Pistaciesnitter

Pistaciesnitter

Du kender den måske fra bageren. Den lille, populære pistacietrekant med giftig grøn pistaciemasse, der aldrig har set skyggen af en pistacienød.  

Disse snitter er sådan cirka sytten gange bedre. Sprød, smørmættet mørdej, saftig pistaciefrangipane og sød, blød nougat. Skær dem ud i små trekanter, og server dem for dine.

Jeg serverede pistaciesnitterne for min mand og mor og erstattede hurtigt halvdelen af nougaten med mørk chokolade. Jeg blev slet ikke upopulær.

Om du vælger versionen med sød nougat eller mørk chokolade, står dig helt frit for. Begge smager vidunderligt af barndom. Og af mere…

(Opskriften er udviklet til ALT for Damerne, hvor jeg hver eneste uge tjekker ind med en ny sød sag. Har nogen af jer mon opdaget mig deri?)

Pistaciesnitter

8 personer

Ingredienser

Mørdej:

  • 75 g smør, koldt
    150 g hvedemel
    50 g flormelis
    1 knivspids salt
    ½ æg

Pistaciefrangipane:

  • 50 g grønne, usaltede pistacienødder
    50 g mandelmel
    100 g sukker
    100 g smør, blødt
    1 æg

Pynt:

  • 100 g blød nougat
    1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Mørdej:

  • Skær smør i små tern, og kom mel, flormelis, salt og smørtern i en blender.
    Blend det hurtigt sammen, og saml dejen med ægget.
    Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. en time.
    Læg den på en bageplade.
    Stik en bund ud med en kvadratisk bageramme (18 x 18 cm), og lad rammen sidde.
    Fjern overskydende dej.

Pistaciefrangipane:

  • Blend pistacier til mel, og kom pistaciemel, mandelmel, sukker, smør og æg i en skål.
  • Pisk det hele godt sammen.
  • Fordel pistaciefrangipanen oven på bunden (i bagerammen), og jævn overfladen med en ske. 
    Bag kagen i ca. 25 min ved 175 grader, indtil den er let gylden.
  • Lad kagen køle helt af. 

Pynt:

  • Smelt nougat i en skål over vandbad, og kom et par spsk i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne.
    Smør resten af nougaten ud på kagen, og sæt den i fryseren i 5-10 min, indtil nougaten er stivnet.
    Drizzl resten af nougaten ud over i et tilfældigt mønster.
    Hak pistacienødder fint, og pynt med dem.
    Skær kagen ud i små trekanter, og server.

Pistaciesnitter

23 tanker om "Pistaciesnitter"

  1. Sofie

    Hej Maja
    Jeg skal lave dine pistaciesnitter til et tag-selv-kagebord til et bryllup på lørdag. Kan jeg lave dem dagen før og i så fald hvordan opbevares de bedst? Skal de på køl?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Du kan sagtens lave dem dagen før. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet – og vent evt. med at skære dem ud. Rigtig god fornøjelse! :)

      Svar
  2. Simone Larsen

    Hej Maja,
    Hvordan kan din pistaciefrangipane blive så grøn? Min er nemmere brunlig… Det er så øv, for din ser så lækker ud, og min er lidt kedelig at se på.
    Men glæder mig ellers til at smage den – har allerede gemt et hav af dine opskrifter som jeg skal lave fremtidigt.

    Mvh Simone

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg bruger nogle knaldgrønne pistacier. Det gør hele forskellen :) Dejligt, at du vil prøve mine opskrifter af. Håber de vækker glæde! <3 Solskinskram Maja

      Svar
  3. Susanne

    Hej!

    The “Pistazienschnitte” looks great!! Couldn’t you translate the recipe into Engish?!?!?!? Thank you, Your biggest fan!!!

    Svar
    1. Verena

      Hiii. It Looks so great and delicious.
      Please can you translate the recipe into english.
      Thanks in advance, love Verena

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg vil vove at påstå, at den bliver bedst med hjemmelavet mørdej. Men mon ikke, at det andet også går okay? :)

      Svar
  4. Christina

    Den er allerede afprøvet – og hvor er den bare lækker..
    Der er lidt i overskud, så kan det fryses?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Sådan! Hvor er du hurtig! Og dejligt, at den var en succes. Jeg tror sagtens, at du kan fryse resterne. Eller spise dem til morgenmad ;)

      Svar
  5. Helene

    Det ser dælme lækkert ud.

    Kan man bruge normal mel, hvis man ikke kan tåle mandler (mandelmel)?

    På forhånd tak:)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Helene
      Jeg ville hellere erstatte det med en anden type nøddemel, hvis du kan tåle det? Nøddernes fedme gør kagen saftig og lækker! F.eks. cashewnødder? Jeg tror faktisk også, at saltede pistacienødder (i stedet for mandelmel) ville du. Altså halvt saltede og halvt usaltede. Det ville gøre kagen lidt mere salt, men hvem elsker ikke det? :)

      Svar
  6. Olga Cain

    Hello! I am a big fan of you! From Mexico! But I always struggle because I would love to recreate your recipes but you don’t seem to post in english! I would be so very happy if you translated some recipes for your international fans!!!
    Big hug!
    XX

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Dear Olga
      I’m working on it! I would love to make my international fans happy! <3 In the meantime: Did you try Google Translate? That should work just fine :)
      Thank you so much for visiting my blog!
      Big hugs!

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Nej, til min mand toppede jeg nougatsnitterne med ekstra mørk chokolade. Dobbelt op på lækkerhed! Til min mor skar jeg nougaten forsigtigt af (og spiste den selv!) og gav den et lag mørk chokolade ;) Det gælder om at kende sine gæster :) I princippet kan du også bare smøre nougat ud på halvdelen af kagen – og mørk chokolade på den anden del. Gør, hvad du og dine gæster bedst kan lide!

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Jaaaa, pistaciekærlighed! <3 Rul den ud til 1/2-1 cm afhængig af, hvor glad du er for mørdej. Den bliver så lækker og smørsprød takket være frangipanen ovenpå. Glæd dig til at smage :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *