Nem kirsebærkonfekt + konkurrence

Kirsebær konfekt

KONKURRENCEN ER SLUT!

(Sponsoreret af Amarana Fabbri // Sponsored by Amarena Fabbri)

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har en kæmpestor kærlighed til kirsebær. Om sommeren mæsker jeg mig i de store, sorte moreller – gerne hamstret direkte fra træet. Om vinteren stjæler jeg rester fra fryseren – og går i krig med de syltede Amarenakirsebær fra den smukke, blå keramikkrukke.

De syltede, især, er geniale til kager og desserter, fordi de er fulde af sødme og smag. Jeg har bl.a. brugt dem til den berømte, vidunderligt silkebløde kirsebærmousse, som gør et helt særligt indtryk på alle, der smager den, og til disse små kirsebærstykker, der forsvinder fra konfektfadet, før du får talt til tre.

Jeg vil så gerne dele min kirsebærkærlighed med jer. Derfor udlodder jeg i samarbejde med Fabbri et års forbrug (2 x 600 g) af de italienske Amarenakirsebær – til hele fem af jer!

For at deltage i konkurrencen skal du blot fortælle mig hvilken nytårsdessert, du drømmer om en opskrift på. En type, en smag, en løs idé. Jeg trækker fem tilfældige vindere på mandag (d. 5. december) kl. 20:00 (og kontakter vinderne direkte.)

Smadderglædelig 1. december. Jeg håber, den er fuld af hygge og forkælelse!

Kærlig hilsen Maja

Kirsebær konfekt

Pssst! Er du på jagt efter nye godter til konfektfadet, så prøv disse små kirsebærsnitter af. En bund af knasende og letsaltede mandler toppet med en sød og blød kirsebærganache. Simpelt og vanvittigt lækkert!

Kirsebær konfekt

Kirsebærkonfekt med mandelknas

20-25 små stykker konfekt

Ingredienser

Mandelbund:

  • 100 g smuttede mandler
    100 g sukker
    1 nip salt
    30 g smør

Kirsebærganache:

  • 160 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade
    80 g kirsebærsirup fra Amarena Fabbri

Pynt:

  • Spiseligt glimmer

Fremgangsmåde

Mandelbund:

  • Rist mandler i ca. 5 min ved 200 grader, til de er godt gyldne.
    Lad dem køle helt af, og hak dem groft.
    Smelt sukker til gylden karamel i en gryde, og tag gryden af varmen.
    Rør straks de hakkede mandler i, og hæld dem ud på et stykke bagepapir.
    Lad dem køle helt af.
  • Hak halvdelen af de karamelliserede mandler, og blend resten til ‘mel’.
    Kom begge dele i en skål, og tilsæt salt.
    Smelt smørret, og rør det i.
    Fordel massen i en firkantet form/bageramme (16 x 16 cm) beklædt med bagepapir, og tryk massen godt sammen med en ske.
    Sæt bunden i køleskabet, mens du laver kirsebærganachen.

Kirsebærganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Varm kirsebærsirup op i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
    Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig.
    Fordel ganachen oven på mandelbunden, og sæt formen i køleskabet i et par timer eller natten over.
    Drys lidt glimmer ud over ganachen, og skær ud i små, mundrette stykker.
    Opbevar kirsebærkonfekten i en lufttæt beholder i køleskabet.

Amarena cherry almond bites

Christmas candy: Sweet and silky smooth cherry ganache on top of crunchy, lightly salted almonds.

20-25 small pieces

Ingredients

Caramelized almond base:

  • 100 g almonds, blanched
    100 g sugar
    1 pinch of salt
    30 g butter, melted

Cherry ganache:

  • 160 g Ivoire 35 % or another white chocolate
    80 g Amarena Fabbri cherry syrup

Decoration:

  • edible glitter

Instructions

Caramelized almond base:

  • Roast the almonds for 5 minutes at 200°C until fragrant and golden.
    Let cool and chop coarsely.
  • In a saucepan, melt sugar until it turns deep amber in colour.
    Remove pan from heat and stir in chopped almonds.
    Immediately, transfer almonds to parchment paper and let cool completely.
    In a blender, process half of the caramelized almonds to fine powder.
    Chop the remaining almonds coarsely.
    Pour into a bowl and stir in salt and melted butter.
    Transfer almond mixture into a square form (16 x 16 cm) lined with parchment paper and press firmly into the bottom. Refrigerate while making the cherry ganache.

Cherry ganache:

  • Melt chocolate in a bowl over simmering water (bain-marie) and remove from heat.
    In a small saucepan, warm up cherry syrup and pour over chocolate.
    Using a rubber spatula, slowly stir in circular motion, starting from the center of the bowl and working out to the sides until the chocolate and syrup are fully combined.
    Pour mixture on top of almond base and refrigerate for at least 1-2 hours or overnight.

Decoration:

  • Decorate with glitter and cut into small bite-sized pieces.

 

 

191 tanker om "Nem kirsebærkonfekt + konkurrence"

  1. Liza

    Jeg prøvede opskriften her af for et par dage siden – og sikke et kaos! Vi var bare ikke ikke venner, opskriften og jeg. Jeg fik brændt mig på både karamel, bradepanden fra mandlerne og skålen til chokoladen. Jeg fik mislæst opskriften og brugte derfor unødvendigt meget tid på mandelbunden, og chokoladen nægtede af en eller anden grund af smelte i en ellers brandvarm skål. Jeg bandede og svovlede mig gennem processen og nægtede at tro på, at det var det værd. Men da jeg smagte resultatet, måtte jeg indse, at jeg tog fejl. Jeg brænder mig gerne igen en anden gang for så lækker konfekt!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Liza
      Jeg sad og blev mere og mere ked af det, mens jeg læste din besked. Heldigvis endte historien lykkeligt! DEJLIGT! :)
      Godt nytår!
      Kh Maja

      Svar
  2. Martine

    Min ganache skiller HVER eneste gang jeg prøver at lave den! Hvad gør jeg forkert? Jeg varmer chokoladen over et vandbad og så kirsebærsovsen i en lille gryde lige op til kogepunktet og så rører det i, men det bliver bare en tyk, hård masse :(

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Martine
      Æv æv. Hvilken kirsebærsirup bruger du? Det gør en væsentlig forskel. Jeg bruger den fra den blå krukke (Amarena Fabbri).
      Glædelig jul!
      Søde hilsner Maja

      Svar
  3. Ida

    Jeg drømmer om en nytårsdessert, der har den perfekte balance mellem sur/frisk og sød/fyldig – og som måske kan laves i god tid i forvejen, så man ikke skal stresse med det på dagen ;-)

    Svar
  4. Rebekka

    Jeg har mange ønsker til desserter, men det kunne være fantastisk med en hvidchokolademousse med smag af mousserende vin. Men hvordan den skal interagere i en dessert har jeg ikke helt fundet ud af. Men der kunne du måske komme med lækre bud :)

    Svar
  5. Bente

    Lækkert! Noget med tjubang – som er nemt at lave, men ser mega blæret ud (som alt hvad du laver i øvrigt!).

    Svar
  6. Tulle

    Dejligt med noget konfekt der ikke skal overtrækkes med chokolade for at set godt ud ;-)

    Forslag til Nytårsdessert: Tænker lidt at ud fra mange plejer at sige julen er hård med tung julemad osv, så ville jeg lave noget der er let syrligt/frisk i smagen (af evt bær eller frugt) feks en let og luftig mousse, og et knasende element og selvfølegelig Sølv Glimmer, det er
    jo Nytår :-)

    Svar
  7. Dorthe Bille

    Jeg er vild med kransekage. Det kunne være spændende, at kombinere kransekage med kirsebær på en eller anden måde

    Svar
  8. Dorte Gerlif

    Noget med Dulcey chokolade for den er bare så god. Og en eller anden form for surprice, så hvad med en chokoladekugle som man hælder varm kirsebær karamel sauce over og indeni chokoladekuglen skal der være kirsebæris med kirsebærlikør i. Det kan også bare være en halvkugle som står på en mazarinbund. Og pynt rundt om skal der også være for det skal også være pompøs når det er nytårsaften, så små kugler af frugt, stribede marengstoppe samt noget dekorativt drys

    Svar
  9. Katrine

    Jeg kunne godt tænke mig en lille, fin og frisk dessert oven på alle julens tunge lækkerier… Måske noget med lime og et knasende element af fx sukker? :)

    Svar
  10. Louise olsen

    En lille fin dessert, med hvidchokolade, noget syrligt også må den gerne gemme på en lille hemlighed i midten… måske et lille fest fyrværkeri ??

    Svar
  11. Anna P

    Jeg ville elske nogle ideer til små dessert-tapas! Har nemlig altid så svært ved at vælge, så jeg tænker at en tapas-lignende løsning ville være perfekt :-)

    Svar
  12. Simone Ellebæk

    Den perfekte dessert tallerken! et forslag til en kombination af tre eller fire af dine lækre sager i mini format, så man kan slutte nytårsmenuen med et brag af en fest; surt, sødt, blødt, sprødt :)

    Glædelig jul !

    Svar
    1. Helle lindholm

      En fin festlig nytårsdessert ? Kunne være en tærtebund med mandler, og med marengs, saltkaramel og citron. Det tænker jeg, at du kunne få en super fin og festlig nytårsdessert ud af❤️

      Svar
  13. Louise

    Nytår er tradition og overraskelse. Jeg tænker på marcipan (kransekagebund) med amarena kirsebær, hvori der er gemt en uventet granatæblekerne (bare ordet granat har eksplosive associationer…). Kombineret med pufsukker, der laver lidt fyrværkeri i munden!

    Svar
  14. Bedstemor TH

    Jeg vil ønske mig en lækker kage med mandelbund og topping ala din med kirsebær, lidt god creme til og en skål med tropisk frugt, måske også en lille skål med lækker chokolader og så et glas kold champagne til :-)

    Krydser og håber.
    Ønsker dig en dejlig weekend, anden advent og med julet stemning:-)

    Svar
  15. anja vind

    mørk tung chokolade, noget let der knaser og den der wow faktor… Den nytårsdessert vil jeg gerne spise…

    Svar
  16. Josefine

    Noget ala en luksus lagkage. Sådan helt utraditionelt, bare en kage bygget med de lækreste lag! måske en bund af kiks og et lag brownie, med nogle creme og karamellag imellem og på! Den skal være så dejlig snasket ;)

    Svar
  17. Eva Jensen

    Isbomben! Jeg husker den så tydeligt fra min barndom. Måske en relancering i en ny og spændende udgave? ?

    Svar
  18. Elisabeth Andersen

    Til nytår ville jeg give mig i kast med din kirsebær /lakrids fromage kage i år. Den glæder jeg mig til at prøve. Tidligere år har jeg lavet ris A la mande chees kage med en kirsebær gele låg. Har også lave nøddekurve med mousse kunne være med kirsebær .

    Svar
  19. Lena

    Noget det gemmer på noget andet… fx chokoladekagen med noget flydende OG noget mere indeni. Eller en halvstor uskugle, der gemmer på noget spændende, når skeen når midten…

    Svar
  20. Marie Skov-Kipp

    Kirsebær er også højt på hitlisten hjemme hos os, og heldigvis er det mange kirsebærtræer i svigerforældrenes sommerhus, så fryseren er godt fyldt med de skønne bær.
    En smuk portionsanretning, der gerne må kunne laves i forvejen. Gerne mørk chokolade og kirsebær f.eks. “pakket ind” i en af dine smukke tærter og serveret med en kugle is ???

    Svar
  21. A-G. Lyngsø

    Da vi kun er min mand og jeg nytårs aften og han ikke spiser dessert.. Sååå vælger jeg at spise ris alamande og kirsebær sauce til.

    Hvad er forskellen på den røde og blå glas Amarena kirsebær ?
    Ved du det ?
    Glædelig december…

    Svar
  22. Pernille juul

    Jeg elsker også kirsebær – har de bedste barndomsminder om bedstemors hjemmelavede saft. Har ikke fået hjemmelavet saft siden. En egentlig nytårsdessert mangler jeg ikke, men drinks med de lækre kirsebær, måske en granite mellemret, eller et frækt kirsebær shot kunne være sjovt. Tak for smuk blog i både ord og billeder. Kh Pernille

    Svar
  23. tina Ponsaing

    Mand og børn har to dessertfavoritter, som de til ovenud mestrer og altid tyr til: Tarte Lemon og Gateau Marcell. Jeg drømmer til gengæld om en nytårsdessert med pufsukker! Tænk; at have sukkerfyrværkeri i munden mens man kigger på fyrværkeri. – Og gerne græskar, men i en lidt mere elegant version end pumkin pie.

    Svar
  24. Louise

    Nytår er tradition og overraskelse.
    Jeg tænker på marcipan (kransekagebund) med amarena kirsebær, hvori der er gemt en uventet granatæblekerne (bare ordet granat har eksplosive associationer…). Kombineret med pufsukker, der laver lidt fyrværkeri i munden :-).

    Svar
  25. Jayne Davies

    Jeg elsker nougat , syrligt og saltkaramel ?? men fordelen ved at følge dit blog, er at man hele tiden for udvidet sine smagsløg, som nu med kirsbær, ville jeg aldrig før jeg brugte dine opskrifter have brugt, da jeg før kun kunne li dem som nyplukkede, og sådan har du lært mig meget om at turde

    Svar
  26. Sarah

    Hej søde Maja.

    Jeg knus-elsker også kirsebær. De minder mig om somre i min morfars have på Møn, hvor jeg spiste mig mæt i kirsebær fra hans kæmpestore træ.

    Til nytår drømmer jeg om noget overdådigt! Og jeg er en kæmpe sucker for syrlige desserter. Jeg bruger citron i næsten alt hvad jeg laver :) Så noget syrligt, friskt, knasende – men også blødt. Fuld af pop, paw og zing!! Og fuld af fest :)

    Ha’ en skøn weekend!!
    KH Sarah

    Svar
  27. Anne Sophie Westin Pedersen

    Har tænkt på noget syrligt og noget der ligner en stjerne. Måske ikke stjerneformet, men sådan med noget højde af nogle spidser og så er glimmer vel aldrig en dårlig ide?!
    Et værk med saltkarmel ville heller ikke være dumt. Det har også virkelig fået medgang i 2016, så det ville være en fin opsummering af året i kage. Jeg glæder mig til at se årets nytårsdessert bud fra din hånd!

    Svar
  28. Johanne

    Jeg tænker på noget passionsfrugt, kaffe og mørk chokolade – ret løst, men dog lidt inspiration :-)

    Svar
  29. Lina

    Jeg skal have fundet en dessert som både går til min sukker og dessert elskende familie og til vores gæster, som ikke bryder sig om andet sødt end cheesecake!
    En problematik jeg har gået og bøvlet med i nogle uger nu uden at komme det nærmere, end at jeg har brug for hjælp. Så Maja, al inspiration er velkommen :-)

    Svar
  30. Ditte Vibede Ferdinand

    Hej Maja.
    Jeg drømmer om at lave den lækre dessert fra din nye dessertbog, der hedder Vanilje-Panna Cotta med kirsebær marengs :-)
    Knus fra Ditte

    Svar
  31. Julie Lehn

    Til nytår må det gerne være lidt vildere og sjovere end normalt. Gerne noget koldt, som kan portionsanrettes dagen før, og så noget varmt man hælder over inde ved bordet. Det må gerne være noget der overrasker, en smag som folk sjældent har smagt i en dessert før, som fx agurk eller rosmarin, og så gerne noget med citrusfrugter og de skønne amarenakirsebær.

    Svar
  32. Chrestina thomsen

    Noget a la en chokolade kugle, hvor der laves et hul i. Der puttes derefter forskellige elementer i. Surt, sødt og knas. Mangler lidt idéer til indhold.

    Svar
  33. Anne-Marie

    Jeg elsker de skønne kirsebær med mørk chokolade og en del er allerede havnet i årets konfekt.

    Til nytår drømmer jeg om, at lege lidt med nogle isbomber, hvor der er et syrligsødt isfyld med chokolade omkring. Hvordan ved jeg ikke endnu…

    Svar
  34. Alina

    Det ville være dejligt med en let dessert med syrlige undertoner og knas. Og meget gerne med mørk chokolade ?

    Svar
  35. Stinna

    Og måske (ikke nødvendigvis til nytår, men generelt… flere versioner over den bedste melder chokoladekage eller variation på gateau Marcel…

    Svar
  36. Stinna

    Jeg drømmer om noget der er fint og delikat og måske portionsanrettet… smukt…
    Og allerhelst noget hvor man ikke skal bruge en masse fancy grej (div. Silikone forme og flere str ringe osv…) eller en bestemt dyr chokolade! Noget hvor os almindelige dødelige kan imponere uden at blive ruinerede! ;-)

    Svar
  37. Mai P.

    Fast dessert til nytår plejer at være citronfromage. Jeg elsker citronfromage. Så måske en “udvidet” udgave af denne, evt med noget lakrids indblandet?

    Svar
  38. Cecilie

    Jeg har set en opskrift på lemoncurd fra River Cottage, hvor de anbefaler at sætte æbler eller stikkelsbær med i curd’en, og jeg synes det lyder som en fantastisk idé!
    En dessert baseret på en lemon-gooseberry-curd ville være kanon! Om det skal være i et format som en slags Keylime-pie, ostekage eller is er ikke så vigtigt, bare smagen er der :-)

    Svar
  39. Anna

    Jeg drømmer om noget med saltkaramel. Noget der imponerer på udseende (selv du dog altid er dygtig til det Maja) og noget med et overraskende element :)

    Svar
  40. Louise

    Go’ konkurrence! Jeg tænker en portionsanrette dessert gerne panda cotta evt. med karamelsmag, den der Dulcey-chokolade man kan få, kunne være så lækkert evt med noget bær i en eller anden flydende form, men sigtet så den var helt blød.

    Svar
  41. Annika Friis

    En eller anden slags dessert tapas, hvor det hele matcher. Tænker noget med mørk chokolade, noget med hvid chokolade, og noget frisk med hindbær ?

    Svar
  42. Rikke Laursen

    En gang for mange år siden fik jeg en skøn is dessert i Italien. Det var valnøddeis serveret i valnøddeskal, passionsfrugt sorbet serveret i passionsskallen osv.
    Mit forslag må være et udvalg af skønne små bitte is oplevelser. Afslutte julens fester med at samle julens smagsvarianter i en nytårs is dessert, serveret i frugtens (nøddens) egen skal. Lade det friske i mandarinen og det søde i kirsebærret spille op mod hinanden og afrunde det med en cremet valnøddeis. Ideen er ikke færdigudviklet, og det er netop derfor jeg kaster ideen videre til dig…det er ikke lykkedes mig at få desserten til at blive helt god. Hvis nogen kan lykkedes med det, så må det være dig.

    Svar
  43. Sarah

    Noget med karamel chokolade og nødder mmmmh, min yndlingskombi i verden. Af andre muligheder kunne være noget med toasted kokos ☺

    Svar
  44. Anne Top

    Jeg drømmer om en smuk dessert med farver og fyldt med chokolade. Gerne både hvid, lys og mørk. Og masser af glimmer.

    Svar
  45. Julie

    Mmm jeg elsker kirsebær i alle afskygninger! Amarena-is er min favorit, så jeg stemmer for en nytårs-amarena-islagkage-opskrift på bloggis, uiii!

    Svar
  46. Katja Lammers

    En portionsanrettet desserttallerken med forskellige variationer af desserter med kirsebær. Fx is, mousse, kage, fudge o.lign. ?

    Svar
  47. Lea Dietzel

    Ovenpå julen, syntes jeg nytåret skal have lette og friske retter. Så en dessert med enten citron/lime eller passionsfrugt en ret som kan laves i forvejen, med et minimum at arbejde om aftnen. Så skal den være smukt portionsanrettet ellers er der plads til fri fantasi

    Svar
  48. Ditte Johannsen

    Jeg elsker kirsebær, men har aldrig brudt mig om ris a la mande, og har derfor aldrig rigtig spist så meget kirsebærsauce… Men en lækker nytårsdessert med kirsebær kunne helt sikkert være lækkert… måske noget med is. :)

    Svar
  49. Caroline

    Jeg er VILD med din kærnemælks panna cotta! Vi fik den sidste år til nytår med hindbærgelé – naturligvis hindbær fra haven! Den var et hit!
    I år kunne jeg godt tænke mig en citrusdessert a la Maja Vase.

    Svar
  50. Ninna

    Jeg lavede for et par weekender siden Eton Mess-desserten fra din bog. Den var et kæmpe hit. Jeg pønser lidt på en version med en ganache på lakrids, hvid chokolade og citron med lemon curd og ribs. Eller noget med en kirsebær- og vaniljemousse, en kirsebærganache og saltlakrids, hvis jeg skulle være så heldig at vinde.

    Det er ikke mega nytårsfancy, men ovenpå et solidt måltid er det godt med lidt let og friskt. Derudover er jeg vild med tanken om at gemme små overraskelser under et meget simpelt, men smukt ydre.

    Svar
  51. lene

    hejsa jeg tænker en halvkugle af champagnemousse pyntet med puffsukker, søde kirsebær og drysset med spiseligt sølvglimmer. har lige køby din nye bog hold da op hvor skal familien bare udsættes for smagsprøver god 1. dec

    Svar
  52. Jenny

    Den ultimative gatau marchel, jeg har prøvet et par stykker, men ikke ramt den perfekte kombi af intens chokolade og cremet hed.

    Svar
  53. Mia Fremmelevholm

    En nytårsdessert med de amerenakirsebær vi ALTID har tilbage i krukken – nogle fisker efter saucen, hvilket ender med der altid er bær i overskud. Så… Kirsebær, noget der knaser, noget syrligt og så dit altid smukke tvist ?

    Svar
  54. Helene Fick Oxfeldt

    Nytårsaften skal det være potionsanretninger.

    Den skal have flotte farver – rød, guld, chokolade og creme.

    Den skal have elementer af blødt og sprødt.

    Og så skal den kunne forberedes i forvejen :-)

    Svar
  55. Signe

    Jeg skal fejre nytår med en sød veninde, som netop er blevet veganer. Jeg elsker kager, slik og søde sager og elsker at bage/lave tingene selv, så det er selvfølgelig også mig, som skal stå for nytårsdesserten. Opgaven forekommer mig dog næsten umulig, da der netop ikke kan undgå alle de skønne gode ingredienser som æg, smør, fløde, creme fraiche og andre animalske produkter. Jeg kunne derfor virkelig godt trænge til lidt inspiration og hjælp. På forhånd tak, og glædelig 1. december :-)

    P.s. Der må meget gerne indgå chokolade og en form for frugt og/eller bær i desserten. Evt. også noget (salt)karamel af en art.

    Svar
  56. Sussie

    Åhhhh! Jeg drømmer om lagkage med svampede chokoladebunde med fed, fløjlsblød, vanilieprikket creme imellem sammen med et lag knasende Rice crispies. På ydersiden et tykt lag marcipan, og på toppen en mørkerød kirsebærglace pyntet med bomber af piske flødeskum rundt i kanten

    Svar
  57. Helene Fick Oxfeldt

    Når det er nytårsaften skal det være flotte potionsanretninger :-)

    Måske den kan have flere farver – rød-, guld-, chokolade- og cremefarvet

    Den må også gerne have elementer af både blødt og sprødt.

    Og så den kunne forberedes forvejen.

    Svar
  58. Anne Sofie Mandel

    Jeg har efter mange sommerferier i Sverige en stor kærlighed til landets søde køkken og kunne godt tænke mig en svensk-inspireret nytårsdessert med tyttebær, mousse eller is med filmjölk (der vist er næsten det samme som tykmælk), peberkager i bunden og en form for karamel inkorporeret i desserten (svenskerne er ret gode til at lave bløde og seje karameller).?

    Svar
  59. Rikke Heimbürger

    Jeg savner den klassiske, smukke Sarah Bernard-kage, der er så simpel/enkel og samtidig så rig. Men en sådan kage, måske med et lille tvist i form af gemt pufsukker? Eller vinklet med lidt lakrids? Og med et syrligt modspil fra blodgrape – måske som is? Dét ville jeg gerne nyde!

    Svar
  60. Louise

    Uh jeg er egentlig ikke begyndt at tænke på nytårddessert endnu, men tænker at en opskrift på en flot pyntet panna cotta, måske endda med kirsebær? :)

    Svar
  61. Martin

    Kombinasjonen av eple og karamell er kjempegod, så jeg kan tenke meg en eplekake med mousse av karamellisert hvit sjokolade. Kanskje med en mandelbunn.

    Svar
  62. Jeanet

    Glædelig 1. December :-)

    Åh… hvor vi elsker de kirsebær og jeg har på det seneste set SÅ mange opskrifter med kirsebær (inkl. denne lækre opskrift), som jeg bare MÅ prøve. Jeg krydser fingre for, at jeg bliver en af de heldige vindere ;-)

    Svar
  63. Ghita

    Hjemme hos er vi vilde med bagt Alaska – en opskrift herpå ville være fantastisk. Tak for skøn inspiration.
    Kh
    Ghita

    Svar
  64. Mai-britt ottesen

    Jeg elsker chokoladeis – så chokoladeis på den lækre, raffineret og nytårsagtife måde ♡

    Svar
  65. Rikke Sjølund

    En tung og fed mandelbund, et lag pafait, en let fragilite og en mousse af chokolade eller måske kombineret med et lag cheesecake og syrlige bær ❤️

    Svar
  66. Rebekka

    En god dessert lavet af en mandelbund med et lag chokolademousse, og et lag brombær mousse. Toppet med karameliseret hvid chokolade og gulddrys.

    Svar
  67. Betina Jacobsen

    Det ville bestemt ikke være dumt at få fingrene i sådan en lækker omgang kirsebær.
    Nytårsdesserten kunne være tre små forskellige ting til portionsanretning. Én slags er jo ikke nok. Chokolade er et must. Noget salt. Ganache – måske en frisk én. Bær. Hmm, hvad mon det kan ende ud i? Det var strøtanker her fra, og et ønske om en glædelig første december til alle.

    Kh. Betina

    Svar
  68. Berit Bekhøj

    Et års forbrug af syltede kirsebær – det lyder himmelsk! Jeg kunne godt tænke mig en nytårsdessert med guld. Guld på sort. Kan man overhovedet lave en helt sort blank skinnede kage / dessert? Drysset med spiseligt guld. Og noget meget syrligt og noget let skummende indeni.

    Svar
  69. Louise

    Jeg kunne godt tænke mig en dessert i halvkugleforme, men spejlblank chokolade med guldglimmer og måske noget saltkaramel inden i :D

    Svar
  70. Lone Rittig

    En nytårsdessert der er ligesom nytåret, smuk og festlig, let og lækker og med noget skjult indeni, der symboliserer alt det skjulte, vi kan glæde os til i det ny år, der kommer ?

    Svar
  71. Nicoline

    Jeg drømmer om en nytårsdessert, der er anderledes… Ofte oplever jeg nytårsdessert som noget med is, kage (oftest med chokolade) og frugt – hvilket også er yderst lækkert, det kunne bare være sjovt med noget anderledes og nyt :-) Det var vist en ret løs idé..

    Svar
  72. Tina H

    Årh, elsker de kirsebær :-D
    Jeg drømmer om en dessert med is og syrlige frugter :-) Det skal gerne være noget frisk oven på al den gode nytårsmad.

    Svar
  73. Line

    Enten en god kraftig dessert med mørk chokolade og en god rom. Eller i den anden boldgade, en let mousse med blodgrape!

    Svar
  74. Natasha

    Jeg drømmer om en lækker lille syrligfrisk sag indpakket i noget lækker chokolade. Eller en flot lille dessert anretning ?

    Svar
  75. Anne Ahrenst

    Jeg drømmer om en nytårsdesseert der anrettes i små fine stykker eller portioner ligesom tapas. Gerne fint grafisk i udtrykket som du ofte har

    Svar
  76. Julie

    Mums! Jeg kunne godt tænke mig at se en dessert, med en ‘gemt’ Panna Cotta, klædt i guld! ? Sammen med noget knasende sprødt og syrligt… Måske med et lille kirsebær gemt i Panna Cottaen ? Hvad Panna Cottaen skal gemmes i, ja der må din søde fantasi slå til ??

    Svar
  77. Ditte Ferdinand

    Hej Maja.
    Jeg drømmer om Vanilje-Panna Cotta med kirsebær og marengs – en skøn dessert fra din bog ???
    Knus fra Ditte

    Svar
  78. Mie Belin

    Uhh jeg elsker dessert, og der må gerne være flere af slagsen.
    For mig ville en god nytårs dessert(er) bestå af 3-4 små dessert anretninger med både noget surt, sødt og salt, gerne med en lille kage, noget mousse, is eller macarons imellem og den skal selvfølgelig indeholde chokolade.?

    Svar
  79. Katrine

    Noget som er let, sødt, friskt og koldt. Portionsanrettet og som kan laves på forhånd. Hvide sneagtige og douche nuancer. Hvid chokolade og citron? Gerne noget wow også

    Svar
  80. Lonnie Høyer

    Jeg er vild med lakrids, lime, og mørk chokolade. Og da det snart er Nytår vil jeg gerne lave noget dessert/guf der passer til champagne. Måske også noget med champagnesmag. Ville Være helt fantastisk ??

    Svar
  81. Lisbet Møller

    Uh bliver helt lækkersulten. Jeg tænker chokoladekage med flydende indre sammen med noget crunch-agtigt … eller noget frisk med citrus …

    Svar
  82. jette lebahn

    En af mine yndlingsfrugter er bergamotten. Den har sæson netop omkring jul. Eksperimenterer selv en del med den når jeg kan få fat i den, så det kunne være skønt at se dit bud på en lækker dessert lavet af bergamotter :-D God julemåned til dig.

    Svar
  83. Dorthe Thorup

    Jeg er opvokset med citronfromage som fast indslag nytårsaften, og jeg elsker det altså. Men hvor kunne jeg godt tænke mig, at den blev mere festlig. Måske en citronfromage kage! Og helt klart med et element af lakrids!

    Svar
  84. Lene

    Jeg ville gerne se din opskrift på en blødende chokoladekage – måske serveret med en lækker kirsebæris? ?

    Svar
  85. Elisabeth

    Jeg kunne virkelig godt tænke mig en croquembouche med et twist! Om det så er en anden smagssammensætning, en dekonstrueret version, mini-croquemboucher, eller noget helt andet, så ville det være fænomenalt! Croquembouche er jo en klassisk nytårsdessert, som vi alle ved, så det er ikke det mest opfindsomme foreslag, men der er jo en grund til, at den er blevet en klassiker – den smager jo afsindigt godt!

    Svar
  86. Lone

    Uh, sådan et års forbrug kunne jeg sagtens bruge. En nytårsdessert med champagnesmag, popsukker og kirsebærsmag ønsker jeg mig. ?

    Svar
  87. Anne Mette

    En smuk kage der kan transporteres. Gerne flere konsistenser – knas, mousse, noget sødt og surt. Evt. noget med citron og hvid choklade :-)

    Svar
  88. Anne-Sofie Lassesen

    Åh <3 Jeg har fået lov til at stå for desserten til nytår i år, og jeg drømmer om at kombinere lakrids med brombær, kirsebær eller et andet smukt, sødt og syrligt bær. Og selvfølgelig chokolade.

    Svar
  89. Per

    En lækker nøddebund med mousse af solbær eller rabarber (som jeg har liggende i fryseren); der er plads til flere søde/fede lækkerier – måske en form for chokolade

    Svar
  90. Trine

    Årh – har aldrig smagt dém, men det er jo den smukkeste krukke. Så hvis smagen er tilsvarende god, så ville det være lykken at vinde :-)

    Vil bage en tarte au citron meringuée i år. Den er så fin og dejlig syrlig.

    Glædelig 1. december.

    Svar
  91. Mette

    Jeg knuselsker i tiden saltkaramel, hvorfor desserten nødvendigvis må indeholde det. Jeg tænker, at det skal med i flere formater, som ganache lavet på hvid karameliseret chokolade og som et sprødt tvist i bunden af en blondie, hvide chokoladestykker der karameliserer under bagningen. Og så skal der noget friskt til, måske en omgang citronfromache, eller en grøn lime-sag. Og pynt. Årh, jeg vil gerne i køkkenet nuuuu!

    Svar
  92. Birthe Dohn

    Jeg elsker kirsebær og marcipan. Så mon ikke der kunne laves noget med de 2 ting. Chokolade må også godt indgå. Uhmmmmmmmmmm

    Svar
  93. Kristina Zimmermann

    Jeg er også helt SYG med de her syltede kirsebær og køber aldrig andre når vi skal have ris a’ lamande juleaften ❤

    Men en dessert der består af brownie, den bløde snaskede af slagsen, lakrids og så syltede kirsebær, det tror jeg seriøst vil toppe alle slags desserter der er lavet ???

    Svar
  94. Isabella Lautrup

    Jeg kunne godt tænke mig en frisk dessert, hvor det meste kan forberedes, så man har ekstra god tid med sine gæster :) gerne noget syrligt og simpelt
    Super løs ide

    Svar
  95. Cecilie Nielsen

    Min kæreste og jeg kan aldrig blive enige omkring kager og desserter da jeg vil lave noget med lakrids og hvid chokolade og han med hindbær og mørk chokolade… så noget som kombinere dette.. ?

    Svar
  96. Stine Bjerre

    En dessert der kan laves dagen i forvejen og dermed er let at transportere… og så tænker jeg en dessert med marcipan i, og en eller anden form for syrlighed..

    Svar
  97. Katrine S J

    Jeg drømmer om opskrift på sådan en virkelig overskudsagtig desserttallerken bestående af 3-4 forskellige elementer over et tema/en smag/en farve. Det ELSKER jeg selv at få og det ville være vidunderligt at imponere mine gæster med :)

    Svar
    1. Lilly

      Lige nu drømmer jeg om små vandbakkelser fyldt med en let syrlig creme med lidt skyr blandet i og med halve syltede amarena kirsebær i cremen. Vandbakkelserne med et let gulddrys skal stå på en let gele af kirsebær”saften” med et eller andet flot drys / fyld.

      Svar
  98. Mette Kristensen

    En dessert med grape. Julen er højtid for lækre citrusfrugter og grape en lidt overset en af slagsen – nok pga. dens bitterhed deler vandene. Men jeg elsker den!

    Rigtig god jul! :-)

    Svar
  99. Maria Ejrup Bruun

    Jeg tror det skal være i retning af peanutbutter og lys chokolade. Gerne i kombination med en lækker is som passende kan blive rørt på min sprit nye ismaskine

    Svar
  100. Sofie Meyer

    Jeg elsker citron i desserter, og jeg kan godt lide tanken om at tage klassiske kager og deres smage, og lave en dessert baseret på det. Så f.eks. en citronmåne eller en fransk citrontærte kunne få nye konsistenser og udseende :)

    Svar
  101. Mia

    Sikke en lækker konkurrence.
    Jeg vil gerne have en dessert med champagne og chokolade og noget der knaser :-)

    Svar
  102. Rose

    Noget med citron (jeg elsker citron), hvid chokolade og oreo, måske lidt lakrids også :)

    Eller god klassisk hasselnød og mælkechokolademousse.

    Svar
  103. Nipuni Julie

    Jeg skal lave nytårsdessert til søde svenskere, og jeg tænker at kirsebær, blondie, citrus og hvid chokolade må være favoritter .. Også derover i nabolandet. Jeg krydser mine små chokoladefarvet fingre og håber på det bedste. God dag <3

    Svar
  104. Lise

    Ideen er at lave en gluten og laktosefri festlig dessert.

    En Mouse eller is med bær til, gerne en kompakt og rig smag til voksne. Tænker en coulis måske.

    Må gerne være portionsanrettet men ikke et must. Det skal transporteres i bil, en lille men vigtig detalje.

    Fantastisk idé at lave denne konkurrence.

    Svar
  105. Lene Popp

    Kunne være skønt med en opskrift med noget knas – hvid chokolade- og
    Kirsebær evt. i halvkugleform

    Svar
  106. Mona Rasmussen

    Min nytåradessert kunne godt være en islagkage med makronerne og forskellige hjemmelavede is over, evt med brug af det sidste julekoncert, så frister det ikke ind i januar.

    Svar
  107. Christine

    “noget til kaffen” som ikke indeholder marcipan eller mandler :) dvs noget i stedet for kransekage

    Svar
  108. Katja

    Kombinationen Kirsebær, karamel og lakrids.. Hmmm eller bliver det for meget? Det er i hvert fald mine yndlingssmage ?

    Svar
  109. Anna

    Uh, et godt spørgsmål og en god gevinst! Jeg forbinder nytår med elegant fest, guld, glimmer, fjer og farver. Jeg forestiller mig derfor en dessert, der udseendes-mæssigt fører tankerne hen på The Great Gatsby a la Baz Luhrmann med art deco, guld, sort og masser af elegance. Jeg har ingen anelse om hvordan og hvorledes og hvilken smag, men det kan være, du har en god idé.
    Rigtig god dag til dig!

    Svar
  110. Laura

    Armmmmm, hvor lækkert. Min far og jeg deler en særlig kærlighed til Amarena kirsebær, så han skal selvfølgelig han det ene glas!
    Til nytår – hvor jeg er vært og skal lave luksusmiddag på SU-budget – drømmer jeg om at det bedste frem i få ingredienser, som er til at betale.
    Passende kunne jeg jo bruge min præmie fra denne konkurrence, hvis jeg er så heldig, som et at elementerne… :)
    Glædelig jul, Maja!

    Svar
  111. Laura Langberg

    Jeg er totalt fan af mørk chokolade og hindbær!
    Men da jeg skal holde nytår med mine sønner ender jeg nok med regnbueis :(

    Svar
  112. Nina Marie Marvin

    En fantastisk desserttallerken med chokoladekage,en vidunderlig is (kirsebær/tahiti vanillie) frugtsauce og noget knasende med hasselnødder/mandler uhmmmmm

    Glædelig 1 december

    Svar
  113. Nina Marie Marvin

    En fantastisk desserttallerken med chokoladekage,en vidunderlig is (kirsebær/tahiti vanillie) frugtsauce og noger knasende med hasselnødder/mandler uhmmmmm

    Glædelig 1 december

    Svar
  114. Anne Kleist

    En festlig dessert som både børn og voksne synes ser fantastisk ud og som passer til både små og store smagsløg

    Svar
  115. Ida

    Min kæreste og jeg skal bare være os to nytårsaften, så jeg drømmer om en dessert, der kan laves i forvejen og ikke er alt for dyr eller tidskrævende, men som stadig siger “TJUBANG”, og måske ikke er en kage… Men gerne med chokolade… Eller karamel… Eller… :)

    Svar
  116. Metha

    Jeg drømmer om at lave en sølv dessert – ikke alt for tung, men smuk og lækker. Og så skal jeg kunne lave den på et SU-nytårsbudget. Det er vist en ret løs idé, men det vil jeg virkelig genre.
    kh

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *