Delekager med hindbær og lakrids

Delekager med lakrids og hindbær

Efter et par ugers stilhed her på bloggen er jeg tilbage med kæmpestor taknemmelighed, masser af søde opskrifter og en hemmelighed (som giver mig store sommerfugle i maven og som jeg heldigvis snart kan løfte sløret for.)

Først lige TAK! Fik jeg sagt, at jeg er fuldstændig blown away over alle jeres smukke nytårsdesserter? Ellers gør jeg det altså lige igen. Tusind tak fordi I gad dele dem med mig. I gjorde min nytårsaften helt-helt særlig.

Og nu til KAGE. Jeg må ikke være den eneste, der trænger til lidt (selv)forkælelse for at overleve laaaaange, kolde januar?

Jeg delte disse hindbærsøde delekager med lakrids og hindbær på Instagram sidste sommer og har siden da fået et hav af ønsker om en opskrift. Den får I – liiidt forsinket – her.

Delekagen, eller 2 pers. kagen om man vil, består af en sej, melfri mandelbund med store strejf af lakrids og salt, let og syrligsød hindbærmousse, fløjlsblød lakridsganache og masser af freestyle. Hold dig endelig ikke tilbage med pynten. Det må godt være lidt vildt!

Kagen er perfekt til Valentinsdag… og hvilken som helst anden dag! Så skynd dig at finde (på) en kageanledning og forkæl løs! ♡

Kærlige hilsner,

Maja

Delekager med lakrids og hindbær

Delekager med hindbær og lakrids

3 delekager (6 personer)

Ingredienser

Mandelbunde med lakrids og salt:

  • 150 g smuttede mandler
    150 g sukker
    1 1/2 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow
    1/3 tsk salt
    75 g æggehvider

Hindbærmousse:

  • 2 blade husblas
    150 g hindbær
    75 g sukker
    korn af 1/2 vaniljestang
    1 spsk citronsaft
    100 ml piskefløde
    100 g græsk yoghurt, 10 %

Lakridsganache:

  • 100 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade
    50 ml piskefløde
    15 g glukosesirup
    1/2-1 tsk rålakridspulver fra Johan Bülow

Pynt:

Fremgangsmåde

Mandelbunde med lakrids og salt:

  • Rist mandlerne i ca. 5 min ved 200 grader, til de er godt gyldne, og lad dem køle af.
    Blend halvdelen af mandlerne til mel, og hak resten groft.
    Rør mandelmel, grofthakkede mandler, sukker, rålakridspulver og salt sammen i en skål.
    Tilsæt æggehvider, og pisk det hele godt sammen.
    Kom bagepapir i bunden af tre små, runde forme (12 cm i diameter), og fordel dejen i formene.
    Bag bundene i 15-18 min ved 175 grader, til de er godt gyldne.
    Lad bundene køle helt af.

Hindbærmousse:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
    Bring hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft forsigtigt til kogepunktet i en gryde, og lad det simre i ca. 5 minutter.
    Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré.
    Si kernerne fra, og lad puréen køle af til håndvarm.
    Pisk fløden til let skum i en stor skål.
    Tilsæt græsk yoghurt, og pisk det forsigtigt sammen med fløden.
    Vend lidt af skummet i den håndvarme hindbærpuré, og vend derefter forsigtigt resten i.
    Fordel moussen i små eklipse-silikoneforme (ca. 4 cm i diameter), og kom dem i fryseren i min. 3 timer eller natten over.

Lakridsganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
    Stavblend evt. ganachen.
  • Smag ganachen til med rålakridspulver, og sæt den i køleskabet i et par timer, så den sætter sig, men stadig er sprøjtbar.

Samling af kagerne:

  • Placer de frosne hindbærmousser på lakridsbundene, og lad kagerne tø op i køleskabet.
    Kom lakridsganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små dutter ud på bundene.
    Pynt løs med resten af elementerne.
    Del og nyd!

Tip: Jeg tilsætter rålakridspulveret, når ganachen er ‘færdig’, så de små lakridsstykker bevares og giver et lidt stribet look og en ‘prikkende’ lakridssmag.

Raspberry liquorice cakes for two

Working on getting it translated. In the meantime, Google Translate is your friend.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

8 tanker om "Delekager med hindbær og lakrids"

  1. Anja

    Vil gerne bage disse, men vil bare være helt sikker på hvordan man bager bundene. Skal man piske æggehviderne stive inden de blandes med det andet eller ej?

    Svar
  2. Casper

    Hvis man nu skulle have en lille klat hjemmelavet is til, hvad ville så passe? En ganske alm vanilleis ?

    Svar
  3. Rebekka

    Nøj, de ser lækre ud! Jeg kan ikke tåle nødder, så tror der er en af dine andre kagebunde der vil passe godt?

    Svar
  4. Marie Lundholm

    Wauw, hvor er de flotte.
    Jeg skal snart holde familie-kage-fødselsdag – jeg tror, disse kager skal med på bordet :D

    Svar
  5. Karen

    Kære Maja.
    Det er altid en fornøjelse at læse og udføre dine opskrifter. De fungere bare altid ❤.
    Jeg tænkte på om du har en sted du kunne Anbefale til køb af spiselige blomster?
    Jeg har så svært ved at finde dem.
    De bedste hilsner

    Karen

    Svar
  6. Rikke Heimbürgee

    En hemmelighed, du snart kan afsløre…… må man gætte Enten skal Skyen være storesøster….? Eller også træder du et endnu større skridt ind på den flotte karrierevej? Uanset – dejligt at høre fra dig igen :-*

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *