrel
    (pink mini macarons)

Instructions

Flourless hazelnut cake:

  • Chop half of the hazelnut coarsely.
    Put the other haft into a blender and pulse until coarsely ground.
    Transfer chopped hazelnuts and hazelnut meal to a bowl.
    Add sugar, vanilla seeds and salt and mix well.
    Add egg whites and beat together for about 1 minute.
    Pour dough into a springform pan (18 cm diameter) lined with parchment paper. Bake for 25 minutes at 175 until golden.
    Let cool completely.

Strawberry mousse:

  • Soak the gelatine in cold water.
    In a saucepan, bring strawberry, sugar, vanilla seeds and lemon juice to a boil and let simmer for 5 minutes.
    Squeeze excess water from the sheets, and stir into the warm strawberry mixture.
    Blend strawberries until smooth and strain through a fine sieve.
    Allow to cool.
    Whip the cream to soft peaks and carefully fold into strawberry purée.
    Pour mousse into small eclipse silicon mould (preferably two difference sizes) and let freeze for at least 2 hours or overnight.

Decoration:

  • Place strawberry mousse bombs on top of hazelnut base and let thaw in the refrigerator for at least 2 hours.
    Decorate with raspberries, red currant, mini macarons and edible flower petals.

Christianshavnertærte à la Lagkagehuset

30 tanker om "Christianshavnertærte"

  1. Marianne

    Hej Maja. Jeg drømmer om at kunne servere en “hjemmelavet christianshavnertærte” til et arrangement med 35 mennesker. Jeg faldt over din smukke version, og vil gerne bruge din opskrift – tror du, at man vil kunne lave kagen større? Jeg har en form der kan justeres og blive ret stor. Men hvordan med bagning af nøddebunden, skal den have længere tid og bliver den så ikke brændt?
    På forhånd tak for hjælpen :-)

    Svar
  2. Charlotte Strand

    Hej Maja
    Tro du jeg vil kunne lave denne smukke kage med et “juleagtigt tvist” og i stedet for jordbær bruge Amarena kirsebær??
    På forhånd tusind tak for svar:)
    Mvh. Charlotte

    Svar
      1. Charlotte Strand

        Hej Maja
        Tusind tak for dit svar, den vil jeg hélt sikkert forsøge mig med:)
        De bedste julehilsner til dig

        Svar
  3. Katrine

    Hej så fin kage??? kan bunden fryses eller bages et par dage i forvejen? Skal bage torsdag men lægge sammen og bruge lørdag?
    Tak

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Den kan sagtens bages torsdag og serveres lørdag. Den holder sig saftig og lækker i flere dage :)

      Svar
  4. Signe

    Hej Maja.
    Sikke en smuk kage, tror du at man kan lave den med andre bær, som f.eks blåbær? Jeg vil gerne lave den til min søns 1 års fødselsdag. Men vil se om jeg ik kan få den lidt mere blå end lyserød, hvis du forstår :)
    Mvh Signe

    Svar
  5. Olivia

    Hej Maja,
    Dine kager er altid så vidunderligt smukke og jeg elsker at forsøge at gøre dig kunsten efter.
    Dog har jeg svært ved at finde pæne fade at præsentere mine kager på, så ville spørge dig hvor finder du dine henne? Såsom denne?
    Håber du vil hjælpe :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Olivia. Hvor ER det sødt sagt. Selvfølgelig vil jeg hjælpe! Jeg har en del fine fade fra Lov i Listed og Würtz. Dejlig weekend til dig! Søde hilsner Maja

      Svar
  6. Sofie

    Ser godt nok lækker ud. Hvad er eklipseforme og hvor kan de købes? Hvis muligt må du meget gerne indsætte et link til dem.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg har købt mine i Paris, men jeg har lige talt med ‘Kunst og køkkentøj’ og de er altid meget hjælpsomme! Så de kan sagtens bestille dem hjem (hvis de ikke allerede har gjort det) :)

      Svar
      1. Sofie

        Tak for det. Ja det er nemlig altid meget hjælpsomme i K&K. Har du evt. mulighed for at tage et billede af formene, så jeg ved hvad det er jeg er på jagt efter :-)

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Ja, det kan jeg sagtens… Ellers gå ind i Kunst og Køkkentøj og vis dem billedet af kagen. Så er jeg stensikker på, at de kan hjælpe. Og hils fra mig ;)

          Svar
  7. Helle Christiansen

    Kan man bruge sprøjteposer i stedet for siliconeforme? Det bliver nok ikke lige så fint, men jeg skal lave tre styk :-)
    Hvilket også gør at det kniber med pladsen i køleskabet… så ville man kunne lade moussen stå i en skål natten over og så sprøjte det ud på kagen om morgenen, og så lige slutte med en halv times tid i køleskab for at samle sig?

    Hilsen Helle

    Svar
  8. Bente

    Nøj christianshavner kagen er en af mine ynglings kager. Jeg glæder mig til, at afprøve denne version. Tusind tak. Din kage er fantastisk smuk.
    Kh Bente

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt! Jeg håber, at den lever op til forventningerne! Den har i hvert fald gjort mange glade her! :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  9. Sam

    Jeg har længe “stalket” dig på Instagram og dine kager er simpelthen en drøm❤️❤️
    Laver du også kager til andre? Jeg har set at du har skrevet opskriften på alle dine kager men jeg kan virkelig ikk bage.
    På forhånd tak?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, hej stalker ;) Jeg tilbyder desværre ikke den slags. Har for travlt med andre jobs. Men jeg håber, at du vil fortsætte med at stalke mig alligevel ;) Søde hilsner Maja

      Svar
  10. Nadia

    Hej søde Maja☺️
    Smukt som altid??
    Jeg hørte engang at hemmeligheden bag christianshavnerbunden var Tuc kiks, kan det være rigtigt??

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tak, søde Nadia. Ja, de putter kiks i den ‘rigtige’ opskrift, men jeg synes, at bunden bliver endnu lækrere uden! På den måde kommer de ristede hasselnødder til deres fulde ret! :)

      Svar
  11. Carina

    Jeg har ikke rigtig nogle forme at bruge (er ikke så pro i kagebagning), men tænker, denne skal være en af mine ferieprojekter :) Kan man evt bare sprøjte moussen ud på kagen med en sprøjtepose, og så sætte den på køl?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg har desværre ikke afprøvet den med agar agar eller lign. Men alternativt kan du piske fløde til skum og vende noget hindbærpuré forsigtigt i – og så bare smøre hindbærskummet ud i et lag på kagen. Den får ikke et helt lige så skarpt look, men smagen vil stadig være helt i top! Og bunden smager så godt, at den kan spises uden noget ;)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *