Hurra for hindbær macarons

“Måske også en lille hindbær-variant?” pippede min veninde sødt og ydmygt i går.

Det får hun her:

Hindbærmacaron

Og det er sågar med overraskelse indeni.

I øjeblikket knuselsker jeg indendørs-bage-aktiviteter. Dybfryseren udenfor frister mig meget lidt. Den er ærligt talt ond og modbydelig. Jeg er slet ikke skabt til minusgrader. Ej heller selv om jeg tyr til uldlag-på-uldlag-på-uldlag-princippet.

Heldigvis skal der ikke så meget til at booste mit humørbarometer. Alene duften af hindbær minder mig om sol og sommer. Kom nu, varme. Jeg savner dig sådan.

Hindbærmacaron

I mine små hindbær-macarons gemmer sig et lille hindbær i midten, lidt mørk chokoladeganache og hindbærsmørcreme. Her er opskriften:

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

knuste frysetørrede hindbær

 

Hindbærsmørcreme:

50 g smør

150 g flormelis

½ tsk vaniljeekstrakt

50 g hindbær

 

Chokoladeganache:

25 g fløde

50 g mørk chokolade

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og pulveriseret frysetørret hindbær ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Hindbærsmørcreme:

Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen.

Tilsæt hindbær.

Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis smørcremen er for våd.

Fyld smørcremen i en sprøjtepose.

 

Chokoladeganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.

Bring piskefløde i kog.

Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.

 

103 tanker om "Hurra for hindbær macarons"

  1. Camilla Panduro

    Hej Maja jeg er nu for anden gang ved at lave de himmelske Macarons, men der står dog ikke i opskriften hvor i ovnen de skal stå..

    Svar
  2. Pingback: Søde hjerte macarons -

  3. Christine Brammer

    Jeg har idag prøvet at lave de her macaroons for 2. gang. Første gang gik det rigtig godt, men idag lykkedes det bare ikke. Første portion krakelerede og gad ikke at slippe papiret, anden gang krakelerede de igen men ville gerne slippe papiret, og tredje gang hævede de slet ikke og der skete intet ved dem:(
    Vil meget gerne finde ud af hvad jeg gør forkert. Hvis nogle har en idé til hvad der kan være gået galt så må i meget gerne skrive til mig på min email.
    Knus Christine:)

    Svar
  4. Rikke

    Du har den smukkeste og mest hyggelige blog-ever!
    Min datter bliver 1 år på fredag og det skal være lyserødt! Har fundet dine smukke cupcakes med lyserød på og har så forsøgt mig med disse. De smagte vidunderligt, men de blev grimme :-( Jeg prøver en gang mere i dag og håber de bliver gode. Jeg prøver bare at lave bundene og så fryser jeg dem ned hvis de bliver gode. De blev for små og ala kyskager, så det var ikke til at putte noget i dem..
    Hvad er fiffet når de skal lægges sammen.. Skal de på køl for at de “hænger” sammen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Rikke! Det var meget sødt sagt! :)
      Smørcremen holder bundene sammen – og ja, de skal opbevares på køl indtil servering :) Stort tillykke med din datter!
      Søde hilsner Maja

      Svar
  5. Karin

    Hej Maja .
    Jeg er en flittig læser på din blog. Og bruger jævnligt opskrifter derfra for de er altid så indbydende og flotte.
    Bl.a er labre lakrids marcarons favorit. Idag er jeg så igang med disse skønne hindbær varianter.
    Min chokolade ganache og hindbærsmørcreme virker begge en smule skilt. Smagen fejler intet men lidt grynet. Hvad har jeg mon gjort forkert?
    Derudover er smørcremen meget sød så jeg tør næsten ikke putte mere flormels i selvom den ikke er helt stiv. Andre forslag.?
    Søde marcaron hilsner Karin

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Karin

      Hvor er jeg glad for, at jeg kan inspirere! Tak fordi du følger med på bloggen! Jeg tør ikke helt sige, hvad der er gået galt! Ang. smørcremen, så er den meget sød. Hvis du ønsker mere syrlighed, vil jeg anbefale at bruge saften fra andre bær/frugter i stedet for hindbær. F.eks. passionsfrugt?

      Søde hilsner Maja

      Svar
  6. Linette

    Hej Maja
    Nu har jeg endelig fået taget mod til mig og vil i gang med mit Macaron eventyr. I min søgen efter den perfekte opskrift er jeg faldet over mange forskellige. Dine virker som de nemmeste at gå til da mange af de andre opskrifter koger deres sukker op og blander i halvdelen af æggehviderne, og den anden deltager æggehviderne pisker de ikke men det bliver tilsat mandelmelet m.m. hvad er forskellen på måderne at gøre det på

    Et andet spørgsmål, jeg kan se at du bruger pulverfarve i nogen af dine opskrifter, jeg har en masse pastafarve, kan det bruges i stedet

    Mvh Linette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Linette!
      Jeg har bedst erfaring med pulverfarve – men flere har prøvet med pastafarve og fået et fint resultat!
      Om du bruger den ene eller anden fremgangmåde til macarons, er en smagssag!
      Søde hilsner Maja

      Svar
  7. Sarah Brun

    Hej :-)
    Tusind tak for en lækker blog med inspirerende opskrifter!

    Jeg har nu forsøgt mig med macarons et par gange, med blandede resultater. Derfor bliver jeg nu nødt til at tillade mig at spørge dig til råds :-)

    En af mine overvejelser går på mandelmelet. Jeg blender altid de smuttede mandler, men jeg kan ikke få dem blendet fint nok til at de kan komme igennem sien allesammen. Hvad gør du for at få mandlerne blendet helt fint?
    Indtil nu har jeg bare blendet dem sammen med lidt af flormelisen, og så vendt restem af de usiede mandelstykker i, men bundende får en ret grov struktur, og resultatet bliver ikke super.

    Og så et andet spørgsmål. Hvis jeg synes at dejen er blevet for stiv, er det så fordi at hviderne er blevet pisket for meget? Bundende flyder ikke så meget ud, og får en ujævn overflade.

    Bortset fra de blandede resultater er jeg vild med macarons og dine lækre opskrifter :-)

    Dbh
    Sarah

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sarah!

      1. Jeg er den heldige ejer af en Bamix, og den kan trylle alle dumme mandler til fint mel. Det er ret vigtigt, at du får det fint, som du også selv skriver, da bundene ellers ikke får en fin og glat overflade.
      2. Ja, det vil sandsynligvis være fordi du har pisket æggehviderne og sukkeret til en for hård marengs. Hvis det sker, så slå lidt luft ud igen ved at vende dejen med en dejskraber.

      Håber det var en lille hjælp! Og tak fordi du følger med herinde :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  8. Anne Sofie

    Hej Maja,

    Først; fantastisk blog! Jeg følger med og har forsøgt mig mig lidt forskellige af dine spændende opskrifter. Fortsæt endelig med de skønne opskrifter og billeder!!! :-)

    Jeg er blevet sat til kage-bagning på min mors 50 års fødselsdag – jeg er faldet over disse skønne macarons. Jeg har både frysetørret hindbær og blåbær. Så mit spørgsmål er: Kan disse også lavet med blåbær istedet for hindbær? Og vil du så foreslå andet ‘fyld’ end i hindbærudgaven? (fx hvidchokolade ganache eller andet inspirerende idéer)

    Mange hilsner fra Anne Sofie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anne Sofie!

      Hvilken dejlig opgave! Du kan sagtens putte frysetørret blåbær i bundene! Du kunne måske overveje noget blåbær-citron-fyld. Eller blåbær-lakrids. Det synes jeg, er lækre smagskombinationer!

      Tak for dine dejlige ord – og fordi du følger med herinde! Det håber jeg, at du vil blive ved med :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  9. Winnie

    Sikken en dejlig hjemmeside. Denne iskolde søndag kom for mit vedkommende til at gå med at projekt macarons! Og de blev helt fantastiske! Lavede både kakaomacarons med chokoladeganache og kaffemacarons med kaffe/chokoganache:-) Skal forsøge mig før barnedåb og fjorten dage med nogle lyserøde af slagsen, måske hindbær!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Winnie!

      Tusind tak for din dejlige kommentar! Jeg bliver så glad, når mine læsere får glæde af mine opskrifter! Så tak for din positive tilbagemelding!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  10. Jakob Jensen

    Hej Maja,

    Fantastisk blog! Så skal der laves fødselsdags-macarons!

    Er det friske eller frosne hindbær du bruger til din hindbærcreme?

    Hvor store cirkler sprøjter du din bunde I? Kan du give mig ca. diameter og højde?

    /Jakob

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Jakob! Og fedt med fødselsdagsmacarons!

      Jeg plejer at bruge frosne, men jeg giver dem et kort opkog inden brug.

      Bundenes størrelse varierer meget – alt afhængig af humør. Nok 3-4 cm cirka. Højden skal du ikke tænke så meget over. Hvis du pisker dem rigtigt, hæver de af sig selv og får den lille fine fod :)

      Er det dit første macaron-forsøg?

      Søde julehilsner Maja

      Svar
      1. Jakob Jensen

        Hej Maja,

        Ja det er skam første forsøg – men forhåbentlig ikke det sidste.

        Alle tips og tricks som kan komme en macaron-nybegynder til gode modtages med kyshånd.

        Jeg troede bundenes størrelse skulle være rimelig præcis for at de blev bagt nok men ikke overbagt!

        /Jakob

        Svar
  11. Gitte

    Hejsa!
    Har nu i flere omgange brugt dine fantastiske opskrifter på macarons – det er super nemt at gå til ud fra din guidning og så smager de fantastisk :-D.
    Vender ofte blikket mod din side, når der skal bages i mit køkken.
    Tak for en super inspirerende side.
    Hilsen Gitte :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak, Gitte! Det glæder mig meget at høre!

      Rigtig glædelig jul til dig og dine kære!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  12. Anna

    Hej Maja

    Jeg har lige bagt macarons for første gang – tusind tak for opskrift og inspiration. De blev egentlig okay runde, og fik en lille fod, hvilket jo er skønt :) Men overfladen blev virkelig mærkelig, lidt som om at de er faldet lidt sammen. Den er sådan rynket i det. Har du noget bud på, hvad det kan være? Mit eget bud er at jeg har åbnet ovnen for mange gange for at se til dem, eller at dejen måske var for våd. Da det er første gang jeg har bagt dem, er det dog lidt skud i tågen! Håber du kan hjælpe :)

    – Anna

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Så sejt, at de både blev okay runde og fik fod :) Det er lidt svært for mig at sige, hvad der er gået galt. Det kan skyldes rigtig mange ting! Hvis du har et billede af dem, kan jeg måske råde dig lidt bedre. Kan du sende mig det? Eller er de væk? :)

      Svar
      1. Anna

        Hehe de er alle pistvæk nu, men jeg nåede at få taget et par billeder inden :) Jeg sender en mail med nogle billeder. Tusind tak for hjælpen!

        Svar
  13. Margrethe

    Hej Maja :)

    Tak for denne her super dejlige blog med rigtig gode opskrifter og ikke mindst FANTASTISKE billeder! :) Du er helt klart min ynglings bage-blog. Jeg vil bare lige høre om man godt kan skifte hindbærene ud med andre bær f.eks. brombær eller blåbær..

    Hilsen Margrethe :D

    Svar
  14. Maria

    Hej Maja.
    Jeg har prøvet at lave macarons og jeg sys at dejen den var meget tyk? Er det fordi jeg har pisket sukker og æggeviderne for meget?
    Hilsen Maria.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvis du synes, at dejen virker for marengs-agtig, gælder det om at ’slå luft ud’, når du vender mandelblandingen i. Ellers er mit bedste tip: øvelse, øvelse, øvelse :)

      Smadderdejlig weekend til dig!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  15. Signe

    Hej Maja

    Ville høre inden jeg gik i gang med lave disse lækre macarons, om det er 43 gram mandler før eller efter de er smuttet?

    Hilsen Signe

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det er før, de er smuttet :) Rigtig god fornøjelse! Skriv endelig igen, om det blev en succes :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg tror, at pufsukkeret vil eksplodere, så snart du blander den i ganachen. Hvis du giver det et forsøg, så skriv gerne, hvordan det går :)

      Svar
  16. Anna

    Hej Maja!
    Jeg skal til at kaste mig ud i første batch macarons ever :) Men pynter du dem inden de kommer i ovnen? Jeg har nemlig også set nogle fine macarons med små sukkerhjerter på, men tænker da bare at de brænder/smelter, hvis de kommer i ovnen – eller hvad?

    Btw – er du vild en lækker blog, du har! Kan sidde i timevis og savle over alle dine lækre opskrifter!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Anna

      Nej, jeg plejer at pynte dem bagefter. Men hvis du vil have sukkerhjerter på, at du nødt til at bruge noget ‘klister’ for at få dem til at sidde fast :) F.eks. lidt æggehvide.

      Rigtig god fornøjelse! Og tusind tak for dine dejlige ord om min blog! Håber du vil blive ved med at savle ;)

      Chokokram Maja

      Svar
  17. Louise Juul

    Hej Maja.

    Åhh hvor elsker jeg bare alle dine opskrifter. Føler jeg har prøvet. Du har virkelig inspireret mig. Kunne ikke bage og gad ikke for 2 år siden. Nu knuselsker jeg at bage pga dig og dine lækkerier:)

    Jeg bagte disse i weekenden og vil prøve dem igen sammen med Lakrids/hvid chokolade/citron varianten denne weekend.
    Har lige et spg vedr disse. Mine blev lidt gylde ovenpå. Bagte dem 160g alm ovn.. Hvad gør jeg forkert?

    Mvh Louise.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Louise

      Det er jeg meget glad for at høre! Fantastisk, at jeg kan være med at inspirere andre til at komme i gang med at bage! Tak fordi du deler det med mig! <3

      Jeg tror ikke, at du har gjort noget forkert. Der er meget forskel på ovne - så måske varmer din ovn bare lidt mere end min. Prøv med lidt mindre varme næste gang!

      Ha' en dejlig aften!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  18. Maiken

    Hej Maja

    Jeg har planer om at lave dine lækre macarons til min kærestes fødselsdag på søndag. Jeg vil lave kaffe macarons og så disse – men i stedet for hindbærsmørcreme tænker jeg at prøve en rabarbersmørcreme, da jeg har rabarber i fryseren :) Tror du det vil fungere?

    Og så måske et dumt spørgsmål, men når det er frossen rabarber der bruges (eller hvis det var frossen hindbær for den sags skyld), skal de så tøes op inden de kommes i cremen? Og hvis ja – skal al den overskydende saft (som der jo vil være når de er tøet op) så hældes fra inden de kommes i cremen?

    Mvh Maiken

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Maiken

      Undskyld det sene svar! Tror sagtens det kan lade sig gøre med rabarbersmørcreme. Har ikke selv prøvet det, så tør desværre ikke gøre mig klog på det. Men hvis du får succes med det, så del endelig dine erfaringer her!

      Håber I får en dejlig fødselsdag!

      Chokohilsner Maja

      Svar
  19. Mai

    Hej Maja,

    Fantastisk blog du har lavet.. Bliver helt solgt hver gang jeg er inde at kigge på den – dagligt :) super inspirerende!
    Har længe kigget på denne lækre opskrift, men er dog ikke sprunget ud i det endnu, så har stadig hele macaroneventyret til foran mig :) har dog lige et spørgsmål, du skriver i opskriften du blender mandlerne, flormelis og hindbær.. Med en almindelig blender eller kan man godt bruge en stavblender (bl.a. hvis man bruger mandelmel)??

    Jeg ser meget frem til at skal prøve at lave disse lækkerbiskener :)

    Mange hilsner

    Mai

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Mai

      Tusind tak for dine dejlige ord om min blog! De varmer! :)

      Hvis du har en okay stavblender, kan du sagtens bruge den.

      Rigtig god fornøjelse! Jeg håber, at de bliver en succes!

      Glade chokoladehilsner Maja

      Svar
  20. Anna

    Jeg forsøgte mig frem med disse – det skal lige først siges at du er et geni! – og de smagte himmelsk! Hvilken lækker sød smag, med en syrlig overraskelse i midten. Laver du selv alle dine opskrifter? :-)

    Udseendet fejlede dog en smule, så her kommer nogle spørgsmål, så jeg forhåbentligt kan gøre det bedre næste gang ;-)
    Hvordan får du makronbundende så runde og lyserøde? og hvordan laver du frysetørrede hindbær? :-)

    Tak for en fryd for munden!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Anna! Og hvor er du sød. Din kommentar gik lige i mit chokolade-hjerte :) Ja, jeg laver selv alle mine opskrifter. Har hovedet fuld af idéer :)

      Her er svar på dine spørgsmål:

      1. De bliver runde og fine, hvis de bliver pisket lige tilpas. Hverken for meget eller for lidt. Det kræver øvelse, øvelse, øvelse :)
      2. De bliver lyserøde af det frysetørrede hindbær. Jeg køber det altid hos Krydderiet i Torvehallerne. De har også en webshop: http://www.krydderiet.com :)

      Svar
  21. Helle

    Så er der lavet de første macaroons bunde og de er ikke alle lige kønne, men det handler vist om håndelaget ;)
    Nu skal de smukke hindbær bunde snart forkæles med en lakrids fyld – evt tilsat lidt revet citron.
    Det er jo slet ikke så svært (Hvis lige man ser bort fra udssendet*GG*)

    Choko god weekend
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Nej, vel? :) Og det smager jo vidunderligt, selv om udseendet ikke er i top ;)

      Dejligt at høre, at du springer dig ud i mine opskrifter :)

      Og håber du har haft en dejlig weekend!

      Chokokram Maja

      Svar
  22. Olivia

    Hold da op nogen lækre macaroons;). Her i sidste uge havde jeg stor succes med nogen citron macaroons, og jeg tænkte at de her da også lige måtte afprøves en dag;)…
    Nu bliver jeg bare i tvivl: du laver macaroons bundene først, herefter sprøjter du hindbærcremen i dem – hvad så med chokolade ganachen? Putter du den ovenpå hindbærcremen eller hvordan?
    Og kan man undlade den? For jeg syntes næsten det lyder lækrere uden chokoladen – eller kunne den måske erstattes med hvidchokolade?
    Knus Olivia

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Sejt! Citronmacarons er også bare himmelske! Jeg får helt lyst til at lave en portion nu. Det er ikke så vigtigt med rækkefølgen af fyld. Og du kan sagtens undlade ganachen, hvis du foretrækker det. Det er helt op til dig :)

      Chokokram Maja

      Svar
  23. Line Mørup

    Hej Maja

    Jeg ville gerne vinde dine macaroons, fordi de ser så super lækre ud, er glutenfri, som er mit store problem og fordi jeg ikke selv har turde lave dem endnu, fordi det ser så svært ud af få den fine facon. Du er bare en superstjerne når det kommer til bagværk. Hvorfor er du mon ikke kondittor :-)))). Vil glæde mig meget til kurser og kagebøger fra dig :-))
    Ha en dejlig dag.
    Knus til dig
    Line

    Svar
  24. Thea

    Hej Maja,
    Hvor er det en fin blog du har.
    Jeg skal holde en polterabend for en veninde søndag, og som en del af en bagedyst skal disse macarons laves.
    Jeg har dog et lille spørgsmål. Hvordan og i hvilken rækkefølge skal macarons lægges sammen. Du skrev noget med et gemt hindbær? Og bruger du sprøjtepose til både smørcremen og ganashen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Thea! Fantastisk idé til en polterabend. Håber mine veninder finder på det samme! (Skal giftes til maj) :)

      Rækkefølgen er ikke så vigtigt. Jeg plejer at lave en stor ring af hindbærcreme, en mindre ring af chokoladeganache og så et friskt hindbær i midten. Men I bestemmer helt selv, hvordan I vil gøre det. I kan også nøjes med ét slags fyld i hver macaron, hvis det er.

      Jeg plejer at bruge sprøjteposer, men I kan også bare bruge en ske.

      Håber det var svar nok! Ellers er du mere end velkommen til at skrive igen. Og hvis I tager billeder, må du meget gerne sende det. Det kunne være sjovt at se resultatet. Evt. på min Facebookside :)

      Rigtig god fornøjelse!

      Chokokram Maja

      Svar
      1. Thea

        Hej Maja,
        Tak for dit hurtige svar. Jeg har et spørgsmål til. Der hvor vi skal lave kagerne, har de ikke en blender (eller kun en stavblender), så jeg har tænkt mig at købe mandelmel. Der står at flormelis og evt andre ingredienser (her frystørret hindbær) skal med ned i blenderen. Er der nødvendigt?

        Blenderkram Thea

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Det er ikke strengt nødvendigt. Jeg gør det for at få blandingen helt fin – og dermed sikre, at mine macarons får en helt glat overflade (og ikke små ujævnheder.) Men du kan evt. tage en lille si med og ‘rive’ de frysetørrede hindbær, så de bliver til pulver. Så tror jeg I klarer jer helt fint uden blender.

          Rigtig god fornøjelse! Og skriv endelig igen, hvis du er i tvivl om mere. Jeg hjælper altid gerne!

          Chokokram Maja

          Svar
  25. Olivia

    Hej Maja
    Hvor ser de bare super lækre ud;), dem må jeg helt sikkert prøve at lave.
    Og hvor er det nogen fantastisk flotte billeder:), de har både flotte farver, og den helt rigtige vinkel.
    Tak for inspirationen, og de lækre opskrifter, dem må jeg lave til familien;).

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Olivia! Jeg håber, at dine macarons vækker glæde hos familien! Rigtig god fornøjelse <3

      Svar
  26. Tove Højbak Lauridsen

    Hej Maja
    Jeg er netop begyndt at følge din blog – den er jo helt fantastisk, jeg får lyst til at gå i køkkenet hver gang jeg læser på den ;o)
    I weekenden har jeg forsøgt at lave dine hindbær macarons, selvom de ikke var helt perfekte, var der stor ros fra gæsterne (som hermed er videregivet – virkelig god opskrift). Jeg har også, mest som “øvelses-macarons”, forsøgt at lave opskriften med appelsin – tilsatte revet øko-appelsinskal i stedet for frysetørrede hindbær og kom lidt appelsinsaft og -skal i smørcremen, til den havde en god konsistens. Sammen med chokoladeganachen, var det mums.
    Så jeg vil bare sige tak for inspirationen…jeg glæder mig til at komme igang med dine julelækkerier, skal i hvert fald arbejde videre med macarons og prøve andre gode sager.
    Mange hilsner
    Tove

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Tove

      Tusind tak fordi du deler det med mig. Jeg er meget glad for at høre, at mine opskrifter bringer glæde – og at du sågar giver opskrifterne videre. Tusind tak for det :)

      Jeg tror også, at jeg kommer til at lave appelsin-macarons snart. Det lyder himmelsk!

      Håber du vil fortsætte med at følge med her på bloggen!

      Chokoladeglade hilsner maja

      Svar
  27. Henriette

    Hej Maja

    Jeg tilslutter mig helt din fantastiske hjemmeside/ blog. Den er meget inspirerede.
    Jeg har haft held med bundene dog er chokoladeganachen ikke helt blevet som jeg regnede med. Den er lidt tynd i det – kan det passe?

    Jeg har lavet den med fløde, honning, chokolade og smør.

    Jeg så at du også havde en med halv halv chokolade og fløde, hvordan bliver den i konsistense.

    Håber du har tid til at svare hurtigt;-)

    Kærlig hilsen

    Henriette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Henriette

      Først lige: tusind tak! :)

      Fedt, at du har haft succes med bundene. Det plejer at være den sværeste del. Jeg har de sidste gange lavet en ganache kun med fløde og chokolade. Den kan jeg bedst li’. Den skal stå et køligt sted et par timer for at få den perfekte konsistens.

      Håber det var hurtigt nok :)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  28. Cilie Faber

    Hej Maja
    Jeg har forsøgt at lave dine macarons, og de ser rigtig fine ud.
    Men de vil ikke slippe bagepapiret, er der noget jeg kan gøre ved det?
    Men ellers er alt andet blevet helt PERFEKT :)

    Mvh. Cilie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Cilie

      Hvis de har svært ved at slippe, kan du bruge en skarp kniv til at løsne dem med. SEJT, at de blev perfekte! High-five til dig! :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  29. Michelle

    Hej Maja

    Jeg tænkte på, “pynter” du med de knuste frysetørrede hindbær før eller efter makronbundene har været i ovnen?

    Mvh Michelle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Du fik mit svar på Facebook, ikke? :) Blev din kæreste glad? Og måske ligefrem rask af dine macarons? ;)

      Svar
  30. Clara

    Hej Maja!
    jeg har forsøgt mig med dine lækre maracons.
    Makronbundene og chokoladeganachen lykkedes fint for mig – men smørcremen blev helt flydende, selvom jeg satte den på køl.. hvad mon jeg har gjort galt?
    mvh Clara :-)

    Svar
  31. Michaela

    Hej, dine hindbær macarons ser rigtig lækre ud. Jeg er selv i gang med at prøve at lave dem nu, men efter jeg tog dem ud af ovnen faldt de sammen, og holder slet ikke formen ligesom dine. Ved du hvad det skyldtes?

    Mvh. Michaela

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Michaela
      Jeg er ret sikker på, at det er gået galt i piskningen. Hvis du kommer til at piske massen lidt for meget – eller lidt for lidt, går det galt. Mit råd er: op på hesten igen og giv ikke op, selv om de fejler et par gange! Det skal nok lykkes for dig på et tidspunkt! :)
      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  32. Tina Dalbøge

    Hej Maja
    Sikke en dejlig blog du har. Jeg vil spørge dig om jeg må få lov til at vise disse hindbærmacarons på min blog. Jeg linker selvfølgelig og henviser til at opskriften og billederne kommer fra dig. MBH Tina Dalbøge

    Svar
  33. Jette

    Hej Maja,

    Så har jeg også forsøgt mig med nogle af dine dejlige opskrifter :-), og specielt har jeg forsøgt mig med dine macarons, og heldigvis også med et velsmagende resultat!

    Dog har jeg et par spørgsmål til dig, fordi jeg har forsøgt mig med frysetørret frugt, og selvom jeg putter rigtig meget i, synes jeg ikke at de smager af noget. Det gælder både i Ganaschen og i selve macaronerne. Hvor køber du dit frysetørrede frugt? Og hvor meget putter du i? Jeg har kørt frugten igennem en lille mini hakker, for at få det pulveriseret. Kan det mon være årsagen til, at smagen forsvinder?
    Herudover kan jeg ikke få den fine lyserøde farve frem. Tilføjer du frugtfarve?

    Tak for den dejlige læsning på din hjemmeside og for dine gode svar og kommentarer :-)

    Macarons-hilsner fra Jette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Jette

      Hvor er det dejligt at høre, at du har fået succes med mine opskrifter. Her er svar på dine spørgsmål:
      Jeg køber som regel frysetørrede frugter i ‘Krydderiet’ i Torvehallerne. Der har de et kæmpe udvalg af lækre frysetørrede frugter og bær.
      Det varierer lidt, hvor meget jeg putter i ganachen og macaronen. Plejer at tage det på slum – og smage mig frem.
      Når du laver hindbær-macarons, kan du også bruge saften fra friske hindbær som smagsgiver. Det gør jeg også nogle gange.
      Alternativt kan du tilføje en lille bitte smule rød frugtfarve. Men begræns det meget :)

      Tak fordi du følger med på bloggen – og for dejlige spørgsmål :) Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål.

      De bedste macaron-hilsner Maja

      Svar
  34. Katrine

    Jeg tænkte at jeg lige ville dele lidt ud af min erfaring med denne opskrift til andre macaron nybegyndere :-)

    Jeg lavede mine første macarons i denne uge. For mig blev dejen meget flydende, men jeg fandt hurtigt ud af, at hvis den fik lov, at hvile en halv time i sprøjteposen blev den mere medgørlig når den skulle sprøjtes ud på bagepladen. Jeg tænker at det må være fordi det tørre fik en chance for at suge mere af det våde.

    En anden ting jeg opdagede var, at man skal lave cirklerne MEGET mindre end man tror, når man sprøjter dem ud.. Noget a la en 2 krone, hvis man vil have dem ligesom i de franske bagerier. Dejen flader nemlig lidt ud af sig selv når den først er kommet på bagepladen.

    En sidste ting var, at mine blev bedre af, at hvile nærmere en halv time, end et kvarter inden de skulle bages. Dem der kun fik et kvarters hvile blev helt krakelerede på overfladen ved bagning og fik ikke rigtig den der famøse “fod”.
    Hvis de bliver meget store skal de desuden have noget længere i ovnen, så de ikke er helt klistrede i midten og umulige at tage af pladen når de er kølet af.

    Håber at andre kan bruge det til noget når de skal bage macarons første gang :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er det sødt af dig, Katrine! Jeg tror helt bestemt, at nogle vil få glæde af dine erfaringer. Tusind tak fordi du deler dem her på bloggen :)

      Svar
  35. Pernille

    Hej Maja

    Jeg faldt over denne lækre hindbær macaron opskrift og er gået i gang med at lave den med det samme :-)

    Jeg er nybegynder i at lave macarons og er ved at øve mig inden familiefødselsdag på lørdag. Jeg har lige et par spørgsmål. Jeg har købt en silikone bageplade beregnet til macarons. Kender du det eller bruger du altid bagepapir? De klister nemlig ret meget fast efter de er kommet ud af ovnen, som gør det lidt svært at få dem løsnet uden at ødelægge dem :-)

    Det er forøvrigt en rigtig lækker side med mange lækre opskrifter (og ikke mindst billeder)!

    Mvh Pernille

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Pernille

      Tusind tak for dine dejlige ord om min blog. Og fedt, at du springer ud i macaron-eventyret.

      Jeg bruger altid alm. bagepapir – og har ikke haft problemer med klistrede/ødelagte bunde. Jeg plejer at lade dem køle af på en rist (med bagepapiret) indtil de er helt kolde – og så er det nemt at få dem af. Dem, der sidder en smule fast, løser jeg bare forsigtigt med en skarp kniv.

      Tror dog sagtens, at du kan bruge en med silikone. Det må kun gøre det lettere :)

      Rigtig meget held og lykke med dine macarons! Og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål!

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  36. Michelle

    Ja okay det lyder godt! Skal man kun lige piske dem til de bliver stive?
    Jeg går allerede i gang med næste forsøg om ikke længe så der krydser jeg fingre for resultatet :)
    Og mange tak for dit svar!
    -Michelle

    Svar
  37. Michelle

    Hej Maja.
    Jeg har lige et spørgsmål jeg håber du kan svare på.
    Jeg gik i går i gang med min aller første macaron omgang,
    Jeg lavede først en omgang med chokolade og ville lave dine bagefter
    Dem med chokolade blev så flotte og blev rigtig stolt, men da jeg kom til dine og de var kommet i ovnen ‘fladede’ de ikke ud til en rigtig maracon form men blev i den form som det var sprøjtet ud i, hævede op og kom mere eller mindre til at ligne en kyskage. Det var jeg lige ærgerlig over. Hvad gjorde jeg forkert??

    Hilsen Michelle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Michelle

      Fedt, at du kaster dig ud i macaron-verdenen. Det er højst sandsynligt i piskningen, at det er gået galt. Når macarons får kyskage-look, er det som oftest på grund af overpiskning.

      Men sejt, at dine chokolade-macarons blev flotte. Det er bare om ikke at give op og springe på hesten igen! :)

      Rigtig god fornøjelse!

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  38. Louise

    Hej Maja

    Sikke en fantastisk blog du har – den bugner af smukke billeder og pædagogiske opskriftsbeskrivelser! Har desværre ikke afprøvet nogle af dine opskrifter endnu, men det vil jeg se at få lavet om på snarest.

    Har lige været i Paris, og dér fik jeg selvfølgelig macarons (hos Hugo & Victor). Så nu bliver jeg uden diskussion nødt til at lære at lave de små vidundere selv. Og dine er jo åh så fine, så tror jeg vil kaste mig ud i det med din opskrift ved min side :)
    Har du evt. en opskrift på chokolademacarons? Det er, UDEN tvivl, min favorit! :) Hvad er din? (hvis du kan vælge!)

    Mange sommerhilsner fra
    Louise <3

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak, Louise. Den kommentar gik lige i hjertet. Er glad for, at du vil prøve nogle af mine opskrifter af. Jeg har en opskrift på snickers-macarons på bloggen: http://majavase.dk/syndige-snickers-macarons – men har også lavet alm. chokolademacarons utallige gange. Hvis du vil have opskriften på dem, sender jeg meget gerne.

      Min favorit er lakrids og hvid chokolade: http://majavase.dk/labre-lakrids-macarons. Den har fuldstændig slået benene væk under mig :)

      Fedt, at du vil kaste dig ud i macaron-eventyret. Jeg håber, du får skrevet en masse dejlige kapitler :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Louise

        Tak for dit hurtige og søde svar! Jeg vil meget gerne have din opskrift på chokoladevarianten tilsendt :)

        Når jeg er blevet lidt mere ferm til macaronbagning, vil jeg helt sikkert give mig i kast med dine lækre og mere eksperimenterende macaronsopskrifter – først og fremmest hvid chokolade og lakrids, når det nu er din nr. 1 ;) Forresten smagte jeg en macaron med passionsfrugt og hvid chokolade i Paris, og den var også gudeskøn!
        Hvad er dit/dine bedste tip(s) til en førstegangsmacaronbager som mig?

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Du kan finde opskriften på chokoladebundene i Snickers-macarons-indlægget. Det er samme opskrift, jeg bruger. Derudover laver jeg bare en simpel chokoladeganache med forholdet 1:1. Dvs. f.eks. 100 g fløde og 100 g mørk chokolade.

          Fedt, at du vil prøve min hvid chokolade-lakrids-opskrift af på et tidspunkt. Glæder mig til at høre, hvad du synes om den :)

          Mit bedste tip er at øve, øve og øve! Der er mange, der giver op, fordi deres macarons ikke bliver flotte første gang – og det må man bare ikke. Mine første macarons blev heller ikke de smukkeste i verden. Men jeg satte mig for, at jeg ville prøve, indtil det lykkedes. Og efter 3. gang lykkedes det! :)

          Rigtig god macaron-fornøjelse! Og ha’ en vidunderlig dag!

          Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Olivia

      Antallet afhænger meget af, hvor store du laver dem. Men omkring 12 stykker – plus minus :-)

      Hvis du laver makronbundene perfekte første gang, tager de ikke så lang tid. Du vil nok godt kunne lave både bunde og fyld på et par timer.

      Rigtig god fornøjelse!

      Svar
  39. Helene Nielsen

    Hej Maja,

    SUPER fin hjemmeside!! Jeg vil kaste mig ud i denne opskrift næste weekend, men har lige et spørgsmål. Jeg har aldrig arbejdet med frysetørrede hindbær før. Jeg har fået fat i nogle nu, men hvor mange gram skal der ca. bruges??

    På forhånd tak!

    Mvh. Helene :o)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      TUSIND tak :) Fedt, at du vil kaste dig ud i macaron-eventyret. Det er lidt svært at sige, hvor mange gram frysetørrede hindbær der skal bruges. Måske et par teskefulde. Men det er meget smag og behag :) Du kan også hælde et par dråber hindbærsaft eller rød frugtfarve i marengsen for at give dem en flot lyserød farve. Held og lykke med det!

      Svar
  40. Maria

    Hey :)

    Nu har jeg forsøgt mig med disse, men bundene, bliver helt flade og klistret, hvad gør jeg forkert?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Maria
      Macarons kan kræve lidt øvelse. Mine første gange blev heller ikke så vellykkede. Jeg tror, det er gået galt i piskningen. Det er vigtigt hverken at piske marengsmassen for lidt eller for meget. Opgiv ikke – efter er par gange skal det nok lykkes dig :)
      De bedste hilsner Maja

      Svar
  41. Bente

    Hej Maja
    Du må være absolut macarons-ekspert, så jeg håber du kan hjælpe mig. Jeg har forsøgt mig med macarons med ok held, dog blev de i xl størrelse, så det skal jeg lige ha styr på. Jeg skal prøve hindbæropskriften, men vil nok prøve med en hvid chokolade/hindbærganashe ting. Jeg skal bruge dem til en fest hvor jeg skal lave en masse andre forberedelser, så jeg kunne godt tænke mig at bage dem i god tid. Tror du ikke de kan bages en uges tid i forvejen og så blot lægges sammen dagen før?

    mvh
    Bente

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Bente

      Du kan sagtens bage macaron-bundene nogle dage forinden. Jeg har selv haft dem stående i en lille uges tid (uden fyld), og de holdt sig ganske fint. Du skal blot huske at opbevare dem i en lufttæt beholder.

      Alternativt kan du fryse dem ned. Det har jeg læst, at mange gør.

      Held og lykke med dem! Og skriv endelig igen, hvis du har andre spørgsmål :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  42. Charlotte

    Min datter skal døbes på søndag og når vores forældre efter dåb og brunch skal med hjem til os håber jeg at kunne byde på et glas champagne med lækre snickers og hindbær macarons til.
    Jeg har tænkt mig at lave ingredienserne i aften og samle dem i morgen. Lyder det fornuftigt? Hvad med fyldet og selve makronerne, skal det i køleskabet indtil jeg samler dem? Undtagen chokoladeganachen kan jeg forstå som skal stå ved max 20 grader og ikke på køl.
    Mener du godt jeg kan bruge frosne hindbær? Og så har jeg tænkt mig at komme pastafarve som jeg har i makronerne så de bliver lyserøde – jeg kan nemlig ikke nå at få fat i frysetørret hindbær.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Charlotte

      Det lyder som en fin lille barnedåbssnack :) Og ja, det er en god idé at lave dem i dag og i morgen. Snickersmacarons’ene bliver faktisk kun bedre af at stå lidt – så dem kan du evt. starte med.

      Jeg plejer ikke at stille makronbundene i køleskabet. Sæt dem et lidt køligt sted (som chokoladeganachen) i en lufttæt beholder. Men når du har puttet fyldet i, så sæt dem i køleskabet.

      Du kan sagtens bruge frosne hindbær. Men sørg for, at der ikke er for meget is på dem.

      Held og lykke med projektet! Jeg håber, at de vækker begejstring!

      Mange chokoladehilsner Maja :)

      Svar
  43. Jane

    Nøj!…Mums..Uhmmmm, hvor ser de indbydende ud. De skal helt sikker laves i næste weekend, hvor vi skal fejre et par fødselsdage. Tak for inspirationen, den kom lige på det rette tidspunkt. Jeg havde planlagt at lave macarons, som skulle involvere hindbær, men ikke hvordan. Det ved jeg nu. Desuden skal der bages chokolademacarons med en orangechokolade ganache.

    Har du erfaring med at fryse macarons uden fyld?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ihhh, hvor godt. Jeg er glad for, at jeg kan inspirere. Det lyder også super lækkert med en appelsin-chokolade-variant. Det har jeg også haft i tankerne. Eller det har jeg faktisk i tankerne. Så det kan sagtens være, at der kommer sådan én på bloggen en af dagene :)

      Jeg har desværre ikke selv erfaring med at fryse macarons. De bliver spist alt for hurtigt. Hehe. Men jeg har læst et hav af amerikanske macaron-opskrifter – og alle skriver, at de godt kan fryses. Så det tror jeg sagtens, du kan.

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, der må snart ikke være mere mundvand tilbage? ;) Planen var at stoppe macaron-eventyret nu. Men jeg har et par opskrifter i hovedet, som frister mig ret meget. Så måske kommer der liiiiige en enkelt variant mere :)

      Svar
  44. Martin Villumsen

    Årh wow! De ser godt nok lækre ud! Du bliver jo ved med at lave macarons, og jeg får bare mere og mere lyst til dem. Mums altså.. kunne godt lige bruge et par hindbærmacarons at falde i søvn på.

    Godnat :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Tusind tak, Martin. Ja, jeg er virkelig blevet forelsket i de små franske delikatesser. Min plan var egentlig at stoppe macaron-eventyret nu, men efter din kommentar får jeg da helt lyst til at lave et par varianter mere :)

      Ha’ en dejlig dag!

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *