Karamelsøde chokoladetrøfler

Caramélia mælkechokolade trøfler  ‘

Tiltrængt TID med mine, hjemmelavede trøfler, sommertemperaturer og solskin i maven.

Jeg er fan af det der liv og de mange lykkestunder, det byder.

Trøflerne er lavet af en ny favorit herhjemme: mælkechokoladen Caramélia fra Valrhona, der har fine noter af karamel og smager uforskammet fantastisk!

Havsaltet i trøflerne fremhæver den søde karamelchokoladesmag, og de frysetørrede hindbær giver trøflerne et syrligt modspil og lidt knas.

Trøflerne er simple at lave og perfekte som sødt punktum på en sommermiddag.

Men forvent kamp om kuglerne…

Caramélia mælkechokolade trøfler

Ingredienser

Antal: ca. 10 trøfler

150 g Caramélia – eller anden mælkechokolade af god kvalitet
75 ml piskefløde
15 g smør
1 knivspids salt
frysetørrede hindbær

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløde langsomt i kog, og hæld den over chokoladen.
Vent 1 minut, og rør så rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Tilsæt til sidst smør og salt, og rør rundt, indtil massen er homogen og har en blank overflade.
Kom massen i en skål, og sæt den på køl natten over.
Smugsmag på trøffelmassen, og lav små kugler af resten.
Tril trøflerne i frysetørrede hindbær, og opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.

Caramélia mælkechokolade trøfler

Indlægget indeholder affiliatelinks.

10 tanker om "Karamelsøde chokoladetrøfler"

  1. Nina

    Hej Maja.

    Mine frysetørret hindbær er blevet bløde – kender du et trick til at få dem sprøde og faste, som da man købte dem, eller vil de altid blive bløde med tiden? :/

    mvh. Nina

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Nina

      De er svære at redde, når de først er blevet bløde. Men har et par tips til opbevaring, hvis/når du køber nogle nye. Koldt og tørt. Jeg har alle mine bøtter i mit chokoladekøleskab (16-18 grader) – og der har de det fremrangende inde :) Så har du et vinkøleskab eller en kold kælder/et koldt rum, så gem dem der :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  2. Henriette

    Hvis man ved en fejltagelse har ganget fløden op 10 gange!!!! Ja jeg tog 75 ml som 7,5 dl!! Kan man så varme det op igen og tilsætte mere chokolade – og kan man nøjedes med mindre end 10 gange chokolade? Spurgt på en anden måde kan jeg redde den choko/fløde masse i mit køleskab ? Eller kan jeg bruge den til noget andet?

    Hjælp projekt julekonfekt :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Uhhhh, den var straks værre. Der skal virkelig meget chokolade til 7,5 dl fløde. Jeg har desværre ikke lige et bud på, hvad det kunne være. Beklager!

      Men rigtig glædelig jul!

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *