Iskold og uimodståelig Gateau Marcel

Gateau Marcel fin og frossen

Jeg er vild med solkyssede København og spiser is i lange baner her i varmen.

Alligevel går jeg (også) rundt med en stor trang til chokoladekage. Altså af den tunge, snaskede slags.

Og hvad gør man så?

Man bager Gateau Marcel, gemmer ham i fryseren og serverer ham halvfrossen og fintpyntet.

Jeg lover dig, det er godt!

Og ekstrabonus er, at kagen kan stå og hygge sig i fryseren i flere dage og fluks tages op, hvis du får uventede gæster eller uforudset chokoladekagecrave. Jeg er fan!

Husk at lave kagen af en laber mørk chokolade. Det kan så sandelig smages!

Jeg plejer at bruge Caraïbe, men 3-kilos-posen i chokoladekøleskabet var tom, så jeg måtte ty til Manjari i stedet.

Det var slet ikke dumt.

Marcel’en fik en lidt mere syrlig smag end sædvanligt og spillede smukt sammen med de smagfulde øko-blåbær fra Torvehallerne og de røde skovsyrer.

OPSKRIFT

8 personer

Gateau Marcel:
200 g Manjari, Caraïbe eller anden mørk kvalitetschokolade
200 g smør
200 g sukker
160 g past. æggehvider
135 g past. æggeblommer

Pynt:
Friske blåbær
Saltet chokoladekaramel
Rød skovsyre
Frysetørret blåbær

Gateau Marcel:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Pisk æggehvider og 1/3 sukker stive i en anden skål.
Pisk æggeblommer og 2/3 sukker let og luftigt i en tredje skål.
Rør chokoladeblandingen i æggeblommerne.
Vend til sidst de stive æggehvider i.
Placer en kagering/moussering (16 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel knap halvdelen af moussen i formen, og bag den i ca. 25 min ved 175 grader.
(Gem resten moussen i et køligt rum imens.)
Kom bunden i fryseren et øjeblik, og fordel resten af moussen ovenpå.
Kom kagen i fryseren i minimum 2-3 timer. Gerne flere dage.

Pynt:
Server den halvfrossen, og pynt f.eks. med friske blåbær, små saltkarameldutter, rød skovsyre og frysetørret blåbærpulver.

Gateau Marcel fin og frossen

Indlægget indeholder affiliatelinks.

18 tanker om "Iskold og uimodståelig Gateau Marcel"

  1. Xandra

    Hej Maja,
    Elsker den kage!!! Ved du hvor lang tid i forvejen man kan lave den og have det opbevaret i fryseren? Vil nemlig lave mange af dem til bryllup :)

    Svar
  2. Nanna

    Er det muligt at lave den og have den i fryseren i de tre timer og så stille den i køleskabet til den skal spises? Skal nemlig have den med til en fest og der kan den kun stå i køleskab?

    Svar
  3. Henriette

    Er det let at “vende” kage over på en anden plade?
    Altså jeg mener at når du har bagt bunden og tilføjet toppen og ladet den stå på køl.
    Er det så nemt at føre den over på en anden plade?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Flyt den gerne over på et serveringsfad, når den stadig er frossen. Så er den supernem at flytte :)

      Svar
  4. Natascha

    Som flere andre har spurgt om undrer jeg mig om der er mousse ned af siderne eller hvordan den er blevet så flot?

    Svar
  5. Trine

    Hej Maja

    Hold op, hvor ser denne kage bare uimodståelig ud – den skal jeg prøve til min fødselsdag!

    Bare lige et par enkelte spørgsmål:
    Smøret – skal det være saltet eller usaltet?
    Hvis nu jeg ikke synes, at min SU rækker til at bruge ca. 100kr på chokolade til kagen, har du så et bud på en OK chokolade til ca. halvdelen af prisen?

    Kh. Trine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Trine

      Tusind tak! Jeg plejer at bruge saltet smør – kagen smager lige en tand bedre med et strejf af salt, synes jeg. Men du kan også sagtens bruge usaltet. Det er smag og behag :)

      Hvis du ikke har råd til Valrhona, så køb den chokolade, du allerbedst kan lide. Der er fuld fokus på chokoladesmagen i denne kage, så det er vigtigt at bruge en chokolade, der smager rigtig godt :)

      Smaddergod fornøjelse!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  6. Victoria

    Ihh – en kæmpe hyldest til denne kage. Jeg lavede det til dessert til min 20-års fødselsdag. Det bragte mange smil med sig. Tak for en fantastisk opskrift og en endnu mere inspirerende blog.

    Svar
  7. Heidi Christensen

    Hej Maja, jeg vil høre om du tager kage ud noget tid før servering, så den kan tø lidt, eller skal den direkte fra fryser til bord? Tusind tak for stor inspiration, dejlige opskrifer og smukke billeder, som gør at man slet ikke kan lade være med selv også at prøve :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Heidi

      Jeg tager som regel kagen ud lidt før og lader den tø lidt op. Men hvis min tålmodighed driller, spiser jeg den frossen – og det er slet heller ikke dumt ;) og sikke dejligt, at mine opskrifter og billeder lokker! :) <3

      Søde chokohilsner Maja

      Svar
  8. Jeanette

    Hvordan får du den så pæn, dels på toppen, men især i siderne hvor du har moussen nede over selve kagedelen(?).
    “Min” skal serveres i morgen som afslutning på en fantastisk ferie i DK inden jeg drager mod Bangladesh hvor jeg lige nu bor.
    Desserten er ikke tilfældig, da jeg har chokoladecraving så det basker – dér koster en plade OK chokolade (ca 100g) omkring 60kr (lidt for dyrt når det nærmest smelter på vejen hjem fra supermarkedet). Hver en mundfuld i morgen skal nydes :) Også selv om din finish – uden tvivl – er pænere end min;)

    Svar
  9. Matilde

    Sikken en lækkerhaps!
    Kan man komme bunden i fryseren nogle dage for så at tage den op og have en hindbærmousse på i stedet inde servering?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *