Labre lakrids macarons

Lakridsmacarons

Andet kapitel af mit macaron-eventyr rummer disse labre lakridsherligheder. Jeg er faldet pladask for de små franske frækkerter og har skjulte intentioner om at lede flere i fristelse de næste dage.

Macarons består i al sin enkelhed af to sprøde makronbunde lagt sammen om et lag cremet fyld. De findes i alle regnbuens fine farver og i et hav af smagsvarianter.

Lad dig ikke snyde af deres petit udseende. De er rige på både fylde og smag.

Lakridsmacarons

I søndags fik du en Snickers-version med karamel, saltet peanutpraline og chokoladestærk ganache.

I dag får du en lakrids-version.  Med stærk lakrids, sød hvid chokolade og syrlige brombær i skøn symfoni.

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

sort slikfarve

 

Lakridscreme:

120 g fløde

50 g lakridssirup

1/2 tsk rålakridspulver

125 g hvid chokolade

 

Brombær-hvid chokolade-ganache:

25 g brombær

10 g fløde

35 g hvid chokolade

25 g smør

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og ned til mandelmelet, og blend videre.

Tilsæt sort slikfarve, og si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Lakridscreme:

Hak chokoladen.

Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog.

Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet.

Stil cremen på køl natten over, og fyld den i en sprøjtepose.

 

Brombær-hvid chokolade-ganache:

Blend brombærrene, og giv dem et hurtigt opkog i en gryde.

Hak chokoladen.

Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen.

Rør godt rundt.

Tilsæt brombærpuréen.

Blend hele massen.

Tilsæt smør, og blend en sidste gang.

Sæt ganachen i køleskabet i minimum 4 timer – gerne natten over.

 

Macaron-opbygning:

Lakridsmacarons

85 tanker om "Labre lakrids macarons"

  1. Anne

    Tak for dine vidunderlige opskrifter. Jeg laver macarons som jeg lægger i str.greenes små æsker. Lidt farvet papir og bånd i matchende farver. Det er meget populære værtindegaver.
    Det sidste stykke tid er jeg faldet for din lakridscreme, som kan holde længe i køleskabet. Jeg blander det med flødeskum og bruger det ovenpå fx. Citronfromage og i morgen ovenpå fragilite med friske jordbær. Har prøvet det tidligere med stor succes. Gæsterne kommer i køkkenet bagefter i håb om at der er creme til overs…og slikker skålene. Herligt!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Virkelig god idé med værtindegaver! Og jeg kan love dig for, at jeg også bruger lakridscremen til alverdens lækre ting! Bl.a. kombineret med hvid chokolademousse (som også ligger på bloggen). Dejligt at høre, at du også har fået øjnene op for den :-)

      Ha’ en skøn sommeraften!

      Svar
  2. Caroline

    Hey!
    Faldt lige over din side da jeg ledte efter opskrifter på macarons, det er jo lidt af en guldgrube :) (troede lige jeg skulle til at være sund ) jeg tænke bare hvilken sort farve du bruger og hvor meget? Kan det passe at det er en pulver farve, Jeg ved de har nogle i Matas nemlig?

    Mange tak :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Caroline
      Jeg bruger sort spiselig pulverfarve fra Specialkøbmanden. Det er VIGTIGT, at den er spiselig!! Det farver sindssygt meget, så brug kun en lille smule. Rigtig god fornøjelse!
      Søde hilsner Maja

      Svar
  3. Katrine

    Hej Maja. Super flotte macarons!! :D Jeg skal lave macarons til en konfirmation i weekenden. Vil du anbefale at lave flere enkeltportioner eller at lave den størrelse portion, jeg skal bruge, på én gang? Når der står ’12 macarons’ er det så 12 stk (med top og bund) eller 12 stk, hvor der bliver 6 i alt? :)

    De bedste hilsner, Katrine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Katrine! Det er 12 færdige macarons :) Jeg har bedst erfaring med små portioner, men det er jo en smagssag! Rigtig god fornøjelse!

      Svar
  4. Gitte

    Hej Maja,
    Jeg er som alle andre vildt imponeret over dine macarons og billederne af alle dine kager :-)! Jeg er lige startet med at lave macarons, da det er min datters store ønske til hendes konfirmation i denne måned. Det er faktisk gået ok – især i dag, hvor jeg prøvede anden gang. De bliver fint runde og glatte i overfladen og har en fin fod, så jeg er ret stolt ;-) – jeg var noget nervøs for at gå i gang ;-). Jeg har dog et spørgsmål: Der bliver et hulrum i kagen – mellem den sprøde top og den mere seje ‘kerne’/bund. Kan du sige mig, hvordan man undgår det?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Gitte!

      Hvor er det sejt! Du har god grund til at være stolt! Nu ved jeg ikke lige, hvor stort hulrummet er.. Men hvis du samler dem med noget ganache og lader dem stå et par dage, ’smelter’ det hele mere sammen. Giver det mening? :) Rigtig god fornøjelse! Jeg håber, at I får en skøn konfirmation!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  5. Ying

    Hej Maja!
    Tror du man kan bruge “fint lakrids pulver” fra Bülow i stedet for groft rålakridspulver, som fu bruger, det er nemlig det eneste jeg har herhjemme!!

    Svar
  6. Marianne Holst

    Hejsa,
    Kan man lave macarons bunde nogle dage i forvejen og så lægge dem sammen når de skal bruges?
    Marianne

    Svar
  7. sofie

    Hej Maja.
    Jeg laver fyldt chokolade en gang imellem, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave noget lakrids fyld :) Jeg tænker noget i stil med det chokolade fra frezer der hedder salmiakki, kender du den??
    Og er det noget du har en ide til en opskrift på? :)
    Salmiakki er virkelig en lækker chokolade med lakrids, som du burde prøve som lakrids elsker :)
    Hilsen Sofie.

    Svar
  8. Karina Barrit

    Uhmmm, de ser bare super lækre ud :-)
    De skal prøves, men bruger du en sød eller salt lakridssirup, og køber du én eller laver selv??
    Kh. Karina

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Karina

      Jeg plejer at bruge Bülows søde lakridssirup, men den salte smager også godt deri :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  9. Jonas

    Efter jeg lavede disse her dejlige små vidundere og serverede dem for min mor, har hun nu bestil til mine forældres sølvbryllup! En lidt større omgang af 270 stk :-)
    Nu er det bare sådan, at da jeg lavede dem sidst, var del ALT for meget ganache. Jeg kan også se at lige præcis med denne slags, bliver der brugt nærmest 3 gange så meget fløde, hvid choko etc end i de andre slags. Hvordan kan det være?

    Ud over det, så mange tak for en super choko-blok og held og lykke med den lille ny :-)
    Kh Jonas

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Fantastisk! Er glad for, at de vakte begejstring! Ja, der kommer en del ganache ud af opskriften. Jeg er bare helt vild med den og plejer at bruge den til alverdens andre lækkerier. F.eks. er den super lækker på vanilleis :)

      Ha’ en dejlig sommer!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  10. Astrid

    Hej Maja :-)
    De ser virkelig lækre ud, og lakrids er da også bare det helt rigtige at komme i macarons! Jeg glæder mig så meget til at lave dem. Kan man godt lave både creme og macarons dagen i før, man skal bruge dem, og så samle dem på dagen? Og har du nogle gode tips til, hvor man kan købe mandelmel? Jeg har prøvet at lave det, men jeg synes, det bliver for groft.
    Lækker hjemmeside og lækre opskrifter!

    Kh Astrid

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Astrid! Du kan sagens lave creme og bunde dagen før – og så samle dem på dagen.

      Jeg køber aldrig mandelmel. Foretrækker helt nymalet mel :) Så jeg vil hellere anbefale dig at købe en god stavblender. Før jeg fik en Bamix, havde jeg en ret billig stavblender, der blendede mandlerne til ganske fint mel :)

      Håber det var en lille hjælp…

      Søde hilsner Maja

      Svar
  11. Frederikke

    Åh hvor har jeg forsøgt mange gange uden held (ikke din opskrift) – du får det til at lyde så let med dejen……. Mine sprækker og bliver ikke sprøde som kyskager! Pisker du melet i med mixer? Jeg vender det i og presser og vendr og presser….og lader dem hvile min 30 min! Min ovn er 130 g og de begynder at sprække efetr 7 min, please hjælp!
    Jeg VIL lære at lave de små frækkerter.

    Super lækre billeder i øvrigt!
    Kh
    Fredereikke

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Frederikke

      Macarons er også nogle svære små sager! Grunden til, at dine sprækker er, at der er der er for meget luft i dejen. Det gælder om at få massen pisket tilpas (ikke for meget og ikke for lidt) – og dernæst vendt mandelmel i (med en dejskraber) og slå lidt luft ud af dejen (men ikke for meget!) Mit bedste råd er at forsøge igen og igen. Prøve at ændre lidt i din piskning og i din måde at vende mandelmelet i – hver gang du prøver. Så skal det nok lykkedes på et tidspunkt!

      Håber det var en lille hjælp!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  12. Silke

    Disse macarons bagte jeg igår. Smagen fejlede intet, men der var noget andet der fejlede. Når jeg laver macarons, synes jeg altid (når jeg kigger inde i ovnen) at de får for store ‘kraver’ (den lille kant en macaron skal have). Men når de så kommer ud falder kraven/kanten sammen. Så de bliver lidt flade ):

    Ved du hvad der kunne være galt?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Silke

      Det er gået galt enten i piskningen – eller da du vendte mandelmelet i. Det svære ved macarons er at få tilpas med luft i dejen. Mit bedste råd er at prøve igen! Øvelse gør mester!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  13. Morten

    Hej Maja!

    Sikke en blog du har her! Jeg er meget imponeret over dine evner og måden at præsentere dem på. Jeg er selv lidt af et chokolade/dessert-elsker og her er der vist inspiration nok til flere år :-)

    Jeg har i dag forsøgt at lave macarons før første gang – med lidt blandet resultat (min ovn var vist for varm, så de sprækkede). Mere irriterende var det dog, at min chokoladeganache skilte ad – og så var det, at jeg lagde mærke til, at du laver chokoladeganache anderledes end hvad jeg har “lært”. Jeg bruger som regel ½L piskefløde til 250 g chokolade, varme fløden op næsten til kogepunktet, overhælde chokoladen, røre rundt, køle med film på væskeoverfladen til dagen efter og piske forsigtigt. Det er sidste del af processen der nu flere gange er gået galt = den skiller og bliver grynet. Jeg kan se at du bruger meget mere chokolade end piskefløde og du pisker tilsyneladende ikke i ganachen. Er det mere en trøffel du laver?

    De bedste hilsner fra Morten

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Morten

      Tusind tak for dine fine ord om min blog. De varmer!

      Jeg tror, at der er flere måder at lave ganache på. Jeg har aldrig problemer med, at min skiller. Men hvis du foretrækker din egen opskrift, synes jeg bare du skal bruge den. I virkeligheden er der jo ingen grænser for, hvad man kan bruge som fyld i macarons :)

      Rigtig god påske!

      Chokoladehilsner Maja

      Svar
  14. Mette

    Hej Maja,

    Tusind tak for en dejlig grundopskrift!! Jeg er ny i macaron-verden, og føler mig på rette vej med din hjælp.
    Jeg er i gang med mit 3. forsøg, og de to første blev egentlig nogenlunde. Der skal umiddelbart mest leges lidt med ovntemperatur og bagetid. Denne gang har jeg lavet lakridscreme, som jeg er spændt på at smage! :)
    Nu til mit spørgsmål:
    Jeg synes det tager enormt lang tid at si mandemel og flormels igennem sien. Har du er godt fif? Evt. kunne du lave et indlæg med dine redskaber? Resten af opskriften går jo rimelig hurtigt, men denne del er lang og hårdt for armen, især når man er utålmodig og har lyst til macarons :)

    Vh. Mette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Mette

      Er glad for, at du har kunne bruge min opskrift! Mit råd er at anskaffe dig en god blender/stavblender/lign. Hvis du har det, får du helt fintmalet mandelmel, der let som ingenting smutter gennem sien. Håber det var en lille hjælp!

      Må du få en skøn søndag!

      Chokohilsner Maja

      Svar
  15. Nicklas pedersen

    Som kokkeelev gør dette mig varm om hjertet! En super lækker opskrift der nu er prøvet af som små petit four til kaffen, they love it!

    Svar
  16. claus

    jeg tænkte på om der er en mulighed for at bruge en ikke nødde mel til at lave de her macarons, da jeg har familie der har allergi overfor nødder, og jeg vil virkelig gerne lave dem for dem, for de ser sindsygt godt ud,
    håber du kan hjælpe mig

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Claus

      Jeg ved, at man kan bruge kokos eller sesamfrø i stedet for nødder – jeg har dog ikke eksperimenteret med det selv og kan derfor ikke fortælle dig, hvor mange gram der skal til. Er det alle nødder, din familie er allergiske overfor? Eller er der nogle, de godt kan tåle?

      Chokohilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, jeg plejer at lave denne størrelse portion og bruge det, der er tilovers, til andre lækre ting. Jeg lover dig for, at lakridscremen smager lækkert sammen med is, frugt eller bare i ren form ;)

      Svar
  17. astrid

    Hej Maja

    Jeg har prøvet dine lækre macarons. Dog kun med lakridsfyld (hvilket var fantastisk!) Dog har jeg også problemer med at fyldet bliver for flydende (også selv om den står natten over).. hvorfor mon??

    Jeg har desuden prøvet dem med din chocoladeganache og så rullet) siderne i tørret hindbær – smukt og rigtig lækkert.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hmm. Det er et godt spørgsmål. Jeg har lige lavet en portion mere – og den bliver helt perfekt i konsistensen. Faktisk så ‘karamel-tyk’, at den er nødt til at blive taget ud i varmen et øjeblik, før den kan fyldes i. Måske er det fordi I bruger en anden chokolade end mig. Eller fordi I bruger en anden fløde end piskefløde 38 %. Mit råd er at reducere en smule på flødemængden. Så bliver massen mindre flydende.

      God idé med at rulle i frysetørret hindbær. Nam!

      Ha’ en dejlig aften!

      Chokohilsner Maja

      Svar
  18. Gitte

    Hejsa!

    Så skøn en blog – her er virkelig mange lækre kager, jeg gerne vil prøve af :)

    Idag kastede jeg mig så ud i disse lækre lakridsmacarons. Jeg har prøvet andre opskrifter, men disse bunde blev meget bedre end tidligere – så først tak for en god grundopskrift.

    Jeg ville ligge mine macarons sammen nu her, men min lakridscreme er helt flydende. Har jeg mon gjort noget galt, eller skal den bare stå længere tid? Den er helt kold. Kan jeg rette op på noget eller er det forfra? Kan ikke forstå, hvad der er gået galt. Håber du kan hjælpe :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Gitte

      Hvor er jeg glad for, at min opskrift var en succes! Og sejt, at det lykkedes dig at få fine bunde!

      Lakridscremen skal stå natten over – i hvert fald. Så bliver den tykkere og kan fyldes mellem bundene. Hvis du foretrækker den knap så flydende, kan du undlade lidt af fløden.

      Håber det var en lille hjælp? :)

      Chokokram Maja

      Svar
      1. Gitte

        Ja, min creme var rigtig fin dagen efter – og mums, de er bare gode! Der står bare i din opskrift, at cremen skal stå på køl et par timer :)

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Ej, hvor godt! Det er jeg glad for! :) Min plejer at blive okay efter et par timer – men går ind og retter det. Så er vi på den sikre side! :)

          Ha’ en dejlig aften!

          Chokohilsner Maja

          Svar
  19. Line Friis

    Lækre varianter du har lagt op! Søgte nettet både efter grundopskrift og fyld, og bum så dukkede din side op og havde svaret på det hele :).
    Jeg fik en gang fra en fransk konditer i Hellerup nogen med mojito smag, hvordan han lige fiksede den ud over mynte ved jeg ikke, men HOLD OP hvor var de gode!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder sørme også lækkert! Det må på min macaron-to-do. Jeg bliver aldrig træt af at eksperimentere med de små franske fristelser! :)

      Svar
      1. Line

        De er jo også alt for lækre :)
        Når du laver dem, hvor længe kan de så holde? Tænker nemlig at lave dem til nytår, så kunne jo være super hvis de kunne laves dagen før :)

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Super god idé! De kan sagtens laves dagen før! Lavede dem med ren lakrids for et par dage siden – sammen med fire andre varianter. Lakridsvarianten blev kåret som VINDER-macaron’en :)

          Svar
          1. Line

            Tror faktisk aldrig der blev kåret en vinder her, de blev bare spist :P. Fik lavet en med mojito som også var et hit, der skal bare meget mynte i for den den bliver rigtig mojito agtig, så hvis jeg skal lave dem igen vil jeg lave med mynteekstrakt og ikke frisk mynte som jeg brugte til ganachen den her gang :)

          2. Maja Forfatter

            Det lyder sørme lækkert. Åhh, jeg kan mærke, at jeg snart er nødt til at lave macarons igen. Det er alt for længe siden! :) :) God aften!

  20. Lise

    hej Maja
    I dag har jeg bagt dine lakrids macarons i en blåbær udgave, hvor jeg kun lavede brombær ganachen, med blåbær og lime i stedet, til fyld. Jeg blev lidt overrasket, da jeg, efter at have taget nogle flotte skaller ud af ovnen, brækker en af dem over og ser at det ligner den er ubagt indvendig, er det meningen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Lise

      Hvad mener du med ubagte? Bundene skal være sprøde uden på og chewy indeni. Men det allervigtigste er, at de smager godt. Smagte du på dem? :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Lise

        De var lidt klistrede, og som om man kunne se lidt æggehvide ved siden af mandelmelet. De smagte ellers godt, men lidt sødt :) Tror jeg vil prøve at putte mindre sukker i marengsen næste gang, for sådan en bliver der helt sikkert! :)

        Svar
    1. Maja Forfatter

      Både sød og salt smager forrygende dertil :)

      Tusind tak – og tak fordi du følger med her på bloggen :)

      Svar
  21. Annie

    De ser så lækre ud .. Har lige et spørgsmål – har kun lakridsrodspulver, og ikke lakridssirup.. Kan jeg lave dem uden?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Annie. Det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt. bare lave din egen lakridssirup med lakridsrodspulver og alm. sirup :)

      Svar
  22. Lolly

    Hey Maja!
    Jeg har idag eksperimenteret med din brombær-hvid-chokolade-ganache, (ja, kl. er 10:44, men så lækre opskrifter som dine, er velkommen alle tider på døgnet! LÆKRE) Men mit problem er at ganache’n “skiller” den kan blendes så den er flot og jævn, men puf 5 minutter efter så er den skilt igen… og den har slet ikke den der fantastiske pang farve som din, + din ser mere “gennemsigtig” ud! Har du nogen idé om hvorfor dette sker? (Er din chokolade helt smeltet når du hælder brombærrene i?)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Lolly

      Jeg er ikke helt sikker på, hvad der er galt. Måske er der for meget vand i brombærerne. Hvis du bruger frosne, er det en god idé at lade den koge lidt ind.
      Jeg rører chokolade og fløde sammen til en ganache, før jeg tilsætter brombærpuréen. (Altså indtil chokoladen er helt smeltet.) Håber det var en lille hjælp!

      De bedste chokoladehilsner Maja

      P.S. Jeg elsker, at du laver lækkerier kl. 10:44. Jeg hopper selv i køkkenet på alle tidspunkter af døgnet. Indimellem også om natten. Det er så hyggeligt :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Ulla.

      Antallet afhænger meget af, hvor store du laver dem. Men omkring 15 stykker – plus minus :)

      Rigtig god fornøjelse!

      Svar
  23. Anne-Sophie

    Hej Maja.

    Hold nu op for en skøn blog! Det er godt man kan gemme maven under striktrøjen i de næste par måneder ;)

    Jeg ville høre, om du mon brugte forme til dine macarons? Jeg synes nemlig de er skide flotte i faconen, og har i dette øjeblik bestilt Lukué formene :) Så håber lidt, at det er dem du bruger…

    Masser af god energi til dig,
    xx Anne-Sophie Thit.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, tusind tak, Anne-sophie. Der er laaaaaang tid til sommer, så spis du bare løs ;)

      Og tak for dine søde ord om mine macarons. De er lavet uden forme – men tilsat et drys kærlighed og god tålmodighed :) Har aldrig prøvet at lave macarons med forme, så tør ikke udtale mig om det. Men jeg håber, at du får succes med Lukué!

      Smil og chokoladehilsner Maja

      Svar
  24. Ida Burchardi

    Damn!! De er jo fanTAstiske! Vi har lige sat et loft for, hvor mange vi må spise i aften (det holder vi helt sikkert…. ikke:))

    Jeg fik til 23, og var helt nervøs fordi makronerne flød så meget ud, inden de blev bagt. Men de hævede heldigvis fint i ovnen.

    Hvor hårdt pisker du hviderne?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, sådan går det også altid for mig. De er virkelig svære at holde fingrene fra!
      Jeg bliver så glad, når jeg hører, at mine læsere får succes med mine opskrifter. Så TAK fordi du deler det med mig :)
      Jeg pisker ikke hviderne så hårdt. Hvis de bliver pisket for meget, får de nemlig ikke den smukke, glatte overflade. Men de smager jo godt under alle omstændigheder :)

      Svar
  25. Tanja

    De ser virkelig gode ud, så opskriften skal selvfølgelig prøves :-) Men hvor mange får du ud af portionen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Tanja. Antallet afhænger meget af, hvor store du laver dem. Men omkring 12 stykker – plus minus :-) Jeg håber, at du får succes med dem :-)

      Svar
  26. Jane

    De ser utrolig lækre ud, jeg tror dog, at jeg vil foretrække snickersudgaven. Jeg elsker lakrids, men har lidt svært ved at forestille mig det i kager og desserter. Det skal måske prøves af?!!!! Du må endelig IKKE lade være med at poste flere varianter.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, det skal nok prøves af. Nogle bryder sig ikke så meget om det, andre er helt vilde med det :)

      Og ok, så fortsætter jeg macaron-eventyret lidt endnu… for din skyld… og andres… og min egen ;)

      Der kommer en hindbær-version senere i dag. Og det bliver måske ikke sidste variant :)

      Svar
  27. Frederikke Marie

    Ih, hvor ser de dog lækre ud!
    Jeg har før prøvet at lave macarons, men det er mislykkes hver eneste gang!
    Har du måske et specielt trick, som du bruger? Dine macarons ser nemlig helt utroligt lækre ud!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Frederikke. Det glæder mit lille macaron-hjerte at høre :)

      Jeg startede også med to portioner, der mislykkedes. Men tredje gang lykkedes det. Og siden da har jeg lavet rigtig mange fine portioner – alle med samme opskrift, men med forskellige smage. Så opgiv ikke håbet – det skal nok lykkes en dag!

      Finten er at piske marengsen tilpas – hverken for lidt eller meget. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt så sukkeret lidt og lidt, og pisk et øjeblik mere, så massen får en marengs-agtig konsistens. Hæld derefter mandelblandingen (som er siet!) i lidt og lidt. Og pisk med MEGET lav hastighed. KUN lige så mandelblandingen bliver blandet med marengsen. Så skulle det lykkes :)
      Og så skal du huske at lade bundene tørre, inden du putter dem i ovnen.

      Prøv det af – og skriv endelig, hvis du har flere spørgsmål eller bare vil fortælle, at du har fået succes med de små herligheder :)

      Svar
      1. Frederikke Marie

        SÅDAN! Nu, efter jeg har prøvet noget der minder om 1000 gange, kom de endelig!
        Og jeg vil sige (uden at prale) at de er noget nær perfekte – og smager fantastisk :-)

        Svar
        1. Maja Forfatter

          SEJT SEJT SEJT, Frederikke! Jeg blev også ellevild, da jeg fik dem til at lykkes efter et par fejlforsøg. Ihh, får helt lyst til at lave macarons igen – jeg ELSKER dem! Og nu har jeg jo også holdt et par ugers pause ;)

          Svar
          1. Frederikke Marie

            Jamen jeg blev helt lykkelig! Og de er så blevet lavet igen idag, fordi jeg simpelthen havde lavet ALT for meget lakridscreme….
            Altså jeg ville ikke have noget imod nogle flere macaron opskrifter ;-)))

  28. Benedikte Capion

    Jeg siger det bare.. Du fik mig til at savle – igen – og endnu mere end ved Snickers-udgaven.. For jeg ELSKER lakrids! Nøj, hvor er jeg vild med den her udgave af dem.. :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Juhuuuu – jeg får helt lyst til at sende en afsted til dig ;) Nu tør jeg næsten ikke poste flere macarons-varianter. Det må jo ikke gå nedadbakke med savleriet ;)

      Svar
      1. Benedikte Capion

        Ja, det er lige før.. Det er i hvert fald noget, som jeg bliver nødt til at prøve af! Men også Snickers-udgaven, for min kæreste er den største Snickers-fan, jeg kender ;) mon ikke, at du kan holde savleriet ved lige ;)

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Ja, så er du jo DESVÆRRE nødt til at prøve begge opskrifter af. SIKKE en skam ;) Held og lykke med det! Og skriv endelig igen, hvis du har nogle spørgsmål eller bare gerne vil fortælle om din macaron-succes :)

          Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *