Min bedste brownie

Min søndag smager af saftige septemberæbler og små bidder brownie af den ekstra chokoladegavmilde slags.

Den gemmer nemlig på hele fire slags chokolader: hvid (Ivoire), Dulcey, lys (Jivara) og mørk (Caraïbe).

Det er min allerbedste brownie og kagen, min mand er allermest afhængig af.

Heldigvis elsker jeg at bage den.

Er du til chewy, fugdy brownie med store strejf af salt, så spring i køkkenet… nuuuu.

P.s. Af hjertet tusind tak for jeres evige støtte og high fives til mit selvstændighedsspring. I er guld!

Ingredienser:

Antal: 6-8 brownies

120 g mørk chokolade
60 g smør
2 æg
180 g sukker
30 g hvedemel
10 g kakaopulver
1/3 tsk flagesalt
30 g hvid chokolade
30 g Dulcey chokolade
30 g mælkechokolade
30 g mørk chokolade

Smelt 120 g mørk chokolade og smør i en skål over vandbad.
Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i.
Rør mel, kakao og salt i.
Hak chokoladerne groft, og vend dem i.
Hæld dejen i en firkantet form (ca. 16 x 16 cm) beklædt med bagepapir.
Bag brownien ved 175 grader i ca. 30 min.
Kagen skal virke lidt ubagt, når du tager den ud.
Afkøl den (gerne natten over), og skær den ud i gavmilde mundfulde.

Indlægget indeholder affiliatelinks. 

43 tanker om "Min bedste brownie"

  1. Christina

    Hej Maja,
    Jeg skal bage til min mors fødselsdag her i weekenden.
    Hvis jeg skal lave din lækre brownie opskrift i den store, dybe bradepande (følger med ovnen), hvor mange gange vil du så sige jeg skal gange opskriften? :)

    Svar
  2. Tanja

    Uhhhmmmmm, den er god. Har først for nylig opdaget din side, men er på rekordtid blevet afhængig af at kigge på de helt vildt smukke kager. De er fantastiske flotte. Er helt vildt imponeret over din æstetiske sans. Har selvfølgelig også lyst til at lave nogle af dem. Og både denne og din cookie dough er gode. Har spist alt for meget af begge. Men nøøj, hvor er det svært at lade være.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Tanja
      Tusind tak for din dejlige kommentar. Jeg bliver helt glad af at læse den! :) Og dejligt, at du er vild med både brownie og cookie dough. Du må i gang med flere ting ;)
      Ha’ en skøn sommer!
      Kh Maja

      Svar
  3. Line

    Hej Maja!

    Jeg har kommenteret en af dine andre brownieopskrifter med samme spørgsmål. Men hvilken egner sig mon bedst? …

    Jeg skal lave en lagkage, hvor den nederste bund skal være en chokolade/brownie bund og de resterende to almindelige vaniljebunde. Tænker du denne ville egne sig eller bliver den for tung?

    Og er den fryseegnet? Skal nemlig lave mange, så hvis man snyde lidt, ville det jo være at foretrække :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Line
      Jeg tror bestemt, at denne vil være lækker som nederste bund. Og ja, den kan sagtens fryses :) Rigtig god fornøjelse!
      Kh Maja

      Svar
  4. Nina Schive

    Hej søde Maja! Nu har jeg bagt denne et par gange og ville gerne spice den op med nogle valnødder og mokka – hvordan gør jeg det bedst? :)

    Svar
  5. Line Larsen

    Hej søde Maja.

    Jeg eeeeelsker denne kage!!
    Nu skal jeg dog bage den til mit arbejde og skal derfor bage en hel bradepande – så bliver jeg lidt i tvivl om bagetiden? Tænker du at den stadig skal have 30 min?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Line
      TUSIND TAK! Jeg tror, at den skal have lidt længere, hvis du bager den i bradepande. Med mindre, at du er til meget snaskede brownies. Hold øje med den efter de 30 min og ‘ryst’ evt. bradepanden lidt. På den måde er det nemmere at se, om den er færdigbagt. God fornøjelse!
      KH Maja

      Svar
  6. Frederikke

    Hej Maja!
    Har bagt kagen et utal af gange og den er SÅ god!
    En gang også med caramelia, det var også godt. Men! Hvor har du skaffet din firkantede 16*16 (eller deromkring) form fra? Har prøvet min gode ven Google, men synes ikke, der rigtig kommer noget godt frem :)
    Mvh Frederikke

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Frederikke

      Tusind tak for dejlig feedback! Så skønt at høre!! Jeg har prøvet at lave den med Jivara et par gange, men aldrig med Caramelia. Dét må prøves!!

      Jeg har købt den firkantede form i kunst og køkkentøj. Det er bare en ‘ramme’ uden bund, som jeg placerer ovenpå et stykke bagepapir. Ved ikke, om de har den hjemme, men ellers kan Thue derindefra stensikkert få den hjem til dig! :)

      Kh Maja

      Svar
  7. Karen

    Verdens bedste brownie!! Den er igang i ovnen og skal serveres til nytår. Har du et forslag til opbevaring indtil da – køleskab eller fryser?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Karen!! :) Helt sikkert køleskab. Den bliver kun bedre af at stå et par dage på køl :) Godt nytår til dig og dine!

      Svar
      1. Anne

        Afhængighedsdannende var ikke helt ved siden af – er blevet bagt 3 gange på 3 uger (ups :)).
        Tredje gang var der ikke mere Dulcey i skabet, så jeg brugte noget 70% mørk mint chokolade som et ekstra ‘pift’ – det blev en helt anden kage, da mint’en trådte kraftigt frem, men bestemt en ret lækker variation :).

        Svar
  8. Kathrine

    Jeg er i gang med denne garanteret skønne kage. Jeg skal dog først bruge den i morgen. Hvordan ville du opbevare den natten over?

    Svar
  9. Marie

    Jeg er aldrig blevet rost så meget for min bagning, som jeg blev idag, da jeg serverede disse brownies for min familie. De er bare perfekte! Og dine opskrifter kan man altid regne med :-) nemt og luksuslækkert på samme tid. Jeg havde ingen dulcey, så jeg erstattede med pistacienødder, og det fungerede rigtig godt.
    Tillykke, du må være indehaver af verdens bedste opskrift-site :-)
    De bedste hilsner

    Svar
  10. Signe

    Kære Maja, du har igennem en del år efterhånden altid været den blog jeg søger på, når jeg skal bage en “gæstekage”. Særligt din hvide chokoladekage med lakrids og mandelmel er blevet bagt flittigt:-) nu til sagen: jeg mener at kunne huske, at du helst er uden gluten, så måske du kan anbefale et alternativ til hvedemel i denne kage? Måske noget majsstivelse nu hvor mængden er så lille?
    Bedste hilsner Signe

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Signe

      Tak for din søde besked. Hvor er det dejligt at høre! Og ja, du husker helt rigtigt. Jeg har faktisk ikke afprøvet en glutenfri version af denne brownie. Melmængden er så lille, at den næsten ikke kan ‘mærkes’ :) Jeg ville nok forsøge mig med mandelmel i stedet for hvedemel. Det plejer at være min favoriterstatning!

      Alternativt: Har du prøvet af bage min nemesiskage? Den er jo helt uden mel og minder meget om denne brownie. Man kan også sagtens tilføje de fire slags chokolader i nemesiskagen :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  11. Maya

    Hej! :)
    Jeg skal bage denne kage i næste uge til 12 personer og skal derfor gange opskriften op.. Men hvor lang tid skal den så have i ovnen? Og er det 175 grader varmluft eller almindelig ovn? :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Alm. ovn. Giv den en smuuule længere – men ikke meget! Den skal være fugtig og lækker indeni :)

      Svar
  12. Mathilde Kristiansen

    Hej,

    Da jeg ikke kan nå at købe dulcey, så vil jeg høre om det er muligt, at erstatte det (eller undvære det)? Vil nemlig bage den til mine gæster i aften…

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Og der var jeg ikke heeelt hurtig nok. Med mindre, at I skal spise kage som natmad ;) Du kan sagtens undvære Dulcey… Håber de blev gode? :)

      Svar
  13. Trine

    Okay, nu har jeg savlet over denne kage i alt for lang tid og tænker at der ikke er andet for end at få den bagt! ;)

    Meeen, hvor kan man mon opstøve sådan noget dulcey chokolade henne? :)

    tak for en dejlig og meget fristende side :D

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, nej, så er det godt nok på tide ;) Klik på linket oppe i teksten og vups, så lander du i en netbutik, der sælger Dulcey! Advarsel: Du bliver svært afhængig!

      Svar
  14. Trine

    Såååå skøn!! Kommer til at bage denne brownie mange gange!!
    Har en skummel plan om at prøve at dele æggene, og piske hviderne stive. Tænker man kunne få kagen knapt så tung?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt! Jeg synes, det ville være synd. I mine øjne skal en brownie være så tung som mulig ;) Men det er jo en smagssag! :) rigtig god weekend!

      Svar
  15. Cecilie

    Uuuh hvor lyder det som et vildt lækkert alternativ du har lavet Malene :-D det tror jeg, at jeg vil prøve :-) tak for svaret

    Svar
  16. Maja

    Nøøøøj, hvor er den god! Jeg bagte den torsdag aften, og den er bare blevet bedre og bedre i køleskabet. Den bedste brownie til dato! Den er et hit, og den er nok væk inden længe. Mums! Den skal snart bages igen ;-)
    Tusind tak for (altid) fed inspiration!

    Svar
  17. Tine

    Du har først skrevet 120 mørk chokolade og længere nede 30 g mørk chokolade. Betyder det der skal 150 g mørk chokolade i ialt? :) den ser lækker ud!

    Svar
  18. Cecilie

    Hvor ser den overdrevet lækker ud! Den er hermed på min to-bake liste :-) hvilken chokolade vil du anbefale til spisning og lækkerier som denne brownie hvis man lever på SU og ikke altid har råd til valrhona og amedei? :-) og så lige et stort tillykke med dit nye selvstændige arbejde :-D hvor er det fedt for dig!! :-)

    Svar
    1. Malene

      Cecilie: Jeg har lige bagt denne brownie, og brugte 50 g Odense mørk 55% og 70 g Toms Guldbarre med mælkechokolade i stedet for 3 forskellige slags. Er nemlig også på SU, så det blev til hvad Super Best kunne tilbyde ;-).
      – Og jeg kan love for, at den smager hammergodt med dette alternativ!

      Svar
      1. Cecilie

        Uuuh hvor lyder det som et vildt lækkert alternativ du har lavet Malene :-D det tror jeg, at jeg vil prøve :-) tak for svaret

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *