Mørk chokoladetærte med brændt marengs

Chokoladetærte med brændt marengs og amaretto

For et par måneder siden stablede jeg sammen med tre smadderdygtige damer (Mika, Mette og Mia) Danmarks første digitale bagemagasin ‘Lækkerier’ på benene.

Et ganske gratis magasin proppet med søde opskrifter, interviews, guides m.m.

Denne fine chokoladetærte gemmer sig i anden udgave af magasinet, der udkom for et par uger siden.

Tærten består af en sprød kakaomørdej, fløjlsblød mørk chokoladeganache med strejf af Amaretto og brændt marengs.

Den er intens og lækker, så skær den ud i bittesmå stykker og nyd den sammen med en ekstra god kop kaffe!

Er du sulten efter flere fine tærteopskrifter, så skynd dig ind og download vores magasin!

Det kan hentes i AppStore: https://goo.gl/rRjdLJ eller i Google Play: https://goo.gl/j0PQ5U

Chokoladetærte med brændt marengs og amaretto

Mørk chokoladetærte med brændt marengs

10-12 personer

Ingredienser

Kakaomørdej:

  • 150 g mel
    10 g kakaopulver
    70 g flormelis
    70 g smør
    ½ æg

Chokoladeganache med Amaretto:

  • 150 g mørk chokolade
    150 ml piskefløde
    30 g glukosesirup
    3 spsk Amaretto (mandellikør)

Brændt marengs:

  • 2 æggehvider
    100 g sukker

Pynt:

  • rød skovsyre

Fremgangsmåde

Kakaomørdej:

  • Kom mel, kakaopulver og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri.
  • Saml dejen med ægget. Vær grundig, men hurtig.
  • Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl en times tid.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en tærteform (20 cm i diameter) med den.
  • Prik bunden med en gaffel.
  • Læg stanniol over, og fyld den med tørre bønner.
  • Bag bunden i 10 min., fjern så bønner og stanniol, og bag den videre i 8-10 min.
  • Lad bunden køle helt af, mens du laver ganachen.

Chokoladeganache med Amaretto:

  • Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.
  • Bring piskefløde og glukosesirup langsomt i kog, og hæld det over chokoladen.
  • Rør i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
  • Rør Amaretto i, og smag til.
  • Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt tærten på køl i mindst tre timer eller natten over.

Brændt marengs (umiddelbart inden servering):

  • Pisk æggehvider næsten stive i en skål, og tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning.
  • Pisk marengsen sej og blank.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med lille stjernetyl, og sprøjt små stjerner ud på ganachen.
  • Brænd marengsstjernerne gyldne med en crème brûlée-brænder, og pynt med rød skovsyre.

Tip: Om du pynter tærten med små stjerner (med en stjernetyl), små toppe (med en rund tyl) eller giver den et mere tilfældigt look (med en ske), står dig helt frit for.

Tip: Er der små slikmunde i nærheden, kan Amarettoen sagtens undlades.

11 tanker om "Mørk chokoladetærte med brændt marengs"

  1. Camilla

    Hej Maja

    Tak for en god blog.

    Jeg har lige et spørgsmål til denne opskrift, jeg har set opskriften i Magasinet lækkerier. Her står “rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en tærteform uden bund med den”
    Menes der her at man skal bruge en tærteform med løs bund, og faktisk bage den uden bunden i? :)

    God dag.

    Camilla

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Camilla

      Om tærteformen har løs bund eller er uden bund, er ikke så vigtigt. Fordelen ved begge dele er, at tærtebunden er nem at få ud af formen, når den er bagt :) Er den uden bund, skal du sørge for at bage den på et stykke bagepapir. Håber det var en hjælp!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  2. Malene

    Jeg må altså lige rose dit lay out herinde! Elsker at selve opskriften fremhæves, det er blevet (men har dog også altid været) virkelig flot herinde :-)
    Jeg har haft downloadet jeres magasin, og nøj hvor indeholder det mange gode artikler opskrifter m.m.! Tænkte dog på: hvor tit udkommer det?

    Forresten har jeg i noget tid gået og puslet med tanken om at spørge dig, om du kan lave/har en opskrift på is uden æg og ismaskine? Jeg har ikke en ismaskine, og pt. ikke pengene til en, og min far er æggeallergiker!

    Hav en dejlig weekend :)

    Svar
    1. Maiken

      Hej Malene :-) Har du prøvet at lave is med kondenseret mælk og piskefløde? Du kan finde opskriften på

      https://www.nestle.dk/asset-library/documents/santa_recipe.pdf
      og
      http://www.thefoodclub.dk/ice-ice-baby/

      Det er en rigtig nem og rigtig god opskrift og man kan putte i hvad man ønsker af fyld – jeg har selv brugt den en hel del gange snart :-) Og det gode ved den er, at den ikke krystalliserer og der skal heller ikke røres i den, når den først er kommet i fryseren.

      Hilsen
      Maiken

      Svar
    2. Maja Forfatter

      Kære Malene!

      Tusind tak for din dejlige besked. Det gør mig så glad at høre, at du kan lide mit nye layout! Og at du kan lide vores magasin. Det udkommer ca. hver anden måned. Jeg skal nok råbe højt, når næste nummer publiceres. Det bliver ca. midt november :)

      Jeg ser lige, om jeg kan finde en isopskrift til dig…

      Ha’ den dejligste weekend!

      Kh Maja

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *