Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Nøddekage med appelsin og kanel

Gid man kunne sende duft ud af computer-skærme eller copy paste kager, så I alle kunne få et eksemplar. Jeg gad så godt dele denne kageoplevelse med jer.

Kagen er kåret som yndlingskagen af min mor og er eftertragtet blandt mange venner og veninder.

Det er en ægte efterårskage – med fine efterårsfarver og en skøn smag af kanel, appelsin og nødder.

Når du først er begyndt, er det smaddersvært at stoppe igen.

Heldigvis gør det ingenting. Kagen er propfuld af sunde ingredienser og fattig på usunde. (Olivenolie frem for smør, mandelmel frem for hvedemel og masser af mørk chokolade!)

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Bag den som en særlig søndagskage – eller gør den til et hverdagshit. Begge dele duer!

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

Ingredienser (cirka 6 personer)

75 g mandler

100 g rørsukker

1 tsk bagepulver

1 økologisk appelsin

1 stang vanilje

1-2 tsk kanel

2 æg

¾ dl olivenolie

30 g hasselnødder

50 g mørk chokolade

 

Blend mandlerne til groft mandelmel.

Riv skallen af appelsinen.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Bland mandelmel, rørsukker, bagepulver, appelsinskal, vaniljekorn og kanel i en skål.

Pisk æggene i – et ad gangen.

Tilsæt olivenolie, og pisk til en ensartet dej.

Hak chokoladen groft, og vend chokostykker og hasselnødder i.

Hæld dejen i to små springforme (cirka 12 cm i diameter) eller i en større springform (cirka 18 cm i diameter) foret med bagepapir.

Dæk formene med stanniol.

Bag kagerne i midten af ovnen ved 200 grader i cirka 20 min.

Fjern stanniolen og bag yderligere 10 min.

Spis kagerne med dine kære – med god samvittighed.

Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade

42 tanker om "Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade"

  1. Maja

    Hej Maja, jeg gik med tanken om at lave din skønne lage til en eftermiddagsmufgin til den lille, søde sult. Hvor meget ville du her give dem i ovnen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Uhh, godt spørgsmål. Nok 5 min mindre – ca. Hold øje med dem undervejs – så kan det ikke gå helt galt :)

      Svar
  2. Emilie V

    Jeg bagte kagen idag og den er helt fantastisk! Jeg dobblede portionen, og lagde den i en 25cm form. Bagte den i 25 minuter med stanniol, og 20 minuter uden på 200 varmluft! Wow perfekt til os med gluten allergi

    Svar
  3. Danielle

    Sjældent har jeg slikket bagepapiret da kagen først skal serveres i morgen…. Nummenum hvor smager kageresterne på papiret seriøst godt!!! Glæde mig til hele kagen i morgen

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Haha, det lyder som mig ;) Der skal ikke gå NOGET til spilde! Jeg håber, at selve kagen var mindst lige så god :)

      Svar
  4. Danielle

    Kan den laves dagen før?
    Jeg skal bruge den søndag
    Den blog er hel skøn – skal hel sikkert ha din bog når den udkommer!!!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, det kan den sagtens. Den holder sig lækker i mange dage! :)

      Tusind tak fordi du vil købe min bog! Det er jeg meget glad for! Kom gerne til bogrelease d. 25. februar, hvis det passer ind i din kalender! Der byder vi på chokosnak og smagsprøver fra bogen :)

      Svar
  5. Dina

    Hej Maja
    Ej, hvor ser den lækker ud. Hvor meget smager den af kanel?
    Hvis man nu har noget færdig købt mandelmel, kan man så bruge det? Og i så fald hvilken mændge i forhold til hvis man laver hele mandler til mandelmel. Giver det mening?

    Du har den dejligste blog!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Først lige tusind tak! Det var meget søde ord!

      Den smager ikke så meget af kanel. Hvis du ikke er så stor kanelfan, er den også vidunderlig uden. Har bagt den mange gange kun med appelsin! Og ja, du kan sagtens bruge færdigkøbt mandelmel. Brug samme mængde som mandlerne!

      Ha’ en vidunderlig weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  6. Nicoline

    Hej Maja

    Kagen ser vildt lækker ud – den skal helt sikkert bages til førjul med min mors familie. Har dog lige et spørgsmål – min springform er større end 18 cm (nok omkring 25 cm), og vi bliver flere end 6 mennesker. What to do? Dobbelt portion i en springform eller dobbelt i to? Eller ville en enkel portion række nok til omkring 12 mennesker?

    Elsker forresten din blog! :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Nicoline!

      Tusind tak! Ja, jeg ville nok lave dobbeltportion i en størrelse 25 cm springform. Meeen jeg vil hellere have lidt for meget kage end for lidt, så jeg havde nok bagt to kager. Jeg lover dig for, at den også smager godt dagen efter og dagen efter igen :)

      Rigtig god fornøjelse!

      Søde julehilsner Maja

      Svar
  7. Jytte

    Dejligt at hilse på dig i Magasin, så har jeg også lavet denne skønne kage, som blev nydt sammen med en god veninde og min søde mand

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Helt enig! Tusind tak fordi du kiggede forbi :) Er glad for, at nøddekagen blev en succes.

      Ha’ en skøn aften, Jytte!

      Svar
  8. Stine

    Hej Maja. Først et rosende ord med på vejen: WOW! Jeg bliver lige imponeret hver gang :)

    Nå, men ved du hvordan denne kage er dagen efter den er bagt?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      :) Tusind tak for dit WOW – og for det store smil, du lige plantede på mine læber!

      Kagen smager vidunderligt dagen efter. De fleste af mine kager bliver faktisk kun bedre af at stå en dag. Det svære er at holde fingrene fra dem :)

      Svar
  9. Anne

    Bagte denne skønne kage i dag åh mums hvor smager den godt. og så helt uden hvedemel, min mave er glad. Har længe ledt efter opskrifter på kager uden mel, så tak for denne blog Maja.
    Mvh Anne.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ihh, hvor er jeg glad. Tak, Anne. Det er virkelig dejligt at høre. Jeg elsker også kager uden hvedemel – og smør! :)

      Svar
  10. Tine

    Hej Maja
    Har netop prøvet at bage din skønne kage, men tror der er noget i processen der er gået galt. Lavede en dobbelt portion i en stor springform, men den endte med brændte sider og meget våd/ubagt midte. Er det meningen at konsistensen skal være meget våd når den kommer ud af ovnene?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Øv øv! Kagen er ’smovset’, men den skal ikke være våd/ubagt. Jeg plejer aldrig at lave dobbeltportion af kager. Det er nemlig sværere at styre. Så hellere i to mindre forme. Huskede du at dække kagen med sølvpapir? Og brugte du varmluft eller alm. ovnvarme?

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
      1. Tine

        Dækkede kagen til med sølvpapir og brugte alm. ovn. Men tror at du har helt ret med at dobbeltportioner er for svære at styre. Bagte ekstra mange mini-nemisis kager og bromær/macipan muffins istedet – og til stor succes! :) må forsøge med en alm. portion af nøddekagen en anden gang :)

        Mange søndags hilsner

        Svar
  11. Signe Elbrønd

    Hvor ser den fantastisk ud! Det skal helt sikkert med på den nyligt planlagte juleweekend med familien.. Håber duften får dem alle til rigtig at komme i julestemning.

    Svar
  12. Helle

    Halløjsa. Din nøddekage ser skøn ud, og jeg skal helt sikkert prøve at bage den. Hvilken størrelse form har du brugt?
    Hilsen Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Helle. Jeg har brugt to små forme, der begge har diameter på 12 cm. Du kan også sagtens bruge én stor – med diameter på 18 cm. Rigtig god fornøjelse!

      Svar
  13. Cille

    Begejstres gang på gang af dine opskrifter, billeder og ikke mindst din generøsitet i fht at dele dine dejlige ideer!

    Svar
  14. TARTESANDCARO

    no it’s not possible to keep silence when your eyes see the beauty of your new post.

    The tea is good and a i try to close the eyes and imagine the flavour of your little tart !

    so amazing …
    thanks

    Svar
    1. Maja Forfatter

      I’m glad – and I hope that you will keep on commenting! Every word that you write make me happy! Thanks!

      Svar
  15. Fie

    En kage man kan spise hver dag. Jeg er allerede meget i julehumør ;) Jeg pynter snart op med julepynt over det hele og bager denne fantastiske kage til :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Lige præcis! Også flere gange om dagen! ;) Julepynt og nøddekagen lyder som en skøn kombi – gerne krydret med julemusik :)

      Svar
  16. Maria Pedersen

    Åh, hvor ser den fantastisk ud – den står helt sikkert på efterårsprogrammet. Hvor er det forresten nogle flotte billeder og meget fin dekorering af kagen :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder sørme godt, Maria. Hvis den er et hit, kan du jo skrive den på juleprogrammet også ;) Tusind tak for dine dejlige ord! Og ha’ en vidunderlig søndag!

      Svar
  17. Anne

    Kære Maja.
    Det er jo et helt kunstværk du har lavet denne gang, så flot. Hvor får du alle de opskrifter fra?? eller popper de bare op i dit hovedet hele tiden?? Jeg glæder mig til at få kagen lavet en dag. KH Anne.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Anne. Der popper hele tiden nye idéer op i mit hoved. Mange flere, end jeg har tid til at få realiseret (og lagt på bloggen) :) Jeg håber, du snart finder tid til at prøve den af. Hvis ikke før, så i juleferien. Den fremtryller ægte julestemning – både med sin duft og sin smag! :)

      Svar
  18. Sjønne

    Smuk, smuk kage! Kan næsten dufte den lækre blanding af appelsin, vanilje, chokolade og kanel – det dufter af Jul :)

    Ville ønske jeg lige kunne hapse et stykke ;)

    Svar
  19. Dorte Sørensen

    Smukt som altid ;-) Hasselnødderne, er de tænkt som pynt eller kunne man forestille sig de skulle hakkes groft og i med det øvrige ??!! KH Dorte

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Dorte :) Du kan gøre begge dele. Jeg har puttet dem i dejen – hele – som et lækkert knasende element. Ha’ en smadderskøn søndag!

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *