Cookiekage med karamelganache

Cookiekage cookietærte dulcey

Kæft I er seje! Og fulde af fantastiske idéer!

Tusind TAK fordi I ville lege med.

Det er sjovt og smadderinspirerende at høre, hvad I går og drømmer om – og savler over.

Og også ret så umuligt at udvælge den bedste idé.

Mango-lakrids, myntekaramel, marengstærte, maltdessert og mange flere står nu på min to-do, og jeg glæder mig allerede afsindigt meget til at opfylde nogle af jeres drømme.

Cookiekage cookietærte dulcey

Opskriften i dag er til ære for Sara, der ønsker en opskrift med cookie(dough) og chokolade.

Jeg er selv kæmpe-kæmpe cookiefan, men synes sjældent, at der er nok chokolade i de cookies, jeg får serveret.

Dét er der i denne her fætter.

Eller rettere sagt oven på.

En stor, sprød, saltet cookie med gavmilde mængder af fløjlsblød, sød Dulcey-ganache.

Cookiekagen kalder vi den. Og vi er vilde med den!

Faktisk så vilde, at vi allerede har spist tre.

Cookiekage cookietærte dulcey

På to dage…

Cookiekage cookietærte dulcey

OPSKRIFT

10 personer

Cookiebund:
75 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
100 g hvedemel
50 g finvalsede havregryn
1/2 tsk salt
50 g Dulcey fra Valrhona
50 g saltede peanuts

Dulcey-ganache:
200 g Dulcey fra Valrhona
100 ml piskefløde
15 g glukosesirup
1/3 tsk salt

Pynt:
Dulcey-drizzle
Spiseligt guldstøv

Cookiebund:
Kom smør og brun farin i en skål, og pisk det lyst og luftigt.
Pisk æg i.
Rør mel, havregryn og salt i.
Hak chokolade og peanuts groft, og vend dem i.
Fordel dejen i en tærteform med løs bund (22 cm i diameter).
Bag cookiebunden i 10-12 min ved 200 grader.
Lad den køle helt af.

Dulcey-ganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløde og glukosesirup forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Smag til med salt.
Fordel ganachen oven på cookiebunden, og sæt kagen på i køleskabet i mindst fire timer eller natten over.

Pynt:
Pynt kagen med chokoladedrizzle og spiseligt guldstøv.
Nyd!

Cookiekage cookietærte dulcey

Indlægget indeholder affiliatelinks.

30 tanker om "Cookiekage med karamelganache"

  1. Marie

    Kan man lave en den en uge før man skal bruge den og lade den blive i fryseren til dagen hvor den skal bruges? :-)

    Svar
  2. Rikke

    hej Maja…

    Jeg har i går bagt din lækre kage med STOR succes. Dog er min kage ikke lige så flot som din, hvordan får du ganachen til at være så flot “lige” :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor DEJLIGT! Og jeg tror, at svaret må være øvelse. Så du må bare bage løs ;) Ha’ en vidunderlig weekend!

      Svar
  3. Louisa Pregn-Jacobsen

    Hej Maja
    Mangler sådan en ide til en Thanksgiving Desert (mere)… Vi skal lave den helt store menu og stå i køkkenenet hele dagen ;-) Den ene dessert er en pecan pie med whisky flødeskum, men så skal vi have én mere “sød ting”… Tænkte om du have et godt forslag?
    Og tak for en god blog og helt fantastiske opskrifter!!!
    Mvh
    Louisa (Søster til Thomas Prehn ;-) )

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Louisa

      Hvor hyggeligt at høre fra dig herinde :) Hvor lyder det som et hyggeligt (og omfattende projekt). Pecan pie med whiskyflødeskum lyder smadderlækkert, men også lidt tungt, så måske den anden kage skal være lidt lettere? Jeg vil meget gerne hjælpe med forslag, men kan du uddybe lidt? Eller nævne et par smage, I særligt godt kan lide? Så kommer jeg med glæde med forslag :)

      HILS mange gange <3

      Kh Maja

      Svar
      1. Louisa Prehn-Jacobsen

        Tusind tak!!! Thanksgiving er ofte noget med kanel, tranebær, æble og ahorn sirup… Ja og så pumpkin …men det er lidt svært i DK synes jeg…Det skal også helst ikke være så tidskrævende da vi også har kalkun med tilbehør på programmet ?
        Skal nok hilse ?

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Uhhh, det er svært. Måske nogle små chokoladetrøfler med kanel? Nogle vil mene, at trøfler hører sig julen til, men jeg synes, at de smager så godt, at de skal spises året rundt ;) Du kunne også lave noget med kanel, ristede hasselnødder og chokolade. Det er også en sikker vinder! :)

          Svar
  4. Frederikke

    Hej Maja,
    Skøn opskrift! Og nu har de endelig fået 250g Valrhonaplader i Irma til 80kr. Bargain ;)
    Jeg skal bage den til en fødselsdag på fredag, men tror du, den kan holde sig, hvis jeg bager den i aften? :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Fantastisk! Godt tiltag, Irma! :) Og ja, den kan sagtens holde sig to dage. Cookiedelen bliver måske en smule tørrere for hver dag, der går, men ganachen skal nok kompensere ;) Ha’ en dejlig aften!

      Kh maja

      Svar
  5. Regitze

    Har lige lavet den med mælkechokoade – det kan også anbefales! Det er ikke meningen, at den skal være sprød som en cookie vel? Min var nemlig blød og kun sprød helt ude i kanterne.

    Svar
  6. Ane

    Hej Maja
    Tak for en skøn blog og dejlige kogebøger!
    Jeg er gået i krig med denne opskrift, men min cookiebund virker temmelig ubagt, undtagen langs kanten, efter 13 minutter. Skal den det? Kan det være fordi den er bagt ved alm. ovn varme og ikke varmluft eller hvad bruger du?
    Mvh Ane

    Svar
  7. Mille

    Det ser helt fantastisk ud! Du er virkelig dygtig<3 Jeg kan ikke vente med at prøve at lave den:) Hvor køber man Dulcey chokolade??

    Svar
    1. Maja Forfatter

      I Irma, Mad&Vin eller diverse netbutikker. Du kan trykke på linket i opskriften, så havner du i den netbutik, jeg plejer at købe Dulcey fra :)

      Svar
  8. Sara M

    Neeeej hvor lækkert at du valgte min ide! Den overgår alt hvad jeg havde forestillet mig!
    Hoooold nu op hvor ser det bare godt ud – jeg skal vidst en tur i køkkenet med det samme :-)
    Knus Sara

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er du sød, Sara! Er glad for, at den lever op til dine drømme ;) TAK for skøn idé. Kram Maja

      Svar
  9. Line

    Hej <3

    Den kage ser aaalt for fin og lækker ud! Og den skal prøves !
    Men kan man evt bruge noget andet end dulcey chokolade, eller kan man evt finde det i en alm butik? :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Line. Du kan sagtens bruge en anden chokolade. Jeg har også testet den med mørk chokolade – og den blev også smadderlækker. Du skal dog justere i flødemængden, så din ganache ikke bliver for blød/hård :)

      Svar
      1. Esben T

        Hej Maja. Hvis man beslutter sig for, f.eks. en mørk chokolade frem for dulcey, skal der så mere eller mindre fløde i ganachen?

        De bedste hilsner

        Svar
          1. Maja Forfatter

            Regn med 1:1 i forholdet mørk chokolade:fløde – lidt afhængig af, hvilken mørk chokolade I bruger :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *