Mød mig

10828_a

Maja Vase

Håbløs chokoladenørd. Fuld af kage- og skykærlighed. Altid sulten efter mere dessert. Og nye chokoladeeventyr. Særlig vild med salte sager, lange halsklæder, ærlighed og iskoldt vand.

30 år ifølge kalenderen. Mor til chokoladeglade Sia Sky. Kæreste med og kone til J.

Selvstændig opskriftsudvikler, madfotograf, madstylist og ordjonglør i: Politiken, ALT for Damerne, Mad&Bolig, Mad og Venner, Magasinet Lækkerier – og måske også i det blad, der ligger på dit sofabord lige nu.

Forfatter til kogebøgene ‘Lykken er chokolade’ (2014) og ‘Lykken er is’ (2015) sammen kollega og hjerteveninde Anne au Chocolat.

Er du på jagt efter en sød opskrift, et smukt billede eller et kreativt hoved?

Så kontakt/find mig her: mail@majavase.dkInstagramBloglovin’.

Min lykkeliste

Kys, kram og kærlighed i meterlange baner
At grine mig ondt i maven
Chokolade !
At blive ramt af en solstråle
Min Sky – og alle andre skyer
Smil fra fremmede
At drage på eventyr
At blive kysset i nakken af ham, jeg elsker
At se et gammelt ægtepar gå hånd i hånd
Forglemmigejer
At spise brombær og få blå tænder
At blive nusset i håret og aet på kinden
Stilhed i en stor, mennesketom skov
At bage dagen lang
Bare tæer i sand
At danse fjollet rundt – også i regnvejr
Kærlighedserklæringer
At lytte og blive lyttet til
Store, oprigtige bjørnekram
Små sedler med søde ord
Balstyriske sommerfugle i maven
At forkæle andre
Og meget, meget mere.

300 tanker om "Mød mig"

  1. Jenny

    Hej Maja
    Du er forsvundet fra min blogloving, er det et kendt problem? Jeg er ked af at jeg er gået glip af tre måneders posts fra dig.

    Svar
  2. Charlotte Bennet

    Kæreste Maja.
    Du er da den ukronet macaron-dronning.
    Så fine alle sammen ?.

    Jeg har lavet dine frø-macarons nogle gang og prøver nu med halve optioner.
    Jeg har dog et problem med sukkervandet. Det tager meeeeget lang tid at nå de 117 grader. Tit bliver det grynet og jeg starter forfra.
    Er det fordi det er umuligt som halv portion?
    Har tænkt på om man kan bruge elkedlen til en start, for tit tager det en time!

    Tak for nogle skønne opskrifter ?

    Svar
  3. Eva de Lichtenberg

    I går (søndag den 12.2.2017) i Politiken havde på flere opskrifter, bl.a. “Kirsebærmoussekage med chokolade og hasselnød”. Lød virkelig lækkert. Jeg mener ikke at jeg nogen sinde har set kirsebærsirup lavet af Amarena kirsebær. Jeg kunne selvfølgelig købe et glas af disse, men hvad så med indholdet. Skal det så blot kasseres? Kan cornflakes erstattes med noget andet? Dumt at købe en hel pakke for bare dette formål. Håber du kan finde tid til at svare mig. På forhånd tak!!!

    Svar
  4. Nadia

    Kære Maja,

    Jeg er vild med din blog og kan snildt bruge en hel aften på at lade mig inspirere af den! :)

    Om et par måneder skal min lille datter Laura døbes og der kommer 50-60 gæster – har du et godt bud på et par fantastiske barnedåbskager i MajaVase-stil til sådan en anledning?

    Kærlige hilsner
    Nadia

    Svar
  5. Vibeke

    Hej Maja
    Hvor ville jeg ønske, at jeg ikke lave desserter og kage lige som dig (ikke at jeg ikke kan finde ud af det, men jeg er bare ikke så god til at pynte) ☺️.
    Jeg har af flere omgange prøvet at mestre temperering af chokolade uden held. Sidst hvor jeg ville lave fyldte chokolader, gjorde jeg alt, hvad der stod (brugte termometer osv), men chokoladen var svær at arbejde med, da den var så tyk. Ved du, hvad jeg gør forkert? Det er altid det samme problem.
    Venlig hilsen Vibeke

    Svar
  6. Mette L

    Kære Maja!

    Kage-krise! I flere år har dine opskrifter igen og igen givet mig inspiration til de smukkeste og lækreste desserter nogensinde.

    Især op til nytår stikker det helt af og med dine opskrifter på iPad’en i køkkenet bliver der lavet desserter i flere dage – til familien og vennernes store begejstring. For mig er det ren meditation.

    Men her kommer så krisen. Nytårsdesserten skal være vegansk i år!! De opskrifter jeg har prøvet er tunge og helt uden din finesse. Har du mon en vegansk opskrift i ærmet, så jeg nok engang kan glæde vennerne med en ny fantastisk smuk og lækker nytårsdessert??

    Svar
  7. Ejvind

    Hej Maja Vi nyder her i huset meget dine sider i ALT for damerne – her-under også “Hyldeblomst-panna cotta med jordbær”. Det er en kendt sag, at mænd ikke læser brugsanvisningerne – ej heller undertegnede.
    Det resulterede derfor i, at jeg blandede fløden, der naturligvis har stuetemperatur, med citronsaften og va-niljekornene alt imens hus-blassen blev smeltet. Herefter brugte jeg det ufejlbarlige trick, nemlig at køle den smeltede husblas med hyldeblomstsaften. Saften bliver derefter hældt i fløden, der helst er fra Gram, Øllingegaard eller Thise. 2 timer senere har du de lækreste desserter efter en tur i køleskabet. I min version ikke noget med at koge – vi har alligevel haft stor succes med denne meget lettere version. Men – men! Det er nogle meget små portioner med dine mål. Til 3portioner bruger vi 0.33 l p-fløde + 85 – 90 gr. saft med de andre ingredienser tilpasset disse mål. Superlækre resultater! Mvh Ejvnd Bitsch

    Svar
  8. Trine

    Har netop fået din nye dessertbog i fødselsdagsgave. Jeg er næsten mundlam. Aldrig har jeg set så mange smukke desserter på ‘en gang. Og ikke bare er kagerne gennemført smukke, opskrifterne er super gode og overskuelige og ikke mindst ufattelig appetitvækkende. Du overgår Danmarks første kagedronning Mette Blomsterberg. Kæmpe ros og kagekram til dig fra en ny stor FAN??

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Trine. Du giver mig næsten tårer i øjnene. Tusind tak for din vidunderlige besked! Den gør mig så glad!! Taknemmelighed og kram herfra! <3

      Svar
  9. Anne

    Åhhh… jeg elsker de smukke kagekreationer og din æstetik -har lige set din lykkeliste, den har jeg tilladt mig at nuppe og lave om til min! Du er på mange måder en inspiration, wauw!!

    Tak for alle de smukke ting du deler, det er en fornøjelse at gøre dig kunsten efter

    Kh Anne

    Svar
  10. Katrine

    Hej Maja

    Dine kager er så fine, og ville rigtigt gerne også bruge spiselige blomster. Kan du anbefale et sted at købe dem?

    MVH
    Katrine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Man plejer at kunne købe spiselige blomster i Torvehallerne – eller i hvert fald få dem til at bestille hjem :)

      Svar
  11. Kirsten Kylborg Dencker

    Hej Maja
    Jeg vil prøve at lave brownies med din MØRK CHOKOLADECREMEUX, men kan jeg lave den i forvejen og fryse den, jeg skal bruge den til min søns bryllup om 2 uger.
    Jeg er lidt usikker både med hensyn til æg og fløden.
    Med venlig hilsen
    Kirsten

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Kirsten
      Jeg har desværre ikke erfaring med at fryse cremeux… men jeg har haft den stående i en boks i køleskabet i en uge – uden at den tog det mindste skade. Måske det kan hjælpe dig? :)
      Dejlig weekend til dig!
      Kh Maja

      Svar
  12. dorthe anneberg

    Kære Maja – Du er meget meget dygtig og jeg bliver meget inspireret! af at læse dine lækre opskrifter. Jeg vil egentlig blot spørge dig om du har prøvet at bage dine tærter – mørdej – med andre melsorter end bare hvede mel f.eks med – spelt, fulkornsmel??

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Dorthe
      Tusind-tusind tak! Jeg er så glad for at kunne inspirere <3 Nej, jeg har ikke forsøgt mig med spelt og fuldkornsmel. Til gengæld har jeg prøvet at tilsætte lidt nøddemel - mandelmel, hasselnøddemel, pistaciemel. Det smager vidunderligt!!
      Rigtig dejlig weekend til dig!
      Solskinskram Maja

      Svar
  13. Ann Winther

    Rabarberfan’en sidder med Politiken:-) hvor køber man ispindeforme?
    Solvarme hilsner
    Ann

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, man kan købe ispindeforme i Kunst og Køkkentøj og på nettet. Rigtig god fornøjelse, rabarberfan! :) Søde hilsner Maja

      Svar
  14. Jerzy

    Hej
    Jeg blev vildt imponeret over opskriften på verdens nemmeste chokokage i Politiken i dag.

    Kagen er i ovnen.

    Jeg er ikke den store kagebager, men nogle kager har jeg jo bagt i mit liv og jeg undrer mig over, at der er hverken mel eller noget hævemiddel.

    Om nogle minutter får jeg at vide om det er blevet kage eller røræg med chokoladeglasur…

    Jeg skal have gæster i morgen og i værste fald kan jeg nå at lave mine udødelige brutti ma buoni.

    Jeg er mega spændt.

    Da jeg ikke ejer en ø 18 springform har jeg ganget, divideret osv. for at fylde min ø24 cm form.

    Jeg bager kagen med traditionel varme – jeg er af Meyers skole – og har belagt formen med smørsmurt papir, drysset med rasp.

    Bliver det ikke til en kage, har jeg tænkt mig at spise den som scrambled eggs, sammen med mine hjemmelevede bangers + baked beans som English breakfast i morgen.

    Hovsa! Jeg har lige kigget i ovnen og det ligner en rigtig kage.

    Jeg tror du bliver min kageguru.

    venlig hilsen

    Jerzy

    Svar
  15. Ditte Bremholm Knudsen

    Hej Maja,
    Jeg synes dine kreationer og billeder er SÅ flotte. Ville derfor lige høre om, hvilket kamera det er du bruger.

    Mvh. Ditte

    Svar
  16. Sarah

    Hej Maja!
    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor dit service er fra? Det er simpelthen så fint!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak. Jeg ELSKER det også! Jeg har købt mig fattig hos Würtz. Kunne simpelthen ikke stoppe igen, da jeg så al den fine keramik. Og så har jeg også nogle meget fine tallerkener og skåle fra Lov i Listed :)

      Svar
  17. Rikke

    Hej Maja
    Jeg er super glad for din blog og får rigtig meget inspiration her fra!

    Jeg er meget interesseret i kager og vil også rigtig gerne forbedre dem jeg får bagt, så jeg ville høre hvilke kurser du anbefaler inden for konditoriens verden?

    Mange hilsener
    Rikke

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Rikke

      Tusind tak for din søde besked. Dejligt, at du finder inspiration herinde :) Der er mange kurser på markedet. Hvad interesserer dig særligt? Så vil jeg prøve at hjælpe dig på vej :)

      Kh Maja

      Svar
      1. Rikke

        Jeg har to ting, jeg er meget interesseret i. Den ene er cheesecake, og den anden er generelt chokoladekager både med flydende midte og nogle gange også meget karamel :)

        Svar
  18. Mai-britt Ottesen

    Skøn hjemmeside du har og hvor har jeg bagt mange dejlige kager derfra.
    Holder du kurser ? Hvis ikke, hvem kan du så anbefale?
    vh
    Mai-britt

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Mai-britt

      TAK for din dejlige besked. Jeg har desværre for travlt til kurser i øjeblikket. Hvilke slags søger du?

      Søde hilsner Maja

      Svar
  19. Lærke

    Jeg er helt vild med din blog!
    Dine desserter ser så indbydende ud, og jeg bliver nød til at få afprøvet nogle af opskrifterne en dag :-).
    Jeg elsker virkelig at din blog er så enkel, overskuelig og alligevel elegant!
    Du er en stor inspiration!

    Svar
  20. Kristine

    Hej Maja.
    Det er godt nok en super fin blog og bog, du har. Har prøvet mange af opskrifterne, og de lykkes bare hver gang, og smager vidunderligt.
    Du er en kæmpe inspiration. :-)

    Jeg har lige et spørgsmål. Hvordan får du sådan et godt lys på dine smukke billeder?

    Svar
  21. Ida Rønne Nordentoft

    Hej Maja!

    Tak for en FANTASTISK side! Det er dog de skønneste opskrifter jeg længe har set! Har nydt at følge dine anvisninger i køkkenet her i eksamenstiden, lækre sager!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      TAK for din søde hilsen, Ida! Jeg håber, at mine opskrifter kan forsøde din eksamenstid – og tiden derefter ;) Smadderdejlig weekend!

      Svar
  22. Katinka

    Hej Maja

    Jeg har først for nylig blevet grebet af bageånden og opdaget din blog – og jeg er vildt imponeret! Har prøvet et par af opskrifterne og kan ikke vente til jeg skal prøve flere! Dine billeder er også altid meget, meget fine og indbydende.

    Jeg har undret mig over hvordan, man kan finde på så mange vidunderlige opskrifter? Bliver du inspireret andre steder og så tilpasser du til din egen smag? Hvor og hvem inspirerer dig? Har du en uddannelse eller baggrund i kogekunstens verden?

    Jeg spørger af ren nysgerrighed, fordi jeg aldrig selv kunne finde ud af at være så kreativ med chokolade, som du er :)

    Kærlig hilsen
    Katinka

    Svar
  23. janni

    Hej Maja….

    Jeg går og glæder mig vildt til din og Annes kogebog med is opskrifter skal udkomme.

    Men…. kan ikke finde noget rigtig om det nogen steder.
    Kan du mon fortælle hvad udsigten er til den kommer på markedet???
    Glæder mig som et lille barn

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, det kan du tro! Den udkommer 1. april.. Og vi kommer med meget mere info snaaaart! Hold øje herinde! :-) Og TAK!!!!

      Svar
  24. Line

    Hej Maja.
    Kunne virkelig også godt tænke mig at lave en blog ligesom din. Hvilke hjemmeside har du brugt til at lave den?

    Svar
  25. Xenia

    Hej Maja

    Tusind tak for alle de lækre sager. Gang på gang, når jeg laver dine opskrifter, formår du at få mig til, at savle over hvor lækkert det er, og fortryder at jeg ikke lavede en større portion. Du kan virkelig bare det der.

    Men tænkte egentlig på om du aldrig laver noget uden chokolade, haha, er bare nysgerrig?
    Du må i hvertfald være en god kunde på det punkt!

    Mange hilsner Xenia.

    Svar
  26. Anja

    Nu har jeg lige set nogle af dine opskrifter og mange billeder og “jeg har allerede taget mange kilo på”, hihi :-)

    Jeg har ikke lige læst alle ovenstående beskeder, men udgiver du en bog en dag? Med alle de lækre opskrifter og fantastiske billeder!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg har allerede udgivet en bog ;) Spørg efter ‘Lykken er chokolade’ i en boghandel.. Eller find den på saxo.com :)

      Svar
  27. Jeanette

    Hvor er det dejligt endelig at være på barsel (med et nemt barn), så jeg kan få afprøvet endnu flere af dine fantastiske opskrifter :)

    Svar
  28. Søren Buhl

    Hej Maja,
    Hvad gør man hvis nu man gerne vil lave lækre chokoladeting, men er holdt op med at spise sukker? Jeg er på kur (LCHF) og vil supergerne kunne spise lidt lækkert i ny og næ, men mangler virkelig inspiration.
    KH,
    Søren

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Uhhh, der sætter du mig på svær opgave, Søren. Jeg er ikke så sej til lækkerier uden sukker ;-) Men jeg har et par raw-opskrifter bl.a. en raw brownie, som smager vidunderligt. Der er dog dadler i. Er fruktose også no go? Ellers må jeg lige gå i tænkeboks. Vil meget gerne hjælpe! :-)

      Kh Maja

      Svar
  29. Julie B

    Hej Maja :-) Du virker godt nok som en glad, lykkelig og sød person! Jeg elsker din fine blog, og de kager og søde sager (hihi, det rimer (kager/sager)) du laver er så flotte – og så smager de godt (de opskrifter jeg har smagt).

    Jeg er en rigtig jordbærpige, og jeg elsker især de danske sommerjordbær ;-) Derfor tænkte jeg om du kunne en lækker opskrift på en jordbærtærte? – jeg tror ikke den kan blive andet end super lækker!! Jeg kan personligt godt lide når bunden er lidt sej, det giver en lækker fornemmelse i min mund :-D

    Jeg håber, at jeg hører fra dig, måske med en opskrift på en jordbærtærte? -hvem ved??!

    Lækre sommerhilsner
    Julie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Julie

      TAK for de fine ord! Jeg er også meget glad og lykkelig – sød må andre vurdere ;-)

      I øjeblikket har jeg ikke lige en opskrift på en jordbærtærte med sej bund. Hvordan sej mener du? (De fleste jordbærtærter, jeg kender, indeholder mørdej og mazarin – og det er ikke sejt.) Lad mig høre hvad, og så går jeg med glæde i tænkeboks!

      Sød sommeraften til dig!

      Chokokram Maja

      Svar
      1. Julie B

        Det er lidt svært at forklare!! ;-) Jeg smagte en jorbbærtærte på et tidspunkt, der var næsten sådan karameliseret i smagen?

        Vh. Julie

        Svar
  30. Suzi

    Kære Maja.

    Mums hvor lækker en blog du har fået kreeret dig her. Det vil jeg straks lade mig inspirere af. :-)
    Jeg tænker…… Hvor køber du råchokoladen henne. Og for så bidt også marcipanen. Jeg har set på nogle forskellige hjemmesider, men det er plader a 50 g osv. Der kan købes og det bliver nok vældigt dyrt. Kender du steder hvor man kan købe i lidt større mængder til selv at lave ting og sager af. Mine døtre har snart fødselsdag, og der ville det jo være lidt sejt at kunne diske op med lidt hjemmelavede lækkeriers.
    Kh. Suzi

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Suzi
      Dejligt, at du vil lade dig inspirere! :)
      Chokoladen har jeg købt hos chokomania.dk, men hun er desværre stoppet for salget. Så jeg vil anbefale Valrhona i stedet, hvis du er på udkig efter noget rigtig lækker chokolade :-)
      Søde sommerhilsner Maja

      Svar
  31. Trine

    Hej Maja :-)
    I din cheesecake med skyr, har du så anvendt Levevis skyr eller Cheasy skyr? :-)

    Vh Trine

    Svar
  32. Pernille

    Kære Maja
    Sikke en fantastisk og superinspirerende blog, du har her! :O Dine billeder er så smukke!
    Jeg er normalt ikke en kage- og dessertgris, men jeg er i den grad en sucker for chokolade, og dine opskrifter får mine tænder til at løbe i vand!
    Har netop brugt en hel aften på at kigge ALLE dine posts og opskrifter igennem (tillykke med forlovelsen, bryllup og baby for øvrigt ;-)), og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med at eksperimentere herhjemme! :-)
    Glæder mig til dine fremtidige indlæg og til masser masser af chokolækkerlade!
    Kh Pernille

    Svar
  33. Julie

    Hej Maja – nu prøver jeg igen! :) Jeg skrev fra min tlf tidligere, men det er kun den øverste tekst i min kommentar som bliver vist…
    Jeg ville høre om du havde en god opskrift på en mælkechokoladeganache, som skal bruges til lyse citronbunde, med fyld af citronfromage og friske jordbær… det bliver en lagkage, som jeg gerne vil overtrække med chokoladen..
    Mvh. Julie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Uhhh, det lyder som en himmelsk kage. Hvilken konsistens ønsker du, at ganachen har? (Hvordan vil du pynte kagen?)

      Smadderdejlig weekend til dig!

      Svar
  34. Julie

    Hvilken fantastisk blog! Er næsten helt ærgerlig over jeg først opdager den nu! “Lykken er chokolade” må øverst på ønskesedlen når jeg runder det skarpe 30’er hjørne om et par måneder. Der er andre opskrifter i bogem end dem på jeres blog’s ikke?
    Vil også lige høre hvor man skaffer det kagefad/opsats du står med øverst på siden her. Det er sååååå fint!!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Tusind tak! Jeg er bare glad for, at du har opdaget den :) Og dejligt, at du vil ønske dig vores bog. Der er masser af opskrifter deri, som ikke er på vores blogge. Kagefadet er fra plint på Købmagergade i Kbh. Kender du den butik? :)

      Svar
  35. anna karina valentin jensen

    havde en periode hvor jeg syntes hvid chokolade var et hit men er blevet lidt træt af det nu. jeg er også til dark milk , altså den du gav mig har jeg fortalt alle om, det er virkelig den bedste chokolade jeg har fået ever:) 55% passer meget godt til mig. den blev slet ikke for meget:) men hvis jeg skal sige hvad side jeg hælder mest til er det lys tror jeg. jeg har oplevet at for mørke chokolader kan blive lidt for kraftig I smagen. men 55% mums siger jeg lige igen. der er en Irma I næstved (20min kørsel herfra rønnede) men skal til kbh søndag og løbe halvmarathon så hvis drengene tillader det skal jeg forbid en Irma:) jeg har faktisk blond dulcey I skuffen men det er til bagning , jeg har brugt den I cookies:) har du en opskrift herinde på det der hjemmelavet karamelliseret hvid chokolade? jeg elsker guld karameller og den der kombi af salt, caramel og chokolade det er heaven:)

    Svar
  36. anna karina valentin jensen

    hvad er din ynglings chokolade (til at spise direkte) :) efter den plade chokolade er jeg blevet meget åben overfor lækker kvalitetschokolade hvor jeg før havde en tendes til at gå på kompromis med billigere chokolade

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er det dejligt at høre, Anna! Jeg har meget svært ved at sige én yndlingschokolade. Det afhænger meget af mit humør. Men jeg er ret så vild med ‘dark milk’ chokolader – som den jeg gav dig! Friis-Holms dark milk er du nødt til at smage! Den smager himmelsk!! Og så er jeg også ret vild med Valrhonas ‘Dulcey’ – dog elsker jeg endnu mere hjemmelavet karamelliseret hvid chokolade :) Er du mest til mørk, mælk- eller hvid chokolade? Så kan jeg måske give dig nogle fif!

      Svar
  37. anna karina valentin jensen

    hej søde maja 1000 tak for det lækre slik.. forstår jo slet ikke din kæreste var så tynd, altså når han er omringet af dine lækre søde sager forestiller man sig bare noget andet! I må have et veldt stofskifte som jeg også godt gad at have:) den chokolade fra chocolate and love hvor har du den fra googlede og så Irma forhandlede den. men kan man bastille den fra chocolate and loves hjemmeside og ved du hvad prisen så er.. det er hermed min ynglings også over valrhona. den smelted virkelig på min tunge og pladen er væk. matte dele med mine unger selvom jeg helst ville gemme mig med den alene:)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, min kæreste smager på stort set alt, jeg laver, men er god til at begrænse sig og spiser ofte kun et lille stykke. Jeg er så glad for, at du er vild med chokoladen! Det er jo altid lidt et skud i tågen, men jeg elsker selv den plade.. Og min mand endnu mere! Irma sælger dem til 30 kr stykket (mener jeg), så det er ikke særlig galt. Har du en Irma i nærheden af dig?

      Chokokram Maja :)

      Svar
  38. helle

    Kære søde maja (kan du godt høre jeg fedter nu? ;) )
    Har du en mail jeg kan skrive til dig på i stedet for her i offentligheden?
    Knus
    Helle

    Svar
  39. Annette Gøbel Elmose

    Hej Maja

    Tillykke med den fine bog, du og Anne au Chocolat har begået. Der er mange skønne opskrifter til flere timers chokoladeforkælelse og jeg er i fuld gang med at prøve dem af til stor nydelse for familie og venner;)

    Må jeg komme med en udfordring til dig?

    Jeg ønsker mig brændende en opskrift på granatæbleganache til at fylde i støbte chokolader og jeg har selv været i gang i forsøgskøkkenet, men uden den store tilfredsstillelse. Jeg har brugt din opskrift på fyldet i Passionsfrugt petit-four og erstattet passionsfrugtsaften med granatæblesaft, men jeg får blot en ganache, der smager af hvid chokolade og intet andet. Ikke fordi der er noget i vejen med hvid chokolade, men det var ikke det, jeg ville opnå, så derfor spørger jeg dig, om du har evt. har et godt bud?

    TAK for en helt fantastisk blog med skønne billeder, dejlige og positive beskrivelser og ikke mindst nogle vidunderlige opskrifter. Din blog er et dyrt, men dejligt bekendtskab og jeg nyder det hele :o) :o) :o)

    De bedste forårshilsener med ønsket om masser af solskin og forårsglæde :o)

    Annette

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Annette!

      Tak for din dejlige besked! Jeg er glad for, at du nyder både bogen og bloggen! Jeg elsker udfordringer og vil meget gerne prøve at hjælpe, når jeg får lidt mere tid i kalenderen.. Lige nu mangler jeg virkelig timer i døgnet! :)

      Søde forårshilsner Maja

      Svar
      1. Annette Gøbel Elmose

        Mange tak for at du vil tage udfordringen op :)
        Så glæder jeg mig bare til, at du får plads i kalenderen og ville ønske, at jeg kunne bidrage døgnet med nogle flere timer. Det kunne jeg også godt selv bruge indimellem.

        Svar
  40. Anne

    Hvor er der kommet mange gode features på din blog for nyligt! Jeg er helt pjattet med den lille macaron på fanen i min browser, og det er så fedt, at man nu kan klikke på dine fine billeder og komme direkte til de fantastiske opskrifter!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det bliver min mand SÅÅÅ glad for at høre! Det er ham, der har tryllet :) TAK! Og sejt, at du har opdaget det hele! :)

      Svar
  41. Sanne Holm

    Kære Maja og Anne..
    Købte jeres helt vidunderlige bog i går – og vi har aftalt derhjemme, at alt bare skal prøves ;o)
    Tak fordi I har lavet den!!
    Mange chokoladeglade hilsner
    Sanne

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Og tusind tak fordi du støtter os og køber den! Vi er meget glade for, at I har lyst til at prøve det hele af! Rigtig god fornøjelse ;)

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  42. Diana Skøtt

    Kære Maja og Anne
    STORT TILLYKKE med udgivelsen af jeres fine bog. Jeg har glædet mig til at modtage den med posten, og i går kom den så. Må sige at jeg ikke er blevet skuffet. Det er en superflot bog med gode opskrifter og skønne billeder, som jeg vil glæde mig til at komme i gang med. Tak for den og held og lykke med nye projekter

    Svar
  43. Laura

    Hej Maja
    Jeg er 14 år gammel og synes at din blog er rigtig god og inspirerede.
    Da jeg skal konfirmeres den 29. maj, tænkte jeg at jeg ville lave en dessertbuffet, hvor jeg ville bruge nogle af dine opskrifter… Jeg har kigget samtlige igennem, men det er så svært at vælge!
    Derfor tænkte jeg, at du måske kunne hjælpe mig med at sammensætte en dessertmenu?
    Hilsen Laura

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære søde Laura!
      Stort tillykke med konfirmationen! Vil meget gerne hjælpe, men det er lidt svært for mig, når jeg ikke kender dig og din smag. Prøv at fortælle mig hvilke lækkerier, du overvejer at sammensætte – så kan jeg give dig min mening :)
      Søde hilsner Maja

      Svar
      1. Laura

        Jeg tænkte, at jeg ville lave nogle forskellige former for desserter, kage og is, og helst ikke noget, det er alt for besværligt. Isen måtte gerne være noget, der minder om ben & jerrys, men hjemmelavet, og så tænkte jeg på en slags tærte og en slags kage, som godt må være tung, men helst ikke for stor. Så tænkte jeg, at der kunne være fx en mere frisk mousse eller panna cotta til, fx noget med citron eller hindbær. Jeg vil gerne have noget med en masse chokolade (også hvid), hindbær, citron, nødder og gerne lidt sommerligt.

        Svar
  44. Anna valentin

    hej Maja. min veninde Anette (bor også i rønnede som jeg selv) siger jeg skal afbestille bogen (har snart fødselsdag og har på fornemmelsen hun har bestilt den til mig) kan det lade sig gøre?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anna! Det er desværre lidt for sent :( Håber I kan finde på en løsning! Søde hilsner Maja

      Svar
      1. anna Valentin

        Det er helt okay hun har byttet den , kan bare ikke forstå hvorfor jeg ikke har modtaget bogen endnu jeg har betalt. Er de sendt ud? Ved godt i har meget at se til men havde jo håbet på at være en af de første der fik den:)

        Svar
  45. Helle

    Christ — det var dog en grum side at falde over – den giver jo lyst til at prøve det hele!! :o)
    Glæder mig helt vildt til at gå igang – er godt nok gluten-allergiker, men dem er der jo også nogle stykker af — og ellers er der nok andre der vil spise det – og bogen – den må jeg da have fingre i:o)

    Hilsner Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, jeg er glad for, at du fandt mig ;) Og jeg har faktisk en del glutenfrie opskrifter herinde. Håber du kan få glæde af dem :)

      Svar
  46. Helena

    Hej Maja! Det har været langt, siden vi ikke har set hinanden, og jeg har lige fundet din blog ved tilfælde!

    Kan du huske mig? Plejede at bo i Bikuben mellem September 2011 og Januar 2012, og skulle låne din IKEA-taske, da jeg flyttede ud…
    I hvert fald vil jeg gerne sige, at din blog ser rigtig interessant – og lækkert – ud! Jeg skal jeg snart læse den helt igennem, og prøve nogle af dine opskrifter.

    Held og lykke med blogen, og god fornøjelse ved opskriftsbog-release party! :)

    Helena

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej søde Helena!
      Tak for din kommentar! Og jo, du kan tro, at jeg kan huske dig! Sjovt, at du lige fandt mig her :) Hvordan fik du øje på bloggen?
      Kram til dig!

      Svar
  47. karina

    fed kogebog- hvor er der release d. 23 feb.? Er bogen inddelt i sværhedsgrader – mange af opskrifterne ser meget udfordrenede ud. Mon den bliver til at låne på biblioteket?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak! Der er release d. 25. februar på Atelier September. Jeg skriver meget mere om det i morgen eller onsdag – så hold øje! :)

      Der er både nemme og mere avancerede opskrifter i bogen – så lidt for enhver smag! :)

      Jeg håber, at vi ses til release! Rigtig god aften!

      Svar
  48. Monica

    Hej Maja.

    Sikke en skøn blog du har! Bliver så inspireret af at læse den!
    Jeg har fået den dejlige opgave at lave nytårsdesserten denne gang, og jeg er faldet pladask for dit “isbjerg”! Desværre er mine gæster ikke meget for lakrids, så jeg har lovet det skulle blive noget med karamel, chokolade og nødder – eller bare i den retning. Har du et forslag til, hvordan jeg kan lave dit isbjerg med de ting, istedet for lakrids? :)

    Julehilsner fra Monica

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Monica!

      Tusind tak for dine søde ord! Jeg er meget glad for, at jeg kan inspirere!

      Min plan er faktisk at lave et par nytårsdessertforslag lige som sidste år! Såå skal jeg ikke bare lige kreere et isbjerg med noget andet end lakrids og lægge på bloggen? Det bliver nok lige efter jul! Håber det et tidsnok? Og i øvrigt sejt, at du er ude i så god tid!

      Rigtig glædelig jul!

      Søde hilsner Maja

      Svar
      1. Monica

        Det ville da være fantastisk! Tusind tak :) Det er perfekt. Jeg er altid tidlig ude, fordi de første forsøg næsten altid kikser ;) haha. Er spændt på at prøve den af!
        Rigtig glædelig jul, Monica

        Svar
  49. helle

    Hej Maja
    Kan du ikke lave sådan en fif side?
    Sådan en hvor der står hvor længe chokolade er om at stivne. Hvordan du laver kugler som ikke får “fod”. Hvordan det hele lykkes for dig og alle de der små fine finurlige fif du må have i dit køkken?
    Pt laver jeg små Baileys kugler og små mørke chokolader med et lille drys tørret frugt til at give en smag.
    Senere skal der laves dooleys kugler og en masse andet godt ;)
    Glædelig december og foresten, den der Bülow kalender er altså syndig god ;)
    Knus
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Uhh jo, det gad jeg helt vildt godt. Men jeg har desværre ALT for lidt tid i min kalender i øjeblikket. Tiden flyver afsted, og jeg kan slet ikke følge med :) Men en dag… Der sker det ;)

      Hvor lyder det lækkert med alle de chokoladelækkerier!

      Må du få en dejlig december – og en rigtig glædelig jul med dine kære <3

      Søde hilsner Maja

      Svar
  50. Morten

    Hej Maja

    Indtrykket af din finurlige væsen får mig til at smile.. Tak.

    Jeg ledte efter noget inspiration til en god opskrift på romkugler, og faldt over dine luksusromkugler med pistacienødder, lyder interessant. Jeg prøvede din opskrift, prøv at blande lidt pomegranate i.

    Morten

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak :) Jeg elsker, når jeg kan få folk til at smile!

      God idé med romkuglerne. Tak for den! Og rigtig glædelig jul!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  51. mikael

    Hej Maja

    Have en frustrerende oplevelse med Valrhonas hvide chokolade Ivory i går.. skulle lave overtræk til de skønneste julekonfekter, men chokoladen var og vedblev med at være tyk som grød, da den først var smeltet (48 grader som maks) – og det blev ikke bedre, da den blev tempereret. Opdagede så i dag, at den på firmaets hjemmeside stod som uegnet til overtræk.
    Har du prøvet noget lignende?

    kh
    Mikael

    PS: Det skønneste fyld til konfekt overtrukket med hvid chokolade: Lav en marmelade af saft fra passionsfrugt, sukker og kokos. Bland marmeladen med dobbelt så meget marcipan, rul til kugler og overtræk med hvid chokolade.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Æv, hvor ærgerligt. Det har jeg aldrig prøvet. Men nu bruger jeg også Amedei’s hvide chokolade – og den plejer at opføre sin ordentligt ;)

      Det lyder så lækkert med dit forslag til konfekt. Tak for inspiration! :)

      Svar
  52. Stine

    Hej Maja,

    For 14 dage siden opdagede jeg ved et tilfælde din blog, og hvilket møde.. Jeg er dagligt inde og tjekke om der er kommet nyt lækkert op, som man kan afprøve i køkkenet. Jeg har lige to spørgsmål. Hvor har du fundet dine springforme på 13cm? Jeg fandt på et tidspunkt et link til en svensk blog her på din side, men fik den ikke gemt, som jeg har med din. Nu kan jeg ikke finde den igen, kan du hjælpe? Hun laver også nogle meget smukke kager.
    Tak for dejligt tidsfordriv, glæder mig til anne og din bog kommer ud :)
    Rigtig god søndag fra Stine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er jeg glad for, at du fandt mig! :)

      Jeg må indrømme, at jeg ikke helt kan huske, hvor jeg har købt springformene. Men jeg ved, at du kan få springforme i alverdens størrelser hos Kunst og Køkkentøj.

      Er det mon Call me Cupcake, du er på jagt efter? http://www.callmecupcake.se/

      Er glad for, at jeg kan være dejlig tidsfordriv. Håber jeg er bedre end TV ;)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  53. Martin

    Du sej nok, mange sjove iagttagelser, især: Stilhed i en stor, mennesketom skov. Det er faktisk en oplevelse:)

    Løb lige forbi din side, og låner lige lidt, for jeg står for konfekten i år :S

    Svar
  54. Sus

    Dejlig blog!!! Dejlige beskrivelser og mange gode opskrifter.

    Men da jeg læste din liste med ting der gør der lykkelig tog jeg mig i at sidde med et stort smil, da jeg genkendte mange af tingene fra mig selv… Hyggeligt :)

    Keep up the good work…
    Jeg tror jeg skal ønske mig din bog – og så smide min vægt ud samtidig :D

    Fra Sus

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sus!

      Tak for din dejlige kommentar! Er glad for, at du kan li’ min liste :)

      Håber du får dit ønske om bogen opfyldt. Så er vi to, der bliver glade :) Og ja, den der vægt kan alligevel ikke bruges til noget ;)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  55. Emilie Vestergaard

    Hej Maja.

    Først vil jeg gerne lige rose dig for din blog – hvor er den skøn! Jeg bliver SÅ inspireret af at læse den – ikke blot på grund af de mange lækre opskrifter og din enkle, elegante stil – men også dine billeder og måden, du skriver på. Man kan ikke blive andet end glad af at læse det :-)

    Jeg er en pige på 14 år, som også brænder for de søde sager (specielt chokolade!). Jeg har kastet mig ud i et projekt, hvor jeg vil lave en chokoladejulekalender til mine forældre – med 24 forskellig slags fyld, vel at mærke. Men jeg har et problem; jeg kan ikke finde en passende chokoladeform! Jeg havde tænkt mig at skrive tallene 1-24 ovenpå, så den skal gerne bare være HELT firkant. Kender du et godt sted eller et kreativt alternativ? Håber du vil hjælpe!

    Med venlig hilsen
    Emilie Vestergaard

    PS: Hvor glæder jeg mig til bogen udkommer!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Emilie!

      Tusind tak for din dejlige kommentar! Og undskyld det sene svar! Har haft så travlt med bog og baby :)

      Noget af det, jeg ønsker allermest, er at gøre andre glade med mine opskrifter og ord – så dine ord gør mig så glad at høre!

      Det lyder som et skønt projekt med chokoladejulekalender! Mit bedste råd er KOK (Kunst og Køkkentøj). De har et kæmpe udvalg af chokoladeforme.

      Og dejligt, at du glæder dig til bogen! Har du set, at man kan ønske sig et gavekort til den, så den kan komme under juletræet? :)

      Søde chokoladekram og tanker Maja

      Svar
      1. Emilie Vestergaard

        Kære Maja.

        Tusind tak for dit råd – må ind og tjekke det ud!
        Det er helt forståeligt – man kan ikke blive andet end betaget af den lille Sia :-)

        – og ja, gavekortet står på ønskelisten.

        Søde hilsner fra Emilie.

        Svar
  56. anna Valentin

    I’m in love with your blok! Var lige i torvehallerne for første gang og handlede frysetørrede bær i krydderiet. Fortalte om de lækre ting jeg ville lave (ting her fra din blok) og hun spurgte om jeg kendte din side inden jeg selv nåede at fortælle om det. Du er en omtalt kvinde og hun sagde du var blevet mor, det er jo helt fantastisk:) er selv 25 og mor til to drenge og det er det bedste i verden. Og de er altid friske på prøve smagning af alle søde sager:) hvor har du dit talent fra syntes simpelthen du er så dygtig og skriv endelig når din bog udkommer (må bare eje den)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære søde Anna!

      Tak for din vidunderlige kommentar! Den gav mig lige et stort smil på læben. Og ja, det er helt fantastisk at være blevet mor! Det største, jeg nogensinde har oplevet!

      Jeg skal nok skrive, så snart bogen er i salg. Så må du få et signeret eksemplar! :)

      Ha’ en vidunderlig weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  57. Dorte K.

    Det er altid SÅ farlig at komme herind!
    Så mange lækre opskrifter, der gerne skal afprøves NU! :0)

    En lille ting…
    Når man går ind under de forskellige menu-punkter, så er der nogle lækre billeder i toppen…
    Jeg synes, at det er lidt synd/”snyd”, at man ikke kan klikke på et billede og så komme til den pågældende opskrift.

    Altså også bare nogle super gode billeder, du tager!
    Det hele ser bare så lækkert og indbydende ud!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak for de søde ord! Jeg drømmer også om at optimere mine kategori-sider. Desværre tager kogebog og babyforberedelse al min tid lige nu. Men det står på min to do ;)

      Tak fordi du følger med her på bloggen! Håber du vil blive ved med det :)

      Svar
  58. Nicoline

    Hej Maja.
    Rigtig fin side du har :)
    Skriver selv blog med titlen “Fun Facts Food”. Mit sidste indlæg var om æggehvider og i den forbindelse har jeg postet din lækre opskrift på pavlovas :)
    Håber det er okay- har linket til din fine hjemmeside efter opskriften :)
    tjek det evt. ud og skriv endelig hvis du vil have den fjernet.

    Svar
  59. Jelena Nordentoft

    Hej Maja

    Kunne du være interesseret i at levere dine macarons til en lancering i vores butik?
    Vi skal d 22 aug lancere vores eget stel i vores butik Stilleben. I den forbindelse inviterer vi alt den presse vi kender, stylister mm.Der indgår en kaffeknallert, gratis posters mm.
    Skriv gerne på min mail.

    Mvh Jelena / Stilleben.dk

    Svar
  60. Anne-Mette

    Hej Maja,
    Er helt overvældet over din hjemmeside. Totalt imponerende.
    Vil høre om du vil bage macarons med en polterabend hvor den kommende brud har dette som et meget højt ønske. Du må meget gerne kontakte mig på min email.
    Momsen

    Svar
  61. Lil

    Mums for en (u)lykke at være snublet over din blog! Hvor har du MANGE indbydende, lækre og inspirerende opskrifter & billeder. Jeg har fluks printet de første 6-7 opskrifter og må straks i gang :)
    Tak for god inspiration!
    Lil

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, jeg er meget glad for, at du snublede over den ;) Dejligt, at du vil prøve mine opskrifter af. Håber de falder i din smag!

      Søde sommerhilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Laura

      Tusind tak fordi du gør mig opmærksom på det. Jo, det er min opskrift – og mit billede. Desværre er der ingen kontaktoplysninger på Mette, så jeg kan ikke rigtig skrive til hende. Men sender en mail til Odense Marcipan!

      Ha’ en skøn aften!

      Søde sommerhilsner og chokoladekram Maja

      Svar
  62. Dorte

    Hej Maja
    Hvor er det dejligt med så lækre opskrifter. Jeg har lige købt en ismaskine fra philips med fryseelement(stod at det var en testvinder, så håber den kan lave is). Du skriver f.x i isopskrifterne at der skal bruges mørk chokolade hvilken % er det så
    Mange hilsner fra Dorte

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Dorte! Jeg skriver helst ikke kakaoprocent, da der er meget forskel på chokolade. Egentlig vil jeg bare råde dig til at bruge din yndlings mørke chokolade – uanset hvilken kakaoprocent den har :) God isfornøjelse!

      Svar
  63. Seline

    Hej Maja :)

    Din blog er så gudeskøn! Flotte billeder og desserter der får min mund til at løbe i vand! (arggggh, dumme slankekur!). Bliver altid så positivt overrasket over hvor flot din blog er!

    Ville bare lige give dig et godt råd med på vejen :)
    Dine billeder er SÅ flotte og kagerne simpelthen så indbydende! Billederne bliver afbrudt af al den tekst (opskrift) der står mellem, og det er så ærgerligt. Synes du skal have “posts”, altså, hvor man kun kan se billeder og lidt tekst, og så skal klikke sig videre for at se hele indlægget og opskriften.
    Gav det mening?
    På den måde kommer alle billederne i streg og der er ikke så meget tekst imellem. Jeg bliver så visuelt stimuleret af dine billeder (lyder ret klamt, i know – men det gør jeg altså), og det er “irriterende” at den store passage af opskrifttekst kommer mellem billederne, nu hvor de er så flotte.

    Tror virkelig det ville give din blog et løft :)

    Kh!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Seline

      Tak for dine søde ord om min blog – og for dit råd. Jeg har godt nok aldrig før hørt, at folk var kede af min opbygning. Men jeg vil gerne lige tænke over det og vende det med et par kritiske hoveder.

      Ha’ en dejlig søndag!

      Chokohilsner Maja

      Svar
  64. Laura

    Hej Maja!

    Tak, tusind tak for din dejlige blog. Den gør mig i så godt humør! Det er dejligt at vide, at jeg ikke er den eneste der er bidt af at eksperimentere med sjove ideer i køkkenet! Du er fantastisk god til at variere og lave mange forskellige ting – så det ikke kun kører i samme stil – det er skønt! Og dine opskrifter indbyder også til at man selv kan eksperimentere lidt, not bad, not bad at all!

    Og en anden ting, som tit irriterer mig ved andre blogs/opskrifter – de er altid i såå store portioner! Det er fedt, at dine portioner er så afmålte og perfekte, så man ikke ender med at smide noget ud, dejligt!

    Jeg glæder mig meget til at læse jeres kogebog! Og ja, stort tillyke med bryllup og baby – hvor er det fantastisk!

    De største choko-hilsner,
    Laura

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Laura

      Tusind-tusind tak for dine dejlige ord! Du har lige givet mig et stort smil på læben og dejlige bobler i maven. Er glad for at høre, at min blog gør dig i godt humør. Det betyder faktisk mere end du aner!

      Må du få en skøn sommer!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  65. Victor

    Hvis det ikke var fordi du allerede har en kæreste/forlovet/mand og hvis jeg var noget ældre ville jeg gerne giftes med dig

    Svar
  66. Cecilie

    Hej Maja :) Synes du har sådan en flot blog, og har fulgt den i lang tid nu :) Har et spørgsmål som jeg håber du ikke synes er alt for fjollet! Når det bliver sommer og rigtig varmt, hvad kan man så gøre fr at undgå at ens chokolade smelter imellem fingrene? det hader jeg, men har ikke lyst til at stoppe med at spise chokolade om sommeren, fordi chokolade om sommeren er totalt undervurderet ;)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Cecilie

      Først lige tusind tak for dine søde ord om min blog – og for, at du er en af mine trofaste læsere :)

      Jeg er helt enig! Chokolade om sommeren er totalt undervurderet – og jeg forstår SLET ikke, at nogle fravælger det i den periode :) Mit bedste råd er at opbevare chokoladen et køligt sted, så den ikke ligger og smelter i skabet. Køleskabstemperaturer er for koldt – men hvis du kan finde et sted i dit hus/lejlighed/værelse, hvor der er lidt køligt (16 grader er det optimale), vil chokoladen have det allerbedst der :)

      Håber det var en lille hjælp!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  67. Andrea

    Super fantastisk blog!
    Jeg ville bare gerne spørge hvor du har lavet din blog?
    Venlig hilsen Andrea

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Andrea

      Hvad mener du mere præcist? Den er lavet i en WordPress-skal, hvis det er det, du mener…

      Søde hilsner Maja

      Svar
  68. Pia

    Hej Maja.
    Nej jeg tør godt prøve igen, og det gjorde jeg men denne gang blev massen hård som bolcher !!!!! Kan det være fordi jeg bruger lys sirup istedet for glukose ( som jeg ikke kan tåle) ?

    KH Pia

    Ps bagte den glutenfri lakridskage i går, mums den var god

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Æv æv! Det var da træls. Tør ikke sige, hvad der er gået galt. Men jeg er glad for, at kagen var en succes! :)

      Svar
  69. Mimi K Jensen

    Wow har lige luret lidt på din blog, og det ser spændende ud, glæder mig til at prøve dine opskrifter !! God dag til dig !
    Mvh Mimi

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Mimi. Jeg håber, at du får glæde af nogle af mine opskrifter! Rigtig god påske til dig!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  70. Malene

    Hej Maja

    Jeg skal lave noget som kræver smeltet chokolade der ikke størkerner. Har du nogen idéer til hvordan jeg kan lave dette? Eller ved du hvor jeg kan købe sådan noget henne? Jeg har kigget på Nestlés pre-melted chocolate, men kan ikke rigtig finde det i nogen butikker, og kan vidst heller ikke købe det over internettet (har prøvet Ebay):(

    Håber VIRKELIG at du kan hjælpe mig, og om ikke andet så mange tak for alle de lækre opskrifter :D

    Venlig hilsen Malene

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Malene!

      Hvad skal du bruge det til? Jeg vil umiddelbart råde dig til at lave chokoladeganache. Altså chokolade tilsat fløde. Det størkner ikke :)

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  71. Louise

    Hej Maja
    Jeg har også prøvet dine lakridsæg og har oplevet det samme som Pia, massen er grynet og smuldrer. Det er ikke muligt at trille kugler af dem, men jeg har mast dem i en form. Udover det, har jeg prøvet at temperere hvid Callebaut chokolade som du har beskrevet, men det når nærmest at størkne inden jeg dypper æggene og der sætter sig bare en stor klump chokolade, som jeg så må smøre ud med en kniv… de er ikke så kønne, men smager fantastisk! :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Louise

      Jeg tør desværre ikke sige, hvad der er gået galt for jer. Jeg har lavet opskriften en del gange og ikke haft problemer med, at den smuldrede. Er dog glad for at høre, at de alligevel smager fantastisk :)

      Ha’ en dejlig weekend!

      Chokohilsner Maja

      Svar
  72. Pia

    Hej Maja.
    Fik i dag med posten dine påskeæg. De måtte straks prøves. Jeg lavede fyldet til lakridsæggene, men massen blev grynet og tør da jeg blandede sukkerlagen i . Nu har jeg trykket det ud i en form og sat det i køleskabet og nu er det hårdt som beton, hvad kan jeg have gjort galt? Jeg brugte sukkertermometer.
    På forhånd tak
    Pia

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Pia

      Jeg tør desværre ikke sige, hvad der er gået galt. Har lavet fudge-massen en del gange, og det er ikke sket for mig… Håber ikke du har mistet modet til at prøve andre opskrifter af!

      Ha’ en dejlig weekend!

      Søde chokohilsner Maja

      Svar
  73. Nip

    Hej Maja,
    Jeg bor og arbejder på Tenerife og har dermed lidt sværere i at få fat i de ingredienser som du bruger i dine opskrifter, som iøvrigt får tænderne til at løbe i vand gang på gang.
    Hvis du får tid og lyst må du gerne lave et indlæg med tips til internet-shops, fysiske butikker m.m. hvor du handler ind. Fx. frysetørret bær/pulver, chokolade, sugerør m.m. Jeg har vist snart læst alle dine blogindlæg og klikker forbi din side flere gange dagligt for at se om der er nye idéer. Når jeg kommer til Danmark næste gang (hvor jeg har en ovn), skal jeg hvertfald i køkkenet som noget af det første. Venligst fra en anden chokoladepassioneret pige, Nip

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Nip

      Hvor er det dejligt at høre, at selv piger på Tenerife får øje på min blog! Tusind tak fordi du følger mit søde univers!

      Jeg kan give dig et par tips her:

      – Frysetørrede bær og frugter kan du købe her: http://www.krydderiet.com
      – Min yndlingschokolade, Amedei, kan købes her: http://www.chokomania.dk

      Håber det var en lille hjælp!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  74. Kirsten

    Hej Maja

    Dine opskrifter ser spændende ud, og det er super flot anrettet. Jeg vil gerne prøve at lave en vandchokolademousse og serverer den i de krydderi glas, som du viser.

    Kan du fortælle mig, hvor store krydderiglasne med patentlåg er?(diameter og højde)

    Glæder mig til at prøve :-)
    Hilsen Kirsten

    Svar
  75. Nicklas pedersen

    Hey maja! ;) Jeg er i lære som kok ligenu, og ville høre hvordan man kunne komme i kontakt med dig, om at bruge nogle af dine opskrifter på min blog og på min facebook side, det kunne være super cool, for nu har jeg efterhånden prøvet mange af dine ting! og det er jo til perfektion det du laver! :)
    – Hilsen nicklas pedersen.

    Svar
  76. Emilie

    Har lige bagt fragilite med kaffe creme. Den smager vildt godt.
    Det fik mig til at tænke på en fragilite variant med karamelcreme.
    Kunne du gøre det til virkelighed? :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Åhh, det lyder som et himmelsk ønske! Det vil jeg forfærdelig gerne! Når du siger karamel-creme, hvad mener du så? :)

      Svar
  77. Line Mørup

    Kære Søde Maja. Min store glæde er at åbne min computer hver morgen, og kigge om der er kommet nyt på din blog, og se dit skønne smilende væsen.
    Bliver nødt til snart at tage orlov og lave alle dine skønne opskrifter, og så lige samtidig få fat i BS til at piske mig mindst 10 km rundt i terænet hver dag, for ikke til sidst at kunne trille rundt. Ha en helt vidunderlig dag. Bedste hilsener Line

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Søde Line. Tusind-tusind tak! Sikken en dejlig kommentar. Den gik lige i hjertet.

      Ang. orlov, så har du min fulde opbakning! ;) Jeg tror på, at chokoladelækkerier øger livskvaliteten :)

      Ha’ en vidunderlig weekend! Og tak fordi du følger mit lille chokoladeunivers! <3

      Glade chokoladehilsner Maja

      Svar
  78. Nina

    Hej Maja
    Jeg er vild med dine opskrifter – har desværre indtil nu kun prøvet lakrids lykke, som smagte fantastisk.

    Vi er en gruppe på 10 – 15 kvinder i et netværk, der godt kunne tænke os at få dig ud til et lille foredrag og samtidig lave en aften, hvor vi kunne lave nogle gode kager og desserter.

    Tænker, om jeg måske kunne ringe/skrive direkte til dig?

    Mange hilsner
    Nina

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Nina

      Tusind tak for dine søde ord om min blog! Jeg vil meget gerne holde et lille arrangement for jer. Send mig en mail på majaavase@gmail.com, så kan vi tale nærmere :)

      Glade chokoladehilsner Maja

      Svar
  79. Helle

    Kære Maja
    Det skal ikke være ene ros, nu er det tid til skæld ud og hårde ord!!
    Du kan altså ikke linke til så lækre sider for jeg er jo efterhånden fattig*GG* Jeg faldt lige over et link til krydderiet og vupti nu er pengene til fredags slik brugt og jeg får en masse fantastiske ting og nu er jeg jo nød til at bage MERE for at afprøve det hele ;)
    Du er altså et dyrt bekendskab men gud hvor jeg elsker at komme ind på din side.
    Du virker til at være så livsglad og det smitter ud igennem din side og dine ord er så varme.
    Min store passion er at bage, men efterhånden har jeg leget med en del af dine opskrifter herinde og jeg har udset mig nogle flere der skal afprøves når mine passion, lakrids, kirsebær og hvad ellers jeg fik bestilt, kommer ;)

    Tak for at du lærer fra dig og skældud (ikke så alvorlige) for at du laver så mange ting man bare MÅ prøve ;)

    God chokoladefyldt weekend
    knus

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, jeg kender det alt for godt. Jeg bliver fattig hver eneste gang, jeg besøger Krydderiet. De har simpelthen så mange lækre produkter!

      Tak for dine dejlige ord om min blog. Du gav mig lige et stort smil på læben. Faktisk er noget af det allervigtigste for mig, at min glæde kan smitte af på andre!

      Glæder mig til at høre meget mere fra dig!

      De bedste chokohilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er du sød, Emilie! Tusind tak! Men har andre sjove planer for 2013, så har desværre ikke tid til det :)

      Svar
  80. Anne

    Hej Maja
    Det er den mest fantastiske chokoladeblog. Jeg har fulgt dig noget tid og jeg har lyst til at prøve alle dine lækre opskrifter. Kun er det svært at begrænse sig! Og med så dejlige billeder.
    Blive endelig ved – jeg venter i spænding!
    Kh Anne

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Anne. Hvor er det dejligt at høre! Jeg håber, at du vil blive ved med at følge mig – så skal jeg nok blive ved med at komme med lækkerier :)

      Svar
  81. Natacha

    Hej Maja,
    Jeg gentager lige, hvad alle andre har sagt: hvor er det en fin blog! Man bliver SÅ inspireret (og lækkersulten ;))
    Har du i øvrigt overvejet at tilbyde kurser, hvor man kan lære basis ting såsom at temperere chokolade, lave fine runde macaroons eller lignende? Hvis der var sådan et kursus, ville jeg med det samme melde mig til! :)
    Hilsen Natacha

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Natacha! Det bliver jeg aldrig ked af at høre :)

      Mange har også spurgt mig om kurser – og smagsprøve-dage – så det overvejer jeg kraftigt at gøre til en realitet. Skal nok sige til, så snart jeg får det på plads!

      Tusind tak fordi du vil være med, hvis jeg gør det! :)

      Glade chokoladehilsner Maja

      Svar
  82. Agnes

    Hej Maja

    Jeg har lige købt en masse frysetørret bær
    Som violer, jordbær og ananas. Men jeg kan
    Ikke finde nogle opskrifter med det.

    Håber du kan hjælpe, det skulle helst ikke
    Gå til spilde.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Agnes

      Jeg vil råde dig til at kigge mine opskrifter igennem og se på lækkerier, der indeholder frysetørrede bær af den ene eller anden art. Du kan sagtens skifte frysetørret hindbær ud med jordbær eller ananas og få et lækkert resultat.

      Chokohilsner Maja

      Svar
  83. Jeanette

    Endnu engang, tusind tak for en fantastisk blog, jeg har fået lavet rigtig meget konfekt i december måned og jeg har givet rigtig meget væk, som små gaver, værtinde gaver og til kollegaer så jeg har være det store hit og det er dine lækre opskriftes skyld, så tak.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ej, hvor dejligt. Det er jeg meget glad for at høre. Tak fordi du deler det her på bloggen! :)

      Håber også mine 2013-opskrifter kan bringe glæde! ;)

      Chokohilsner Maja

      Svar
  84. Milana

    Jeg tror aldrig jeg så hurtigt er blevet vild med en blog før! Det er nogle fantastiskflotte billeder og opskrifter! Jeg har sat dig på min blogroll!

    Kh Milana fra TastyPrettyThings.dk

    Svar
  85. leslie solema

    Hej Maja,

    tusind tak for en lækker blog :)
    og må lige tilføje, at du ser super rar ud!

    Jeg tror lige du har motiveret mig lidt til at lave en masse chokolade, som kan deles ud til alle dem man har kær. :)

    Ønsker dig og din familie en fantastisk jul :)

    Hilsner fra,
    Leslie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Leslie! Både for dine søde ord om min blog – og om mig ;) Er så glad for, at jeg kan inspirere og motivere!

      Og må du også få en fantastisk jul!

      Søde choko-hilsner Maja

      Svar
  86. Charlotte

    Hej Maja
    Din blog er efterhånden blevet min go-to når jeg skal finde ny insiration til de søde aftener.
    Dine opskrifter er altid så dejligt uhøjtidelige (på den gode måde)og til at gå til, og så syntes jeg det er dejligt at du ofte laver opskrifter til små portioner, så man ikke altid ender med at have 40 cookies, eller brownie til et halvt år – der er lige nok ti at stille den søde sult for én selv og et par veninder :)

    Jeg starter på konditoruddannelsen til januar, og glæder mig super meget til at komme i gang, og lære en masse. Og indtil da vil jeg lade mig inspirere af dine dejlige opskrifter, og dine utroligt flotte billeder!

    Tak for en vidunderlig blog.
    Charlotte.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Charlotte

      Tusind-tusind tak. Blev meget glad for din søde kommentar. Jeg foretrækker også altid små portioner frem for store. Så kan man altid lave en portion mere, hvis lækkerierne forsvandt for hurtigt. Dejligt at høre, at du har det på samme måde!

      Rigtig god fornøjelse med konditoruddannelsen. Jeg håber ikke, at det er sidste gang, at jeg hører fra søde dig.

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  87. Sabine

    Hej! Jeg vil bare lige sige til dig at du har reddet min dag!
    Jeg E L S K E R chokolade og kan virkelig ikke få nok af det.
    Skrev bare chokolade på google, da jeg ville have et nyt coverbillede på facebook og så faldt jeg over din blog. Dine billeder er lige til at spise og nøj hvor skal jeg i gang med selv at prøve og se om jeg kan få det til at se lige så lækkert ud!

    Tak tak tak! :D

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Og du har lige gjort min aften bedre. Tusind tak for dine dejlige ord! Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er du sød, Mathilde. Jeg skal nok give lyd, hvis jeg åbner min egen lille chocolade-biks :)

      Choko-knus til dig!

      Svar
  88. Aviaja

    Hej Maja

    Jeg tænkte på om det ikke kunne være lidt hyggeligt at lave nogle videoer til opskrifterne, hvor du laver dem, og kommer evt. med nogle tips…
    Det syndtes jeg kunne være dejligt og hyggeligt.

    Knus Aviaja

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Du er ikke den eneste, der ønsker sig videoer ;) Jeg vil ikke afvise, at det kommer til at ske, men lige nu har jeg lidt for travlt. Desværre :)

      Svar
  89. Pernille

    Hej Maja,

    Fed blog du har!! Glæder mig allerede til at lave lækkerier af dine opskrifter :o)

    Glædelig Jul til dig!

    KH Pernille

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Pernille. Håber du får glæde af mine opskrifter.

      Rigtig dejlig jul til dig også!

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  90. Marie

    Hej Maja!

    Jeg arbejder på en højskole i køkkenet, hvor vi laver mad til ca 200-300 mand hver dag – jeg synes at de i denne uge skulle have en anderledes “onsdags”-kage og derfor brugte jeg DIN opskrift og gangede den op, såldes at jeg i morgen kan samle 250 små fine macarons til højskolens elever.. god opskrift du har arbejdet dig frem til der ;-)
    Hav en god dag!

    Marie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Marie. Jeg er så glad for, at mine opskrifter kan bringe glæde!

      Rigtig dejlig dag tilbage!

      Choko-glade hilsner Maja

      Svar
  91. Lene

    Hej Maja

    Tak for en fantastisk hjemmeside, dejlige opskrifter og helt utrolige fantastiske billeder, du er en stor inspirator.
    Tager du selv de flotte billeder af dine skønne kreationer?

    Hilsen en beundre

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej søde beundre

      Tusind tak for dine dejlige ord. Jeg er glad for, at jeg kan inspirere!

      Ja, jeg tager altid selv mine billeder. Har et gammelt spejlrefleks, som jeg leger med :)

      Håber du vil blive ved med at følge med i mit chokoladeunivers :)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  92. Familen Bach

    Hej Maja

    Jeg faldt over din blog i går, da jeg ledte efter opskrifter til fyld til vores chokolade (julegodter) :). Hold nu op en flot og lækker blog du har, jeg kan se at der er flere gode ting jeg er nød til at prøve…

    Jeg fik for nylig en Macaron for første gang og jeg var solgt.. Det er jeg nød til at skal prøve – nogle gode råd til hvordan man kommer i gang og hvilke hjælpeværktøjer der ville være en fordel at købe??

    Glæder mig til at følge din blog og lad mig høre, hvis du udgiver en bog, for så er jeg nød til at eje den :).

    Mvh Merete

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak, Merete. Er meget glad for, at min blog kan friste og inspirere :)

      Jeg bruger ikke så mange redskaber, når jeg laver macarons. Men en rund tylle er ret vigtigt. Har lavet en ret detaljeret fremgangsmåde ved mine macaron-indlæg, så læs dem grundigt igennem, inden du går i gang. Og et sidste råd: Hvis dine macarons ikke bliver perfekte første gang, så opgiv ikke håbet. Macarons kræver tålmodighed – og øvelse! :)

      Jeg lover at sige til i god tid, hvis jeg udgiver en kogebog!

      Ha’ en rigtig dejlig dag!

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  93. Emilie

    Først vil jeg lige sige, at din blog simpelthen bare er såå fin. :)

    Så vil jeg høre dig hvilket kamera og redigeringsprogram du bruger til dine billeder? Om du bruger en fotokasse – og i så fald hvilke?

    Mange hilsner Emilie

    Svar
  94. Simone

    Hej Maja.

    Jeg er vidst efterhånden blevet fast læser af denne skønne blog, fyldt med lækre opskrifter der bare venter på at blive prøvet af.

    Har du overvejet at lave et “behind the scenes” indlæg? Det kunne være interessant at høre hvilket køkkenudstyr du bruger og lære om, hvordan du tager så appetitlige billeder af dine lækkerier.

    Jeg glæder mig til flere chokoladerier :)

    Hilsen Simone

    Svar
  95. Marie

    Har lige printet 3 opskrifter, som skal afprøves til min Fødselsdag Kun for Kvinder i weekenden – jeg er sikker på at de nok skal vække begejstring!
    Tak for god inspiration!
    Marie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ihhh, hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse! Jeg håber, at du får en vidunderlig og chokoladefyldt fødselsdag :)

      Svar
  96. Camilla

    Hej Maja
    Er fuldstændig vild med din blog. Det er nogle helt fantastiske billeder du lægger ind og det hele er bare meget smagfuldt. Ikke mindst opskrifter, gir mig lyst til at prøve dem alle.
    Har længe bokset med macarons, havde købt en bog, hvor der skulle laves sukkerlage og det hele tog en krig, så hold op, hvor blev jeg glad, da jeg faldt over din opskrift i går. De skal serveres for hele familien til søndagsmiddagen.
    Jeg vil også prøve din konfektkage med lakrids. Det eneste jeg har lidt svært ved at finde ved opskrifterne, er hvor mange personer de er til? Mon du kunne hjælpe mig med det – lige nu på den nævnte kage. Vi bliver ca 20 pers.
    Mange tak for en super inspirerede side, som kræver man holder motionen godt ved lige :-)
    Kh
    Camilla la Cour

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak for dine søde ord om min blog. Og fedt, at du vil prøve mine opskrifter af.

      Lakridskagen er én af mine yndlingskager. Håber du får det på samme måde :) Jeg har ikke skrevet, hvor mange personer kagen er til, da det afhænger meget af, hvor kageglade dine gæster er. Og om det er eneste kage, du serverer, eller om der kommer flere på bordet. Lakridskagen er meget ‘tung’ og smovset (på den lækre måde!), så man spiser ikke så meget af den. Jeg vil nok anbefale dig at lave dobbelt portion. Men lav den i to fade – frem for et stort! Hvis der så skulle blive lidt til overs, er jeg sikker på, at du skal få det spist. Den smager vidunderligt dagen efter… og dagen efter… og dagen efter :)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  97. Tine

    Hej Maja..

    Fantastiske kager du har gang i..;)

    Tænker det lilla pulver du har brugt på toppen af nogle af dem. Hvad er det for noget.. Og hvor kan det købes??

    På forhånd tak..

    Tine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Tine

      Tusind tak! Jeg er ikke helt klar over, hvilket lilla pulver du tænker på. Men noget glimmer har jeg købt i Florida – og noget hos Specialkøbmanden. Sidstnævnte er lidt nemmere og meget billgere at besøge ;)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  98. Line Mørup

    Hej Maja.

    Jeg glæder mig til at se på din blog hver dag, og se hvad du nu har fundet på. Det er et fuldstændig fantastisk overskud og og en skøn fantasi du har. Jeg har aldrig mødt nogen med så stor energi og en så inspirerende pige som dig. Tænker du må være fantastisk at kende. Men hvor i alverden har du dog den fantasi og ikke mindst tid til alt det bageri fra. Glæder mig allerede til at se hvad du finder på næste gang.
    Bedste hilsner Line

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Line

      Tusind-tusind TAK for dine fine ord. Du aner ikke, hvor meget de betyder. Jeg sidder her med et stort smil i hjertet. Tiden kan være lidt svær at finde nogle gange. Mit trick er at sove mindre :) Idéerne popper konstant op i mit hoved. Det kan jeg vist takke mit skøre hoved for. Faktisk får jeg mange flere idéer end jeg kan nå at realisere.

      Håber du vil blive ved med at følge bloggen – og skrive søde kommentar! :)

      Ha’ en vidunderlig aften!

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  99. Tina

    Tak for en skøn side, med super lækre opskrifter. jeg har for nylig kastet mig over flødebollerne, super lækre:) jeg har forsøgt at lave solbærflødebolle, de blev super lækre, i stedet for at koge sukkeren med vand, brugte jeg ufortyndet solbærsaft og som drys på toppen frysetørret solbær- kan varmt anbefaldes

    KH Tina

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder super lækkert med solbærflødeboller. Det må jeg prøve SNART. Har frosne solbær i fryseren og frysetørret solbærpulver i skabet – så jeg har ingen undskyld for ikke at komme i gang ;)

      Tak for dine dejlig ord om min blog! Og ha’ en vidunderlig aften!

      Svar
  100. lakridselskeren

    Tak!
    Jeg har ved godt at det ikke er blevet så koldt men jeg elsker varm kakao med flødeskum så jeg ved ikke om det er dumt at spørger om men har du nogle gode kakao-opskrifter og min mor er ikke særlig vild med usunde tin imodsætning til mig så har du nogle mindre usunde kager/sødesager… Og ligetil sidst jeg skal lave vandbakkelser(Din opskrift)i morgen så har nogle tips til mig!

    Svar
  101. lakridselskeren

    Kære Maja
    Elsker sin blog…
    Og jeg overvejer faktisk at blive konditor og hvis jeg en dag bliver det ville jeg helt sikkert bruge mange af dine opskrifter.
    Jeg elsker dine opskrifter og du virker som en meget sød person<3
    Jeg ville spørger om man kan lave en simpel lakridskage og hvis ja så hvordan?
    For jeg elsker lakrids…
    Håber du svarer min kommentar
    Jeg er faktisk ikke så gammel… Jeg er kun 12 år

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Du virker også meget sød! Det er dejligt at vide, at jeg også har unge læsere.

      Jeg har en opskrift på en lakridskage på bloggen. Det er én af mine yndlingskager (og mange af mine veninders!) – og den er ikke så svær at lave: Håber den kan bruges?

      Jeg håber virkelig, at du følger din drøm om at blive konditor. Jeg er stor fortaler for, at man skal følge sit hjerte og prøve at gøre ens drømme til virkelighed :)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  102. chokoelskeren

    Jeg elsker din blog… Og jeg elsker også at bage glæder mig til at afprøve din vandbakkelser med hindbærskum og hvid chokolade på torsdag. Håber du svarer på min kommentar og arbejder du ikke?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, søde chokoelsker. Jo, jeg arbejder også. Jeg laver lækkerier og blogger, når jeg kommer hjem fra job. Det er min bedste måde at slappe af på :)

      Svar
  103. Ida Christensen

    Kære Maja
    Det er en helt fantastisk blog du har lavet, og med SÅ mange lækre opskrifter!!!

    Mit eneste problem med din blog er hvor jeg skal begynde!!!! :P

    Keep up the good work! :D

    Lækkersultne Hilsner
    Ida

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hahaha, det var et sødt problem :) Tusind tak! Dejligt, at du vil følge med her på bloggen! Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at blive ved med at gøre dig lækkersulten :)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  104. Line Mørup

    Hej Maja. Du er intet mindre en fantastisk, jeg nyder flere timer om aftenen hvor jeg bare sidder og drømmer om dine kager, og nyder de skønne billeder. Jeg fik desværre konstateret glutenallergi i januar, og kan derfor desværre ikke nyde alle dine kager, men har dog fundet nogle som jeg kan nyde. Jeg synes du er vildt inspirerende, og håber jeg kan lokke dig til at experimentere lidt med glutenfri kager, som der er alt for lidt af, til slikmunde som mig. Glæder mig til at følge dig på bloggen og svimle væk i dine skønne kager og smukke smukke billeder. Bedste hilsner
    Line

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Line.

      Du er virkelig sød. Tak! Jeg blev helt rørt af din besked.

      Jeg elsker glutenfri kager og har faktisk også en del glutenfri opskrifter her på bloggen. Har også overvejet at lave en kategori, der hedder glutenfri kager, så det er nemmere at finde frem til dem. Flere efterspørger nemlig glutenfri opskrifter.

      Jeg kan også røbe, at min første e-bog/opskriftsbog sandsynligvis bliver med glutenfri chokoladeopskrifter :)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  105. Tina Christiansen

    Tillykke med fødselsdagen. Glæder mig meget over din blog. Får altid de bedste resultater og er imponeret over hvor let opskrifterne er at følge. Jeg bager tit med mine drenge på 3 og 5, og i den forbindelse er mange af dine opskrifter også fantatiske.
    Tak for en god side.
    Hilsen Tina

    Ps. Jeg kan ikke finde dig på facebook og ingen af dine link virker…

    Svar
  106. Johanne

    Hej Maja
    dine opskrifter ser vildt lækre ud, finder du selv på dem?

    og forresten hvor har du købt dine glas du anretter i? Det ser virkelig flot ud

    MVH Johanne :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Johanne. Og ja, jeg finder på alle opskrifter selv :) Jeg elsker at eksperimentere i et køkken og har et hoved, som konstant finder på nye (skøre) idéer.

      Hvilke glas tænker du på? Jeg har købt nogle i Notre Dame (i Nørregade i København)… Nogle er små pestoglas… Hvis du fortæller mig hvilke, kan jeg fortælle dig præcis, hvor jeg har købt dem – og måske også en pris :)

      Svar
  107. laura

    kære Maja.

    Du skal vide at du gør et helt igennem fantastisk arbejde med din blog. Jeg har set alle dine opskrifter og de er alle lige fantastiske. Og grunden til at jeg fortæller dig det her er fordi, at når man er god til noget, så skal man have det af vide. Du burde virkelig overveje at blive konditor, fordi du har et rent talent, som alle burde have fornøjelsen af at se.

    Nu er jeg ikke så gammel, kun 14 og jeg ser meget op til dig og det skal du vide. :) :)

    Mange chokolade hilsner Laura.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak for dine vidunderlige ord, søde Laura. Hvor er det dejligt at vide, at jeg også har en yngre fan – og at du er begejstret for det, jeg laver :) Jeg håber, at du vil blive ved med at følge min blog!

      Ha’ en vidunderlig weekend!

      Svar
  108. Kirstine Bøving

    Kære Maja

    Jeg har et forslag til et samarbejde, som jeg gerne vil vende med dig.

    Kan jeg lokke dig til at sende din mailadresse eller telefonnummer til mig, så fortæller jeg nærmere.

    Bedste hilsner
    Kirstine Bøving
    Kompas Kommunikation
    kirstine@kompaskommunikation.dk

    Svar
  109. Sine

    Sikke dog en superb blog. Pragtfuld læsning! Jeg har brugt hele dagen på blogsearch og er meget betaget af din evne til at lave alt fra scratch og præsentere det så flot. Har du mon nogle ideer til børnefødselsdage en dag?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tak for din vidunderlige kommentar, Sine. Den gør mig virkelig glad. Jeg har ikke gjort det så meget i børnedesserter – men jeg er vild med udfordringer og går straks i tænkeboks. Vender tilbage med et par idéer så hurtigt som muligt. Hvor stor er min tidsfrist? (Hvornår skal børnefødselsdagen være?) ;)

      Svar
      1. Sine

        Ihh det lyder godt! Fødselsdagen er først til november, så der er god tid…tusind tak!!

        Og tillykke med forlovelsen, kan se på din flotte madkunst ikke mindst at han er en overdreven heldig mand:)
        X

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Jeg prøver at fremtrylle et par børneopskrifter i løbet af september :)

          Og tusind tak for dine søde ord, Sine! Han er heldig – men jeg er endnu mere! :)

          Svar
    1. Maja Forfatter

      Ihh, hvor sødt af dig. Jeg elsker at opdage nye blogs – og Hungry Happenings kendte jeg slet ikke. Tusind tak for linket! Og ikke mindst dine dejlige ord om min blog! :) :)

      Svar
  110. Sarah

    Hej Maja
    Jeg er blevet helt forelsket i din side her.. Der er bare så mange lækre opskrifter :D
    Jeg er især vild med alle dine opskrifter med is :)
    Men jeg har lige et spørgsmål, da jeg er meget grøn på området med is på ismaskine.. Jeg har fundet en opskrift på en anden side hvor man pisker fløden og der kommer nogle æggeblommer i også.. men der skal isen bare i fryseren og stå.. Ville man kunne lave en sådan opskrift på ismaskinen også, og så få den luftig og lækker?
    – Har nemlig lige kigget dine opskrifter igennem, og du bruger ikke æggeblommer og du pisker heller ikke fløden..
    Mvh. Sarah

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak for dine søde ord om min blog. Det glæder mig meget, at jeg kan friste dig med mine opskrifter.

      Du har helt ret i, at jeg ikke bruger æggeblommer og heller ikke pisker fløden. Jeg laver gerne is, der består primært af mælk (og så lidt fløde som muligt). Flødeis (is lavet udelukkende på fløde) kan efter min mening godt blive lidt for tung. For at lave en cremet og lækker mælkeis er man nødt til at have en ismaskine. Ellers bliver isen hård og fuld af iskrystaller. Men hvis du ikke har en ismaskine, er det smart med flødeis. Den piskede fløde gør nemlig, at isen holder sig luftig og lækker i fryseren.

      Du kan også sagtens lave flødeis på ismaskinen. Men det er ikke en nødvendighed.

      Håber det var en lille hjælp? Ellers er du mere end velkommen til at skrive igen. Jeg skal nok svare så hurtigt jeg overhovedet kan :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Sarah

        Nååårh.. det giver jo god mening.. Men så tror jeg at jeg vil prøve at lave min opskrift med mindre fløde og uden æggeblommer.. Jeg har nemlig en ismaskine til låns.. I den opskrift jeg vil afprøve bruges der flormelis.. Kan se at du bruger normalt sukker i dine opskrifter.. Er der en grund til at du bruger sukker frem for flormelis?

        Tusind tak for hjælpen :)

        Mvh. Sarah

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Fedt. Det gælder bare om at springe ud i det. Jeg tror ikke, det gør den store forskel, om det er flormelis eller alm. sukker.
          Rigtig meget held og lykke med is-projektet!

          De bedste chokoladehilsner Maja

          Svar
  111. Loan

    Jeg tror jeg har fundet min ynglings blog-hjemmeside!
    Don’t ever stop! :D:D:D:D:D:D Jeg elsker alt ved denne hjemmeside!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak, Loan. Jeg sidder her med et stort smil på læben. Hvor er det bare søde ord. Jeg stopper aldrig ;)
      Ha’ en vidunderlig weekend!
      Mange chokoladehilsner Maja

      Svar
  112. Matildenspitze

    Hej Maja,
    jeg er imponeret over din blog – især dine billeder! Vil lige høre dig (hvis du vil ud med det,,, :)) hvordan du skaber lyset? Er det naturligt dagslys eller har du studie/boks/eller….?? Bare fra en interesseret madblogger, der er meget amatør ud i fotograferingens kunst endnu.

    Kh Matilde

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det er slet ingen hemmelighed :) Jeg tager altid billeder i naturligt dagslys. Denne tid af året er helt vidunderlig at fotografere i. Der er det jo lyst de fleste timer af døgnet. Det er straks lidt mere begrænset (og besværligt), når de korte, mørke vinterdage hersker.
      Udover at udnytte det dejlige dagslys eksperimenterer jeg også en del med mit spejlrefleks og bruger manuelle funktioner. Ofte overbelyser jeg billederne en smule. Det giver et ret fedt resultat, synes jeg. Håber det var en lille hjælp? :)

      Svar
  113. Laura

    Hej Maja.

    Jeg elsker virkelig din blog, og jeg er næsten inde på den hver dag.
    Du har bare de lækkreste opskrifter og du inspirerer mig virkelig.
    Og jeg tænkte på om du ikke gad at følge min blog, eller bare tjekke den ud. Fordi min er også om mad og den er helt ny.

    Mvh.. Laura.

    Ps. Du kan søge: Laura-lewinsky-gaventilmaven.blogspot.com

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Laura

      Undskyld det sene svar. Havde lige overset din kommentar. Tak for dine meget søde ord. Sidder her og smiler. Er glad for, at jeg kan inspirere :)
      Selvfølgelig vil jeg tjekke din blog ud – gør det med det samme :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  114. Alexander Klemp

    Det er faktisk i morgen det skal ske, så har du mulighed for at give mig et kald hurtigst muligt?

    Ellers kan du også skrive direkte til min mail.

    Håber at høre fra dig!

    Mvh
    Alexander

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Har lige forsøgt at sende dig en mail, men den skriver fejl i levering. Har desværre ikke mulighed for at give dig et kald lige nu, men skriv meget gerne detaljer til mig på majaajensen@hotmail.com – så skal jeg nok vende tilbage hurtigst muligt :)

      Svar
  115. Alexander Klemp

    Hej Maja

    Læser her på din blog, at du tydeligvis har en stor kærlighed for chokolade.

    Kunne du tænke dig at være med i et smagspanel i Go’ morgen Danmark om kakaodrikke?

    Giv mig et kald på 36 18 82 44, og så kan vi snakke om det.

    Det er ikke en joke!

    Mvh
    Alexander Klemp
    Go’ morgen Danmark

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Alexander

      MEGET stor chokoladekærlighed :) Og tak for din henvendelse! Jeg giver dig et kald i morgen :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  116. Terese

    Hej Maja..
    Nu har jeg fulgt din blog gennem længere tid og jeg bliver altid enormt lækkersulten af at læse dine lækre opskrifter..
    Lige nu dufter mit køkken, jeg havde liige de ting jeg skulle bruge til chokolade cookies, jeg måtte desværre erkende at der kun lå 100g chokolade i skuffen, så nu forsøger jeg mig med hakkede hassel- og pekannødder istedet for..
    Du skriver tit om frysetørrede frugter af forskellig art, frysetørrer du selv oh i så fald, hvordan gør du?
    Bliv endelig ved med at dele ud af dine lækre opskrifter!
    Du skulle tage at få dig en bod hen over en weekend uden foran Torvehallerne, så kommer jeg gerne og snoller mine sparepenge op:-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Sidder her og smiler. Tusind tak for dine søde ord om min blog. Og også for, at du er en trofast læser. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at blive ved med at friste dig :)

      Jeg frysetørrer desværre ikke selv. Bliver bare så fristet, hver gang jeg er i Torvehallerne, at jeg ender med at købe en masse forskellige slags frysetørrede bær med hjem. Så jeg har et lille lager i skabet :)

      Jeg ville elske at have en bod foran Torvehallerne. Det må jeg kæmpe for at få! :) Og dejligt at vide, at jeg i hvert fald har én sød kunde, der vil komme og købe mine lækkerier ;)

      Svar
  117. Anne

    Hej. Det ser sørme lækker ud her på siden;)
    Har problemer med at finde frysetørret hindbær i Odense. Har du et godt bud??

    Hilsen Anne

    Svar
    1. Louise

      Hej Anne
      Jeg “blander” mig lige lidt, da jeg havde heldet med mig i går og fandt frysetørret hindbær i Odense. Så hvis du endnu ikke selv har fundet det, så sælger de det inde i kaffe og tehuset, der ligger i vintapperstræde :-)

      Hilse Louise
      Ps. Har selvfølgelig først lige opdaget, at dit opslag er over et år gammelt, hihi. Så måske du selv har fundet butikken.

      Svar
  118. Hanne Schou

    Hej Maja

    Jeg nyder synet af alle dine kreationer. Og ind imellem må jeg også prøve nogle af dem :P Og så er det jeg nu gerne vil prøve en af dem med puf-sukker. Meeen så er det bare lige hvor får jeg fat i sådan noget nu ? Da I var små og søde kunne man købe det på tanken, men nu er tanken lukket og I er blevet store (og stadig lige søde) :)
    Ha’ det rigtig godt :)

    Knus Hanne

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, jeg bliver også lige 20 år yngre og helt nostalgisk, når jeg spiser det ;) Du kan blandt andet købe pufsukker hos ‘Specialkøbmanden’ og hos ‘Krydderiet’ i Torvehallerne. OG i Florida ikke at forglemme. Hvis nu du lige finder på at tage et smut dertil. Der har de en milliard forskellige pufsukker-smags- og farvevarianter. Har købt et helt lille lager med hjem ;)

      Kram Maja

      Svar
      1. Hanne Schou

        Tusind tak Maja :) Det med Florida lyder fristende, men må nok nøjes med Torvehallerne eller S-købmanden næste gang jeg rammer København :) “problemet” er bare at modstå alle de fristelser der bombaderer én der ;)
        Ha’ et dejligt forår :)
        knus Hanne

        Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak :) Det er et Canon EOS 400D med et 50 mm objektiv. Det har nogle år på bagen, men er ret glad for det :)

      Svar
  119. Pernille

    Hej Maja

    Det er en helt fantastisk blog, du har dig. Dine opskrifter og dine billeder er helt i særklasse. Jeg ved ikke, hvilken chokolade du bruger, men jeg importerer italiensk chokolade af mærket Amedei og det er et produkt i verdensklasse. Har du lyst til at vide mere eller smage det, så kig forbi min stand på chokoladefestivalen d. 10.-11. marts. De bedste hilsner fra Pernille

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Pernille

      Tusind-tusind tak for dine fine ord om min blog. Jeg kender ikke til Amedei, men jeg kigger forfærdelig gerne forbi din stand til chokoladefestivallen og bliver klogere. Har lige kigget nærmere på chokoladen på din hjemmeside. Det ser super lækkert ud – og helt sikkert noget, jeg kunne forelske mig i! :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  120. Katja Rosenkilde

    Hejsa
    jeg er stor fan af lakrids…..hvor køber du alt det lakrids halløj ?

    forøvrigt en fin hjemmeside

    Hilsen Katja

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Katja. Jeg køber altid Bülow lakrids (både pulver og sirup). Nu ved jeg ikke, hvor i landet du befinder dig, men du kan blandt andet købe det i Mad&Vin i Magasin.

      Mange chokoladehilsner Maja

      Svar
  121. Line

    Hej Maja,
    Super fin blog, du har. Jeg er ved at samle en masse links til blogs, der skriver om Copenhagen Cooking. Måske skal du noget i denne måned, hvor der er Copenhagen Cooking. Og måske ville du skrive om det på din blog. Kontakt mig på line.hvid@aller.dk, hvis du kunne have interesse i et samarbejde med Madogbolig.dk

    Med venlig hilsen
    Line Hvid
    Digital redaktør
    Madogbolig.dk
    Bolig & Livsstil

    Svar
  122. Cæcilie

    Hvor er det dog en fantastisk blog til alle os mad- og chokoladefanatikere! Jeg har lyst til styrte rundt for, at købe alle ingredienserne og så ellers afprøve alle dine opskrifter!
    Skøn blog :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak for dine søde ord, Cæcilie. Lad mig endelig vide, hvis du afprøver og får succes med én af mine chokoladeopskrifter :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Trine

      Jeg har lige været inde og læse dit indlæg. Af hjertet TAK. Hvor er det fine ord. Jeg har ingen rettelser/kommentarer – på nær, at det glæder mig, at du kan li’ mig blog – og at jeg kan friste dig med mine chokoladekreationer. Jeg håber, at du bliver ved med at være fan :)

      De bedste chokoladehilsner
      Maja

      Svar
  123. Trine

    Har kastet mig over dine elegante chokoladekegler til i aften, men det kræver vist lidt erfaring både at rulle og pensle kræmmerhusene… Har du et par tricks? Det er ligesom chokoladen glider af bagepapiret. (Nu hvor det nogenlunde er lykkedes at holde faconen med tape..)

    Godt nytår
    Trine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Trine

      Jeg lavede selv 11 chokoladekegler i går til desserten i aften :) Du kan både lukke kræmmerhusene med tape og med lidt lim (f.eks. limpistol). Jeg brugte limpistol i går – og det var overraskende nemt. (Du skal bare sikre dig, at du ikke får lim inden i kræmmerhuset.)
      Ang. chokoladen, så skal du sørge for, at den ikke er for varm. Når chokoladen er lidt tykkere i konsistensen (har lavere temperatur), så er det meget nemt at påføre. Når du har lavet ét kræmmerhus, så sæt det i fryseren med det samme.

      Hvis du har andre spørgsmål, så skriv endelig. Jeg prøver at være online det meste af dagen :)

      Rigtig godt nytår til dig også!

      Chokoladehilsner Maja

      Svar
  124. Ann-Christine

    wauuw, en dejlig chokoladelækker blog! Det er en smuk blog du har med dejlige billeder – jeg glæder mig over, at jeg lige faldt over et link hertil
    Rigtig godt nytår
    Kærlig hilsen
    Ann-Christine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Ann-Christine. Det glæder mig at høre :)

      Rigtig godt nytår til dig også!

      Mange chokoladehilsner Maja :)

      Svar
  125. Ann

    Hej Maja,

    Du bliver da vist et farligt bekendtskab… Men tror både min familie og mine venner bliver meget taknemmelige… ;)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, pas på ;) Ej, det glæder mig at høre. Og jeg lover dig: det virker. Du skal nok blive meget populær :)

      Svar
  126. Lasse

    Hej Maja,

    Jeg skrev mit svar på bloggen, men er ikke sikker på det er noget der bliver fortalt videre, så her er det igen.

    Der kom desværre aldrig nogen rigtig opskrift ud af det, for jeg kunne ikke ramme en ordentlig rødbedeis-smag. Men så vidt jeg husker var det en simpel mazarinbund tilsat en masse lakridspulver. Rødbedeisen skal nok laves med en blanding af rødbede og kirsebærsaft. Den hvide chokoladeskal skal bare være meget tynd.

    Det er sjovt at du er endt inde på denne “gamle” blog…

    MVH Lasse

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hej Lasse

      Tusind tak for dit svar. Jeg er også lidt bange for den rødbedeis. Den ser bare så vanvittig lækker ud. Overvejer lidt at skifte rødebedeisen ud med en anden is og ellers forsøge mig med de andre elementer :)

      Forsat god søndag!

      Chokoladehilsner Maja

      Svar
    1. Anna

      Hej Maja! :)

      Super fed blog! Dine lækre kager og desserter får virkelig tænderne til at løbe i vand. Jeg må uden tvivl bruge påskeferien på, at lave nogle af dine søde sager!
      Fortsæt det gode arbejde :)

      Svar
      1. Maja Forfatter

        Tusind-tusind tak, Anna! Er glad for, at jeg kan friste og inspirere! Håber du får en vidunderlig påskeferie – fyldt med søde sager!

        Søde chokoladehilsner Maja

        Svar
      2. therese monberg

        Hej

        Du havde en dejlig opskrift i Berlingske tidende på Majas Moussekage – men der stod ikke hvor mange personer den er til – når det er til dessert?
        Og kan den laves med mørk chokolade i stedet for lys?

        Mvh
        Therese

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Kære Therese

          Den er til ca. 8 personer. Selv om kagen ikke er så stor, er den ret tung og sansemættende :) Jeg har ikke forsøgt at lave den med mørk chokolade, men mon ikke den bliver ret lækker i mørk version også? Det tror jeg! :)

          Søde forårshilsner Maja

          Svar
      1. Maja Forfatter

        :D TAK! Du siger bare til, hvis du vil have en autograf eller en smagsprøve ;)

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *