Mynteis med mørk chokolade
Mynteis med mørk chokolade
Kirsebæris med amaretto og mørk chokolade
Kirsebæris med amaretto og mørk chokolade
Silkeblød mælkechokoladeis med fudgy chokoladekage
Silkeblød mælkechokoladeis med fudgy chokoladekage
Koldskålsispinde med brombær
Koldskålsispinde med brombær
Hindbærispinde med cookieknas
Hindbærispinde med cookieknas
Koldskålsis fra ‘Lykken er is’
Koldskålsis fra ‘Lykken er is’
Nytårsdessert: Iskugle med hvid chokolade, granatæble og lakrids
Nytårsdessert: Iskugle med hvid chokolade, granatæble og lakrids
Snebold med kirsebær og lakrids
Snebold med kirsebær og lakrids
Istrøffel
Istrøffel
Små blåbærispinde med skyr
Små blåbærispinde med skyr
Hjemmelavede chokoladeisvafler
Hjemmelavede chokoladeisvafler
Små hindbærispinde
Små hindbærispinde

21 tanker om "Is"

  1. miriam

    Kære Maja

    Har du mon nogensinde forsøgt dig med en risalamande-is? Min julemakker kan ikke lide risalamande pga konsistensen, men jeg elsker kirsebærsauce og vil skille mig af med den….

    Tak! :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Nej, det har jeg desværre ikke. Jeg bryder mig heller ikke om risalamande – så jeg spiser ofte is juleaften, men foretrækker noget helt andet end risalamandesmagen. Måske kirsebæris kunne være kompromiset? :)

      Svar
  2. Anne-Sofie

    Hej Maja,
    Er netop i gang med opskrifter fra jeres isbog, og vil høre om du tempererer chokoladen når du overtrækker? Eller blot smelter det, og i så fald til hvilken temperatur?
    Tak for mange gode opskrifter og lækre billeder
    Mvh
    Anne-Sofie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anne-Sofie
      Nej, jeg smelter kun chokoladen. Temperering er ikke nødvendigt. Faktisk giver den smeltede chokolade det bedste resultat! God fornøjelse!
      Søde hilsner Maja

      Svar
  3. Toke

    Hej Maja

    Hvilken model af ismaskinerne, har du investeret i? Selv har jeg kig på en fra Nemox, men den koster næsten 6000, og det er jo lidt pebret.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Toke

      Jeg er superglad for min Delonghi. Den har kørt MANGE hundrede is uden at klage det mindste! Og den giver isen en superlækker konsistens! Læs evt. mere under mine anbefalinger :)

      Svar
  4. Linda Callesen

    Hey,
    Jeg har fået en ismaskine og har prøvet den et par gange – mums ?

    Har dog en udfordring når jeg laver is uden alkohol. Det fryser hårdt i maskinen, så jeg ikke kan få rørepinden op.
    Det gør det heller ikk nemmere at lave kugler fra skålen.
    Hvorledes bærer du dig af?

    Mvh Linda

    Svar
  5. Emilie

    Hej maja.
    Fantastiske opskrifter!
    Jeg tænkte på, om du har eksperimenteret med marcipanis med marcipanstykker? Jeg har ikke rigtig fundet en god opskrift – måske det er noget du kan lave?
    Vh Emilie

    Svar
  6. Birgitte

    Hej Maja,
    Har du nogensinde eksperimenteret med rosenis? Sidste år kørte jeg en rosensirup på ismaskinen, og den blev til en helt vildt lækker sorbet. Men kan man lave det til rigtig is enten med fløde eller kondenseret mælk? Jeg har fået lavet ny sirup som nu bare venter på at blive tryllet om.. Har du gode forslag?

    Mange hilsner
    Birgitte

    Svar
  7. Camilla Pilgaard

    alle dine isopskrifter ser så fantastisk lækre ud, men har endnu ikke prøvet nogle af dem. Overvejer at lave ribsskyrisen, men er bange for at den ikke bliver cremet – tror du der er risiko for det når jeg har en ismaskine med kompressor? :)

    Og så lige et spørgsmål bare fordi jeg er nysgerrig – i mange mælke-isopskrifter bruges der æggeblommer der piskes med fløde, men det ser jeg ikke i dine opskrifter. hvad er grunden til dette? :)

    Svar
  8. Vibeke

    Jeg elsker dine oppskrifter! Jeg har laget flere ting og alt har blitt perfekt:) Jeg ser du har lagt ut is med Skyr på instagram , men jeg finner ikke oppskrift. Er det bare frosset Skyr?:)

    Svar
  9. Helle

    Hej Maja
    Nu er jeg endelig blevet den lykkelige indehaver af en ismaskine, MEN knægtens store ønsker er at jeg lave jordbærkoldskålis og jeg mangler en opskrift!!!

    Hjælp mig, be om pænt.

    Når jeg læser alle opskrifter på is og ser der skal fløde i, så kommer jeg til at tænke på den der tunge, krystaliseret mormor is fra 80’erne – er opskrifterne sådan i dag eller bliver de bare meget bedre, som i butikkerne – når man laver dem på maskinen??

    Hvad med at opbevare isen i fryseren, hvor længe kan det stå?

    solskins is hilsner
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jordbærkoldskålis. Åhhh. Det lyder himmelsk! Tak for udfordringen! Jeg vil straks gå i tænkeboks og prøve at trylle en opskrift frem! Og stooort tillykke med mirakelmaskinen :)

      Is bliver generelt MEGET bedre af at blive kørt på ismaskinen. Hvis du ser på mine opskrifter, indeholder mange både minimælk og fløde. Det gør, at de slet ikke bliver så tunge :) Jeg synes, at isen er lækrest de første dage. Du kan sagtens gemme dem en uge eller mere, men jeg foretrækker at spise den inden :)

      Solskin og smil fra Maja

      Svar
  10. Trine

    Hej Maja

    Tusinde tak for din skønne skønne side – din blog er bare fyldt med så god inspiration.

    Er kommet dertil, hvor jeg vil prøve at kaste mig rigtig ud i det at lave is – så derfor står ismaskine på ønskelisten :-)
    Men jeg tænkte på, om jeg kan lave nogle af dine opskrifter uden en ismaskine? eller er den meget nødvendig?

    mvh. Trine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Trine! Desværre kræver stort set alle mine isopskrifter en ismaskine. De bliver klart bedre af en tur igennem den. Så jeg håber, at du snart får dit ønske opfyldt :)

      Svar
  11. Agnethe

    Hej Maja

    Tak for alle de lækre tips, tricks og opskrifter :)

    Jeg skal ud og investere i en ismaskine. Hvilken en kan du anbefale?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder som en fantastisk investering! Jeg har købt en Simac/DeLonghi hos gelateria.dk. Den er jeg super glad for – og kan i allerhøjeste grad anbefale!

      Svar
  12. Noa

    Hej Maja.

    Jeg elsker din side og håber virkelig at du bliver ved med at have den.
    Nu har jeg prøvet jeg ved snart ikke hvor mange vaniljeis opskrifter fra forskellige hjemmesider og jeg synes bare ikke jeg har fundet en god en så jeg ville bare spørge om du havde en god opskrift på en vanilje is.
    Jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig.

    Hilsen Noa

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Noa

      Tusind tak for dine søde ord! Jeg har lavet vaniljeis en del gange. Hvilken slags søger du? En flødeis? Eller en gelato? Og har du ismaskine?

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Nina

        Hej Maja
        Tak for en skøn side, med masser af lækre opskrifter og inspiration.
        Kan se at du tidligere er blevet spurgt omkring vaniljeis, men kan umiddelbart ikke se at der er blevet svaret på dit spørgsmål.
        Jeg mangler nemlig også en super god opskrift på vaniljeis, da jeg lige har købt en ismaskine. Den jeg lavede sidst var med æggeblommer, fløde og mælk, men den blev grynet ?
        Kærlig hilsen Nina

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Det må jeg se, om jeg kan trylle frem. Har dog en del på min blog-to-do – så der går lige nogle dage. Men dejligt med ønsker fra jer :)

          Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *