Hasselnøddepetit fours

Hasselnødde petitfours

I har sørme allerede luret det:

Jeg gemt en lille afstemning i højremenuen.

Allermest for at få en fornemmelse af, hvilke lækkerier I særligt søger. Og savler over.

Jeg vil nemlig så gerne gøre jer glade!

De små hasselnøddehapsere løb af med sejren.

De består af en saftig, hasselnøddesød bund, silkeblød chokoladekaramel og en halv ristet hasselnød på toppen.

Smagen er vidunderlig og lækkerheden helt i top.

De er smaddervelegnede til desserttapas. Eller som lille lækkeri til kaffen.

Jeg er pjattet med petit fours og gad godt dele flere minihapsere.

Men hvad skal på bloggen næste gang?

Stem løs ude til højre! (Og til jer med smartphones, vi arbejder hårdt på sagen!)

Hasselnøddepetit fours

ca. 16 petit fours

Ingredienser

Hasselnøddekage:

  • 75 g hasselnødder
    150 g marcipan
    150 g sukker
    150 g blødt smør
    3 æg

Chokoladekaramel:

  • 100 ml piskefløde
    60 g sukker
    1 spsk glukosesirup
    100 g Jivara fra Valrhona eller anden mælkechokolade af god kvalitet

Fremgangsmåde

Hasselnøddekage:

  • Rist hasselnødder i ca. 5 min ved 200 grader, og gnub skallerne af i et viskestykke.
    Lad nødderne køle lidt af, og blend dem til mel.
    Riv marcipanen groft, og kom den i en skål.
    Tilsæt sukker og smør, og pisk det let og luftigt.
    Pisk æg i, og vend hasselnøddemel i.
    Fordel dejen i en springforme (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 40 min ved 175 grader.
    (Stik i kagen med en strikkepind for at tjekke, at den er færdig.)
    Lad kagen sætte sig på køl natten over.

Chokoladekaramel:

  • Varm fløden op i en gryde, og hæld den op i en lille kande.
    Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde.
    Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen – under konstant omrøring.
    Rør glukosesirup i.
    Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
    Hæld den varme karamelfløde over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
    Sæt chokoladekaramellen på køl natten over.

Samling:

  • Stik bittesmå bunde ud af kagen med en lille rund udstikker (ca. 3 cm).
    Kom chokoladekaramellen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små toppe ud op bundene.
    Pynt med halve hasselnødder og finthakkede hasselnødder.

(Indlægget indeholder affiliatelinks.)

Hasselnødde petitfours

10 tanker om "Hasselnøddepetit fours"

  1. Christinna

    Super lille kage, lavede den sidste nytår, og den står også på menuen i år sammen med andre lækre desserter :-)

    Svar
  2. Rikke

    Hej. Fantastisk blog :)
    men… paaanik. …Har nu prøvet 4 gange at lave chokoladekaramellen og karamellen stivner med det samme når jeg hælder fløden i…? hvad gør jeg galt?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Rikke
      Så er fløden enten ikke varm nok.. Eller også hælder du den for hurtigt i. Sørg for, at den er meget varm – og hæld en smuuule i ad gangen, rør en masse, så lidt mere fløde, så rør en masse osv…. God fornøjelse! Og godt nytår!!

      Svar
  3. Gert

    Har lige prøvet og lave toppingen nu, men synes karamellen var meget hurtig om at stivne imens jeg rørte den varme fløde i ?? Fik ikke alt karamellen med så desværre. Er godt trick ? Og kan man gange den op så man kan lave en bradepande af bunden ?? Skal bruges til en rund fødselsdag nemlig ?
    Mvh Gert

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *