Gateau Marcel med praliné og macarons

Gateau Marcel med praliné og macarons

Min søndag rimer på sødt svigerfamilieselskab og chokoladelækkerheder. Mere præcist et styks Gateau Marcel pyntet med macarons + små macaronslikkepinde.

Mellem den fudgy chokoladebund og den fløjlsbløde chokolademousse har jeg gemt knasende mandelpraliné. Og oven på er placeret små pralinémacarons med mælkechokoladeganache.

Måske kommer kagen til at stå på kagebordet til barnedåben sammen med skykagen og saltkaramelkagen. Jeg tror det.

Gateau Marcel med praliné og macarons

Ingredienser (cirka 10 personer)

150 g mørk chokolade

150 g smør

150 g sukker

100 g pasteuriseret æggeblommer

120 g pasteuriseret æggehvider

50 g mandler (gerne uden skal)

50 g sukker

 

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommer og 100 g sukker luftigt i en anden skål.

Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland 50 g sukker i undervejs.

Vend marengsen i chokoladeblandingen.

Fordel halvdelen af moussen i en springform (18 cm i diameter).

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min, og kom derefter i køleskabet.

Mens kagen bager, laves pralinéen:

Smelt 50 g sukker til karamel på en lille pande.

Bland mandler i karamellen, og hæld straks massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir.

Lad det køle helt af, og hak det groft.

Kom pralinéen oven på den afkølede bund, og fordel resten af moussen oven på bunden.

Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig natten over.

Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv.

Giv den et fint drys kakao, og pynt den med macarons.

Gateau Marcel med praliné og macarons

Gateau Marcel med praliné og macarons

16 tanker om "Gateau Marcel med praliné og macarons"

  1. Amalie

    Hej Maja
    Har lavet denne kage én gang, hvor jeg lavede den dagen før som der står i din opskrift :) Tror du det er muligt at lave kagen to dage før den skal spises?
    Vh. Amalie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det kan den sagtens! Bare sørg for at have den godt filmet ind, så den ikke tager smag af køleskabet :)

      Svar
  2. Nanna

    Den ser så lækker ud!

    Tror du at man evt kunne lave den med hvid chokolademousse øverst og mørk ‘bagt’ chokolademousse nederst?

    Jeg spørger fordi jeg synes den godt kan virke lidt tung i det? Den bliver den måske også med hvid chokolade. Hvad kan man gøre for at ‘lette’ den, hvis jeg evt. må spørge?

    Og tak for en dejlig side!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Nanna

      Den bliver endnu tungere med hvid chokolademousse. Jeg vil anbefale dig at servere noget syrligt til. F.eks. frisk frugt. Hele ideen med Gateau Marcel er, at den skal være chokoladeintens og tung :)

      Håber det var en lille hjælp!

      Søde hilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Den kommer på bloggen snarest! Men det er bare min basisopskrift tilsat lidt kakao og praliné! :)

      Svar
  3. Simone

    Når man som jeg kun må synde én gang om ugen, er det jo forfærdeligt at følge din blog (på den gode måde). Det der ser jo sygt lækkert ud!!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Så må du bare samle alle mine opskrifter og spise kage dagen lang den dag, hvor det er tilladt ;)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *