Lakridspåskeæg med hvid chokolade og passionsfrugt

Påskeæg med lakrids, hvid chokolade og passionsfrugtpulver

Tusind-trillioner tak for jeres elskelige og evigsøde kommentarer til Chocolat-artiklen i PostDanmarks ‘Med Rundt’.

I kan tro, at det varmer her i marts-kulden.

Flere af jer har efterspurgt opskrifterne i bladet.

For jer, der fik et iturevet blad, en blank bagside – eller bare har sagt ‘nej tak til reklamer’, er her første opskrift.

Den anden kommer i morgen.

Disse påskeæg består af hvid chokolade-lakridsfudge overtrukket med hvid chokolade og et drys af frysetørret passionsfrugt.

Smaddergod fornøjelse! Og pragtfuld Påske til jer alle!

Påskeæg med lakrids, hvid chokolade og passionsfrugtpulver

Ingredienser

200 g Amedei Toscano White eller anden hvid kvalitetschokolade

22 g smør

85 g fløde

45 g glukosesirup

150 g sukker

1 spsk Bülow rålakridspulver eller andet lakridspulver

frysetørret passionsfrugtpulver

 

Bring sukker, glukose, fløde og lakridspulver i kog i en gryde.

Kog det, indtil det har en temperatur på 113 grader. (Brug et sukkertermometer.)

Hak 100 g chokolade, og kom det i en skål sammen med smør.

Hæld karamelmassen over, og rør rundt, indtil chokoladen og smørret er opløst.

Hæld massen i en form beklædt med bagepapir, og sæt det på køl natten over.

Skær massen ud i små stykker à 15 g, og form dem til æg.

Sæt dem på køl igen, mens du forbereder chokoladen.

Smelt de sidste 100 g chokolade over vandbad (og temperer den.)

Dyp æggene i chokoladen, og pynt med frysetørret passionsfrugt og rålakridspulver.

45 tanker om "Lakridspåskeæg med hvid chokolade og passionsfrugt"

  1. Pingback: Påskeæg med lakridsganache | Nemt og super lækkert!

  2. Mille

    Hej Maja!
    Jeg vil bare spørge hvor mange stk. denne opskrift indeholder?
    I øvrigt har jeg lige fundet min yndlings chokolade blog! Tusind tak for de fantastiske opskrifter :-)

    Mange chokoladehilsner
    Mille

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er du sød! Jeg er så glad for, at du fandt mig :) Jeg fik desværre aldrig talt, hvor mange påskeæg opskriften blev til. (Jeg kom til at spise en del af massen undervejs. Upsi.) Håber du tør prøve den alligevel :)

      Svar
  3. Karina Gamborg

    Hej. Jeg er en af de der som stjæler ideer med arme og ben fra din hjemmeside. Jeg prøvede dine citron påskeæg her op til påske og de er bare fantastiske, men når det kom til lakridsægget blev jeg “doven” og tænkte “der må være en lettere måde som ikke kræver så meget” og vupti så blev dine citron æg til lakrids æg. Samme opskrift bare erstat citronsaft med lakridssirup og nøj hvor blev de gode. Fortsæt endelig dit gode arbejde jeg er vild med dine opskrifter og det faktum at det er små portioner, for uanset hvor godt noget er så kan man godt blive træt af den samme kage i 4 dage i streg.

    Med venlig hilsen
    Den hemmelige idé tyv ;-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, bliv du endelig ved med det ;) Det lyder sørme lækkert med citronvarianten. Det vil jeg huske! Tak for tip! Og tak fordi du følger med her på bloggen!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  4. Helle Rick

    Uha uha hvor er de GODE!!!!
    Fik lige lavet en bunke her i eftermiddag og jeg skal da lige love for de blev rigtig godt modtaget :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Helle. Tusind tak for din positive tilbagemelding! Det glæder mig meget at høre! :)

      Svar
  5. astrid

    Jeg har lavet de lækre æg! Dog endte jeg med at måtte pensle chokoladen på, så de blev ikke så pæne (eller måske bare rustikke ;)). Jeg puttede også pufsukker på tilsidst – sjov effekt! :).

    Svar
  6. Karina

    Hej Choko- djævel :)
    Så er vi igang med lakridspåskeæggene….men har da vist ikke nærlæst opskrifte :/

    Kan man ikke speede processen op mht nedkøling, tror du!?
    Vi har køkkenlangfredag og ville lave dem idag.
    K

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ejjj, der var choko-djævlen aaalt for langsom til at svare. Sorry. Fandt I en løsning? :)

      Svar
      1. Karina

        Njaeee….. Vi fulgte opskriften, men kølede ikke massen ned så længe…:)
        De blev frygtelige!! Ha ha ha…. Selv ungerne spyttede dem ud.
        Måske vi bare ikke er til for meget hvid chokolade:))

        Svar
  7. Camilla

    Jeg har også overvejet, om det termometer jeg har brugt måske ikke er præsist nok. Jeg må ud at købe et nyt og så prøve igen :)

    Svar
  8. Camilla

    Hvorfor bliver mit fyld helt grynet? :(
    Nu har jeg lavet det af to omgange. og begge gange er fyldet blevet mega grynet og det kan nærmest ikke formes som æg :( øv.. kan du have et bud på hvad vi gør galt?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Æv æv. Jeg tør desværre ikke komme med et bud på, hvad der er gået galt. Det er dog en lidt svær opskrift, da man arbejder med så høje temperaturer. Hvis du har lyst, kan du prøve at lave andre påskeæg. Både citronæggene – og mandelnougat-ægge er ret nemme at lave :)

      Svar
  9. Mette

    Hej igen.
    Så fandt jeg passionsfrugtpulver og mandelnougat i torvehallerne. Fuldstændigt fantastisk sted!!! Godt jeg ikke bor i nærheden!

    Jeg havde besluttet mig for at lave disse lakridsfudge/hvid chokolade påske æg og æggene med krokant, appelsin og mandelnougat.
    Jeg har sjældent smagt noget der var så godt! Nærmest en bombe i munden af smag. Glæder mig til at give min mor dem til påskefrokosten senere i dag!

    Tusind tak for inspiration og en fantastisk blog!

    Hilsen Mette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Dejligt at høre fra dig igen! Og tusind tak for din positive tilbagemelding! Den gør mig meget glad! :)

      Jeg håber, at din mor bliver lige så begejstret :)

      Ha’ en vidunderlig Påske!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  10. Grit

    Hej Maja,

    Ser super godt ud! Kunne rigtig god tænke mig at lave en god portion af disse påskeæg som indspark til påskefrokost fredag… MEN MEN MEN hvor mange påskeæg giver denne opskrift????

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Grit

      Det lyder som et dejligt sødt indspark! :) Jeg kom til at spise lidt af massen, inden jeg rullede dem til æg. Ups :) Så jeg tør ikke sige præcis hvor mange æg, der kommer ud af det. Men nok 10-15 stk. Hvis du prøver opskriften af, så skriv meget gerne, hvor mange du ud af den :)

      Svar
  11. Rikke Heimbürger

    Maja…. Med endnu en inspirerende og evig indbydende opskrift fra dig, så kommer jeg igen med min (lille) bøn og opfordring til dig om et smagnings- og ikke mindst læringsarrangement under dine vinger. (Meget gerne med demonstration af tempereringskunsten). Kærligst Rikke

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Søde Rikke. Mange tak for opfordringen. Når jeg får lidt mere tid i kalenderen, vil jeg forfærdelig gerne! :)

      Svar
  12. Tine

    Hejsa, flot side du har her, så dit indlæg på “med rundt” og så fandt jeg vej hertil.
    I “med rundt” skriver du hvor i torvehallerne du køber frysetørret frugt, men på vores omslag er det helt udgnidret. Kan du give mig butikkens navn, for disse skal helt sikkert prøves :-)
    På forhånd tak
    Mvh Tine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Tine

      Tusind tak! Og dejligt, at du fandt min blog! :)

      Jeg køber frysetørrede frugter og bær hos Krydderiet i Torvehallerne. De har også en webshop: http://www.krydderiet.com.

      Rigtig god fornøjelse!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  13. Laura

    Okay, det havde jeg så ikke opdaget, men jeg vil mene at min “jeg bor i Paris”-undskyldning er dækkende. Uanset ser de dog mega lækre ud, de små påskehapsere. Påske er altså en fantastisk højtid!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, det er en MEGET god undskyldning. Må indrømme, at jeg er lidt misundelig. Jeg gad også godt bo i Paris :) Tusind tak, Laura! Ha’ en pragtfuld påske!

      Svar
  14. Mari

    Jeg var ved at smide det omslag væk, men så fik jeg øje på ordet “Amedei” og så vidste jeg at det måtte være noget om chokolade-feen:-)

    Superdejlige opskrifter, tak.

    Svar
  15. Rikke

    Du er simpelthen fantastisk, Maja. Gid man var kaffegæst hos dig ;-) Kan man erstatte glukosesirup med andet?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Rikke! Hvor er du sød! Du kan godt bruge lys sirup i stedet for. Det har jeg i hvert fald fået gode resultater med :)

      Svar
  16. Diana

    Det lyder rigtigt lækkert.
    Jeg tænkte på om du kunne anbefale et sted hvor jeg kan købe glukosesirup?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Mange tak, Diana! Man kan købe glukosesirup i min lokale Irma og Føtex. bl.a. Så prøv at forhøre dig i én af de supermarkeder! :)

      Svar
  17. Charlotte

    Dem MÅ jeg bare prøve!! Men det lyder avanceret med det der glykose og termometer.. :S Er det en opskrift man skal holde sig fra som nybegynder?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Charlotte. Nogle nybegyndere får succes med den, andre har lidt sværere ved det. Mit råd er: spring ud i det – og mist ikke håbet, hvis det går galt første gang! :)

      Svar
  18. Laila

    Lige dem jeg håbede på og fudgen har jeg jo prøvet den er fantastisk.
    er den nem nok at trille?
    de skal da med på påske sammenskudsbordet sammen med lakrids konfekt kagen.
    håber alle kan lide lakrids!
    rigtig god påske…

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Det var heldigt! Jeg synes, at massen er nem at trille. Lakridspåskeæg og lakridskonfektkagen… Fantastisk! Rigtig god fornøjelse!

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *