Macarons med saltkaramel

Saltkaramel macarons

Min sidste septembersøndag bød bl.a. på solskin, Sia-nydning, chokoladekogebogsmøde med den søde Anne og saltkaramel-macarons.

Slet ikke dårligt!

De små macarons er fyldt med ‘Crème de Salidou‘, en fransk og fuldstændig fantastisk karamelcreme med havsalt.

Kan du ikke få fingre i den eller en anden lækker karamelcreme, kan du trylle din egen saltkaramel frem ved at koge en dåse kondenseret mælk i fire timer og dernæst tilsætte lidt havsalt.

 Saltkaramel macarons 

Ingremdienser (12 macarons)

43 g mandler (eller mandelmel)

70 g flormelis

5 g kakao

40 g æggehvide

25 g sukker

karamelcreme

havsalt

 

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og kakao ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Lad bundene køle af på en rist.

Fyld en lille skefuld karamel mellem to bunde, og gentag med alle bunde.

Pynt med et par flager havsalt, og spis:

Saltkaramel macarons

31 tanker om "Macarons med saltkaramel"

  1. Liv

    Ser så lækre ud, jeg må simpelthen prøve dem! Hvis man laver karamel cremen selv, hvor meget salt skal der så cirka bruges til en dåse kondenseret mælk? :)

    Svar
  2. Marie Nørgaard

    Hejsa,
    Jeg står og skal i gang med at bage macaroons til min svoger og svigerindes bryllup. Jeg er i tvivl om jeg kan gange din opskrift op? Jeg har desuden overvejet om man kan komme mere kakao i og tage fra i flormelissen, da jeg gerne vil have en mere kraftig chokoladesmag?
    Pft.
    Marie

    Svar
  3. Anja

    Hej Maja,
    Tusind tak for en skøn blog med fantastiske opskrifter. Det er altid en fornøjelse at hoppe forbi din side :)
    Jeg håber du kan hjælpe mig med en macaron-udfordring. Jeg har virkelig svært ved at vurdere hvor store (i diameter) de skal være, når jeg sprøjter dem ud? Har du en retningslinje?
    Jeg synes mine bliver for små og hæver sjovt op..

    Svar
  4. Maja

    Hej Maja, først og fremmest tusind tak for den skønneste blog, som jeg altid klikker ind på, når der skal laves søde sager!

    Jeg skal snart lave disse macarons, og tænkte, om der eventuelt var andre karamelcremer, som man kan købe i supermarkeder eller noget? Og hvis ikke, kan man så godt lave den hjemmelavede karamelcreme dagen før de skal ligges sammen, og så opbevare den i køleskabet eller…?

    Knus en fan

    Svar
  5. Kamilla

    Kære Maja

    Hvor meget karamelcreme går der ca. til en portion på 12 stk.?

    De macarons lyder fantastiske :)

    Svar
  6. Charlotte

    Hej Maja, har længe vist at du måtte have den bedste grundopskrift på macarons, pga. de flotte billeder, men har ikke selv haft held til at bruge den, udfordringen lå i ‘en stor æggehvide’ … og hvor meget er det så lige?

    Prøvede igen i lørdags, næsten med succes, men så idag faldt jeg over denne opskrift, og her var der gram på, og wupti – de mest fantastiske macarons, som ovenikøbet overlevede at måtte blive transporteret ubagte gennem stormen til svigermor, fordi min egen ovn blev strømafbrydelsesramt!

    Nu VED jeg beviseligt, at det MÅ være verdens bedste opskrift, så 1000 tak for den og for at du ‘knækkede koden’!

    Svar
  7. Anne

    Hjælp! Har simpelthen brug for hjælp. Jeg ved ikke hvad der går galt, alle mine macarons bliver normalt hen fine, men så snart jeg bruger kakao pulver i går det helt galt, selv når jeg her følger dine afvejninger præcist.
    Har du en ide til hvad der går galt? :)

    Svar
  8. Pernille

    Hej Maja:)
    Jeg vil bare sige, at jeg er helt vild med din blog, og at jeg elsker bare at sidde og kigge opskrifterne igennem:D Jeg er især vild med at bage dine macarons:) Det var først da jeg prøvede dine opskrifter, at mine macarons blev vellykkede. Jeg har prøvet dine hindbær, lakrids og mælkechokolade/jordbær macarons, og de var alle super lækre:) Jeg går igang med at lave macarons i morgen til min storesøsters 18 års fødselsdag, så jeg håber endnu en gang på en vellykket portion:D Ikke andet end god respons herfra og jeg håber på flere lækre macaron opskrifter:)
    Knus Pernille

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Pernille. Hvor er det dejligt at høre! Og sikken en heldig storesøster du har! Håber det bliver en succes! :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Der var jeg ikke hurtig nok. Sorry. Min lille baby tager al min tid. Men ja, det kan man nemlig sagtens! :)

      Svar
  9. anna

    Hej Maja :) Uh, hvor ser de lækre ud! Hvornår mon jeres chokoladekogebog er færdig? Kan man satse på at der kan ligge en under juletræet i år? I hope :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anna

      Den udkommer først til februar, men jeg er lige ved at fikse en form for gavekort, så man alligevel kan ønske sig den til jul :) Jeg skal nok skrive meget mere om det på bloggen, når jeg har fået helt styr på mulighederne! Så hold bare øje herinde :)

      Ha’ en vidunderlig weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, det er ulempen ved at købe rigtig lækker karamel :) Fik du lavet noget, eller kom du til at spise den hele ren? :)

      Svar
  10. Cim

    Hvordan får du dem til at se så fine ud? -Jeg mener den glatte “hud” de har? :-)

    Elsker din blog, og super flotte billeder du tager!!!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Cim! At få den flotte, glatte kræver øvelse. Prøv et par gange – så skal det nok lykkes dig! :)

      Svar
  11. Lise

    Uhhh.. ser lækre ud.. :-) Men er de bedere end din snickers macarons, for de var altså super lækre :-O

    PS. Din blog er så fin, kunne spise det hele. Især når du tager sådan nogle flotte billeder som du gør.. :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ikke helt så lækre, synes jeg. Men meget tæt på :) du er nødt til at prøve dem af og se, om du er enig ;)

      Tusind tak for dine dejlige ord! Og smadderdejlig weekend til dig!

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *