Myntemacarons
Myntemacarons
Kirsebærmacarons
Kirsebærmacarons
Macarons med saltkaramel
Macarons med saltkaramel
Myntemacarons
Myntemacarons
Peanutmacarons med saltkaramel
Peanutmacarons med saltkaramel
Nytår: Syrligsøde + salte lakridsmacarons
Nytår: Syrligsøde + salte lakridsmacarons
Isvaffelmacarons med hindbær og saltkaramel
Isvaffelmacarons med hindbær og saltkaramel
Lakridsmacarons med hvid chokolade
Lakridsmacarons med hvid chokolade
Hindbærmacarons
Hindbærmacarons
Påskemacarons
Påskemacarons
Macarons med blodappelsin
Macarons med blodappelsin
Nytårsdessert: Champagnemacarons
Nytårsdessert: Champagnemacarons

117 tanker om "Macarons"

 1. Emilie

  Hej Maja, jeg er rigtig glad for dine macaronsopskrifter, de har perfekt fod osv.

  1. Men jeg formår stadig altid at få dem brune på toppen, og det er jo drønærgeligt så de skal være helt hvide eller pastelfarvet. Hvordan undgår man det?

  2. Jeg køber mandelmel og sier det så bagefter. Men der en del mandelmel “til overs” som ikke kan komme igennem sien. Skal jeg bare ikke bruge det? Men ændrer det ikke i mængden af mandelmel som skal i dejen?

  Svar
 2. Mie

  Hej Maja!
  Hold op en flot blog du har! den er super inspirerende og jeg er vild med din lidt “artsy” indgangsvinkel til at tage billeder.
  Jeg har en far som fylder 50år på lørdag og jeg overvejede at diske op med nogle macarons. Jeg har dog ik tid til at lave dem hverken fredag el. lørdag og ville derfor hører hvor lang tid de kan holde og om de kan fryses?

  Mvh Mie

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Tusind-tusind tak, Mie! Det gør mig meget glad at høre!! :)

   Ang. holdbarhed på macarons: Det afhænger meget af fyldet. Men hvis du fylder dem med en ganache, kan du i hvert fald sagtens bage dem en uge før og opbevare på køl. De kan også sagtens fryses. Bare sørg for at pakke dem godt ind, så de ikke får fugt. Det samme gælder køleskabet! :)

   Rigtig god fornøjelse!!

   Søde hilsner Maja

   Svar
   1. Mie

    Tak for svaret, har givet mig i kast med det. Jeg har ikke noget termometer så tænkte hvor vigtigt det er at det præcist rammer 117 grader. (taler ud fra opskriften på peantus macarons)

    Svar
    1. Maja Forfatter

     Det er ret vigtigt. Det har stor betydning for marengsens konsisens. Brug evt. et stegetermometer? :) Ellers koster sukkertermometre ikke så meget.

     Søde hilsner Maja

     Svar
 3. Didde

  Som konditor lærling så ELSKER jeg din blog og håber jeg en dag bliver lige så god :)

  Når du laver macarons, hvilke farver bruger du så, dine bliver så flotte, mine bliver så fesen i farven og aldrig den farve jeg farver med. :(

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Tusind tak for søde ord, Didde! Og spændende med konditoruddannelsen! Jeg bruger enten pulver- eller pastafarver. Begge fungerer fint for mig. Men farven ændrer sig selvfølgelig, når du blander marengs i massen. Hvilke farver bruger du? Så kan jeg bedre hjælpe dig :)

   Kh Maja

   Svar
 4. Line Hultengren

  Hej Maja
  Sikke en lækker blog!
  Da vi er en gruppe veninder, der vil fejre finalen på den store bagedyst med hjemmelavede kager, kom jeg på den ide, at jeg da skulle lave macarons, nu det er det helt store. Efter lidt læsning på nettet, mistede jeg dog lidt modet, da det tilsyneladende skulle være det mest bøvlede bagning. Jeg faldt hurtigt over din side og med så mange lækre billeder af fabelagtige kager, tænkte jeg: “Skid hul i det, jeg gør det alligevel, og så må jeg øve mig!”
  Jeg valgte din opskrift på macarons med pufsukker og kastanjesirup, hvor jeg dog skiftede kastanjen ud med myntesirup, da det var, hvad jeg havde. For en time siden tog jeg den første portion ud. Fejlfri! Helt fine, runde med blank overflade og små fødder. Sprøde udenpå og seje indeni. To plader efter, var det stadig det samme resultat. Føler næsten jeg gør noget galt, når det er er så nemt..
  Jeg vælger at konklusionen må være et helt eminemt chokoladeelsker, dig. Tusind tak! Nu glæder jeg mig bare til at prøve alle dine andre opskrifter.
  Kh, Line

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære søde Line

   TUSIND TAK for din dejlige besked. Jeg er så glad for, at du har fået succes med min opskrift. Det er netop det, der gør blogging fantastisk. Tak fordi du deler det med mig! Og ha’ en vidunderlig weekend!

   Kh Maja

   Svar
 5. Louise Larsen

  FANTASTISK BLOG!!!! Jeg vil prøve at lave macarons. Men skal man bruge farvepulver eller kan man bruge pastafarve???

  Svar
 6. Kirsten

  Hej, godt man ikke kan spise de macarones man ser på din blog. Fantastisk flot.
  Hvor lang tid før jeg skal bruge nogle/mange macarones, kan jeg lave dem?
  Jeg skal nok lave 125 stk
  Så hvor lang tid?
  Rigtig god dag.
  Mvh
  Kirsten

  Svar
 7. Agalya

  Hej Maja
  Min veninde introducerede mig for din blog for nyligt og hvor er den bare fin! Jeg har nu brugt mange timer på blot at kigge på dine flotte desserter, og får lyst til at lave hver enkelt af dem :)

  Jeg har ikke meget bageerfaring og slet ingen erfaring med Macarons. Men så dine smukke nytårs-champagne macarons og måtte bare lave dem, og de blev faktisk helt fine – og det syntes nytårsgæsterne også ;) Jeg vil derfor først og fremmest sige tusinde tak for den gode opskrift og for din meget meget fine blog :) Nu er jeg blevet helt afhængig og bliver nødt til at prøve nogle af dine andre Macarons. Jeg vil forsøge mig med ganache i stedet for almindelig smørecreme og måske også med den italienske version for bundene – er der noget man skal være særlig opmærksom på ved disse?

  Derudover vil jeg høre om du synes man kan udskifte hvid chokolade med mørk chokolade i dine opskrifter? Jeg synes dem med hvid chokolade ser enormt lækre ud, men desværre er hverken jeg eller min mand særlig glade for den hvide smag. Ville den mørke chokolade passe godt med fx din lakrids-citron kombi? Tilgængæld kan jeg lave en masse hvid chokolade desserter til når jeg får gæster :)

  Mange hilsner fra
  Agalya

  Svar
 8. Anne-Sofie

  Hej Maja :)

  Jeg vil prøve at bage dine smukke hindbær macarons, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal sætte dem sammen til sidst.
  Altså når jeg har lavet makronerne og hindbær fyld og ganache.

  Er det bare lige ud af landevejen? Først hindbær fyld og så ganache, og så har du en macaron?

  Undskyld for mit lidt dumme spørgsmål men jeg er bare lidt forvirret :)

  Knus Anne-Sofie :)

  Og jeg vil lige sige at alle tingene du har herinde på hjemmesiden! Nøj det ser virkelig godt ud! :)

  Svar
 9. Julie

  Hej Maja :D
  Tak for en masse fantastiske opskrifter på Macarons samt inspiration.
  Har tidligere forsøgt mig med en anden opskrift, der sjældent virkede optimalt, men din fantastiske guide og grundopskrift på Macarons-bunde virkede i første forsøg og er aldrig kikset. Min familie elsker denne franske specialitet lige så meget som jeg selv, og derfor bliver de nu lavet til diverse lejligheder.
  Til mine Macarons elsker jeg at lave en hvidchokolade/blåbær creme med blåbær puré (sylte) i midten. Det giver en dejlig lækker kontrast til de ellers søde Macarons.
  Du skriver, at du bruger pulver farve. Jeg synes dog ikke det giver den kraftige farve, som jeg ønsker mig, og har derfor kastet mig over pastafarver, hvilket giver et flot blank resultat :D

  Et forslag til en Macaron du kunne prøve, er en lime-mynte Macaron evt. indebærende hvidchokolade. Jeg smagte en i Frankrig for omkring 1 år siden og den var helt fantastisk!

  Venlig hilsen Julie

  Svar
 10. Sine Krogh-Jensen

  Kære Maja
  Hvor ser det lækkert ud det hele.
  Tager du imod bestillinger på Macarons ? Jeg skal bruge ca 50 her sidst i maj.
  (og tænderne løber da vildt meget i vand når jeg ser dine opskrifts varianter :)
  Kh Sine

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Sine
   Jeg har desværre en helt booket kalender. Ellers havde jeg meget gerne gjort det!
   Søde hilsner Maja

   Svar
 11. Nicoline

  Mine macarons flækkede ligesom oven på toppen og fik heller ikke “foden”:(
  -Ved du hvorfor?
  Kan du ikke lave en variant med chokolade og appelsin? (Uden alkohol) :)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Det kan skyldes mange ting! Tør desværre ikke pege på en grund! Jeg har lavet en variant med mørk chokolade og blodappelsin.. Prøv at tjekke den ud! :)

   Svar
  2. Stine

   Det er måske fordi du ikke har ladet dem hvile en halv times tid inden bagning? Det har jeg andre steder hørt kan være en årsag :-)

   Svar
 12. Theresa

  Vil lige starte med at sige tak for nogle enormt lækre opskrifter og en dejlig blog/hjemmeside. Har dog lige nogle udfordringer ved mine macarons jeg håber du kan svare på.
  Først bager du så dine ved varm luft eller ved alm. ovn?
  Desuden så kommer der meget luft i mine. De bliver den rigtige form og er meget flotte, men ligesom kun på overfladen. Inden i er de hule og knækker derfor let. Har du et bud på hvorfor de gør dette?

  Tænker også lidt på smagen. De smager ikke “rigtigt” hvis man kan sige det sådan, ikke som dem man køber. Er der en specifik opskrift som du kan anbefale af dine som bliver særligt gode og som de rigtige?
  Tak på forhånd.
  MVH Theresa

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Theresa

   Der kan være rigtig mange grunde til, at dine macarons ikke bliver helt perfekte. Forkert piskning, for høj luftfugtighed i rummet, for kort hviletid, ovn… Kan desværre ikke sige, hvad der er gået galt, når jeg ikke har set dig lave dem. Mit bedste råd er at forsøge nogle gange, småjustere lidt og lære af det. Jeg bager altid ved alm. ovnvarme, men der kan være meget forskel på ovne :)

   Rigtig god fornøjelse :)

   Søde hilsner Maja

   Svar
 13. Nicoline

  Jeg glemte at spørge om det er meningen om bundene skal være lidt seje inden i eller om de skal være sprøde hele vejen igennem?:P
  Vender du bagepladen om når du bager dem, altså drejer bagepladen?;)
  Og er der ikke noget om at man ikke må åbne ovnen inden tiden er gået, eller sådan noget?:D

  Svar
  1. Maja Forfatter

   1. Det er en smagssag. Jeg foretrækker macarons, der er lidt seje!
   2. Jeg plejer ikke at vende bagepladen – men jeg har også en ovn, der bager fint og jævnt!
   3. Der sker intet ved at åbne ovnlågen…

   Svar
 14. Nicoline

  Hej Maja:)
  Jeg vil prøve at kaste mig ud i at lave macarons, for første gang.
  Jeg har kun smagt chokolade varianten, så det er en choklolade variant jeg vil prøve at lave.
  Jeg vil tage dine chokolade macarons (bundene) fra din snickers opskrift, men hvad så med fyldet?
  Der vil jeg enten tage din lidt flydende ganache fra jordbær opskriften eller også vil jeg tage den ganache der ser lidt fastere ud, nemlig fra dine “chokorons-chokoladeovertrukkede macarons”.
  Hvad synes du jeg skal gøre?:)

  P.s jeg elsker din blog.
  Jeg har siddet mange aftner i træk og bare siddet og kigget på din blog;)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Du kan gøre begge dele :) Rigtig god fornøjelse! Og tusind tak for dine søde ord! Er meget glad for, at jeg kan inspirere :)

   Svar
 15. Signe

  Hej!
  Dine Macarons ser vildt lækre ud!
  Tænkte på, hvor lang tid før servering kan man lave dem? og kan man evt. fryse dem ned( hvis man kan fryse dem ned skal man så varme dem på igen??) ?

  Mvh Signe

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Hvis du ikke samler dem, kan de holde sig ret længe! Jeg har læst om mange, der fryser dem ned – jeg har dog ikke selv erfaring med det… :)

   Svar
 16. Neel

  Kære Maja. Efter mange forsøg, fancy opskrifter med ord som “sukkertermometer” og “denaturerede æggehvider”, langt over 200 mislykkede macaron-skaller og ikke mindst ydmygelsen da Amo lancerede deres shake-and-bake macarons i efteråret havde jeg rent forsvoret at jeg nogensinde skulle prøve igen… men idag prøvede jeg din opskrift og bum! Perfekte, lyserøde, vidunderlige macarons lige med det samme :) Tusind tak for den perfekte opskrift! KH Neel

  Svar
  1. Maja Forfatter

   :) :) :) Og tak for at give mig et kæmpe smil på læben! Er glad for, at mine opskrifter kan vække glæde! Og sejt gået, Neel!!!!

   Svar
  1. Maja Forfatter

   Hej Lis!
   Det kan man! Du kan bruge alle slags nødder – og blende dem til nøddemel – ligesom man blender mandlerne til mandelmel!
   Søde hilsner Maja

   Svar
  2. Niels

   Jeg kan ikke tåle mandler og nødder. Hvis du har det som mig, kan du sagtens erstatte mandlerne med samme mængde solsikkekerner. Blend dem til mel og brug dem istedet for mandelmel. Min familie fortæller mig, at mine macarons smager lige så godt som deres, vi laver med mandelmel.

   Svar
 17. Elise

  Hej igen;)
  Det ville også være rart med en liste over ting der kan gå galt, og hvordan man undgår det;)

  Svar
 18. Elise

  Hej Maja :)

  Først og fremmest, TAK for en fantastisk blog! Der er altid god inspiration at hente!

  Jeg tænkte på om du ikke ville lave et opslag med do’s and dont’s, hvordan man laver succesfuldt mandelmel, ovnindstillinger og grundopskriften til macarons?
  Jeg har selv prøvet at lave macarons flere gange, men det er ikke lykkedes som jeg gerne ville have det…

  Bageglade hilsner
  Elise <3

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Elise

   Tak for din idé! Det vil jeg lige tænke over :)

   Ha’ en dejlig aften!

   Søde hilsner Maja

   Svar
 19. Frk. Rønnest

  Hej Maja
  Jeg eeeelsker dig blog, så stop ik!

  Jeg tænkte at jeg ville kaste mig ud i at lave macarons, og ville derfor tage til Krydderiet og købe frysetørret frugt. Har dog lige set de lukkede slut december. What to do? Har du et andet godt sted du bruger, hvor man kan købe frysetørret frugt med en dags varsel?

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Du er sød! Jeg har sandelig heller ikke tænkt mig at stoppe ;) Hvilken slags frysetørret frugt er du på jagt efter?

   Svar
 20. Ka

  Jeg skal holde fødselsdag i dec og vil lave lidt forskellige macarons :) men er efterhånden blevet lidt nervøs for det eftersom jeg kan se a folk skriver a de ofte ikke er vellykket og det kræver øvning… Men hva skal jeg være opmærksom på.
  -kan det blive for varmt i. Køkkenet?
  -kan de holde sig i 3 dage(uden creme i) og er det i En kagedåse?
  -kan jeg bruge flydende frugt farve?

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Ja, macarons kræver lidt øvelse – men nogle er heldige at få dem flotte i første forsøg!

   Her er svar på dine spørgsmål:

   1. Ja, pas på, at temperaturen i køkkenet ikke er for varm og at luftfugtigheden ikke er for høj.

   2. De kan sagtens holde sig tre dage uden fyld. Jeg plejer at putte dem i lufttætte beholdere.

   3. Flydende frugtfarve kan gøre processen lidt sværere. Jeg vil klart anbefale dig pulverfarver.

   Håber det var hjælp nok! Og så lige en sidste ting: Hvis nu de ikke lykkes helt, så fortvivl ej. De smager stadig som en drøm :)

   Svar
 21. Anne-Marie

  Kære Maja

  Først tillykke med den lille fine hvidchokoladepige.

  Jeg har for første gang forsøgt mig med dine macarons og de smager jo skønt. De revnede lidt, selvom de havde stået i nærheden af en time, da min mand bagte toastbrød, men måske det har været luftfugtigheden.

  Jeg brugte mandelmel, men vil prøve at blende selv næste gang. Men de 43 g er det vægten af rå mandler eller den færdige mængde mandelmel? Og gør du noget for at tørre mandlerne? Jeg er så heldig at have fået en Bamix fornylig, men kender den ikke helt endnu, hvilken del bruger du til at blende mandlerne med?

  Kærlig hilsen
  Anne-Marie

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Anne-Marie

   Fedt, at du har kastet dig ud i macaron-udfordringen! Det kan sagtens være luftfugtigheden, der er skyld i revnerne.

   Jeg plejer at veje 43 g rå mandler af, men når de er smuttede og lavet til mel, plejer de at veje stort set det samme. Nok fordi de suger en lille smule vand (som så kompenserer for skallerne). Temmelig heldigt, at du lige har fået en Bamix. Det er lige præcis sådan en vidundermaskine, jeg bruger.

   Rigtig god fornøjelse! Og ha’ en dejlig aften!

   Kærlige hilsner Maja

   Svar
 22. Pernille

  Glemte også lige at spørge hvordan du sigter dit mandelmel?, synes det er meget svært at få sigtet igennem en normal sigte nemlig og har fået vabler på min ene finger af at kører det rundt;) så ved ikke om du har et godt råd!

  Tusinde tak for din fantastiske side har virkelig fundet stor inspiration! Og er sikker på at mine fødselsdags gæster bliver mindst ligeså glad som jeg er;)

  Mvh Pernille

  Svar
 23. Pernille

  Hej igen.

  Bare glemt mit tidligere spørgsmål;) lige ovenover, men har dog nogle nye spørgsmål:
  1. Hvilken farve bruger du? Pasta, frugtfarve eller?

  Jeg har lige bagt de lækreste bunde citron macarons, men farven er ikke som ønsket selvom jeg brugte en del gul frugtfarve (dr. Oetker) og det gjorde samtidig min dej meget tynd øv:/ har du nogle gode råd?

  Samtidig blev netop denne portion uden rigtige fødder og nogle knækkede i toppen, men smagen helt sublim! Glemte dog også at banke dem:/

  vil gerne have en meget kraftig gul farve nemlig så søger et godt råd!

  Svar
 24. Pernille

  Hej.

  Er helt forelsket i dine lækre smagsvarianter mums mums mums mums!, men har et kæmpe problem, din fremgangsmåde med at lave macarons kan jeg slet ikke finde ud af den eneste der virker for mig er Mette Blomsterbergs
  Makroner
  150 g æggehvider
  450 g flormelis
  190 g smuttede mandler
  3 spsk god kakao

  Jeg kunne dog rigtig godt tænke mig at udskifte kakaoen så jeg fik “alm” macarons har du en god ide til dette ?

  (skal siges man i opskriften blander æggehvider og flormelis og pisker det til en sej masse og så tilføjer de tørre ingredienser)

  Ville man kunne det i din grundopskrift ?! Tilføje æggehviderne flormelis og sukker med det samme og så piske det og efterfølgende putte de tørre ingredienser i ?

  Undskyld mine tusinde spørgsmål, men er virkelig snart så frustreret at jeg kunne græde :/

  Har smidt de første 10 portioner ud :(
  Mvh Pernille

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Uhh, det ville jeg også! Når det blive appelsinsæson, må jeg prøve det af :) Tak for forslag!

   Svar
 25. Karoline

  Hej Maja,

  Åha, hvor er jeg forelsket i ALLE dine opskrifter! Jeg vil så gerne lave macarons, men jeg er i tvivl om hvor fint mandelmelet skal være – skal det være lige så fint som det man køber? Eller blender du det bare i noget a la en minihakker og så er det stadig lidt groft?

  KÆMPE chokoladekrammer fra en stor fan!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Hej dejlige chokoladefan! :)

   Jo finere mandelmelet er, desto bedre! Jeg blender det i min Bamix, så det bliver ultrafint og sigter det derefter i en si med små huller. Bruger du grovere mandelmel, er det sværere at få en fin overflade… Håber det var svar nok – ellers skriver du bare igen :)

   Kæmpe kram tilbage! <3

   Svar
 26. Sarah

  Intet mindre, end en FANTASTISK side :D Tak er kun et fattigt ord ;) hehe

  Er det muligt at lave macarons dagen før de skal bruges? og i så fald, hvordan skal de så opbevares?

  På forhånd mange tak.!

  Mvh Sarah

  Svar
  1. Maja Forfatter

   :-) Hvor er du bare sød! Tusind tak!

   Du kan sagtens lave macarons dagen før. Hvis du putter fyldet i, skal de opbevares køligt. Du kan også sagtens bage bundene flere dage i forvejen, og så vente med at putte fyldet i til dagen før eller selve dagen.

   Rigtig god fornøjelse!

   Søde chokohilsner Maja

   Svar
 27. Mie

  By the way, har lavet dine citronmacarons to gange, og de blev pretty damn good ;)
  Jeg takker for fantastiske opskrifter. Kigger på din hjemmeside hver dag.

  Hilsen den afhængige ;)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Og jeg takker for en fantastisk kommentar! Jeg bliver så glad, når mine opskrifter vækker glæde! Tak fordi du deler det med mig :)

   Svar
 28. Mie

  Søde Maja, stort tillykke med babyen i mavsen. Jeg ville bare høre om du tidligere har prøvet at lave macarons med alkohol i? Jeg tænker noget kahlua eller noget i den retning :)
  En opskrift er i hvert fald velkommen når du har født :)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Jeg har eksperimenteret med rigtig mange forskellige smage, men aldrig noget med alkohol. Tak for udfordringen :)

   Svar
 29. Kristine

  har læst et sted af mængden af mandelmel ikke er den sammen hvis man bruger færdigkøbt vs hjemmelavet – ved du det – og hvad ville mængden af færdigkøbt mandelmel være i dine opskrifter

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Uhh, det tør jeg ikke sige. Jeg bruger altid den hjemmelavede version.

   Ha’ en dejlig aften!

   Svar
 30. Mette

  Hej!
  Jeg er ofte blevet fristet af dine flotte fotos, og har med en vis succes bagt macarons flere gange. Men nu har jeg alligevel fået lidt præstationsangst; jeg har sagt ja til at lave omkring 150 stk. til min svigermors fødselsdag…
  Og nu håber jeg på lidt “opbakning” fra dig;)

  Jeg synes, det kan være lidt svært at få macarons’ne helt fine i formen, så de passer perfekt sammen. Og når jeg skal lave så mange, må der helst ikke være for mange svipsere. Kunne en bagemåtte være en mulighed? Har du forsøgt med sådan én, og er der mon nogle forholdsregler?

  Hvor langt tid før vil du mene, at jeg kan bage selve macarons’ne? Jeg er bange for, at de skal blive bløde.
  Jeg plejer at lægge dem sammen dagen før de skal serveres og opbevare dem på køl. Det er vel okay?
  På forhånd tak til min Macarons-guru:)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Mette

   Det lyder som en skøn opgave, du har sagt ja til :)

   Jeg har aldrig brugt bagemåtte og vil heller ikke råde dig til at bruge en. Jeg vil derimod hellere råde dig til at have det okay med, at alle bunde ikke passer helt perfekt sammen. Jeg har lige været i kagernes by, Paris, og købt macarons hos både Ladurée og Pierre Hermé, som bliver kaldt ‘the Picasso of Pastry’. Begge steder fik jeg macarons med forskellig størrelse bunde. Så når selv de største macaron-mestre ikke kan, hvem skulle så ku ku? :)

   Du kan sagtens bage bundene en uge før (eller hvad der lige passer) – og så lægge dem sammen dagen før. Det plejer jeg også at gøre :)

   Håber det var en lille hjælp? Ellers så skriv endelig igen!

   Søde hilsner fra din macaron-guru ;)

   Svar
 31. Amanda

  Hey Maja :-)
  Jeg ville bare lige sige at jeg virkelig elsker dine opskrifter på macarons, og jeg synes dem overtrukket med chokolade ser mums ud ^^
  Dog mangler citron-macaron opskriften fra macaron siden, vilket jeg synes er en stor skam ^^

  -Amanda
  co. macaron fanatic.

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Amanda

   Det er ikke bevidst! Jeg har bare haft så travlt – og derfor ikke nået at opdatere kategorisiderne. Det bliver gjort, når jeg har lidt mere luft i kalenderen!

   Tak for dine søde ord!

   Rigtig god weekend!

   Søde macaronshilsner Maja

   Svar
 32. Frida

  Hej Maja

  Sikke en fin blog du har :)
  Jeg har fulgt din opskrift på macarons bunde og har et par spørgsmål og håber du kan hjælpe mig.
  Hvor stor er din tyl ?
  Og hvad er diameter og højde på dine macarons bunde når du har sprøjtet dem på bagepapir ?

  Venlige hilsener
  Frida

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Frida

   Tusind tak for dine søde ord!

   Min tyl er ca. 1 cm i diameter og mine macarons ca. 3 cm i diameter. Højde er svært at sige. Måske 1/2 cm.

   Søde hilsner Maja

   Svar
 33. tina

  Hej Maja. Nu har jeg været i Torvehallerne og købt mig halvfattig i pulveriseret kirsebær, solbær, hindbær osv. Jeg længes efter sommer og kunne virkelig godt tænke mig at lave en kirsebærmacaron (din solbær har jeg set et forslag til i kommentarerne).Kan jeg mon dele macarondejen op i to portioner, og så lave kirsebær af den ene og solbær af den anden? Så kan jeg jo nøjes med én arbejdsgang :-)Glæder mig til at høre fra dig. Tak for en smuk, smuk blog!

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Det lyder som et vidunderligt projekt! Min opskrift rækker kun til cirka 12 macarons, så jeg ville ikke dele den op. Men fordobl portionen og smut alle mandler sammen. Så vinder du lidt tid. Når du når til piskningen, vil jeg dog gøre det hver for sig. Håber det var en lille hjælp?

   Søde hilsner Maja

   Svar
 34. Thomas Jørgensen

  Hej Maja,

  Jeg overvejer lidt at lave en masse macarons til min far fødselsdag. Det vil dog kræve at jeg kan lave bundene på forhånd.
  Har du erfaringer med at lave bundene på forhånd? Og hvor lang tid kan de holde sig før man lægger dem sammen?

  MVH Thomas

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Thomas

   Det lyder som en dejlig sød plan! Du kan sagtens lave bundene en uge før og opbevare dem i lufttætte beholdere! Rigtig god fornøjelse!

   Chokohilsner Maja

   Svar
 35. Line Juul

  Kære Maja
  De ser bare rigtig gode ud og jeg påtænker at lave en masse til en kommende fest. Har du erfaring med at fryse dem ned?
  VH Line

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Det er en virkelig god plan! :) Jeg har altid planer om at fryse nogle ned, men ender altid med at spise dem inden… Har dog læst mange steder, at man godt kan. Jeg plejer dog at undgå det. Både med kager og andre lækkerier. Vil helst gerne have lækkerier så friske som muligt :)

   Svar
 36. Eline

  Kære Maja, jeg er fuldstændig forelsket i dine skønne opskrifter på lækkerier og har benyttet mig af dem flere gange. Mange tak!
  Jeg savner dog lidt en syrlig macaron med en form for lemon curd. Jeg har selv prøvet mig frem, men jeg synes tit at min curd bliver for tynd, kan det lade sig gøre at lave en citron ganache?
  M.v.h. Eline

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Tusind tak, Eline. Det glæder mig meget at høre!

   Du kan sagtens lave en hvid chokolade-citronganache. Det har jeg også selv gjort – og det smager himmelsk! Men der skal MEGET citronskal i – ellers bliver den ikke syrlig nok :)

   Glade chokohilsner Maja

   Svar
 37. Helle

  Så er der lavet macaroons med hindbær pulver og fyldet deri var lakrids – en enormt lækker kombi nåh ja og ovenpå fyldet indeni var der lidt revet citronskal.
  Jeg aner ikke hvordan macaroons skal smage, men mit bedste gæt er at det her lykkedes helt fint ;) Dog ikke så smukke, men pyt :)

  Svar
 38. Simone

  Hej søde Maja.. Jeg prøver mig lidt frem med at lave macarons, MEN har et problem med mængden af frysetørret frugt… Hvor mange skeer ville du bruge af eks. hindbær, havtorn og måske en rabarber? – mine forsøg har nemlig ikke givet den fine lyserøde farve ved hindbær..

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Hej søde Simone. Uhh, nok et par spiseskeer. Men hvis du vil have en pangfarve, så kan du tilsætte lidt pulverfarve/frugtfarve også :)

   Svar
 39. Nina

  Hej Maja

  Har du nogensinde lavet macarons med pastafarve?
  Jeg er meget i tvivl om, hvornår jeg skal tilsætte pastafarven (i din opskrift), fordi det skal nok være før, man blander mandelblandingen med de piskede hvider, fordi det er der, det bliver lidt teknisk med de 35 gange. Har du nogen idé om, om jeg bare kan putte det i den siede mandelblanding, eller før den sies? lidt forvirring, håber du ved lidt om det.

  Mange hilsner Nina

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Nina

   Jeg bruger altid pulverfarve, så kan desværre ikke hjælpe dig. Måske kan du spørge i butikken, hvor du har købt pastafarverne?

   Chokohilsner Maja

   Svar
 40. Eva Bruhn

  Jeg ved ikke lige om det er den rigtige måde at deltage i din konkurrence på – men jeg “peger” helt klart på lakridsnmacaroons….. Lakrids – fordi jeg totalt elsker lakrids i kager og macaroons fordi de eMinder mig om Frankrig, som jeg holder meget af og hvor jeg har stiftet bekendtskab med macaroons!!! God weekend til dig og endnu engang tak for en fantastisk blog – Eva

  Svar
 41. Mette

  Hej Maja

  Endnu en MEGET glad læser og flittig bruger af din blog, jeg er VILD med den..
  Jeg har lige et par spørgsmål til dig: Ang mørk chokolade; hvilken chokolade bruger du? 63 ? Eller 70? Den hvide giver sig selv, men hvad med lys chokolade? Bruger du chokoladeknapperne fra chokomania? Kan du give ca priser på deres chokolade eller skal man skrive til dem? Sikke mange spørgsmål og jeg takker endnu engang for en FANTASTISK blog..

  MVH Mette

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Mette

   Dejligt at høre! Det bliver jeg aldrig træt af at høre! :)

   Jeg bruger altid knapper fra Chokomania. Som regel 70’eren. Og Amedei Toscano Brown.

   Skriv til dem og få en pris! De plejer at være hurtige til at svare :)

   Og du skriver bare igen, hvis du har flere spørgsmål :)

   Tusind tak fordi du følger med på bloggen!

   Chokoglade hilsner Maja

   Svar
 42. Nina

  Hej (: lige et teknisk spørgsmål – hvordan kan det være, at du ikke koger en blanding af vand og sukker, og derefter blander den med æggehviderne? Din virker umiddelbart lidt nemmere end den klassiske macaron opskrift, og det ligner da, at de bliver lige så gode?

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Hej Nina

   Det er to forskellige måder at lave macarons på. Der er ikke nogen anden grund end, at jeg finder min metode nemmest og bedst :)

   Chokohilsner Maja

   Svar
 43. Julie Grieg Rüsz

  Heej. Først og fremmest vil jeg sige at jeg er helt vild med din blog. Inspirerende billeder og forståelige fremgangsmåder/formuleringer.

  Jeg er ved at forberede en kage-suprise for min mor der fylder 50 i februar og må lige fortælle dig at alle 16 opskrifter er fra din blog. Gæsterne skal blandt andet mæske sig i macarons, fransk nougat, mini marengs og chokolade nemesis. Vil helt klart lægge et kort med din blog på, da folk helt sikkert vil spørge om opskrifter.

  Jeg prøvede den anden dag at lave dine skønne hindbær-macarons. Mums! Er der måske noget man kan gøre, hvis man ikke vil have smørcremen så sød? Synes næsten at macaron-“kagen” var sød nok i sig selv.

  Mvh en Læser der ikke ønskede sig meget andet til jul end sprøjteposer, macaron-bageplade, springforme i alle størrelser og frysetørret guf. :)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Tusind tak, Julie. Det er jeg meget glad for at høre!

   Hold da op! Hvor er det fedt! Det bliver et kæmpe chokolade-mekka. Jeg er vild med det. Tag meget gerne et billede af det. Det kunne være sjovt at se! :)

   Tusind tak fordi du vil lave kort med link til min blog :)

   Jeg fylder nogle gange chokoladeganache i mine hindbærmacarons. Det er et ret stort hit. Du kan evt. placere et friskt hindbær i midten. Og så drysse dem med frysetørret hindbær. Så smager de stadig meget af hindbær :)

   Søde chokoladehilsner Maja

   Svar
   1. Julie Grieg Rüsz

    Tak for det hurtige svar, det var da herligt! Bryder chokoladeganache det søde eller hvad? Et friskt hindbær i midten er en skøn ide. Hvad ville man kunne gøre med hhv. pistacie, kanel og kaffe?

    Vil prøve at tage nogle billeder, men de bliver ikke i stil med dine fine billeder.

    Lever ret sundt, så for mig var det lidt af en sukkerbombe at få en macaron i munden. Ville man ellers kunne “stive” smørcremen af med andet end flormelis? En form for stivelse eller noget? For mig behøver den ikke være så sød som den er

    Svar
    1. Maja Forfatter

     Ja, chokoladeganachen og det friske hindbær bryder det søde. I pistaciemacarons kan du putte en hel pistacienød i midten. I kaffemacarons friske blåbær f.eks. Kun fantasien sætter grænser :)

     Det gør slet ikke noget, at dine billeder ikke bliver samme stil som mine. Jeg synes bare det kunne være sjovt at se :)

     Hvis du vil have den mindre sød, vil jeg nok bare vælge noget helt andet fyld. Det kunne f.eks. være sorbet-is? Eller en frugtpuré af en art.

     Du er altid velkommen til at skrive igen, hvis du har flere spørgsmål!

     Chokohilsner Maja

     Svar
  1. Maja Forfatter

   Macarons er svære at lave. Du må bare prøve igen og ikke give op. Så skal det nok lykkes en dag :)

   Svar
 44. anne

  jeg har lavet hindbærmacaronsne i sidste uge og de lykkedes første gang og mums hvor var de bare gode! dejlig nemt opskrift, lige til at gå til!

  Svar
 45. Persille

  Hej Maja,

  Jeg synes engang at jeg har set en citronmacaron på din blog.

  Er den her ikke længere?

  Hilsner Pernille

  Svar
 46. Henriette

  Hej Maja :)

  Lige et teknisk spørgsmål: I fredags lavede jeg mine første macarons (din pistacie-variant, og MUMS!) og de var ret vellykket, og så prøvede jeg igen i går, og der var kun nogle få der ikke “revnede”. Hvad er det jeg gør forkert når de revner? Er det lufthuller eller? Og udover det, kunne jeg ikke få dem høje og flotte, de forblev lidt for flade. Kan du svare mig på hvad jeg skal gøre, eller være opmærksom på for at få dem lige så flotte som dine?

  God søndag, Henriette :)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Sejt, at din første portion var vellykket! Macarons revner, når der er for meget luft i dejen. Mit råd er øve og øve og øve. Efter nogle gange (med fiaskoer) skal det nok lykkes dig at få helt styr på det! Jeg har forsøgt at skrive min ‘metode’ ned i opskriften.

   Forsat god macaron-fornøjelse! Og rigtig dejlig søndag til dig!

   Chokoladeglade hilsner Maja

   Svar
   1. Henriette

    Tak for dit svar :) Nu har jeg siddet og læst de forskellige kommentarer, spørgsmål og svar på dine macarons, og det hjalp jo en hel del, fedt at man kan hjælpe og lære af hinanden. Så lige et par rosende ord, har siddet og kigget på flere blogs med macarons opskrifter og billeder generelt, og dine overgår jo dem alle sammen, hold op de er flotte!! og desuden er din blog, bare virkelig overskuelig at finde rundt i, og opskrifterne er så nemme at følge! Hatten af for dig og tak for fantastisk inspiration.

    Svar
 47. Amalie

  Iiihhh alle de lækre macarons! Jeg må indrømme jeg er blevet en smule tosset med de små sager, også at lave dem. Det går ikk altid helt godt, men det er lykkedes et par gange.

  Jeg tænkte på en solbær-variant. Har fryseren fuld af sommerens solbær og nu har jeg tilmed fundet frysetørret solbær :-) Har du et forslag til en solbær-variant?

  ELSKER din side, motionen er øget efter jeg fandt den ;-)

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Juhuuuuu. Det glæder mig at høre! Det lyder himmelsk med en solbærvariant. Jeg ville nok lave en hvid chokolade-solbær-ganache som fyld – og så tilsætte lidt frysetørret solbær-pulver i skallerne – samt pynte dem med frysetørret solbærpulver.

   Håber det var en lille hjælp? :)

   Svar
    1. Maja Forfatter

     Cirka sådan her:

     40 ml fløde
     80 g hvid chokolade
     Lidt solbærsaft
     Evt. lidt frysetørret solbærpulver

     Hak chokoladen fint, og hæld den i en lille skål.
     Bring fløden i kog, og hæld den over den hakkede chokolade.
     Vent et kort øjeblik, og rør så rundt i massen, indtil chokoladen er smeltet.
     Tilsæt solbærsaft og evt. pulveriseret frysetørret solbærpulver. (Smag til.)
     Lad ganachen køle af – til den har den ønskede konsistens :)

     Svar
     1. Amalie

      Taaaak :-) kan desværre ikk finde frysetørret passion i Århus, har ledt med lys og lygte :-( men skal helt sikkert prøve solbær-varianten snart :-)

     1. Maja Forfatter

      Haha, tak for udfordringen. Det kunne jeg sagtens finde på at lave :) Alternativt kan du bare kombinere to af mine opskrifter. Jeg har choko-bunde i min Snickersopskrift og choko-ganache i min hindbæropskrift :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *