Minimyslitærter

Morgenmad myslitærter

Luksusmorgenmad eller laber, lille dessert?

Begge dele, hvis du spørger mig!

Fyld de sprøde, peanutsøde myslibunde med en gavmild skefuld skyr. Eller karamelliseret hvid chokoladeganache med ekstra strejf af salt.

Top derefter tærterne med frugt og bær i bunkevis, et par små spiselige blomster, og NYD!

Morgenmad myslitærter

OPSKRIFT

8-10 minitærter

Myslibunde:
50 g crunchy peanutbutter
50 g lys sirup
100 g grovvalsede havregryn
1 nip salt

Karamelliseret hvid chokoladeganache:
150 g karamelliseret hvid chokolade – f.eks. Ivoire fra Valrhona
75 ml piskefløde
1 nip salt

Pynt:
Friske frugter og bær en masse

Myslibunde:
Varm peanutbutter og sirup forsigtigt op i en lille gryde, og bland det med havregryn og salt i en skål.
Fordel massen i minitærteforme (med bagepapir i bunden), og tryk den godt sammen med fingrene.
Bag tærtebundene i 10-15 min ved 150 grader.
Lad dem køle helt af.

Karamelliseret hvid chokoladeganache:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring piskefløde forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Smag til med salt.
Fordel lidt ganache i hver tærtebund, og sæt den på køl tre-fire timer eller natten over. (Hvis du har tålmodighed til det. Ellers er lidt blød ganache nu heller ej at kimse ad, skulle den pænt utålmodige type hilse at sige…) 

Pynt:
Server minitærterne med friske frugter og bær en masse – og lidt spiselige blomster for øjets skyld!

Morgenmad myslitærter

Indlægget indeholder affiliatelinks.

9 tanker om "Minimyslitærter"

  1. Sara Larsen

    Hvor er de fine! Jeg kan se, at du ofte pifter dine smukke kager op med spiselige blomster, men hvilke slags bruger du og hvor kan man købe sådanne skønheder henne?

    Vh. Sara

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sara

      Jeg køber dem som regel i Torvehallerne :) Prøv at google spiselige blomster – der er masser af muligheder. Hvis du vil vide navnet på en specifik blomst, så sig endelig til! De gule på tærterne er f.eks. blomster fra sød skovsyre.

      Søde hilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      LÆNGE. Jeg har haft en enkelt stående til test – og smagt på den i dag (et par uger senere). Der smagte den stadig fremragende :)

      Svar
  2. Lise

    WAUW! De er virkelig, virkelig smukke og sikke nogen lækre farver, der gør mig glad helt inde i hjertet. Maja, du er simpelthen så inspirerende. Tusind tak for alle de skønne billeder, du deler:-)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *