Gateau Marcel

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Den store kærlighedsdag nærmer sig, og der er bryllupsplanlægning på menuen.

Bryllupskagen er lige nu til diskussion.

Jeg stemmer for Strangas – min kæreste (og kontoen!) for forskellige hjemmetryllede kager.

Bryllupskage til 200 mennsker? Hmpff. Piece of cake. Eller.

Under alle omstændigheder skal der eksperimenteres amok!

I går bagte jeg den fantastiske franske moussekage, Gateau Marcel, og kombinerede den med passionsfrugt, havtorn og andre syrlige elementer.

Ren kagelykke.

Der er ret stor sandsynlighed for, at den skal på bryllupsbordet i en twistet version.

Du skal nok få både opskrift og billede, hvis det sker.

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Her er opskriften på den traditionelle Gateau Marcel.

Proppet med yndlingschokoladen Caraïbe 66 % fra Valrhona.

Håber din weekend bliver vidunderlig og (kage)sød!

 

Ingredienser (omkring 10 personer)

150 g Caraïbe mørk chokolade

150 g smør

150 g sukker

100 g pasteuriseret æggeblommer

120 g pasteuriseret æggehvider

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret luftigt i en anden skål.

Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland resten af sukkeret (1/3) undervejs.

Vend de piskede hvider i chokoladeblandingen.

Smør en springform (18 cm i diameter), og fordel halvdelen af moussen i formen.

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min.

Stil resten af moussen på køl imens.

Lad den bagte bund køle af, og fordel resten af moussen oven på bunden.

Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig natten over.

Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv.

Pynt den med chokoladespåner og bladguld.

Gateau Marcel - chokolademoussekage

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

75 tanker om "Gateau Marcel"

  1. Sofie

    Hej Maja

    Jeg er blevet sat til at bage kagen her (som i øvrigt er helt fantastisk) til min lillesøsteren konfirmation.. Da min kæreste og jeg prøvede at bage den, havde vi dog ét problem: Hvordan får man siderne pæne?

    Svar
    1. Jesper

      Jeg smør kanten af spingformen med rigeligt smør og hælder derefter sukker i (på højkant) og ruller sukkeret hele vejen rundt, det giver en pæn kant.

      Svar
  2. Simone

    Det her en den nye kage jeg bliver bedt om at lave til andre, hver gang folk smager den bliver de forelskede! :) Ganske fantastisk…

    Svar
  3. Mette Winther

    Har nu lavet din udgave af kagen flere gange. I dag blev den lige lidt ekstra god og luftig.
    Har pisket æggehviderne af to omgange. Først halvdelen af hviderne, med halvdelen af 1/3 af sukkeret (25 gr.) og vendt i chokoladebl. inden det blev bagt.
    De sidste hvider og sukkeret piskede jeg efter kagen var bagt og vendte det med den sidste del af choko.blandingen, da kagen var kølet af. Har tidligere oplevet at moussen faldt lidt sammen, men i dag fik jeg en utrolig luftig og lækker mousse.

    Svar
  4. Mille

    Hejsa
    Jeg står og skal lave dessert i glas, med hvid, lys og mørk chokolademousse
    Kan jeg lave den iaften og servere den lørdag aften ?

    Svar
  5. Michelle

    Hej Maja :)
    Tak for en lækker opskrift – den skal afprøves i weekenden, hvor jeg får besøg af min bror (som i øvrigt anbefalede mig din hjemmeside, da han vidst kender dig ;) )
    Jeg vil gerne være sikker på at bruge noget godt chokolade til kagen, men mit kendskab til chokolade er ikke særlig stort.. Jeg kan ikke nå at bestille på nettet og bor i det midtjyske.. Kan jeg bruge fx 70% fra Lindt?
    Mvh Michelle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Michelle

      Hvor pudsigt. Hvad hedder din bror? Dejligt, at du fandt herind :) Valrhona kan bl.a. købes i Irma, hvis I har sådan nogle i det midtjyske ;) Men ellers vil jeg bare anbefale dig at bruge den mørke chokolade, du allerbedst kan lide. Rigtig god fornøjelse!

      Kh Maja

      Svar
      1. Michelle

        Tak for hurtigt svar, Maja. :)
        Min bror hedder Nicklas Pedersen. Han er kok, tjenerelev og arbejder også lidt som fotograf. 20 år, og bor i Aarhus. Jeg ved ikke, om det ringer nogen klokke hos dig? :)
        Men nu har jeg hvert fald handlet til din lækre kage. Jeg får altid lidt præstationsangst, når jeg skal lave mad til ham. ;) Så det er perfekt med en dejlig udførlig opskrift! God weekend til dig.
        Kh Michelle

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Haha, hvor sjovt. Jo, der ringer bestemt en klokke! Jeg håber, at han kan lide kagen. Ellers må du give mig skylden ;) Hils ham mange gange! Og ha’ den dejligste weekend!

          Kh Maja

          Svar
  6. Jeanne

    Hej
    Har lavet to af denne kage i to forskellige størrelser.. Men forstår ikke konsistensen på min mousse?
    Den bliver meget sej i det.. Er det meningen?

    Svar
  7. Jeanette

    Kære Maja,

    Tak for altid (lidt for) lækker inspiration ;o)

    Har du prøvet at lave kagen uden alm. sukker? evt prøvet med sukrin eller kokossukker?

    Bedste hilsner
    Jeanette

    Svar
  8. Sigrid

    Hej Maja

    Jeg har planer om at lave denne kage til min fødselsdag d. 15 december, men vil lige høre om du har en teknik til ikke at ende med sprøde sukkerkorn i moussen ?
    Jeg får også 22 gæster og har to springforme på 23 cm. Vil jeg godt kunne lave normal portion X 2, og stadig væk ikke få to meget flade kager ?

    Knus Sigrid

    Svar
  9. Sidsel

    Kære Maja,

    jeg skal lave en stor navngivelseskage til på lørdag med Chokoladebunde med hasselnødder, chokolademousse og hindbærmousse – kan jeg godt bruge denne opskrift på mousse (uden at bage kagen, men ved at bage andre slags bunde)?

    Kærlig hilsen Sidsel, 15 år:)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sidsel

      Du kan sagtens bruge moussen med andre bunde. Behold bunden i springformen, og fordel moussen deri, så snart du har rørt den sammen :)

      Rigtig god fornøjelse!

      Kh Maja

      Svar
  10. Iben

    Hej :)

    Et Par spørgsmål:

    Kan kagen laves i en tærteform der er 28 cm i diameter?

    Ved du hvor man kan købe chokoladen som du bruger til den?

    På forhånd tak.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Iben

      Den kan sagtens laves i en 28 cm, men så skal den ganges op. Ellers bliver den meget flad :) Tryk på linket – så havner du i en webshop, der sælger chokoladen :)

      Rigtig god fornøjelse!

      Kh Maja

      Svar
  11. hannah hjorth

    Er der en måde hvorpå man kan undgå at sætte kagen på køl natten over? husblas? fryser? nogen tricks?
    Den ser vildt god ud!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jep. Du kan sagtens sætte den i fryseren og få den til at sætte sig på nogle timer. Den smager faktisk ret lækkert halvfrossen, synes jeg. Må jeg høre, hvorfor du vil være fri for at have den stående natten over? :)

      Svar
      1. hannah hjorth

        Jeg havde bare snakket med nogle veninder om at vi skulle bage den sammen, og så ville det jo være mest hensigtsmæssigt, hvis de også kunne få lov til at smage den! Tusind tak for tippet med fryseren

        Svar
  12. Alice

    Denne kage er virkelig god, jeg er normalt ikke til chokoladekager da jeg syntes at de er for tunge, men hen her er virkelig god, er helt forelskede i den

    Svar
  13. Jeremy Castell

    Lavede den til en venindes 35 års fødselsdags fest. 8 styks. og kan kun sige at Gæsterne rørte næsten ikke de andre kager efter de smagte den.. Og den blev rost til skyerne. så kan kun sige den er perfect…. takker

    Svar
  14. Rose

    Hej Maja

    Ved du, hvor længe den kan holde sig i køleskab? Vil den f.eks. kunne spises en onsdag, hvis den laves mandag aften? :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, det vil den sagtens kunne! Den skal bare ikke stå sammen med pølsen eller den stærke ost ;)

      Svar
  15. Simone Borup

    Åh, jeg har savlet over denne opskrift SÅ længe, og nu har jeg endelig en anledning for at få den lavet! Min faster er på besøg fra Frankrig, så jeg tænkte, den må være oplagt ;)
    Mit spørgsmål er nu bare, om jeg kan gange opskriften med 0,5?? Og om der stadig vil “være plads” i springformen? Meget kageglade mennesker, jeg skal servere den for ;)

    Svar
  16. Anna valentin

    du gør det gang på gang det har jeg skrevet før, ved det godt:) denne her skal helt sikkert prøves min mund løber i vand bare af at kigge på den:D tillykke med at i skal giftes håber i får en vidunderlig dag og vi glæder os til billeder fra dagen:)

    Svar
  17. Tine

    Vi skal have chokoladeglade mennesker på besøg nytårsaften, så vi skal have denne. Har tænkt mig at servere rabarbersorbet og hyldeblomstsorbet (af hjemmelavet saft) til.
    Har set nogle laver den med hvid chokolade, har dunprøvet det?
    Hilsen Tine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder som en fantastisk dessert! Jeg vil gerne være gæst ;) Jeg har forsøgt at lave Gateau Marcel med hvid chokolade et par gange, men moussen stivner ikke på samme måde som mørk! Desværre. Og jeg kender ingen, der har haft succes med det. Men sig endelig til, hvis du får det til at lykkes! :)

      Svar
      1. Maria

        Hej Maja

        Jeg har planlagt en Gateau Marcel med hvid chokolade til min 30 års fødselsdag. Men da jeg ser, at du har haft udfordringer med at få den hvide mousse til at stivne, bliver jeg selvfølgelig i tvivl.
        Jeg er klar over, at mælkechokolade og hvid chokolade ikke har samme evne til at stivne af sig selv som de meget mørke chokolader. Sammenholdt med en hurtig google søgning på hvid mousse, vil min løsning være husblas.
        Så mit spørgsmål er egentlig bare, om du brugte husblas, da du forsøgte dig?
        Og ellers tak for en virkelig skøn og inspirerende blog, som gav anledning til 3 slags lækre macarons ved min datters barnedåb.

        Venligst Maria

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Nope, jeg forsøgte først uden husblas, da jeg ville se, om det kunne virke. Men det kunne det ikke ;) Tilsætter du husblas, burde den stå helt fint :)

          Og dejligt, at mine opskrifter har bragt lykke! Smadderdejlig aften til dig!

          Svar
  18. Rikke Jørgensen

    Har fødselsdag i morgen og skal have kage med på job. Har ganget den op og laver den i bradepandeform ( og en lille en til mandens madpakke.;-) ) nu er jeg spændt for den ene del er i ovnen lige nu. Er spændt på opskriften,kender den godt men søgte efter den Og din dukkede op. Pyntet mef tørrede hindbær

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Rikke

      Undskyld det sene svar. Har simpelthen haft så travlt med baby og bog :) Hvordan gik det med kagen? :)

      Svar
  19. Louise Bjørg

    Hej Maja.

    Min kæreste faldt over din blog, da han ville finde en chokoladekage med masser af lækker chokolade. Så vi går i krig denne kage der ser totalt fantastisk ud. Min kæreste og jeg ses ikke så tit, så når vi endelig er sammen, skal det bare være romantisk hygge, så det var lidt sjovt at han faldt over denne kage med teksten der omhandlede bryllup. Vi er 15 og 16 år, så lige nu er vi bare kærester, men vi blev da sådan lidt småkvidrede over din blog :-)
    Har kigget resten af din blog igennem, og det er da en jeg lige kommer til at tjekke lidt oftere. Dejlig side, flotte billeder og årh, lækker chokolade :-)

    Tak for opskriften. Nu skal den bare stå på romantisk weekend! <3

    Louise.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er jeg glad for, at I fandt mig! :) Håber, at kagen lever op til forventningerne – og at I ellers får en romantisk weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  20. Roar

    Hvor tilfældigt er det lige, at man rent faktisk er bekendt med ejeren af hjemmesiden? ;) Haha, tak for kagen Maja. Chokolade mousse kager har været de bedste kager jeg nogensinde har smagt, så tak fordi jeg lige fandt ud af, at det faktisk er en fransk kage :D

    Jeg følger med fremover!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, det er en lille verden, vi lever i :) Fedt, at du vil følge med her på bloggen. Forhåbentlig kan jeg hjælpe dig lidt med chokolade som gengæld for alt det, du har hjulpet mig :)

      Svar
  21. Cecilie

    Den skal jeg prøve at lave når mine forældre kommer på besøg i næste uge! Har fundet rigtig mange varianter men din virker nem at gå til. Dog er min springform 21 cm. Tror du det kan lade sig gøre? :(

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Den er også super nem at gå til! Det gør ingenting, at din springform er 21 cm. Den bliver en smule lavere, men skidt pyt! :) Rigtig god fornøjelse! :)

      Svar
  22. Helle

    så står den i ovnen og jeg holder vejret :)
    “desværre” har jeg købt alt for meget hjem til bare en kage, så mon ikke jeg er nød til at prøve at lave en hvid også??? Min mor klager nok ikke over at få to kager til hendes fødselsdag i morgen ;)
    Knægten smagte dejen og han er helt solgt.

    Hvad skulle jeg dog gøre uden din skønne side.
    hilsen
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg håber, at kagen blev en succes? :)

      Heldigvis skal du ikke bekymre dig om, hvad du skal gøre uden min side. Jeg har INGEN planer om at stoppe :) :)

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Helle

        Tak for du ikke stopper ;)
        Jeg lavede både en hvid og en mørk og de var begge en stor succes.
        Den hvide puttede jeg havtorn i og pyntede med ananaskirsebær og guld og den mørke blev pyntet med friske jordbær og guld.

        Vi kan nu alle trille og vi er helt i den 7. chokoladehimmel :)

        Chokodrømme fra Helle

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Fantastisk! Jeg sidder her og savler! Hvordan blev den hvide mousse? Var den ikke mere flydende i konsistensen end den mørke? :)

          Tak for din skønne historie!

          Ha’ en forsat skøn solskinssøndag!

          Chokoladehilsner Maja

          Svar
          1. Helle

            Jo den hvide var mere flydende eller hvad nu man kan sige. Den stivnede ikke lige så meget som den mørke.
            Den smagte virklige bare SÅ godt.
            Den hvide er også mere sød/vammel end den mørke, den mørke har lidt mere bittert i sig og man kan derfor spise lidt mere af den end af den hvide.
            Men begge blev taget rigtig godt imod på kagebordet og min mor blev bare så glad, så det var perfekt.

            Chokosøndag fra
            Helle

  23. Emilie

    Uhm.. For dælen da også!
    Den skal jeg helt klart prøve snart (en anden måde af sige det på: NU!)
    Utroligt så enkelt den laves af dig, du er altså ekstremt dygtig Maja!!
    :)

    Knus Emilie <3

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg elsker NU! Har det på samme måde, når jeg forelsker mig i ting. Det kan slet ikke gå for stærkt!!

      Og tusind tak for dine søde ord, Emilie. De gik lige i mit (chokolade)hjerte :)

      Kram Maja

      Svar
  24. Signe

    Hvor ser den lækker ud! Men du skriver at du også har kommet havtorn og andre lækkerier i kagen, det kan bare ikke ses på opskriften?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Nej, som jeg skriver, prøvede jeg at kombinere den alm. Gateau Marcel (på billedet) med forskellige syrlige elementer. For at finde frem til den bedste kombi og så bruge dem som bryllupskage. Men opskriften kommer først på bloggen, når jeg har truffet en endelig beslutning :)

      Svar
      1. Signe

        Så fik jeg endelig bagt denne fantastiske kage! Jeg tilføjede en spk. frysetørret havtorn i moussen ovenpå og på toppen af kagen. – VIRKELIG lækkert!
        Og vil bare sige, at inviterer man tre unge mænd, er der ikke mere kage end nok til fire!..

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Haha, fantastisk! Jeg havde besøg af to gode venner sidste gang, jeg bagte den. Der var der kun kage til to ;)

          Det lyder super lækkert med et havtorn-twist! Tak for tilbagemelding!

          Ha’ en forsat skøn solskinssøndag!

          Chokoladehilsner Maja

          Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, den er! Jeg har lige eksperimenteret med en hvid variant tilsat citron! Den smager også himmelsk! :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Også jeg!!! Jeg har lige prøvet at lave en hvid variant med citron. Det er også en vinderkage! :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Me too! :) And it’s from France! Did you taste other variants? Gateau Marcel made with milk chocolate? Or white chocolate? :)

      Svar
  25. Christine

    Den ser bare alt for lækker ud, Maja. Og øv, jeg havde faktisk og lige præcist 150 g mørk chokolade i huset…men den blev brugt på nogle overdådige brownies til kollegerne.

    Så bogmærkes det bliver opskriften i hvert fald…til næste gang jeg har krise over hvilken chokoladekage jeg skal lave.;)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Overdådige brownies lyder nu heller ikke værst :) Men jeg kan afsløre, at kollegaer bliver meget glade for denne kage også :)

      Ha’ en vidunderlig dag!

      Svar
  26. Ann Demant

    Fy for S…. den ser lækker ud Maja!

    Det er vidst godt at jeg skal ned til Pernille (chokomania) efter 4 kilo Amedei idag!

    Svar
  27. Pernille Tørnqvist

    Eeeei Maja, den opskrift kom et døgn for sent! Jeg lavede en skøn cheesecake i går til lørdagens besøgende – den virker dog et hak mere spændende ;-)

    Nå, men nu er den bookmarked og gemt til en anden gang. Den ser jo voldsomt lækker ud og virker meget let at lave :-)

    Forresten tillykke med brylluppet. Hvordan er den store dag?

    Mange hilsner
    Pernille

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Pernille. Vi skal giftes 4. maj! Jeg kan slet ikke vente!! :)

      Og ja, den er både mega lækker og mega nem! Det burde næsten være forbudt :D Prøv den af næste gang, du får gæster! Og lad mig endelig høre, hvad du synes om den :)

      Ha’ en skøn dag!

      Glade chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Pernille Tørnqvist

        Hej Maja,

        Næste weekend vil jeg lave denne lækre kage. Jeg vil gerne tilsætte passionsfrugt pulver for at friske den op, men hvor i opskriften skal det tilsættes, og hvor meget tror du?
        Brugte du 72% chokolade til kagen? Har du selv lavet spåner (hvordan?), eller har du købt dem (hvor?)?

        Takker på forhånd for din hjælp :)
        Mange hilsner
        Pernille

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Det lyder som en dejlig weekend-plan! Jeg har prøvet at drysse passionsfrugt-pulver oven på kagen. Bare et tyndt lag. Det er ret så lækkert!

          Jeg har lavet den mange gange – på alt fra 66 % til 86 %. Alt smager vidunderligt! Bare du sørger for at bruge en god chokolade :)

          Spånerne har jeg selv lavet. Det er ret nemt. Sørg for, at chokoladen ikke er alt for kold, og skrab med en skarp kniv. Så får du fine chokoladespåner. Men hvis du pynter med passionsfrugtpulver, vil det næste være synd at putte spåner på også. Eller hvad tænker du? :)

          Rigtig god fornøjelse!

          Chokoladehilsner Maja

          Svar
          1. Pernille Tørnqvist

            Selvfølgelig! Passionpulveret skal sies ovenpå :) God idé – det vil jeg prøve.
            Jeg tror, at jeg vil lave kagen som små individuelle kager frem for en stor. Jeg elsker, når gæsterne får hver deres egen lille kage :)

  28. Silke

    Dér blev jeg lige lidt lækkersulten :)
    Hvornår er det i skal giftes? Og HUSK at tage et par billeder! :)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *