Mine anbefalinger

Chokolade fra Valrhona

Caraïbe 66 %  en velbalanceret mørk chokolade med elegant og fyldig chokoladesmag.
1 kg pose
200 g bar

Jivara 40 % – en delikat mælkechokolade med udsøgt smag og spændende noter af mælk og vanilje.
1 kg pose
200 g bar

Ivoire 35 % – en cremet hvid chokolade med fin smag af vanilje og højt indhold af kakaosmør, der gør chokoladen intet mindre end perfekt til karamellisering.
200 g bar
1 kg pose

Dulcey 32 % – en blond chokolade med en vidunderlig cremet konsistens og de fineste noter af karamel og salt.
250 g plade

Brombærtærter med chokoladeperler

Chokoladeperler fra Valrhona

Sprøde og knasende chokoladeperler, der er perfekte som prikken over pynte-i’et.

Mørke chokoladeperler

Dulceyperler

Hvide chokoladeperler

Ispinde med hindbæris og cookie

Grej

Ismaskine DeLonghi ICK 6000 med kompressor. Min maskine har kørt over 500 is på 3 år og leverer is i verdensklasse.
DeLonghi ICK 6000

Isvaffeljern – smart isvaffeljern, der kan fremtrylle de lækreste hjemmelavede isvafler.
Isvaffeljern

Ispindeforme – fine små magnumforme til hjemmelavede ispinde.
16 mini magnumis

Siden indeholder affiliatelinks.

40 tanker om "Mine anbefalinger"

  1. mette Eriksen

    Hej
    har lige set opskriften på karameltrøffeltrekanter. Her skal man bruge 300 g karamelchokolade.
    Hvad er mærket og hvor kan det købes. Og det samme med bronzestøv? hvor kan man købe det?

    Svar
  2. Carly

    Some of your tart shells call for “oat biscuits” or “vanilla biscuits”. Where can I find these in America, or what can I use as a substitute?
    Thanks.

    Svar
  3. Søren R. Frimodt-Møller

    Hej Maja, jeg har lige købt en Delonghi ICK5000 (samme som din, men hvid). Der står i brugsanvisningen at man skal fugte bunden af selve maskinen med lidt alkohol en gang imellem bl.a. for at modvirke kondensdannelse. Har du nogen erfaringer med hvilken type alkohol man kan bruge, og om det virker efter hensigten? På forhånd tak for svar – og tak for inspirerende opskrifter og billeder :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Søren
      Da jeg købte min maskine, fik jeg at vide, at den ikke havde brug for kontaktvæske. Det var bl.a. derfor, jeg købte den. Min har kørt op imod 1000 is uden væske – og uden at beklage sig det mindste. Jeg googlede det lige – og der står også flere steder, at Delonghien ikke har brug for kontaktvæske. Så jeg ville ikke gøre det, hvis jeg var dig.
      Og tak for fine ord. Jeg er glad for at kunne inspirere!
      Søde hilsner Maja

      Svar
    2. Søren R. Frimodt-Møller

      Mange tak for svar! Jeg fandt lige brugsanvisningen for ICK 6000 online for at se om der er forskel mht. vedligeholdelsesråd, men der står faktisk også det med at fugte bunden med alkohol. Så jeg vælger at stole på at hvis din maskine kan overleve uden kontaktvæske, kan min også :)

      Svar
      1. Maja Forfatter

        Uhh, det var afslørende. Jeg er ikke altid lige god til at læse brugsvejledninger ;) Men forhandleren, som jeg købte maskinen af, gav mig en grundig introduktion og sagde tydeligt, at der ikke skulle kontaktvæske i. Vil du være på den helt sikre side, kan du spørge der, hvor du har købt maskinen? God weekend :)

        Svar
  4. Raina

    Hi,
    I follow your amazing desserts on Instagram. I would love to go on your website too. Is there an English version?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Some of my recipes are translated. (The newest ones.) Click flag in the grey text box. And thank you so much for your sweet words. That makes me happy!

      Svar
  5. Mette Hviid Boris

    Hej Maja. Kan du også anbefale et sukkertermometer? Mit er lige stået af og jeg er i tvivl om hvad jeg skal købe et digitalt eller måske et infrarødt. Mvh. Mette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, jeg vil råde dig til at købe et digitalt eller manuelt. Ikke infrarødt – det giver ikke altid præcise resultater. Jeg har købt både et digitalt og et manuelt hos Kunst og Køkkentøj for ikke særlig mange penge :)

      God weekend!

      Kh Maja

      Svar
      1. Mette Hviid Boris

        Super – mange tak for dit svar. Har lige hentet de første økologiske hindbær, der skal bruges til din hindbærtærte opskrift. Så bliver det ikke meget bedre. Tak for nogle fantastiske gode og inspirerende opskrifter.
        God sommer. Mvh. Mette

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Nøøøj, hvor lyder det skønt! Og hindbærrene smager simpelthen så godt i øjeblikket. Jeg har også lige fået nogle fra svigermors have. Mmmmmmm!
          Også rigtig dejlig sommer til dig!
          KH Maja

          Svar
  6. Nicolaj

    Hej Maja

    Jeg ved ikke hvad jeg gør galt når jeg laver marcipan
    Laver jeg af 400 g mandler får jeg ikke altid nok heller ikke hvis jeg bruger 5 eller 600 gram og bruger jeg 700 g bliver der enten for meget ellersukker bliver den for søg og klæ
    2,5 kg er for lidt og 4 kg er lidt for meget kan du ikke give mig en opskrift der er midt imellem vh den autodidakt konditer

    Svar
  7. Sofie Jørgensen

    Hej Maja
    Lækre rabarberopskrifter du har både her og i Politiken. Men har søgt og kan ikke lige finde rabarberpulver, og kan se hjnsbærpulver i Matas webbutik, men ved du hvor man i Kbh kan finde det i en fysisk butik?
    Lækkermundshilsner fra Sofie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Mange tak, Sofie. Jeg har købt frysetørrede rabarberstykker i Rema1000. Der har de dem jævnligt som spot. Og så har jeg tryllet dem til støv ved at blende dem. Frysetørrede hindbær kan du få i rigtig mange dagligvarebutikker efterhånden :) Søde hilsner Maja

      Svar
  8. Lea

    Har lige læst dit indlæg i politiken om rabarber, og har forelsket mig i den meget fine rabarbertærte. Er dog lidt i tvivl omkring hvilken slags tærteform du bruger? Er det er tærteform med glatte kanter, og i så fald, hvor kan man købe sådan en? Eller er det en almindelig tærteform i metal med ‘riller’? Synes nemlig at kanten fremstod helt glat på billedet. :)

    Mvh. Lea

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Lea. Det er jeg meget glad for at høre. Det er en tærteform med glat kant, ja. Jeg har købt den i Kunst og Køkkentøj – og jeg elsker den! :) Ha’ en dejlig mandag! Søde hilsner Maja

      Svar
  9. Alexandra

    Hello :-)
    could you please send me the recipe of the flourless carrot cake in english ?
    I would be so so grateful
    Alexandra

    Svar
  10. Kathrine

    Hej.
    Tak for en rigtig flot og inspirerende blog :)
    Kan jeg spørge hvilken røremaskine du har?
    Du nævnte ankarsrum tidligere. Er det den du bruger?
    Jeg laver både desserter og bager brød, men fik at vide i en butik at ankarsrum ikke er god til at piske fx flødeskum og marengs. Den skulle slå æggene for meget, så de skulle gi dårligere marengs. Har du en mening om det?
    Mvh
    Kathrine

    Svar
  11. Winnie Broodin Andersen

    Hej Maja? inspirerende hjemmeside du har, tak for alle de lækker opskrifter? Jeg vil spørge dig om du tror det bliver for stærkt med en mørk chokolade i kagen med hasdelnødder, i stedet for mælkechokolade som du anbefaler ?? På forhånd tak
    Mvh Winnie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Winnie

      Hvilken kage drejer det sig om? Så kan jeg give dig et mere præcist svar :)

      Kh Maja

      Svar
  12. Dorte Vinge

    Hej. Super god hjemmeside ?. Lavede otte af dine tapas kager til nytår uhm….? de vagte stor lykke og som helt sikkert skal prøves igen. Skal snart holde stor fødselsdag og vil lave din hasselnødder petitfours. Kan jeg bare gange opskriften med fem.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Dorte

      Hvor er det dejligt at høre! Tak for skøn feedback! Hvor mange gæster får du til din fødselsdag? Så prøver jeg lige at hjælpe dig med regnestykket :)

      Rigtig god weekend!

      Kh Maja

      Svar
  13. Lea

    Kære Maja.
    Tak for en smuk og eventyrlig blog. Dine opskrifter har bragt megen lykke hjemme hos mig :-)

    Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad du tænker om Valrhona overfor fx Summerbird? Hvad er efter din mening forskellen (fx i kvalitet?), og hvad er det helt præcist ved Valrhona, der gør det bedre end andet?

    Svar
  14. Katja

    Hej Maja, stor fan af alt hvad du laver! Jeg har set flere opskrifter hvor du bruger passionsfrugtpulver, hvor køber du det?

    Venlig hilsen Katja

    Svar
  15. Neel

    Kære Maja. Tusind tak for en fantastisk blog! Jeg ville høre, om du kunne lokkes til at sige et par kloge ord om dine erfaringer/præferencer med springforme, bageringe, tærteforme uden bund osv. Hvornår bruger du hvad, kan man bage bunde i en bagering osv, osv..?
    KH Neel

    Svar
  16. Mila

    Hey Maja! I love your Account and your beautiful bright pictures! May i Ask You what camera do you use ?

    Svar
  17. Ane

    Tak for en super inspirerende hjemmeside ? Jeg er også helt tosset med “Lykken er chokolade”. Og har lige været inde på kageting.dk og bestille diverse forme, så jeg kan prøve endnu flere af dine opskrifter.
    Mht. bagning – er det generelt alm. ovn eller varmluftsovn der er benyttet i opskrifterne?
    Mvh Ane

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt at høre!! Tusind tak for søde ord. Jeg er glad for, at jeg kan inspirere!

      Jeg bruger altid alm. ovnvarme. Smaddergod fornøjelse!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  18. Alberte

    Dyrker du selv dine spiselige blomster? hvis ikke hvor køber du dem så?

    Venlig hilsen Alberte

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *