Min bedste gulerodskage

Verdens bedste gulerodskage uden mel glutenfri

Verdens bedste gulerodskage uden mel glutenfri

Svampet, saftig, kanelkrydret og helt uden mel. Sig hej til min allerbedste gulerodskage!

Gulerodskagen kommer her i to chokoladeforkælede udgaver. Den ene er forårsfin og sød. Den anden mørk og chokoladeintens. Hvorfor to varianter? Fordi jeg ikke kan vælge. Og fordi jeg smaddergerne vil vise, hvor forskelligt et udtryk en kage kan få. Ved kun at ændre på lidt pynt.

Jeg vil de næste par uger dele opskrifterne på en håndfuld højtelskede kageklassikere. Drysse lidt Majastøv ud over dem og ‘dulle dem op’ på mindst to forskellige måder. Jeg håber, I vil lege med.

Chokoladekram Maja

P.S. Hvilken variant forkæler dit øje mest? Og hvilken vil du helst sætte tænderne i? Må jeg høre? ♡

Min bedste gulerodskage

6-8 personer

Ingredienser

Gulerodskage:

  • 100 g brun farin
    80 g mandelmel
    80 g gulerødder, fintrevne
    1 æg
    35 g smagsneutral olie
    1 tsk stødt kanel
    1/4 tsk stødt nellike
    1 nip salt
    50 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade

Fremgangsmåde

Gulerodskage:

  • Kom brun farin, mandelmel, fintrevne gulerødder, æg, olie og krydderier i en skål, og pisk det godt sammen.
    Hak chokoladen groft, og vend chokolade i dejen.
    Fordel dejen i en springform/kagering (16 cm i diameter), og bag den i ca. 45 minutter ved 175 grader.
    Lad kagen køle helt af. 

Den forårsfine:

Verdens bedste gulerodskage uden mel glutenfri

Hvid chokoladecremeux

Ingredienser

Hvid chokoladecremeux:

  • 1/2 husblas
    140 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade
    2 æggeblommer
    15 g sukker
    80 ml sødmælk
    80 ml piskefløde

Pynt:

  • lilla og orange stedmoderblomster
    frysetørret havtorn
    kandiseret viol

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecremeux:

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
    Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen.
    Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne.
    Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
    Sigt den 83 grader varme creme, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen.
    Hæld så den over den finthakkede chokolade.
    Rør rundt i midten af skål med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade.
    Stavblend cremeuxen og kom den i køleskabet natten over.

Pynt:

  • Fyld cremeuxen i to sprøjteposer – en med stor og en med lille rund tyl.
    Sprøjt små toppe ud på hele kagen i et tilfældigt mønster.
    Pynt med stedmoderblomsterblade, frysetørret havtorn og kandiseret viol.

Tip: Jeg laver chokoladecremeuxen på Ivoire, 35 %. Du er meget velkommen til at bruge en anden hvid chokolade, men sørg for at overholde kakaoprocenten. Ellers ændrer konsistensen sig.

Den chokoladeintense:

Verdens bedste gulerodskage uden mel glutenfri

Verdens bedste gulerodskage uden mel glutenfri

Mørk chokoladecremeux

Mørk chokoladecremeux:

  • 80 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade
    2 æggeblommer
    15 g sukker
    80 ml sødmælk
    80 ml piskefløde

Fremgangsmåde

Mørk chokoladecremeux:

  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
    Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen.
    Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne.
    Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
    Sigt den 83 grader varme creme, og hæld den over den finthakkede chokolade.
    Rør rundt i midten af skål med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade.
    Stavblend cremeuxen, og kom den i køleskabet natten over.

Tip: Jeg laver chokoladecremeuxen på Caraïbe, 66 %. Du er meget velkommen til at bruge en anden mørk chokolade, men sørg for at overholde kakaoprocenten. Ellers ændrer konsistensen sig.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

31 tanker om "Min bedste gulerodskage"

  1. Claus

    Hej Maja. Kan man hælde cremen direkte på en kage og bare lade den sætte sig eller skal man bruge den som en dut på kager?😃

    Mvh.

    Claus

    Svar
  2. Sarah

    Uhmm.. Den vil jeg prøve at bage til mine gæster på torsdag! Hvor ser den lækker ud! (det gør alt du laver faktisk!) ?

    Ville man kunne bage kagen med hvedemel istedet for mandelmel? Uden at ændre forholdet? Og vil der have indflydelse på konsistensen?

    God jul ?

    Svar
  3. Katrine

    Hej Maja
    Bager din brownie, og laver så den mørke chokoladecremeux, den er blevet meget tynd… Har brugt en anden chokolade end dig, kan det være derfor??

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, det kan sagtens skyldes chokoladen. Den spiller en stor rolle for konsistensen. Ellers har du ikke fået varmet al cremen nok op (til de 83 grader). Det er vigtigt at være ret præcis med temperaturen. Håber du har mod på at prøve igen. Når det lykkes, har du en af de lækreste cremer i verden! :) Dejlig weekend til dig!

      Kh Maja

      Svar
  4. Stine

    Nøj den skal prøves! Hvor er de flotte! Hvad nu hvis man kun har en springform i 24cm? Kan man lave 1 1/2 kagedej? Og hvad med bagetid?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      24 cm er meget stort. Så ud fra hurtig hovedregning vil jeg sige, at der skal mere end 1 1/2 gang til. Du må i gang med lommeregneren. Eller suse ned til den lokale isenkræmmer. Der fås springforme for ingen penge! :)

      Svar
      1. Stine

        Tak for svar. Tror jeg prøver mig med en dobbeltportion. Tror du bagetiden er ca det samme?

        Svar
  5. Maiken

    Jeg må tilslutte mig den forårsfine! Og give Spfie ret… Den hvide har jeg virkelig lyst til at gå på opdagelse i og den ser nærmest levende ud :-) Den mørke er flot og wow en præcision, men det er ikke en jeg ville stoppe op ved i et vindue. Jeg tror jeg vil prøve at lave en ostecreme med hvid chokolade, jeg elsker ostecreme!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak! Og god idé med ostecreme med hvid chokolade. Det bliver stensikkert et hit :)

      Svar
  6. Alexandra

    Hi there,

    Where could I find the english version of your recipe? Everything is so beautiful. you’re truly talented!
    Thank you

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Thank you so much. I’ll post recipes both in Danish and in English in the future. If you want an old recipe translated, try Google Translate. That works just fine! :)

      Svar
  7. Natacha

    Åh, hvor ser den lækker ud!! Er det affedtet mandelmel eller almindeligt fintmalede mandler, man skal bruge?

    Svar
  8. Simone Ellebæk

    Lige sådan en opskrift jeg har manglet Maja! Bruger næsten altid dine opskrifter, godt nok i lidt af et miks :)

    Tænker denne her ville være godt med dit cheesecake fyld på toppe i stedet for den hvid chokolade :P

    God pinse! Hilsner fra Simone

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ihh, hvor dejligt!! Og fantastisk med mikseri. Det er netop det, der er meningen! :)

      Cheesecaketopping lyder slet heller ikke dumt. Jeg vil smaddergerne smage ;)

      Dejlig Pinse tilbage! Kh Maja

      Svar
  9. Sofie

    Den lyse er klart den fineste. Den anden er lidt… kedelig. Klassisk, flot og skønt håndværk, men der er intet i den, der udfordrer eller pirrer øjet. Den hvide er jeg til gengæld helt på røven over.
    Jeg er dog sikker på de begge smager fab ;)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Av. Det er vist første gang, at jeg får at vide, at min gulerodskage er kedelig. Men tak for rosen til den hvide :) Dejlig Pinse til dig!

      Svar
  10. Louise Petersen

    Uhh den hvide udgave ser lækker ud. Elsker at du bager glutenfrit, som en af de få <3 Jeg tåler desværre bare ikke sukker og gulerod så leger med tanken om at tilsætte squash i stedet og så Sukrin el stevia :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Louise! Jeg har selv overvejet at erstatte guleroden med andre grøntsager. God idé med squash! Jeg håber, at det bliver en succes! God Pinse til dig!

      Svar
  11. Trine - kæmpe fan!! :-)

    Jeg skal så meget bage den her i weekenden!! Jeg får helt mundvand!!
    Tror du man kunne lave muffins i stedet for en stor kage?
    Så kunne man nemlig lave 50/50 med topping så man kunne få begge dele!! (Kan jo ik vælge!! ?)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, dejligt, at jeg ikke er den eneste, der ikke kan vælge. Og ja, tror bestemt godt, at du kan bage muffins af dejen. Tror de bliver dejligt snaskede og saftige som kagen!

      Lige et lille, smart tip, når du gerne vil lave begge cremeuxer. Lav dobbeltportion af crème anglaisen (massen af æggeblommer, sukker, mælk og fløde, der varmes op til 83 grader), og vej af, så du hælder præcis halvdelen over hver chokolade. Så slipper du for at lave den to gange. Gi’r det mening? :)

      Solskinskram Maja

      Svar
  12. Nana

    Jeg er helt forelsket i den forårsfine kage – jeg har en ting med cirkler, trekanter, firkanter og alt i den dur gør altid mit øje glad :-) At det så viser sig, at jeg kun mangler nelliker, for at kunne lave den kage – det gør kun sagen bedre! Jeg er vild med dit initiativ om at vise kageklassikere frem, dem ser jeg frem til :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt at høre! Og mellem os to, jeg er også en smuuuule mere til den forårfine :) Pudsigt, at du lige nævner din begejstring for cirkler, trekanter og firkanter. Jeg har det på PRÆCIS samme måde. Glæd dig til min nye dessertbog udkommer. Den er fuld af dessert-geometri! :) Ha’ en smadderdejlig Pinse!
      Solskinskram Maja

      Svar
  13. Terese

    Hvor er den hvide bare uendelig flot! Må teste engang om jeg kan producere ngt så pænt også…

    Følger med herinde, og er så imponeret over de ting, du fremtyller – for mig er stilen rent æstetisk (sikkert også smagsmæssigt, der har jeg bare ikke så megen erfaring, desværre ;) ) bare lige i skabet!

    Smukt smukt smukt…glæder mig til mer,

    -Terese

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tak for de meget søde ord! Det gør mig glad! :) Jeg håber, at finder mod frem til at prøve den hvide af. Den er faktisk ikke så svær. Ha’ den dejligste Pinse! Solskinskram Maja

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *