Nytårsdessert: mini chokolademousse med hindbær, solbær og passionsfrugt

Nytårsdessert mini chokolademousse med pynt

Nytårsdessert mini chokolademousse med pynt

Nytårsfesten fortsætter. Denne gang med små, uimodståelige chokolademousser på menuen. Tre enkle chokoladelag og lidt lir: Nederst en let og cremet mælkechokolademousse. Oven på en fløjlsblød og sød mælkechokoladeganache. Derefter en syrlig ganache af enten passionsfrugt, hindbær eller solbær. Og endelig lidt chokoladeknas, spiselige blomster og støv.

Jeg nøjes med tre forskellige varianter, men hold dig endelig ikke tilbage! Har du mod på femten, så fyr den af! Jo flere forskellige slags, desto festligere! Afslut altid gerne med lidt knas. Det giver et skønt modspil til de fløjlsbløde chokoladelag.

Og nej, jeg får aldrig nok af miniaturedesserter. Ikke kun fordi de er supercute. Også fordi de opfordrer til, at man smager alle varianter på bordet. Jeg har her beregnet tre små glas pr. mand, men det afhænger selvfølgelig af glassenes størrelse.

Glædelig lillejuleaften! Jeg håber, du har maven fuld af julestemning og -småkager!

Knus Maja

Nytårsdessert mini chokolademousse med pynt

Små chokolademousser med hindbær, solbær og passionsfrugt

15 små glas (5 personer)

Ingredienser

Mælkechokolademousse:

Mælkechokoladeganache:

1. Passionsfrugtganache:

1. Pynt:

  • chokoladelakridser fra Johan Bülow
  • gule stedmoderblomster
    frysetørret passionsfrugt

2. Hindbærganache:

2. Pynt:

  • chokoladelakridser fra Johan Bülow
    skovsyre
    frysetørret hindbærstøv

3. Solbærganache:

3. Pynt:

Fremgangsmåde

Mælkechokolademousse:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
    Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
    Pisk fløde til let skum, og vend lidt af det i chokoladen.
    Vend forsigtigt resten af den piskede fløde i.
    Fyld små glas halvt op med moussen, og lad sæt dem i køleskabet natten over.

Mælkechokoladeganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Bring fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
    Stavblend evt. ganachen.
    Kom et tyndt lag ganache i hvert glas, og sæt dem tilbage i køleskabet i min. en time (til ganachen har sat sig lidt).

1. Passionsfrugtganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Bring fløde og passionsfrugtsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
    Kom et tyndt lag ganache i udvalgte glas, og sæt dem tilbage i køleskabet i min. en time (til ganachen har sat sig lidt).

1. Pynt:

  • Pynt med en lakridskugle, gule blomsterblade og lidt frysetørret passionsfrugtstøv.

2. Hindbærganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Giv hindbær et hurtigt opkog, og si kernerne fra.
  • Kom 10 g hindbærpuré, fløde og glukosesirup forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen.
    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
    Kom et tyndt lag ganache i udvalgte glas, og sæt dem tilbage i køleskabet i min. en time (til ganachen har sat sig lidt).

2. Pynt:

  • Pynt med en lakridskugle, skovsyreblade og lidt frysetørret hindbærstøv.

3. Solbærganache:

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
    Giv solbær et hurtigt opkog, og si kernerne fra.
  • Kom 10 g solbærpuré, fløde og glukosesirup forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen.
    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
    Kom et tyndt lag ganache i udvalgte glas, og sæt dem tilbage i køleskabet i min. en time (til ganachen har sat sig lidt).

3. Pynt:

  • Pynt med chokoladeperler og lilla blomsterblade.

1. tip: Har du ikke bittesmå dessertglas på lager, fungerer shotglas glimrende.

2. tip: Du kan også nøjes med blot at lave én variant og bruge den som en del af en større desserttapas

3. tip: Der er ingen farvesnyd! Frosne øko-solbær giver ganachen den vanvittigt smukke lilla farve!

I’m working on translating this recipe to english. Until then, Google translate is your friend.

Nytårsdessert mini chokolademousse med pynt

Indlægget indeholder affiliatelinks!

13 tanker om "Nytårsdessert: mini chokolademousse med hindbær, solbær og passionsfrugt"

  1. Annie

    Jeg vil også meget gerne vide hvor glassene er fra ? har fulgt Bloggen helt fra start og den bliver mere og mere lækker ?

    Svar
  2. Christina

    Hej Maja,
    Flot opskrift, ser lækker ud og vil lave den til min mands drenge aften i februar, hvor de bliver 5 drenge:) De skal have stegt flæsk og tænker dette er en let og lækker dessert til.

    Men hvor får jeg fat sådan nogle glas?

    KH Christina

    Svar
  3. Betina Skovsende Carlsen

    Hej Maja
    Superlækker opskrift?
    Jeg ville lige høre om man kan erstatte mælkechokolade med hvid chokolade i både moussen og mælkechokoladeganache, pga. har meget hvid chokolade til overs fra julen. Jeg mener, om det ændre på målforholdene i opskriften? I hvert fald glæder jeg mig på forhånd til at smage, for det er første gang vi prøver din opskrift.
    Godt nytår

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Betina
      Ja, konsistensen vil ændre sig lidt. Hvor stor en forskel det gør, kommer an på chokolademærke. Hvilken hvid chokolade ville du bruge? Umiddelbart vil jeg sige, at ganacherne går fint. Moussen, derimod, kan godt blive noget mere flydende. Og så skal du lige være opmærksom på, at smagene jo også vil ændre sig en del. Men det skal nok smage godt alligevel! :)
      GODT NYTÅR!
      Søde hilsner Maja

      Svar
      1. Betina Skovsende Carlsen

        Kære Maja
        Tak for din svar.
        Ja, jeg havde en mistanke om at den hvide mousse vil blive for blød. Den hvide chokolade er fra “Odense marcipan”.
        Så som du har set på Instagram (tak for hilsen?), besluttede vi for summerbird lys chokolade mums?.. den blev helt spist op. Heldigvis havde vi gemt en til vores datter på 24 år, til næste dag og hun så helt lykkelig ud bagefter?
        Nytårshilsen fra Betina

        Svar
  4. Gitte G.

    Hvor er de smukke! Meget inspirerende!
    Hvor længe i forvejen kan man pynte desserterne? Kan det eks gøres dagen inden! Eller holder det sig smukkest med det sidste pynte-touch umiddelbart inden servering? Tak!!!

    Svar
  5. Kamilla

    Hej! Ville denne mousse kunne ‘bære’ et lag solbærmousse, fra din opskrift den anden dag? Eller vil de to mousser smelte sammen?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Kamilla
      Hvis du sørger for, at moussen har sat sig helt, kan den sagtens bære et lag solbærmousse! Det lyder som en smadderlækker idé!
      GODT nytår!
      Kh Maja

      Svar
  6. Arendse

    Hvor stiv er moussen? Ville den f.eks. kunne stå hvis man støbte den i en form? Eller sprøjtes? Tak for altid dejlig inspiration! Og glædelig jul

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *