Hindbærmacarons

Hindbærmacarons

Min kærlighed til macarons skyldes bl.a. de små kagers uendeligt mange smagsmuligheder.

Du kan gemme alt fra smørcreme, chokoladeganache, syltetøj, nøddesmør, karamel til friske frugter og karamelliserede nødder mellem de pastelfarvede mandelbunde. Kun fantasien begrænser.

Mit favoritfyld er lakridscreme med hvid chokolade – men også hindbær hitter højt.

Især hvis hindbærsmørcremen får selskab af lidt chokolade, og bundene pyntes med pink penselstrøg.

Denne portion er lavet på italiensk marengs frem for fransk (som jeg plejer).

Den italienske metode er en tand mere avanceret. Til gengæld får du nemmere fine fødder, glat overflade og ganske imponerede gæster.

Tip: Jo finere mandelmel, desto finere resultat. Jeg bruger det fineste øko-mandelmel, jeg kan få fingre i.

hindbærmacaronsmedblomst8

Ingredienser

Antal: 20 macarons

Bunde:
75 g mandelmel
75 g flormelis
1 knivspids rød pulverfarve
25 g æggehvider

75 g sukker
25 g vand
25 g æggehvider

Hindbærsmørcreme:
125 g flormelis
35 g blødt smør
2 spsk hindbærsaft
Korn fra 1/4 vaniljestang
Lidt saft fra frisk citron
20 g mørk chokolade chokolade

Pynt:
Rød frugtfarve
Lille pensel

Bunde:
Sigt flormelis, mandelmel og rød pulverfarve i en skål, og rør 25 g æggehvide i blandingen med en træspartel.

Kom vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 117°C. Pisk resten af æggehviderne stive i en skål, og hæld den 117°C varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, indtil marengsen er afkølet (ca. 50°C)
Vend lidt marengs i mandelblandingen, og vend derefter resten i – forsigtigt. kom massen i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bundene hvile i ca. 30 min.

Bag dem i 150 grader i ca. 8 min. Sæt en træske/-palet i klemme i ovnlågen, skru ned til 130 grader og bag videre i ca. 5 min. Lad bundene køle helt af.

Hindbærsmørcreme:
Kom alle ingredienser i en skål, og pisk dem sammen – først ved lav hastighed, dernæst ved høj, indtil smørcremen er let og luftig. Smag til. Kom massen i en sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af bundene (men efterlad et lille hul i midten til chokolade).
Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad, og fyld de små huller med chokoladen. Læg de resterende bunde oven på.

Pynt:
Pensl forsigtigt de færdige macarons med rød frugtfarve.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.

Hindbærmacarons

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

28 tanker om "Hindbærmacarons"

  1. Trine Oksbjerg

    Hej Maja

    Jeg har efterhånden prøvet denne opskrift en del gange, ofte med held. De sidste par gange har jeg dog oplevet, at “foden” nærmest bliver lidt for stor. I stedet for bare at løfte bundene lidt, så spreder den sig ud og stikker lige som længere ud, end selve bunden (eller låget på bunden, altså den blanke del af bunden). Har du en god forklaring på det?
    Jeg har også oplevet, at bunden ikke bliver rigtig sprød, men klistret og porøs. Har du et trick mod det?
    Håber, at du kan hjælpe!
    Vh. Trine

    Svar
  2. Lærke

    Hej Maja. Kan man bruge pastafarve istedet for pulverfarve og har det en forskel, hvilket er bedst.

    Svar
  3. Trine Oksbjerg

    Hej Maja

    Jeg har set et billede på instagram (fra den 31. juli), hvor du har skrevet på dine macarons – hvordan har du gjort det? Jeg skal bage til en barnedåb, og vil gerne skrive pigens navn på dem :)

    Bh. Trine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Trine
      Jeg har købt spiselige tuscher på bagetid.dk og brugt dem :) De er smaddernemme at arbejde med!
      God fornøjelse!
      Søde hilsner Maja

      Svar
  4. Marie Erikson

    Hej Maja

    Virkelig flotte macarons!! Jeg har netop lavet tre af dine varianter.. Sød lakrids, salt karamel og denne med hindbær, og de smager alle super skønt! Jeg havde dog lidt problemer med skallerne. En portion blev helt perfekt, og jeg aner ikke hvorfor, men de fleste af dem var marengsen ligesom for fast i det, så de ikke flød ud i ovnen. Jeg skulle banke pladen hårdt i bordet, for at toppene blev flade, ellers fik de toppe ved bagning. Nogle revnede og nogle fik ikke “fødder”. Jeg brugte wiltons pastafarve i stedet for pulverfarve. Nogle ideer til hvad der går galt? Mandelmassen blev meget tyk synes jeg… Hilsner og tak for en lækker blog. Marie

    Svar
  5. Emilie

    Hej Maja

    Kan man også lave opskriften med normal marengs, da jeg ikke har et termometer til at måle temperaturen. Og hvis man kan. Hvad er så ingredienserne?

    Svar
  6. Cilia

    Hej Maja
    Jeg skal for første gange bage macarons, og har ikke nogen rød pulverfarve. Kan man også bruge farve gele fra dr. Oteker?
    Kh Cilia<3

    Svar
  7. Anne Sofie

    Hej!

    Jeg skal lave 300 macarons til et bryllup og er lykkedes med din opskrift, så tænker det skal være den. MEN, nu hvor jeg skal lave store portioner – hvor længe kan dejen så tåle at være i skål/sprøjtepose inden det sprøjtes ud. De kan jo først sprøjtes ud når bagepladerne bliver ledige ? Bager du én plade ad gangen eller to?
    Håber på svar ?
    Anne Sofie

    Svar
  8. Ida

    Når du skriver der bliver 20 stk., er det så når de er lagt sammen?
    Uhhh jeg skal i gang med min første gang macarons nogensinde ???

    Svar
  9. Sine

    Hej Maja!

    Elsker simpelthen dit chokounivers her!! Det røde pulverfarve, hvor køber du det, og ved du om man kan få det i sort, da jeg kan vil eksperimenter med sorte macarons :)

    Tak.

    Svar
  10. Lise

    Hej Maja
    Jeg har efterhånden forsøgt mig mange gange med Macarons, men desværre uden et vellykket resultat. Jeg giver ikke op for har en drøm om at kunne lave snemænd og servere i julen:)
    Mit problem er at de klistrer til underlagtet- har sågar investeret i en silikone måtte, men stadig uden vellykket resultat. Jeg har en helt ny ovn, og er bange for den ikke giver tilstrækkeligt med undervarme. Måske du har et godt råd ?
    En fantastisk blog du har med de skønneste billeder.
    Chokoladehilsner fra Lise.

    Svar
    1. Sofie

      Lise man skal bare bage dem lidt laget nede i ovnen og jeg bager dem ved ca 140 grader i ca 15-15 min det syntes jeg hjælper.

      Svar
    2. Kathrine

      Ellers er et tip at lægge et vådt viskestykke under bagepapiret, når de er færdigbagt og har hvilet lidt. Lidt tid efter er de nemmere at få af papiret :)

      Svar
  11. Lea

    Hej Maja.
    Når du skriver hindbærsaft, er det så noget du køber (i så fald hvilken saft?), eller presser du selv hindbær til saft?

    Mange hilsner fra Lea

    Svar
  12. Salma

    Hej Maja,

    Allerførst utrolig flotte sommerlige macarons! Jeg er så glad for din skønne inspirende blog :)

    Lige et teknisk spørgsmål: hvorfor sætte et træske i klemme i overlågen? Gør det processen nemmere?

    Hilsen
    Salma

    Svar
  13. Andrea

    Hej Maja!
    Jeg skal lave (eller, HAR faktisk lavet) 130 macarons til et bryllup i August. Har brugt en masse forskellige af dine macarons-opskrifter (så gode jo!) og endelig fået taget på dem. Så TAK for dine fine og lækre opskrifter. Så lige til spørgsmålet: hvordan får du pyntet til at hænge fast på dine macarons? Altså fx på dine pistacie – hvordan får du “krymmel” til at blive siddende?

    Svar
  14. Zandra

    Hej Maja,
    Hvor jeg elsker at følge med på din smukke side – den er meget inspirerede! Jeg har et spørgsmål ang. pulverfarve. Sådan noget er jeg aldrig stødt på før – hvor kan man købe det henne? Og gør det nogen forskel, om man bruger pulver eller alm. flydende frugtfarve i magrensne?
    Hilsen Zandra

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *