Hindbærmoussekage

Hindbærmoussekage

HJERTEHOPLA OG HURRA for:

I dag fylder bloggen fire år. F I R E år. Tænk, at min lillebitte blog blev til det vildeste chokoladeeventyr… (Jeg kniber mig lige i armen!)

Om cirka 1 uge sker nye, spændende tiltag på bloggen. Hvilket bl.a. betyder blogging hver uge. Nøøj, det har jeg savnet!

Om præcis 1 år (på bloggens fem års fødselsdag) udkommer min første helt egen bog. En bog, som jeg har drømt om l æ n g e og som giver mig lykkebobler fra hårtop til tå! En bog fuld af labre desserter og topfine festkager.

Jeg brainstormer, eksperimenterer, tester og skriver løs disse dage, og om få uger skyder seje Columbus de allerførste billeder til bogen.

Jeg lover at lægge små teasers på Instagram, men holder også en del hemmeligt, så I har masser af glæde jer til i september 2016!

Nu kagetid!

Mere præcist hindbærmoussekagetid!

Kagen kommer i ny version i bogen, men I får første version her.

Med knasende, sød og salt Dulceybund, syrlig hindbærskyrmousse og fræk hindbærglaze.

Jeg serverede kagen til skyens to-års fødselsdag sidste mandag, og den fik trommehvirvel og toppoint!

(Intet slog dog sæbleboblerne!)

Hindbærmoussekage

Hindbærmoussekage

8 personer

Ingredienser

Dulceybund:

Hindbærmousse:

  • 300 g hindbær
    30 g sukker
    korn fra 1 vaniljestang
    1-2 spsk frisk citronsaft
    3 ark husblas
    120 ml piskefløde
    120 g skyr

Hindbærglaze:

  • 200 g hindbær
  • 20 g sukker
    3 ark husblas

Pynt:

  • 25-30 friske hindbær
    rød skovsyre
    lidt spiseligt guldstøv

Fremgangsmåde

Dulceybund:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Hak peanuts groft, og rør dem i chokoladen.
    Rør puffede ris i.
    Fordel massen i en tærteform uden bund (20 cm i diameter) placeret på et skærebræt beklædt med bagepapir.
    Kom bunden i køleskabet.

Hindbærmoussekage:

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
    Vrid husblassen fri for vand, og rør den i hindbærsaften.
    Hæld hindbærsaften i en skål, si kernerne fra, og sæt skålen i køleskabet et øjeblik.
    Pisk fløden til let skum.
    Tilsæt skyr, og pisk videre.
    Vend den afkølede hindbærsaft i.
    Fordel moussen i en rund silikoneform/moussering med film i bunden (16 cm i diameter), og sæt den i fryseren 3-4 timer eller natten over.

Hindbærglaze:

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Kom hindbær og sukker i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
    Vrid husblas fri for vand, og rør det ud i den varme hindbærsaft.
    Hæld hindbærsaften i en skål, og si kernerne fra.
    Lad saften køle af til stuetemperatur.
    Placer den frosne mousse på en rist.
    Hæld den stuetempererede glaze ud over den frosne mousse.
    Gentag evt. et par gange for et tykkere lag glaze.
    Placer forsigtigt moussen på Dulceybunden. (Sørg for, at den ligger lige i midten.)
    Lad kagen tø op enten i køleskabet eller ved stuetemperatur.
    (Fyld overskydende glaze i friske hindbær imens.) 

Pynt:

  • Placer de fyldte hindbær langs kanten af moussen (oven på bunden).
    Pynt med rød skovsyre og guldstøv.

Hindbærmoussekage

Indlægget indeholder affiliatelinks!

45 tanker om "Hindbærmoussekage"

  1. Karina

    Hej Maja
    Jeg har lavet kagen dog med en anden bund men med mousse over, nu står den i fryseren, kan jeg komme glaze på og sætte den tilbage i fryseren, event kun glaze på toppen, da jeg har sidestykker på. Hvis der skal tyndt fondantgitter på(spiderman) kan det så også klare en tur i fryseren således at kagen bare skal tøes på dagen
    Mvh karina

    Svar
  2. Rikke

    Hej Maja,
    Jeg elsker din blog! Du laver de mest fantastiske kager! Dine opskrifter imponerer altid. Jeg har et spørgsmål omkring moussen. Jeg har nemlig ikke tænkt mig at fryse den, da der ikke er plads i min fryser og så ved jeg godt at der ikke kan komme glaze på, men kan moussen godt stå af sig selv, når den “nøjes” med 3 plader husplas og en overnatning i køleskabet? Og kan man desuden undgå skyren?
    Mange varme kagehilsner fra Rikke

    Svar
  3. Helle

    Har lige opdaget denne fantastiske opskrift og vil lave den til min mor på hendes 70 års fødselsdag. Jeg er kæmpe fan af din blog og bliver forelsket i alle dine fine og lækre opskrifter. Har lige et spørgsmål til denne kage – når jeg har overtrukket den med glaze, kommer jeg den så bare i køleskabet til den skal bruges (dagen efter)?

    Svar
  4. Rikke Jakobsen

    Virkelig lækker dessert. Jeg skiftede dulcey ud med en god lys chokolade og det var virkelig lækkert. Perfekt balance mellem syrligt og sødt. Dog var bunden meget hård og skære mens den var kold. Perfekt til kærestens 40 års fødselsdags middag. Når der skal kræses lidt ekstra.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Rikke
      Tusind tak for feedback! Så dejligt at høre, at kagen var en succes! Ha’ en skøn weekeend!
      Kh Maja

      Svar
  5. Sofie Sommer

    Hej Maja! Jeg drømmer om at lave en variant af denne kage til min kollega, som jeg ikke længere skal arbejde med. Da min have bugner af rabarber, bliver det dog med en rabarbermousse i stedet. Han er også vild med hvid chokolade, så tænkte på – om det mon kan lade sig gøre, at lave hvid-chokolade-hjerte-snirkel på glazen? Eller stivner den mon for hurtigt til det?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder skøøøønt med en rabarberversion. Jeg forstår ikke helt, hvordan du vil lave chokoladesniklen? Kan du skære det ud i pap for mig? ;-)

      Svar
      1. Sofie Sommer

        Tak for svar! Jeg mener ligesom dine chokolade-brud med hjerter på – altså at sætte små hvid chokolade dråber ovenpå geléen på kagen, og så køre en nål igennem, så det ligner hjerter. Spørgsmålet er, om geléen stivner så hurtigt, at man ikke kan nå at dryppe chokoladen på, og køre nålen igennem? Håber det var lidt bedre forklaret! :-)

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Uhh, godt spørgsmål. Det tror jeg desværre ikke, at du kan. Gelé og chokolade plejer ikke at være gode venner ;) Måske du kan lave chokoladebruddet og lægge det oven på kagen? Evt. i stedet for hindbærgeléen? Hvis du laver det samme størrelse som kagen, tror jeg, at det vil blive ret fint! :)

          Svar
          1. Sofie Sommer

            Havde også en fornemmelse af, at det ville være farligt. Hehe. Jeg har støbt noget rabarbermousse som jeg pynter af med ovenpå geléen, og så bliver det nok til små individuelle chokolade-hjerter til afpyntning. Jeg tagger dig på Instagram når det færdige resultat er der. Tak for hjælpen :-)))))

  6. Natasja

    Hej Maja :)
    Tusind tak for en skøn blog og lækre opskrifter :)
    Jeg har gemt denne side med hindbærmoussekage til foretrukne fordi jeg bar ELSKER den kage!! Men nu det en anden opskrift der ligger her?
    Den jeg tænker på havde chokolade/brownie bund og hindbærmoussen som også er i denne opskrift og på toppen var pyntet med friske bær og blomster.. Håber du kan huske den og evt. kan give mig opskriften på chokoladebunden :)

    Svar
  7. Maja

    Hej Maja.
    Kan kagen mon blive kold nok ved køleskabstemperatur til overhældning af glazen? Vores fryser er for lille.
    Ha et dejlig nytår og tak for nogle fantastisk inspirerende opskrifter?
    Mvh Maja

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Maja
      Moussen skal desværre være frossen. Ellers bliver glazen ikke pæn. Men ellers er kagen også meget fin uden glaze. I kan evt. pynte med masser af hindbær på toppen i stedet for :) RIGTIG godt nytår! Og tak fordi du følger med herinde :)
      Kh Maja

      Svar
      1. Pia

        Jeg lavede glazen – dog på en anden kage.
        Kagen var helt frossen, glazen havde stuetemperatur (23 grader)
        Jeg havde lavet dobbelt portion.
        Men… det stivendede inden det kunne løbe ud over kagen – så der var ikke nok til at dække hele kagen.
        Glazen frøs – og blev ikke rigtig blank.
        Glazen smagte dog dejligt.
        Hvad tror du jeg gjorde galt?

        Svar
  8. Mette Guldbæk

    Hej Maja,
    Ælsker dine kager og din blog ❤️ Kagerne smager fantastiske!
    Det er jo snart Halloween og Hindbærmoussen skal serveres med små spøgelsesmarengs til vores Hallloweenfest ???
    Skal der bruges friske hindbær eller kan frosne også bruges?
    Mange hilsner Mette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Undskyld det lidt sene svar. Du kan sagtens bruge frosne hindbær og give dem et hurtigt opkog :)

      Ha’ en smadderdejlig weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  9. Grith

    Hej Maja!
    Det ser SÅ godt ud – har dog lige et spørgsmål. Hvis man skal benytte din opskrift på glaze på en anden kage, er det så muligt at erstatte hindbærerne med limesaft? Og i så fald, hvad er dit skud på hvor man deciliter man så skal bruge?
    Af hjertet tak for alle de mange fine billeder, opskrifter og ikke mindst på lykke erklæringer. Bliv endelig ved med det!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Grith

      Tak for din dejlige besked. Det gør mig glad!!

      Du skal tilføje noget sukker, hvis du erstatter hindbærsaften med limesaft. Med mindre, at du vil have en meget syrlig glaze. Og mængden af limesaft afhænger jo lidt af hvor stor din kage er. Men lav hellere for meget end for lidt! :) God fornøjelse!!

      Og ha’ den dejligste weekend!

      Kh Maja

      Svar
  10. Anne

    Hej Maja
    Uhmenums.. Den skal i den grad prøves. Jeg skal stå for kagebordet tilfamiliefesten og vil gerne lave så meget som muligt dagen før. Hvordan ser kagen ud dagen efter (hvis din kage altså overlevede så længe…)
    Hvor bliver man da glad i låget af at kigge på dine billeder.. Det er jo helt vildt så flot det ser ud!

    Kh Anne

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Så godt at høre! Og tusind tak for de søde ord!!

      Kagen har det ganske fint dagen efter :) Smaddergod fornøjelse! Og god weekend <3

      Kh Maja

      Svar
  11. Signe

    Hej Maja,

    Hvor lang tid kan bunden laves i forvejen?? Kan den evt ligges i fryseren?

    Mange hilsner Signe

    Svar
  12. Dina

    Hej Maja, jeg elsker din blog og bøger. Har begge og glæder mig til den næste. ?
    Hvor lang tid inden servering skal man komme glazen på?

    Hilsen Dina

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Dina

      Den stivner i løbet af få sekunder, men kan sagtens stå nogle timer, hvis du gerne vil lave den i forvejen :)

      Ha’ en smadderdejlig weekend!

      Kh Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sus
      Jeg har brugt økologiske puffede ris fra naturkost, men du kan også sagtens bruge Kelloggs’. Det vigtige er, at de bidrager med noget luftighed :)
      Smaddergod fornøjelse!
      Søde hilsner Maja

      Svar
      1. Sus

        Hej Maja

        Så er kagen afprøvet :)
        – Og den bragte stor kage-lykke…

        jeg havde ikke lige den chokolade du brugte, så jeg brugte 100g hvid og 50g mørk chokolade, og det fungerede godt :)

        Den smagte himmelsk – er helt vild med friskheden i kagen – MUMS

        TAK for dejlig opskrift…

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Hvor ER det dejligt at høre! Tusind tak for feedback. Og ha’ en dejlig søndag <3

          Søde hilsner Maja

          Svar
  13. Maiken Charlotte

    Hej Maja … Tillykke med de 4 år :-) Jeg opdagede desværre først din blog for et par år siden, men har siden fulgt den tæt. Jeg glæder mig rigtig meget til din kommende bog, den skal bestemt hjem til samlingen :-) Nuttet foto af bobler og lille datter … Kh Maiken

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt, at du opdagede mig – og stadig følger med herinde. Det sætter jeg stor pris på! :) Og tusind tak fordi du vil købe min dessertbog. Nu skal det bare blive sep. 2016 :)

      Ha’ en skøn aften!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  14. Majken

    Kære Maja..
    Jeg har fulgt med siden allerførste opskrift, og har linket din blog til alle jeg kunne komme i nærheden af- som har samme kagekærlighed som du (og jeg:)). Jeg elsker sin stil, æstetik og enkelthed og kan i sandhed sige at din blog er så fantastisk, og jeg er ikke i tvivl om at du har knoklet for det. At du så ovenikøbet også er fra ønskeøen, gør jo bare at man er endnu mere stolt af sine rødder. Keep up, jeg følger i hvertfald med så længe det varer;)
    Kærligst en med-kageentusiat

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære søde Majken
      TUSIND tak for din dejlige besked. Bliver helt glad af at læse den! Jeg er så taknemmelig over, at du deler bloggen med andre chokoladeentusiaster – og at du følger med i tykt og tyndt ;) TAK TAK TAK!
      Tjærli’ hilsen Maja ;)

      Svar
  15. Anne-Marie

    Tillykke med din lille Sky, bloggen og at du kan leve af din passion. Jeg glæder mig til flere blogindlæg. Du er bare så dygtig og inspirerende.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
  16. Jytte

    Du bliver ved med at imponere mig, jeg må på jagt efter en moussering for jeg bliver nødt til at prøve denne smukke kage. Glæder mig til at høre mere fra dig på bloggen, det er ren livseleksir at læse den.
    Uha det er længe at vente på din nye bog, men den der venter på noget godt, kan aldrig vente længe nok
    Mange glade chokoladehilsner fra Jytte

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære søde Jytte

      TAK for din dejlige besked. Jeg bliver helt rørt over den store opbakning. Jeg er en heldig én!

      Og dejligt, at du vil glæde dig til min bog!

      Kærlige chokoladehilsner Maja

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *