Saltet karamelis

Saltet karamelis

Juli smager af solmodne sommerbær, iskaffe, søde altanstunder, favoritfolk, store solstråler og is i spandevis.

Når København leger sauna, craver jeg is fra morgen til aften og giver min højtelskede ismaskine ekstra meget opmærksomhed.

Syrligsøde sorbeter og bæris begejstrer især de istrængende maver.

Chokoladeovertrukne ispinde ligeså.

Men storfavoritten af alle er denne supercremede saltkaramelis.

Den rammer balancen mellem sødt og salt p e r f e k t, og jeg spiser snildt hele portionen selv. På uhyggelig kort tid.

Spis den gerne med en gavmild skefuld saltkaramelsauce, knasende chokoladestykker og en håndfuld friske bær.

Eller bare rent.

Begge dele rocker!

Saltet karamelis

OPSKRIFT

4 personer

200 ml piskefløde
150 g sukker
200 ml minimælk
1/2 tsk flagesalt

Varm fløden op i en lille gryde, og sæt den til side.
Smelt sukker til gylden karamel i en gryde.
Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen – under konstant omrøring.
Tilsæt mælk, og smag til med salt.
Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine.
Nyd den med favoritknas og favoritfolk ♡

Saltet karamelis

Indlægget indeholder affiliatelinks.

9 tanker om "Saltet karamelis"

  1. Anja

    What is the name of your icemaker machine? The link showed mini icecake forms :)
    Kind regards from Norway!

    Svar
  2. Pernille

    Hej Maja
    Jeg har forsøgt mig med denne is, men havde lidt problemer med karamellen, der blev hård og klumpede sammen, da jeg hældte fløden i. Hvad skete der mon?

    Jeg fik dog det meste karamel opløst og ismassen er nu i maskinen. Er spændt på, hvordan resultatet bliver :-)

    P.S. Fantastisk blog!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Pernille

      Hvis fløden ikke er varmet nok op – eller bliver hældt for hurtigt i ‘karamellen’ (sukkeret), bliver den hård og klumpet. Så ved du det til en anden gang :) Håber isen bliver en succes alligevel!

      Dejlig dag til dig!

      Søde hilsner Maja

      Svar
      1. Pernille

        Okay, mange tak :-) Tænkte nok, det var et temperaturspørgsmål…

        Skal fløden så være kogende eller hvordan? Du skriver ikke i opskriften, hvilken temperatur den ca. skal have, kun at den skal “varmes op” :-)

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *