Chokoladetærte med hindbær

Hindbærtærte chokolade

Sprød kakaokiksebund og sød mælkechokoladetrøffel med syrligt strejf af hindbær.

Friske bær, saltet chokoladekaramel og rød skovsyre.

Enkelt, elegant og komplet umulig at holde fingrene fra.

I få sekunder var den en del af kagebuffeten – og så var den væk!

Jeg laver den snart igen.

Hindbærtærte chokolade

OPSKRIFT

8 personer

Kakaokiksebund:
200 g havrekiks
10 g kakaopulver
1 nip salt
75 g smør

Mælkechokoladeganache med hindbær:
250 g Jivara fra Valrhona eller anden mælkechokolade af god kvalitet
100 ml piskefløde
50 ml hindbærpuré (uden kerner)

Saltet chokoladekaramel:
100 ml piskefløde
60 g sukker
1 spsk glukosesirup
1/3 tsk salt
100 g Jivara fra Valrhona eller anden mælkechokolade af god kvalitet

Pynt:
friske hindbær
friske ribs
frysetørret hindbærpulver
rød skovsyre

Kakaokiksebund:
Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål. Rør kakaopulver og salt i.
Smelt smør, og bland det med kiksekrummer.
Placer en tærteform uden bund (20 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen heri.
Tryk den godt sammen med fingrene.
Kom bunden i køleskabet, mens du laver ganachen.

Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløde i kog i en gryde, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Rør hindbærpuré i – lidt ad gangen.
Fordel ganachen ovenpå kiksebunden, og sæt tærten på køl i mindst fire timer eller natten over.

Saltet chokoladekaramel:
Opvarm fløden, og sæt den til side.
Smelt sukker til gylden karamel i en gryde.
Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen – under konstant omrøring.
Tilsæt glukosesirup og salt.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Hæld den varme karamel over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Sæt chokoladekaramellen på køl to-tre timer eller natten over, og kom den i en sprøjtepose med rund tyl.

Umiddelbart inden servering:
Pynt kagen med små dutter af saltet chokoladekaramel, friske hindbær, friske ribs, frysetørret hindbærpulver og rød skovsyre.
Placer elementerne i en halvmåne som mig – eller mere tilfældigt.
Begge dele ser drøngodt ud!

Tip: Der vil være en del saltet chokoladekaramel til overs. Gem den og brug den som kagepynt, i macarons, på pandekager, i fyldte chokolader etc.

Tip: Vær opmærksom på, at tærten skal laves mindst én dag før servering – og med fordel kan laves flere dage i forvejen. 

Hindbærtærte chokolade

Indlægget indeholder affiliatelinks.

21 tanker om "Chokoladetærte med hindbær"

  1. Cathrine Lyrup

    Hej Maja
    Tak for nogle fantastiske opskrifter!
    Jeg har dog et tilbagevendene problem når jeg skal lave de små saltkaramel dutter.
    Jeg opvarmer fløden, smelter sukkeret til karamel, men når jeg så skal tilsætte fløden, så bliver karamellen én stor klump og fløden er umulig at røre ind i karamellen.
    Kan du greje hvad det er jeg gør forkert? Er min fløde ikke varm nok? :s
    De bedste hilsner
    Cathrine

    Svar
  2. Anne-Mette

    Hej Maja,
    Kan man skifte hindbær ud med blåbær? og hvor køber du de lige tærteforme henne?
    Kærligste hilsner

    Svar
  3. Kristina Gade

    Hej Maja
    Jeg er faldet over denne smukke, smukke chokoladesag, hvor det oveni købet ser ud til at arbejdsbyrden er overkommelig ?
    Jeg vil gerne lave den til vores datters barnedåb, og vil derfor spørge om det er en kage man kan lave i forvejen (uden pynt) og fryse ned? Hvis ikke, er der så andet med chokolade du kan anbefale??
    Og må jeg så lige rose din blog og dine billeder – wau!!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Kristina

      Tusind tak for din dejlige kommentar. Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den, så det tør jeg ikke sige. Men den holder sig lækker længe, så hvis du har tid til at lave den nogle dage før, tager den ingen skade af det :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Tina! Hindbærpuré er bare hindbær, der lige har fået et hurtigt opkog, og hvor kernerne er sorteret fra :)

      Svar
  4. Trine

    Hej Maja. Ville man kunne udskifte mælkechokolade med hvid chokolade i ganachen, eller bør man justere mængden af hensyn til konsistensen? Vil nemlig lave din kage med passionsfrugt i stedet for hindbær, og tænker det harmonerer godt med hvid chokolade. Tak fordi du deler dine opskrifter :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Birgit! Man kan bl.a. købe skovsyre i Torvehallerne og hos nogle blomsterhandlere. Min lokale Meny sælger dem også indimellem. Spørg dig lidt omkring :)

      Svar
  5. Maria

    Kære Maja

    Hvordan opbevarer man saltkaramellen hvis man laver den i forvejen?
    Tusind tak for fantastisk inspiration og fine instruktioner i opskrifterne:-)

    Mvh Maria

    Svar
  6. Michelle

    Den ser helt fantastisk ud!! Du er simpelthen så dygtig og inspirerende at følge :)
    Hvilken slags havrekiks bruger du?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      TAK, Michelle! Det gør mig glad at høre! Jeg bruger øko-havrekiks fra Irma. Kan ikke helt huske mærket. Brug bare nogle, du godt kan li’ :)

      Svar
  7. Nipuni Julie

    Virkelig virkelig smuk, og så smager den sikkert endnu bedre :-) Jeg skal uden tvivl have lavet denne en skønne dag, for alle de andre af dine kager som jeg tidligere har lavet, har altid været helt fantastisk gode.
    Også et spørgsmål angående formen til kagen; tror du at man kan anvende en sprinform (20 cm) uden bund? Eller kan du linke til et sted man kan købe den slags form du bruger.

    Svar
  8. Sigrid Karensdatter

    Hej Maja! Det ser helt vildt lækkert ud! Må jeg spørge hvor meget saltkaramel der bliver til i opskriften? :-)

    Svar
  9. Julie lykke

    hej Maja!
    Først tak for verdens smukkeste blog!
    Jeg vil gerne vide, hvordan du får kagen fra bagepapiret og over på fad uden den sprækker på toppen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Julie

      Jeg bruger altid en tærteform uden bund og med helt lige kanter. Med den er det nemt at skubbe tærten ud af formen og over på et fad.

      Og tak for SÅ søde ord! De gør mig glad!

      Kh Maja

      Svar
  10. Maiken Charlotte

    Hej Maja :-) Hold nu op, hvor ser den altså lækker ud :-) Den må jeg vist lige have købt ind til på hjemvejen, så jeg kan bage den til i morgen, hvor jeg skal hjem til mine forældre ;-) Ha’ en dejlig dag, kh Maiken :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak! Jeg håber, at den vækker begejstring hos dine forældre :) Smaddergod fornøjelse!

      Kh Maja

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *