Kirsebærbrownie // konfektkage

Kirsebærbrownie konfektkage

Tak for den overvældende respons på mit meget ærlige indlæg i onsdags. Jeg må indrømme, at jeg skulle samle en smuuuuuule mod, inden jeg turde trykke på ‘publicer’. Men med sådan nogle som jer tør jeg virkelig godt være modig igen. TAK!

Her er opskriften på en julet kirsebærbrownie toppet med en vanvittig lækker og virkelig cremet kirsebærganache. Brownien er ikke særlig høj, men så intens i smagen, at den minder om konfekt. Skær den ud i bittesmå stykker og kom den på konfektfadet til jul. Især de voksne i selskabet vil være ellevilde!

Tip: Vil du gøre kirsebærbrownien mere kageagtig, så fordobl selve browniedejen og bag den lidt længere i ovnen. Jeg har kun brugt en halv portion dej i forhold til min normale brownie.

Kirsebærbrownie konfektkage

Kirsebærbrownie konfektkage

Kirsebærbrownie // kirsebærkonfekt

10-12 personer

Ingredienser

Kirsebærbrownie:

  • 60 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade
    30 g smør
    1 æg
    90 g sukker
    15 g mel
    5 g kakaopulver
    1 knivspids salt
    15-25 Amarenakirsebær fra Fabbri (afhængigt af, hvor kirsebærbegejstret du er)

Kirsebærganache:

  • 160 g Caraïbe fra Valrhona eller anden mørk chokolade
    120 ml piskefløde
    120 g Amarena-kirsebærsirup fra Fabbri

Pynt:

Fremgangsmåde

Kirsebærbrownie:

  • Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
    Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i.
    Rør mel, kakao og salt i.
    Hæld dejen i en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) beklædt med bagepapir, og stik kirsebær ned i.
    Bag brownien i 15-18 min ved 175 grader.
    Lad den køle helt af, mens du laver ganachen.

Kirsebærganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Bring fløde og kirsebærsirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
    Fordel ganachen oven på kagen, og stil den i køleskabet natten over.

Pynt:

  • Dekorer brownien med chokoladedrizzle, chokoladeperler, kirsebærstøv og rød skovsyre lige inden servering.

Intense cherry brownie

Serves 10-12

Ingredients

Cherry brownie:

  • 60 g dark chocolate
    30 g butter
    1 egg
    90 g sugar
    15 g all-purpose flour
    5 g cocoa powder
    1 pinch of salt
    15-25 Amarena cherries from Fabbri

Cherry ganache:

  • 160 g dark chocolate
    120 g heavy cream
    120 g Amarena cherry syrup from Fabbri

Decoration:

  • chocolate drizzle
    dark chocolate pearls
    freeze-dried cherry powder
    red wood sorrel

Instructions

Cherry brownie:

  • Melt chocolate and butter in a bowl over a pan of simmering water (bain-marie).
    In another bowl, beat eggs and sugar together until combined.
    Add chocolate mixture.
    Stir in flour, cocoa powder and salt.
    Spread brownie batter into a square cake tin (16 x 16 cm) lined with baking paper.
    Gently, stick cherries into the batter.
    Bake for about 15-18 minutes at 175 degrees Celsius.
    Let cool completely.

Cherry ganache:

  • Melt chocolate in a bowl over a pan of simmering water (bain-marie).
    In a small saucepan, bring cream and cherry syrup to a boil and pour over chocolate.
    Let sit for 1 minute.
    Using a rubber spatula, slowly stir in a circular motion, starting from the center of the bowl and working out to the sides, until the ganache is smooth and glossy.
    Pour ganache on top of brownie and let rest in refrigerator for at least 4 hours or overnight.

Decoration:

  • Decorate brownie with chocolate drizzle, chocolate pearls, cherry powder and wood sorrel just before serving.
    Cut into small pieces.

Indlægget indeholder affiliatelinks!

3 tanker om "Kirsebærbrownie // konfektkage"

  1. Sarah

    Hej Maja!
    Så lækker side! – Og instagram for den sags skyld! ?
    Det er nogle fantastisk smukke kager du laver!
    Og de lyder til at smage himmelsk! ?
    Jeg skal bage brownie, og tænkte at jeg ville give denne kage et skud. Ville jeg kunne udskifte kirsebærene med hindbær eller brombær fra frost, og så stadig have samme bagetid?
    Mvh sarah.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sarah

      Tusind tak for søde ord! Du kan sagtens erstatte kirsebær med hindbær eller brombær, men jeg tror umiddelbart, at du skal bage kagen to-fem minutter længere. Der er mere væde i frosne bær end de syltede amarenakirsebær. Alle ovne bager i øvrigt forskelligt, så mine bagetider skal tages med et gran salt. Hold øje med kagen de sidste 5-10 min – og stik evt. med en strikkepind for at finde ud af, om den er færdigbagt.

      Søde julehilsner Maja

      Svar
  2. Rikke Jakobsen

    Det ser så lækkert ud. som sædvanlig;-) Og det skal helt klart prøves.

    Det er et lidt mærkeligt fænomen der indtræder når man læser blogs. Hvis man bliver hængende er det som regel fordi man synes virklig godt om indholdet og den måde der bliver skrevet på. Og så er det altså bare svært og få nok af jer. Efter noget tid vil man gerne “tættere på” (synes man om bloggen, synes man som regel også om personen bag). Så jeg glæder mig altså til og læse med. Du virker som en helt Igennem skøn kvinde. Ligesom alt hvad du tryller frem her på bloggen. Og man skal helt klart tage alle de gode kommentarer ind som ren kærlighed. Lidt skal vi jo kunne give tilbage. Som tak for alt det arbejde der også er med en blog. Så tak – Du er skøn.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *