Chokoladebarer med karamel og peanut

Chokoladebarer med peanuts og saltkaramel

Knasende chokoladebund med peanuts, chewy saltkaramel og peanutbutterchokolade. Tre virkelig lækre lag, der tilsammen udgør den perfekte chokoladebar i mine øjne. Prøv den og smag, om du er enig. (Opskriften er udviklet til og bragt i ALT for Damerne.)

15-20 små barer

Chokoladebund

75 g mælkechokolade 30 g creamy peanutbutter 15 g salte peanuts 15 g cornflakes 1 nip salt

Smelt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Hak peanuts groft, og vend peanuts, cornflakes og salt i chokoladen. Fordel massen i en firkantet form (14 x 14 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og jævn det ud med en ske. Sæt bunden i fryseren, mens du laver saltkaramellen.

Saltkaramel

200 g bløde flødekarameller 20 ml piskefløde 1 nip salt

Varm karameller og fløde forsigtigt op i en gryde, og rør rundt, til karamellerne er smeltet. Tilsæt salt, og fordel den flydende karamel oven på chokoladebunden. Sæt formen tilbage i fryseren, mens du laver peanutbutterchokoladen.

Peanutbutterchokolade

100 g mælkechokolade 20 g creamy peanutbutter

Smelt chokolade og peanutbutter i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Fordel chokolademassen oven på karamellen, og sæt den tilbage i fryseren, til alle lag har sat sig. Skær massen ud i små barer lige inden servering.

Tip

De bløde flødekarameller kan være alt fra Werther’s til håndlavede luksuskarameller fra Bornholm.

Da jeg ikke er verdens mest tålmodige menneske, sætter jeg formen i fryseren mellem hvert lag. Du kan sagtens nøjes med at sætte formen i køleskabet, men sørg for, at hvert lag har sat sig, før du går videre.

Opbevar chokoladebarerne i en boks i køleskabet indtil servering.