Rabarbertærte med frangipane og rabarbermousse

rabarbertærte med frangipane og rabarbermousse

Smørsprød mørdej, saftig mandelfrangipane, syrlige rabarberstykker, let og fløjlsblød rabarbermousse, rabarberstøv, rød skovsyre og… Behøver jeg at sige mere? Jeg er plaskforelsket i denne fine forårstærte og har allerede serveret den mange gange. Jeg delte opskriften i ‘Spis og Bo’ i Politiken for nogle uger siden, og jeg er så overvældet over de mange søde kommentarer, skønneste feedback og smukke tærtebilleder, jeg har modtaget efterfølgende. T A K !

Kamma og Ingrid på 13 og 14 lavede bl.a. den fineste version, og hvis I læser med, så kæmpe high five og respekt til jer. I er så seje!!

Og til dig, der sidder og tænker mmmmmm: Skynd dig at bage tærten, inden sommeren gør rabarberstænglerne trætte og træge. Og bliv endelig ved med at ‘tagge’ mig på Instagram. Jeg bliver glad helt ned i maven hver eneste gang, ‘min’ kage dukker op.

Taknemmelighed og kram Maja

Raberbertærte med frangipane

8-10 personer

Ingredienser

Mørdej:

 • 75 g smør, koldt
  150 g hvedemel
  50 g flormelis
  1 knivspids salt
  ½ æg

Frangipane:

 • 100 g rabarber
 • 100 g mandelmel
 • 100 g sukker
 • 100 g smør, blødt
 • 1 æg
 • 2 spsk Amaretto

Rabarbermousse:

 • 2 blade husblas
 • 200 g rabarber
 • korn af 1 vaniljestang
 • 100 g sukker
 • 100 ml piskefløde
 • 100 g græsk yoghurt, 10 %

Pynt:

 • frysetørret rabarberstøv
  rød skovsyre

Fremgangsmåde

Mørdej:

 • Skær smør i små tern, og kom hvedemel, flormelis, salt og smørtern i en blender.
  Blend det hurtigt sammen, og saml dejen med ægget.
  Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Beklæd en tærteform med løs/uden bund (20 cm i diameter) med dejen, og sæt bunden i køleskabet.Smuldr overskydende dej sammen med fingrene – til en slags crumble.
  Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 175°C i ca. 10 min, indtil den er let gylden.
  Lad den køle helt af.

Frangipane:

 • Skær rabarber i små stykker, og fordel dem i tærtebunden.
  Kom mandelmel, sukker, smør, æg og Amaretto i en skål, og pisk det let og luftigt.
  Fordel frangipanen oven på rabarberstykkerne, og jævn overfladen med en ske.
  Bag tærten i ca. 25 min ved 175 grader, indtil den er godt gylden.
  Lad tærten køle helt af.

Rabarbermousse:

 • Udblød husblas i koldt vand.
  Skær rabarber i mindre stykker, og bring rabarberstykker, sukker og vaniljekorn forsigtigt i kog.
  Lad det simre under låg i 5-10 min.
  Sigt massen – uden at presse på rabarberstykkerne – og rør husblassen ud i den varme rabarbersaft.
  Lad den køle af til håndvarm.
  Pisk fløden til let skum.
  Tilsæt græsk yoghurt, og pisk videre.
  Vend forsigtigt den håndvarme rabarbersaft i, og fordel moussen i en silikoneform/kagering (16 cm i diameter) med film i bunden.
  Sæt den i fryseren i min. 2 timer eller natten over.

Samling og pynt:

 • Placer den frosne rabarbermousse oven på tærten, og lad den tø op i køleskabet i min. 2 timer.
  Fordel lidt crumble og skovsyreblade i kanten af tærten, og drys frysetørret rabarberstøv udover.

rabarbertærte med frangipane og rabarbermousse

29 tanker om "Rabarbertærte med frangipane og rabarbermousse"

 1. Anja

  Virkelig en lækker kage! Jeg har planer om at bage denne fantastiske kage igen, men har en kusine som ikke kan tåle mel. Kan jeg erstatte melet i mørdejen med mandelmel i stedet for eller har du andre forslag?

  Svar
 2. Eva

  Hej Maja,
  Jag gjorde denna till familjen som tyckte den var mycket god. Ändringen jag gjorde var att, i fragipanen, ersätta mandelmjöl och socker med marsipan som blev en läcker knäckig botten.
  Tack för trevliga recept och fina bilder!
  Mvh Eva

  Svar
 3. Mathilde

  Hej Maja :-)
  Nøøj hvor ser den her kage helt fantastisk smuk ud og lyder utrolig lækker! Den må jeg prøve at lave til mine fødselsdagsgæster i weekenden. Har dog et spørgsmål til opskriften: skal mørdejen også gå op ad kanten hvor frangipanen så udfylder resten eller skal det være en flad bund af mørdej? Håber du kan hjælpe! Knus fra Mathilde

  Svar
 4. Julie

  Hej Maja,
  Den kage ser virkelig lækker ud, ligesom alle dine andre fantastiske kreationer – den MÅ jeg prøve til min fødselsdag. :))
  Kan man erstatte den græske yoghurt, og fx. kun bruge fløde?
  Jeg er ellevild med alle dine vanvittigt smukke kreationer, du er så dygtig!
  De kærligste hilsner
  Julie

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Julie
   Tusind tak for din søde kommentar! Må jeg høre, hvorfor du vil erstatte den græske yoghurt? Den giver moussen et dejligt friskt pust! Du kan godt erstatte den med fløde, men så bliver moussen noget tungere.
   Søde hilsner Maja

   Svar
 5. Louise

  Hej Maja,

  Tak for en altid inspirerende side – jeg glæder mig til din næste bog! Jeg glæder mig også til at lave denne kage til min mors fødselsdag – kan det passe, at man ikke behøver forbage mørdejen inden frangipanen fyldes i? Og ville man kunne bage kagen dagen i forvejen og blot sætte moussen på inden servering?

  Bedste hilsener
  Louise

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Louise

   Jeg er så glad for at kunne inspirere! Og ja, mørdejen skal ikke forbages. Den smørfyldte frangipane tryller mørdejen ekstra sprød. Glæd dig til at smage! Og ja, du kan sagtens bage tærten dagen før – og sætte moussen på et par timer før servering, så den når at tø op. Moussen kan du lave anytime – hvis bare du har fryserplads. Rigtig god og sød fornøjelse! Jeg håber, at din mor bliver glad <3

   Kh Maja

   Svar
 6. Natasha

  Jeg giver tærten mine allervarmeste anbefalinger! Jeg lavede den til en middag jeg holdt for nogle veninder i går og de var meget begejstret – det var jeg også selv. :)

  Min mousse blev lidt lys (sikkert fordi at mine rabarber ikke var helt så mørke, som de kunne være), men så havde jeg noget solbær støv fra Mill & Mortar – det blev ret fint med de røde skovsyre og crumble ude i siden!

  Hvis man overvejer at købe en silikoneform, så ville jeg anbefale det – moussen står bare så meget skarpere! Jeg lavede den i en springform med film i og den blev lidt rynket i kanten – det har selvfølgelig også sin charme, men jeg kan godt lide, når kager er helt skarpe. Så jeg må se mig om efter en silikoneform på 16 cm. Jeg har dog kun kunne finde en på 18 cm og en på 24 cm på Copenhagen Cakes – hvor har du dine fra? :)

  Kh. Natasha

  Svar
 7. Mickala

  Hej Maja,

  Hvor meget saft regner du med der skal blive ud af de kogte rabarber? for den lille portion jeg får er ikke nok til at røre husblas ud i.
  VH
  Mickala

  Svar
 8. Liv

  Ej, hvor ser den flot ud! Jeg tænker på at lave den til min fødselsdag. Hvor købte du din form og hvilken slags form er det (for både moussen og tærten)?

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Tusind tak, Liv. Jeg bruger en tærtering til tærtedelen og en kagering/moussering til moussen. Begge dele købt i Kunst og Køkkentøj. Rigtig god fornøjelse! Håber du får den dejligste fødselsdag! :)

   Svar
 9. Anneline

  Min mousse løber ud af formen i fryseren. Nogle gode fifs til at få filmen stramt omkring formen eller lignende.

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Filmen skal spændes stramt, ja. Vikl evt. lidt mere film rundt i kanten. Eller placer kageringen ned i en lidt større form/kagering, så den også kan hjælpe med at holde filmen på plads. Håber det giver mening?

   Svar
 10. Maya

  Hej Maja
  Hvilken rækkefælge skal jeg piske frangipanen? Hvad mener du med løs/uden bund, skal jeg tage bunden ud i en springform, men fjerne bunden?

  Jeg glæder mig til at lave denne kage! Jeg elsker rabarbar ❤️

  Svar
  1. Maya

   Jeg mener, skal jeg fjerne bunden i springformeb og lægge tærtedejen ud heri så bunden er tærtedejen er fri?

   Eller skriver du løs bund, så man nemt kan tage tærten ud af formen?

   Svar
  2. Maja Forfatter

   Kære Maya
   Du skal lave en ‘normal’ tærtedej, der er både i bund og kant. Og så fylde frangipanen deri. Når jeg skriver, at jeg bruger en form uden/med løs bund, er det blot fordi, at den bagte tærte er nem at få ud. Og står smukt og skarpt! :)
   Rigtig god fornøjelse!
   Kh Maja

   Svar
 11. Signe

  Hvor er den flot! Kan man evt fryse bunden også, så man kan lave den lidt i forvejen, og så bare lade begge dele tø op i køleskab sammen?

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Kære Signe
   Jeg har ikke selv testet af, om tærten kan fryses, men det vil jeg tro, at den kan :) TAK for dine søde ord!
   Søde hilsner Maja

   Svar
  1. Maja Forfatter

   Jeg fryser moussen for at give den et helt skarpt snit – og nemt flytte den over på tærten. Men du kan sagtens nøjes med at fryse den et par timer, tage den ud af formen, sætte den på tærten og lade tærten stå i køleskabet natten over. Gi’r det mening? Dejlig weekend til dig, søde Amalie!

   Svar
  1. Maja Forfatter

   Hej Betina
   Du kan godt undlade amarettoen. Rigtig god fornøjelse :)
   Søde hilsner Maja

   Svar
  1. Maja Forfatter

   Jeg vil virkelig ikke anbefale dig at erstatte mandelmelet med noget. Det er det, der gør tærten uimodståelig saftig og lækker! Hvis du ikke har lyst til at købe mandelmel, kan du sagtens lave det selv ved at blende smuttede mandler til mel :-)

   Svar
   1. Sanne

    Jeg elsker selv mandelmel, både køber og laver det selv, men min veninde er allergisk overfor mandler :-(

    Svar
    1. Maja Forfatter

     Åh, sikken en stakkel. Kan hun tåle andre nødder? For så kan du sagtens erstatte mandelmelet med andet nøddemel. Jeg har f.eks. prøvet at lave pistaciefrangipane og hasselnøddefrangipane. Begge dele smager HIMMELSK!

     Svar
     1. Sanne

      Ja, hun går virkelig glip af lækre opskrifter. Det er både mandler og hasselnødder, hun ikke tåler. Pistacie går an ?

 12. Sus

  ELSKER rabarber – bliver nødt til at prøve denne opskrift!

  Vi har lige overtaget vores hus, hvor der er rabarber i haven – ren lykke :)

  Sus

  Svar
  1. Maja Forfatter

   Juhuuu! Jeg håber, at den vil bringe lykke i det nye hus. Stort tillykke med det! :-)

   Søde hilsner Maja

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *