Kransekagekugler med kirsebær og lakrids
Kransekagekugler med kirsebær og lakrids
Fløjlsbløde chokoladetrøfler med strejf af salt
Fløjlsbløde chokoladetrøfler med strejf af salt
Hvidt chokoladebrud med lime, basilikum, pistacier og hindbær
Hvidt chokoladebrud med lime, basilikum, pistacier og hindbær
Nemme peanut-chokoladebarer
Nemme peanut-chokoladebarer
Hjemmelavet Ferrero Rocher
Hjemmelavet Ferrero Rocher
Fyldte chokolader med saltkaramel
Fyldte chokolader med saltkaramel
Marcipansmåkager med spiselige blomster
Marcipansmåkager med spiselige blomster
Fine peanutflødeboller i form
Fine peanutflødeboller i form
Cookie dough-kugler
Cookie dough-kugler
Flødeboller med cookiebund
Flødeboller med cookiebund
Hvidt chokoladebrud med hindbærhjerteswirl
Hvidt chokoladebrud med hindbærhjerteswirl
Nytår: Syrligsøde + salte lakridsmacarons
Nytår: Syrligsøde + salte lakridsmacarons

71 tanker om "Små søde sager"

  1. Marie-Louise

    Kære Maja
    Jeg er ny på holdet med at lave fyldte chokolader og kom forbi din glimrende side med masser af inspiration – tak for det.

    Jeg brugt din opskrift på mint chokolader og de blev rigtig gode, men jeg vil høre om man kan undgå det “sukkerknas” som selv flormelis giver? så at det bliver en hel homogen masse?

    Venlig hilsen og godt nytår

    Svar
  2. Isa

    Hej Maja
    Har set at du har ændret designet på din hjemmeside, og jeg kan simpelthen ikke finde nogle kager, jeg ville prøve f.eks en brownie med hindbær og nogle cookie dough kugler. Tænker hvor de er blevet af?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Isa

      Jeg har ikke slettet en eneste opskrift. Hvordan plejer du at finde dem? Via søgefunktionen på siden? Eller ved at bladre? Eller?

      Svar
  3. Annette

    wau har nylig stiftet bekendtskab med din flotte side her men hvor jeg glæder mig til at prøve nogen af alle dine lækre opskrifter.
    så dig nemlig i familie journalen og så søgte på dig så super godt og tak for en flot side med mange skønne opskrifter

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt, at du fandt min blog! Tusind tak for din søde kommentar! Jeg håber, at mine opskrifter vækker glæde! :)

      Svar
  4. Annette Gøbel Elmose

    Hej Maja

    Tillykke med den fine bog, du og Anne au Chocolat har begået. Der er mange skønne opskrifter til flere timers chokoladeforkælelse og jeg er i fuld gang med at prøve dem af til stor nydelse for familie og venner;)

    Må jeg komme med en udfordring til dig?

    Jeg ønsker mig brændende en opskrift på granatæbleganache til at fylde i støbte chokolader og jeg har selv været i gang i forsøgskøkkenet, men uden den store tilfredsstillelse. Jeg har brugt din opskrift på fyldet i Passionsfrugt petit-four og erstattet passionsfrugtsaften med granatæblesaft, men jeg får blot en ganache, der smager af hvid chokolade og intet andet. Ikke fordi der er noget i vejen med hvid chokolade, men det var ikke det, jeg ville opnå, så derfor spørger jeg dig, om du har evt. har et godt bud?

    TAK for en helt fantastisk blog med skønne billeder, dejlige og positive beskrivelser og ikke mindst nogle vidunderlige opskrifter. Din blog er et dyrt, men dejligt bekendtskab og jeg nyder det hele :o) :o) :o)

    De bedste forårshilsener med ønsket om masser af solskin og forårsglæde :o)
    Annette

    Svar
  5. Janni

    Jubii……….
    Kan næsten ikke få armene ned af glæde.

    Nu har jeg nemlig endelig fået bestilt den fine opskriftbog “Lykken er chokolade” og jeg går bare og tripper på at den skal komme ind af min dør.
    Har ikke lavet andet end at gå og trippe på at den skulle udkomme, siden jeg hørte om den. Desværre var pengene ikke til det liiiige da den udkom men NU! er den endelig bestilt og jeg glæder mig som et lille barn.

    Stort tak til dig og Anne Au Chocolat for at inspirere mig og så mange andre mennesker til at lave de sødeste og lækreste sager i vores køkkener til venner familie og ikke mindst til selvforkælelse <3

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Og tusind-tusind tak fordi du har købt vores bog! Det er vi meget glade for! Det er så skønt med så stor en opbakning!! :) Håber den vil bringe masser af chokolykke i dit hjem!

      Svar
  6. Helle

    Hejsa Maja

    Det er Flødeboller med mokkaskum og nøddebund.

    Jeg kan godt se, at mit spørgsmål er lagt ind det forkerte sted, men sådan går det, når man surfer rundt på nettet :-)

    Kh
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg kender det godt! :) Og undskyld det sene svar. Har lidt meget om ørerne for tiden! Det er stærk færdiglavet kaffe :)

      Må du få en rigtig dejlig weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  7. Helle

    Kære Maja
    Rigtig godt nytår til Dig.
    Jeg bliver helt glad i låget, når jeg læser alle de dejlige positive spørgsmål og ikke mindst dine dejlige svar. Det kan jeg kun blive i godt humør over :-)
    Maja jeg har kigget i din opskrift vedr. mokkaskum og bliver i tvivl, når du skriver 30 g stærk kaffe. Er det flydende eller?
    Hav en god weekend.
    Helle

    Svar
  8. Tina

    Hej Maja,
    Tillykke med baby og bog. Følger dine fantastiske opskrifter og billeder. Fandt din blog i foråret hvor jeg sad og kiggede i et magasin og din blog var nævnt. Der var også et billede, det samme der er i øverste venstre hjørne her på siden. Syntes det ser helt fantastisk ud og har længe haft lyst til at lave det, men kan ikke finde opskriften. Kan du hjælpe mig?
    På forhånd tak,
    Tina

    Svar
  9. Tina Laursen

    Ok nu ved jeg ikke lige, om du får dobbelt beskeder af mig, men hellere det end at risikere ikke at deltage i din skønne konkurrence. Jeg synes, din side er meget inspirerede, og det er altid meget spændende at se, om du har lagt en ny opskrift ind. Men nu jeg skal vælge en, bliver det fransk nougat med pufsukker, lakrids og hvid chokolade. Min niece valgte den til sin konfirmation. Jeg lavede den til hende og gæsterne. Alt blev spist rub og stub, og jeg fik mange tilkendelser på den lækre, lækre nougat..
    Mvh. Tina

    Svar
  10. anna valentin

    elsker din side og du ved det:) men ville ønske man kunne trykke på de billeder der er øverst på siden fx det øverst i højre hjørne har kigget alle dine opskrifter (tror jeg) og kan ikke finde de hvide kugler der ligner karamel med rødt drys på toppen

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anna

      Jeg vil også meget gerne have opdateret mine kategorisider, så man kan trykke på billederne. Det står på min ønskeliste, når jeg får lidt mere tid og overskud :)

      Er det denne opskrift, du er på jagt efter: http://majavase.dk/marcipankugler ?

      Smadderdejlig weekend til dig!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  11. inga

    nej det er nok det der går galt jeg må prøve igen eller så er det fordi jeg bruger celikone forme
    MVH Inga

    Svar
  12. inga

    Hej vil lige sige tak for de fine opskrifter har afprøvet flere og med bravur,men nu er det gået helt i ged ang. de fyldte chokolader hvad gør jeg galt det er som om skalder er for tynd, dog ikke bund og top de er ok tykkelse kan du give mig et tip. hvad jeg gør forkert.
    på forhånd tak
    Inga

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Inga

      Dejligt, at du har fået glæde af mine opskrifter! Sørger du for at temperere chokoladen, inden du fylder den i forme?

      Søde hilsner Maja

      Svar
  13. Line

    Hej Maja.

    Super “lækker” blog!!:D

    Din opskrift på macarons prøvede jeg i søndags, da det var mors dag. Det var mit første forsøg med macarons og de blev fantastiske!! Jeg vil helt sikkert lave dem igen :D

    Jeg kiggede lidt nærmere på billedet på toppen af siden her og faldt over det aller første, men jeg kan ikke finde ud af hvad der er for en opskrift :( Jeg vil super gerne lave dem, for de ser utroligt lækre ud, så jeg håber du kan hjælpe mig med at finde opskriften :)

    Kh. Line

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Line

      Hvor er det sejt, at de blev fantastiske i første forsøg! Godt gået!

      Øhm, er det de brune maarons, du mener? Det er Snickers-versionen :)

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  14. Julie

    Hej Maja.

    Kanon blog!
    Den er så flot udført og formuleret. Jeg kan bruge lang tid på at kigge på dine kreationer – Har endnu ikke haft muligheden for at afprøve noget endnu, da jeg først opdagede bloggen forleden :)
    Masser af skøn inspiration. Og så kom jeg bare til at tænke på hvor du selv henter din inspiration fra?

    Mvh Julie

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Julie! Det er jeg glad for at høre! Håber du får glæde af mine opskrifter!

      Mit hoved er fuld af 1000 idéer hele tiden. De popper op på alle tidspunkter af døgnet. Også om natten. Hvis bare jeg havde tid til at realisere dem alle :)

      Søde hilsner Maja

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Anette

      Ja, man kan godt lave frysetørrede bær selv, men det kræver en frysetørringsmaskine – og den koster en bondegård ;)

      Søde hilsner Maja

      Svar
  15. Line

    Tak for skøn inspiration :-) I disse tider har dine påskeæg-opskrifter bragt stor lykke!

    Jeg har dog lidt problemer med at få chokoladen perfekt tempereret og derefter få dyppet æggene og trukket dem på bagepapiret, så de ikke sætter fod. Derfor tænkte jeg, at du måske havde en lille film liggende, så man kunne se alle dine gode fif “in action”.

    Påskehilsner fra Aalborg

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Line

      Det glæder mig meget at høre! Jeg bliver så glad, når mine opskrifter kan bringe lykke! :)

      Jeg har ikke lige en video liggende, men det vil jeg overveje at lave :)

      Ha’ en pragtfuld Påske!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  16. Rikke

    Hejsa! Super fed blog, den er meget inspirerende. Under linket “Skumfiduser med chokolade” kommer jeg ind på side med Passionsfrugt-petit four i stedet. Jeg ville ellers rigtig gerne tjekke din opskrift ud, så jeg håber du kan hjælpe. :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Rikke! Linket skulle virke nu :) Håber du får lyst til at springe ud i et skumfidus-projekt :)

      Svar
  17. Katrine

    Hej Maja
    Tak for en lækker lækker blog:0)
    Jeg har lige et spørgsmål ang. chokolade…hvor køber du god chokolade henne? Har prøvet en del steder, men har vist været uheldig, ser oftest Carlettis bagechokolade;0)

    Choko hilsner fra
    Katrine

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Katrine

      Jeg bruger den italienske chokolade, Amedei. Den kan købes i Mad&Vin i Magasin (ved Kongens Nytorv) – eller hos http://www.chokomania.dk. Jeg bruger så meget chokolade, så jeg køber 2 kgs poser af Chokomania. Det kan helt klart svare sig! :)

      Håber det var svar nok! Ellers er du mere end velkommen til at skrive igen :)

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  18. Janne

    Fantastisk blog !!
    Jeg er vild med dine ting – er selv inkarneret chokolade og søde sager elsker- men hold da op hvor er du inspirerende!
    Vil glæde mig meget til at blive ved med at følge dig!
    Og så er du bornholmer- jamen så bliver det jo ikke bedre!
    Hilsner fra Janne

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak. De ord gik lige i (chokolade)hjertet :) Du er måske også bornholmer? Tak fordi du vil følge mit lille univers! Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter <3

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  19. Julie

    Hej Maja,

    Med posten i denne uge var der en opskrift med lakrids påskeæg med passionsfrugtpulver samt nogle citron æg – Min “reklame/opskrift” er desværre revet over – kan jeg finde opskrifterne et andet sted?

    Virkelig skønne opskrifter :-)

    Svar
  20. Line

    Jeg venter bare på den dag du laver sådan en lille bestillingsside ;-) .. Hihi :-)
    Ha en dejlig dag :-)

    Svar
  21. Line

    Fantastiske opskrifter !!! :-) sidder og prøver hver dag at tage chance og begive mig ud i nogle af dem, men tør ikke :-( men hold op hvor så det jo helt fantastisk ud! Hvid chokolade er jo det bedste ;-) så din hjemmeside er helt igennem perfekt :D laver du på bestilling ;-) ?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor er du sød. Tusind tak, Line! Jeg får lyst til at sende en stor bunke chokolade afsted til dig ;)

      Håber du får mod til at springe ud i det en dag… Ha’ en skøn aften!

      Søde chokoladehilsner Maja

      Svar
  22. Anja

    Flødeboller med mørkchoko og hindbærstøv! Fordi jeg har fortjent det. Slet og ret! Har været så uheldig de sidste 3 uger at det ikke er til at fatte. Dyrt dyrt dyrt tandlægebesøg (20.000 kr), influenza, bihulebetændelse, øjenbetændelse, fald over et surfbræt i sneen (ja spørg min 5 årige nevø hvad hans moster skulle der…) og en rejse til Thailand der måtte udsættes på ubestemt tid (pga det dersens dyre og smertefulde tandlægebesøg). Så JA jeg har fortjent lækkerier fra din hånd… Kan faktisk spise dem alle sammen… Haps

    Svar
  23. Agnes

    Kære Maja
    Jeg har prøvet at lave macrons,
    Men de falder hele tiden sammen,
    Hvad gør jeg galt? Følger opskriften godt.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Agnes

      Det er svært at sige præcis, hvad der er gået galt. Det er højst sandsynligt i piskningen. Mit eneste råd er ikke at give op. Det skal nok lykkes en dag! :)

      Choko-hilsner Maja

      Svar
  24. Maria

    Iiihhh hvor er jeg altså bare glad for at jeg faldt over denne blog….den er jo fantastisk! Og eftersom jeg nu har ferie frem til efter nytår glæder jeg mig til at udforske dette skønne univers!
    Super fredag til dig :-)
    Julehilsner fra Maria

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Maria. Og hvor er du bare for heldig med den lange ferie! Nyyyyd det!

      Og skriv endelig igen, hvis du har spørgsmål til noget – eller bare får succes med en opskrift og har lyst til at dele det :)

      Smadderdejlig fredag til dig!

      Choko-glade hilsner Maja

      Svar
  25. Maria

    Jeg er lige faldet over din side via kagemums. Hold da op … den er fantastisk..Du tager da også de flotteste billeder. Har du et lille studie hjemme ?? Jeg skal ihvertfald kigge mig noget mere rundt. Og du har hermed en fast læser. Virkelig godt arbejde. Hilsen Maria

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Hvor dejligt! Tak fordi du vil følge med her på bloggen. Mit studie består af et spejlrefleks og et hvidt spisebord ;)

      Chokoladeglade hilsner Maja

      Svar
  26. Helle

    Opskrifterne med det hvide chokolade er fundet og jeg savler jo som en stor hund over et kødben ;)

    Altså jeg elsker chokolade, men det er små mængder når jeg selv skal nyde det, men den hvide kan jeg spise en smule mere af.

    Men til gengæld så elsker jeg at lege med chokolade og kager og brød – det er jo den perfekte verden, man kan lege, spise og glæde andre med det man laver ;)

    Jeg følger nu din blog som den første jeg nogensinde er faldet over – men her er for spændende til at jeg kan lade noget glide forbi min næse ;)
    Hilsen
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Jeg er meget beæret over, at du så vil følge min blog. T a k ! :) Jeg er helt enig i, at det er fantastisk både at lege, spise og glæde andre med chokoladelækkerier. Jeg gør alle tre ting så ofte som muligt! :)

      Skriv endelig igen, hvis du har spørgsmål til opskrifterne – eller hvis du har fået succes med én af dem.

      Ha’ en vidunderlig aften!

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  27. Helle

    WAUW!!!
    Det er da den mest fantastiske side på hele det store internet :)
    Jeg elsker at lege med kager, bær, slik og chokolade, desværre er min krop ikke så vild med mørke chokolader – meeeen lidt revet valhrona på dagens cafe latte skal der altså være plads til ;)
    Jeg skal helst sikkert nok få brugt en masse af dine lækre opskrifter.
    Tak for du beskriver så godt OG forkæler os med alle de perfekte flotte billeder :)
    Hilsen
    Helle

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-trillioner tak! Det er virkelig fine ord! Jeg håber, at mine opskrifter falder i din smag. Der er en del med hvid chokolade – hvis din krop bedre kan li’ det? :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  28. Helge

    Kjaere Maja, tusen takk igjen, din blog er det mest livsbejaende jeg har sett paa nettet, klart jeg vil fölge den, kanskje jeg kan bidra med noen ideer ogsaa..

    Ha en glitrende fin dag.

    björne klem, Helge

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det er mig, der takker! Dine ord varmer mit hjerte :) Du må meget-meget gerne skrive, hvis du har idéer eller ønsker om noget, jeg skal prøve af. Jeg elsker udfordringer – og er ikke bange for at kaste mig ud i nye eksperimenter (så længe de indeholder chokolade) :)

      Bjørnekram tilbage :)

      Svar
  29. Helge

    Woaaaw! Jeg oppdaget nettopp din side, superbra ! Veldig mange kreative og flotte oppskrifter, jeg vil starte med et par i weekenden. Men mest av alt; Man blir veldig glad og oppstemt naar man kommer til din side, du sprudler av energi, livsglede og kjaerlighet til det du gjör, den dagen solen ikke vil staa opp, kan logge inn hos deg. En stor klem, Helge

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak, Helge. Din kommentar gør mig virkelig glad. For mig er noget af det allervigtigste ved blogging at kunne glæde andre med mine opskrifter og mine ord. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at blive ved at sprede solskin :)

      Jeg håber, at du vil følge min blog :) Ha’ en vidunderlig mandag!

      Stort chokoladeklem, Maja

      Svar
  30. Ditte

    Wauw – en imponerende blog. Virkelig flotte billeder og lækre opskrifter! Glæder mig til de sikkert mange gode opskrifter der kommer fremover. Tak for inspirationen :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak for dine mange søde ord. Det gør mig virkelig glad at høre. Og tak fordi du vil følge min blog fremover! Håber jeg kan friste dig en masse :)

      Svar
  31. Rikke

    SIKKE nogle opskrifter….. Mine tænder løber i vand!! Flotte billeder….. Jeg tror jeg kaster mig ud i hindbær macarons en af dagene. Glæder mig til at følge lidt med herinde og at lade mig inspirere :-)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      TUSIND tak, Rikke. Fedt, at du vil kaste dig ud i macaron-eventyret. Jeg håber, at du får skrevet et godt første kapitel – og måske en hel bog :) Ha’ en vidunderlig aften!

      Svar
  32. Hanne

    Er det egentligt generelt for alle dine opskrifter, at du bruger alm. ovnvarme og ikke varmluft? Tak for en skøn, skøn, skøn blog!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ja, jeg bruger alm. ovnvarme i alle opskrifter. Tak for dine meget søde ord om min blog. Det glæder :)

      Svar
  33. signe

    Hej Maja
    Hvor ser det godt ud!! Lørdag om en uge skal jeg til en middag, hvor temaet er “pink”, og hvor jeg skal have pink desserter med. Du har helt klart inspireret mig. Hvis du har et par gode idéer, må du gerne hjælpe, hvis du vil. Jeg er en rimeligt øvet dessertmager ;-)

    Derudover nævner du “hindbærglas”, men jeg kan ikke finde en opskrift på det -kan du hjælpe med en opskrift?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Signe

      Mange tak for dine søde ord. Er glad for, at jeg kan inspirere :) Jeg vil meget gerne forsøge at hjælpe. Er selv vild med pink! Hvor mange desserter vil du cirka lave? Har du nogensinde prøvet at lave macarons? Ellers kunne du lave en portion hindbærmacarons. De smager vidunderligt – og er så fine at se på. Derudover kunne du lave en hindbærsorbet eller en granatæblesorbet, forme nogle små kugler af sorbeten, overtrække dem med hvid chokolade, og drysse med knuste frysetørrede hindbær. Lidt a la denne Kung Fu-is – bare i en pink version.
      Hvis du mangler lidt pink pynt til en kage/en mousse/noget helt tredje og kan skaffe friske hindbær, ser det også super fint ud at fylde lidt chokolade/chokoladeganache ind i hvert hindbær – som jeg har gjort på min nemesis-kage.

      Skriv endelig igen, hvis du vil have flere idéer :)

      De bedste chokoladehilsner Maja

      Svar
  34. Theresa

    Hej, jeg vil bare lige takke for din hjemmeside. Det er nogle mega fede opskrifter, og jeg og mine venner nyder godt af den :) og det der kommer ud af dine opskrifter :P Mange tak, :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Theresa. Så vil jeg takke dig (og dine venner) for at afprøve mine opskrifter ;) Det glæder mig meget, at I kan li’ dem :)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *