Nytårsdessert: Chokoladetærter med peanuts og passionsfrugt
Nytårsdessert: Chokoladetærter med peanuts og passionsfrugt
Kransekagekugler med kirsebær og lakrids
Kransekagekugler med kirsebær og lakrids
Nytårsdessert: Chokolademoussekage med nutella og hasselnød
Nytårsdessert: Chokolademoussekage med nutella og hasselnød
Nytårsdessert: kagetapas
Nytårsdessert: kagetapas
Nytårskage: citronmoussekage med hvid chokolade og lakrids
Nytårskage: citronmoussekage med hvid chokolade og lakrids
Nytårsdessert: mini chokolademousse med hindbær, solbær og passionsfrugt
Nytårsdessert: mini chokolademousse med hindbær, solbær og passionsfrugt
Nytårsdessert: solbærtærte med saltkaramel
Nytårsdessert: solbærtærte med saltkaramel
Kirsebærmacarons
Kirsebærmacarons
Karamelkonfektkage
Karamelkonfektkage
Chokolademoussekage med hasselnødder og knas
Chokolademoussekage med hasselnødder og knas
Kirsebærkage med lakrids
Kirsebærkage med lakrids
Små saltkarameltærter
Små saltkarameltærter

9 tanker om "Nytår"

  1. Karin Krag-Andersen

    Hej Maja

    Min datter har fået øjnene op for chokolade og kager – både via tv-udsendelser og fordi hendes smag som tolvårig har udviklet sig væk fra vingummi og og og

    Jeg er vokset op med røre-sammen-kager og en mor, som var professionel til mad, så jeg gav mig aldig i kast med andet end brød.

    Nu har vi startet med de fyldte chokolader. I søndags var det første gang for både mig og min datter. De blev blanke og havde et knæk – hvilket vi synes var godt. Men chokoladen var nok lidt for kold, fordi vi fyldte næsten formen (og så lavede vi hullet – ikke ved at få chokoladen til at løbe ud, men ved at grave blød chokolade ud. Fyldet blev fondant med mint. “låget” blev noget “kratværk”. Vi lavede kun en halv form – og de smagte godt. Af førstegangschokoladefolk var det ok og vi har mod på at prøve igen.

    Min udfordring er, at jeg ikke kan lide nogen form for nødder, marzipan eller lakrids. Og jeg spiser heller ikke nugat. og kan spise trøffel, men måske ikke så meget. Hvor finder jeg opskrifter på fyld, fx noget med frugt… Jeg kunne som godt lave de små chokolader, men kan ikke smage om de er gode, fordi jeg ikke kan lide sådanne fyld.

    Kan du give et par råd?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Karin
      Hvor er det sejt, at I fik chokoladen tempereret i første forsøg. Og ja, den nåede nok at sætte sig lidt for meget, hvis I var nødt til at grave den ud. Når chokoladen først er tempereret, gælder det om at arbejde lidt tjept.
      Måske I kunne forsøge jer med en frugtganache med hvid chokolade? F.eks. en passionsfrugtganache? Den er dejlig syrlig og frugtig i smagen.
      Søde hilsner Maja

      Svar
  2. Caroline Vonsild

    Hej Maja
    Rigtig flot og lækker hjemmeside, du har!
    Jeg tænkte på, hvor har du købt de silikoneforme som er formet som halvkugler, som du kommer dine mousser i? og hvilke størrelser har du? :)

    Mvh Caroline

    Svar
  3. Maryam Shekarchian

    Dear Maja,

    I am following you on Instagram and very much interested in what you do.

    I am from Iran and would like some information about the courses you are running ( price, timescale ,language of teaching and whether is possible someone from Iran to attend these course).

    I am looking forward to hearing you soon

    Regads
    Maryam Shekarchian

    Svar
  4. Bengt Eckerdal

    Hej Maja!
    Jag och min hustru har firat adventstid med en lakridskalender från Johan Bülow. En fantastisk upplevelse. Till den 24 december skall man göra sin egen lakridsefterrätt och bifogad är en liten flaska med 30 g sweet liquorice syrup, men i Ditt recept står det att man skall använda 100 g. Vilket skall det vara?
    Got nytt år önskar jag dig!!
    Bengt Eckerdal

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Bengt
      Du skal holde dig til opskriften, altså de 100 g :) Det er Bülow, der har bestemt flaskens størrelse. Det har intet med opskriften at gøre! Rigtig god fornøjelse! Og godt nytår til dig og dine!
      Mvh Maja

      Svar
  5. Annemarie Nielsen Delgado

    Hej Maja
    Super flotte desserter, jeg overvejer at lave solbær tærten med saltkaramel man ville høre om man kan gøre det lidt lettere ved at bruge dulche de leche og så tilsætte lidt salt i stedet for at lave den fra bunden.
    Hilsen Annemarie

    Svar
  6. Karen-Margrethe Lund.

    Hej Maja.
    Ja, jeg er også hoppet på dine desserttapas,
    5 varianter, som alle er ved at være klar.
    Jeg havde fra start tænkt, at lave dem færdige i aften, da jeg har vagt imorgen.
    MEN, nu er jeg kommet til at tænke på, om de sprøde bunde, så vil blive bløde, inden vi når til imorgen aften?

    Ellers et super flot opskriftoplæg du har. Har aldrig fulgt dig før..

    Hilsen Karen-Margrethe.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Karen-Margrethe

      Hvor lyder det bare godt! Du kan sagtens lave dem færdige i aften. Jeg har haft mine stående i køleskabet i flere dage – og de holder sig superlækre!

      Tusind tak for søde ord. Dejligt du fandt mig!

      GODT NYTÅR!

      Kh Maja

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *