Laber lakridsfudge med hvid chokolade

Fudge med lakrids og hvid chokolade

Hvor anskaffer man sig 45 timer i døgnet og en influenzafri krop?

Det er to ting, der står meget højt på min ønskeliste pt.

Inden jeg hopper under dynen med ingefær-te og selvynk, vil jeg lige tre ting:

1.  Takke jer for alle jeres vidunderlige kommentarer i min chokoladekonkurrence. I er for dejlige!

2. Sige tillykke til vinder-Katrin, der drømmer om at smage eksploderende chokolade. Katrin, send mig en mail med din adresse, så laver jeg en kæmpe eksplosion til dig.

3. Give jer opskriften på den labre lakridsfudge, som flere af jer har forelsket jer i. Den smager himmelsk og smelter så skønt på tungen.

Fudge med lakrids og hvid chokolade

Ingredienser (15-20 stk.)

200 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade

22 g smør

85 g fløde

45 g glukose

150 g sukker

1 spsk Bülow rålakridspulver (cirka)

 

Bring sukker, glukose, fløde og lakridspulver i kog i en gryde.

Kog det, indtil det har en temperatur på 113 grader.

Hak 100 g chokolade og kom det i en skål sammen med smør.

Hæld karamelmassen over, og rør rundt, indtil chokoladen og smørret er opløst.

Hæld massen i en form beklædt med bagepapir, og sæt det på køl natten over.

Skær det ud i små firkanter, og overtræk dem med smeltet (tempereret) chokolade (de sidste 100 g).

 

27 tanker om "Laber lakridsfudge med hvid chokolade"

  1. Sandra Misfelt

    Hej Maja,

    Jeg har forelsket mig i disse, men synes fudgen er ret smuk i sig selv. Er det nødvendig at overtrække dem, for at de ikke smelter sammen (hvis man nu vil pakke dem til en værtindegave) eller kan det undværes?

    Tak for en altid inspirerende blog og ikke instagram :)

    Kh Sandra

    Svar
  2. mille

    Nu har jeg prøvet 2 gange og de smager helt fantastiske, men de bliver alt for bløde. Prøver nu med en tur i fryseren før udskæring, men hvad gør jeg forkert? Mit glukose er pulver, har det betydning? :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Mille

      Jeg tør ikke sige, hvad der er gået galt. Jeg plejer at bruge glukosesirup. Måske er det det, der er gået galt. Men er jeg glad for, at smagen var i top! :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  3. Emilie

    Lækkert, tror du man kan lave kan lave den uden lakrids?
    Jeg er ikke ligefrem lakridskaramel elsker :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det kan du sagtens! Jeg har prøvet det af :) Btw, der kommer snart endnu en fudge opskrift på bloggen :)

      Ha’ en skøn fredag!

      Chokokram Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha. Er det et ønske? Så kunne jeg meget vel finde på det :) Jeg drømmer lidt om en med hvid chokolade og citron. Har du andre forslag? :)

      Svar
  4. Laila

    uhm har lige lavet dem nam nam,,,
    men synes ikke min hvide chokolade ser så fin ud og betrækket bliver ikke så fint de skal jo af gaflen ? argh…
    og dryssede også fint pynt på men der ikke så mange korn i min lakrids det sku ret pulvert og det er den grove men smager skønt skal forkæle kolleger imorn, hvis min kæreste altså holder nallerne væk,,,

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Dejligt, at de faldt i din smag! Det kan godt være lidt svært at få overtrækket fint. Det kræver lidt fingerfærdigheder, øvelse og en stor portion tålmodighed ;)

      Håber din kæreste/kollegaer blev glade :)

      Svar
  5. Pia

    Dine lakridsfudge ser ud som nogle der bare må prøves. Desværre har jeg fundet ud af at glukose er lavet på hvede og det må jeg ikke få. Har du et bud på hvad jeg kan bruge istedet ? Håber du snart bliver rask så vi kan endnu flere herlige opskrifter :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hehe, så er vi to. Glæder mig sådan til at komme på benene igen og få lavet en masse nye lækkerier til jer :) Og tak! :)

      Er der også hvede i sirup? Det kan du nemlig også sagtens bruge :)

      Søde chokohilsner Maja

      Svar
  6. Majken

    Rigtig god bedring.

    Hvornår tilsætter du lakridspulver?

    De er vel lige så gode uden overtræk eller hva`?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg tilsætter lakridspulveret med det samme – sammen med fløde, sukker og glukose :)

      De smager også himmelsk uden overtræk. Det bestemmer man helt selv :)

      Svar
  7. Mari

    De ser søreme lækre ud….:-) Den hvide chokolade ser meget hvid ud på billederne -er den også det i virkeligheden?

    God bedring til dig. Influenza is a b*tch:-)

    (Mens jeg “har” dig….; kommer der snart flere macaron-opskrifter?) ;-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Mari. Jeg har ikke redigeret billedet, så ja, den hvide chokolade ser også sådan ud i virkeligheden :)

      Flere macarons? Åh ja, man! Jeg får aldrig nok af dem! Har du ønsker til smagsvarianter? :)

      Svar
      1. Mari

        Måske peach melba, stikkelsbær, “jordbær med fløde” eller noget hvor man bruger jordbær-milkshakepulver i selve skallerne….

        Svar
  8. Pernille Tørnqvist

    Hej Maja,

    De ser godt nok lækre ud :-)
    Hvordan betrækker du dem, så de bliver fine i kanterne og siderne og ikke får fingermærker? Har du et stativ, så de står på pinde og kan dyppes i chokoladen?

    Ha en god tirsdag
    – Pernille :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Pernille. Jeg sætter dem på en gaffel, hælder chokolade over dem, lader dem dryppe godt af, sætter dem på et stykke bagepapir og skubber dem en smule, så de ikke får en “fod”. Håber det giver mening? :)

      Rigtig god fornøjelse!

      Glade chokohilsner Maja

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *