Syndige Snickers macarons

Snickers macaron

Min uge har været fuld af små, strålende lyspunkter og smil langt ned i maven. Ét af de særlige øjeblikke var macaron-hygge med min søde chokoladeveninde. I hendes selskab er man sikker på spruttende grin og søsterlig støtte.

Og så er hun altid med på chokoladeløjer.

Vores første portion macarons blev knap så vellykket.

Men det endte heldigvis lykkeligt:

Snickers macaron

Der findes et væld af vidunderlige varianter.

Er du vild med Snickers, vil disse macarons få dit hjerte til at banke dobbeltslag.

De består af en chokolade-makronbund, et tyndt lag peanutbutter, mørk chokoladeganache, karamel, lidt peanutpraline og endelig en chokolade-makronbund mere.

Her er opskriften:

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

6 g kakao

 

Chokoladeganache:

50 g fløde

100 g mørk chokolade

Peanutbutter

Karamel (købt eller hjemmelavet f.eks. på kondenseret mælk)

 

Peanutpraline:

20 g peanuts (gerne saltede)

40 g sukker

Snickers macarons

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og kakao ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Drys lidt peanutpraline på hver bund.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Chokoladeganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.

Bring piskefløde i kog.

Hæld langsomt fløden over chokoladen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.

 

Peanutpraline:

Varm peanuts og sukker på en pande.

Rør rundt – til sukkeret er smeltet og har fået en fin lysebrun farve.

Hæld massen ud på bagepapir, og lad den køle af.

Blend peanutpralinen, og sæt den til side.

 

Macaron-opbygning:

Tag en makronbund, læg et tyndt lag peanutbutter, så et lag chokoladeganache, så lidt karamel, så lidt peanutpraline og endelig en bund mere som top.

Opbevar dem i lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.

De syndige Snickers macarons kan sagtens holde sig i et par uger i køleskabet.

Hvis de ikke bliver spist inden.

Snickers macarons

51 tanker om "Syndige Snickers macarons"

  1. (A)stride

    Kære Maja
    Tillykke med navne skiftet – jeg har fulgt med længe og nyder du ligeledes er at finde i blandt andet politiken.
    Jeg har store planer om, at bage macarons men det er år siden jeg gjorde det sidst. Hvilken opskrift er bedst – den med sukkersiruppen eller den her ovenover? Og hvilken købe karamel vil du anbefale, hvis man er en anelse doven? Håber du får tid til, at svare.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Astrid
      Hvor er det dejligt, at du følger med både på bloggen og andre steder. Tak for det :)
      Jeg vil klart anbefale dig at prøve den med italiensk marengs. Altså den med sukkersiruppen. Den er en smule mere tidskrævende, men den er langt ‘nemmere’ at få succes med.
      Rigtig god fornøjelse! Jeg hepper på dig!
      Kh Maja

      Svar
      1. (A)stride

        Kære Maja
        Så prøver jeg igen:)
        Jeg har lavet to omgang med marengsen, den første blev god, den anden omgang var pinlig.
        Og tak for hep.
        Og har du gode karamelkøbs-råd? Noget mærke du kan anbefale.
        Kh Astrid

        Svar
        1. Maja Forfatter

          Kære Astrid. Sejt, at det gik godt første gang! Så skal det nok lykkedes igen. Øvelse gør mester :)

          Jeg plejer at lave karamelcremen selv – eller købe den i Paris. Der har de et hav af lækre cremer. Har desværre ikke lige noget link. Håber du finder på noget!

          Kh Maja

          Svar
  2. Joan

    Hej.

    Jeg skulle for første gang springe ud i macaronsbagningens kunst. Indrømmet, det kræver vist lidt øvelse at få macaons’ne ensartede ;-)
    Jeg havde dog et problem med peanutspralinen. Jeg fik en hård masse (som brændte mandler) og det blev nærmest til støv, da jeg blendede det. Jeg kan forestille mig, at sukkeret har fået for meget varme og er blevet karamelliseret, men ellers bliver det vel ikke lysebrunt?

    Hilsen Joan.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Joan!
      Haha, ja, det kræver lidt øvelse. Men jeg kan love dig for, at det er fedt, når det lykkes :) Du skal smelte sukkeret ved svag varme, indtil de får en fin lysebrun karamelfarve. Hvis du synes, at pralinéen er for fin, kan du vælge at hakke massen med en kniv i stedet. Det er jo smag og behag :)
      Søde hilsner Maja

      Svar
  3. Annika

    Hej Maja! Hold op hvor ser disse macarons lækre ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve! Men kan man godt anvende 1:1 chokolade ganache, da jeg har bedre erfaring med den?
    Mvh Annika

    Svar
  4. Malene Christiansen

    Hej Maja

    Jeg er faldt over dine skønne maracoons og da vi snart skal holde barnedåb vil jeg kaste mig ud i disse..
    Mit spørgsmål er bare om jeg kan komme fyldet på dagen før så vi ikke skal stå med det på selve dagen? Og i så fald skal de så på køl eller hvordan?

    Mange hilsner
    Malene

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Malene!

      Det kan du sagtens! Jeg ville opbevare dem på køl – eller i en kølig kælder el. lign. Håber I får en vidunderlig barnedåb!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  5. Maja

    Kære Maja, hold da op hvor jeg knuselsker hver en opskrift på din fantastiske blog! Jeg skal snart holde brunch for mine veninder, og tænkte, at lidt macarons ville passe godt ind i buffeten der. ;) Derfor laver jeg tre af dine lækre opskrifter.
    Har bare lige et spørgsmål: Næsten alle dine macarons er pyntet med små flager eller støv af forskellige ting – men denne pynt, kommer den på før eller efter de har bagt?

    Knus Maja

    Svar
  6. Annemette Engell Hansen

    Tak for en fantastisk opskrift! De smager super godt – og syndigt! ;-)

    Jeg blev inspireret af “chokolade bar temaet” og lavede også;
    – en Bounty version med kokos shells og chokolade ganache og
    – en Twix version med chokolade shells, hjemmelavet (salt) karamel, en smule chokolade ganache og knuste kiks – begge smager himmelsk :D

    Keep up the good work – får så mange ideer når jeg kigger rundt herinde

    Annemette

    Svar
  7. Fatima

    Tusind tak for ideen. Min søster har været efter mig i flere måneder og endelig har jeg fundet en overskuelig opskrift :) Så er der snart en lillesøster der bliver glad :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Ihhh, det glæder mig at høre! Jeg elsker, når mine opskrifter kan sprede glæde :)

      Ha’ den skønneste weekend!

      Søde hilsner Maja

      Svar
  8. Lene

    Har bagt macarons efter din opskrift, og det er lykkedes hver eneste gang :-) og i dag har jeg lavet din lakrids ganache – håber på glade kolleger i morgen. Tak for inspiration og opskrifter.

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Fantastisk! Godt gået, Lene! Tusind tak for din dejlige tilbagemelding! :) Og smaddergod påske til dig!

      Svar
  9. Sanne

    Hej Maja
    Efter lang tids lyst har jeg endelig kastet mig ud i et macarons proj ekt…..en hel dag er afsat ;).
    Udgangspunktet var at det sikkert ville mislykkedes.
    Alt er gået fint lige indtil jeg skulle sprøjte dejen ud i cirkler. Af en eller anden grund flyder dejen ikke ordentlig sammen og jeg har været nødt til at sprøjte i cirkler…..gad vide hvordan det ender???
    Har du svaret på hvorfor det er sket? Min dej må være blevet for tyk, men har fulgt opskriften fuldstændigt….!!!???
    Vh Sanne

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Kære Sanne

      Det er det, mange har problemer med. Det svære er at røre dejen sammen, så den får den helt rette konsistens. Enten er der kommet for meget eller for lidt luft i dejen. Mit bedste råd er at prøve igen! Øvelse giver mester! Jeg skulle selv prøve et par gange, før det lykkedes mig at få de fine macarons med glatte overflader og små fødder.

      Chokohilsner Maja

      Svar
  10. Camilla

    Hej Maja

    Det ser simpelthen for lækkert ud! Jeg vil forsøge at lave dem til min peanut elskende mand! Men jeg er lidt i tvivl om hvordan du laver selve dine macaronsbunde. Laver du en cirkelbevægelse med sprøjteposen på bagepapiret, eller sprøjter du bare “én klat” ud, så den bliver flad? Det er ret svært at forestille sig når man ikke har prøvet det før :)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder som en fantastisk plan! Heldig mand, du har! Du skal bare sprøjte én klat ud. Det vigtige er, at du bruger en rund tyl :)

      Rigtig god fornøjelse! Og skriv endelig igen, hvis du har andre spørgsmål!

      Glade chokoladehilsner Maja

      Svar
  11. Mai

    Hej Maja,

    Jeg vil gerne afprøve din macarons opskrift denne weekend, da jeg har en del mandelmel som skal bruges.

    I opskriften skriver du 43gram mandler (eller mandelmel) Vil det sige at det bare er 43 gram mandelmel, da jeg lige vil checke, da hele mandler og mel vejer forskelligt.

    Vil også gerne prøve dine andre opskrifter, men der skriver du også vægt på hele mandler. Kan jeg bruge samme vægt til mandelmel?

    Håber du kan hjælpe mig ; )

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Det lyder som et herligt weekend-projekt. Vægten ændrer sig ikke så meget, så ja, cirka 43 gram mandelmel!

      Generelt, så regn med at du kan bruge samme vægt :)

      Rigtig god fornøjelse! Og ha’ en vidunderlig weekend!

      Svar
  12. Louise

    Uh, jeg bliver også lige nødt til at høre, hvor mange macarons der ca. bliver til, af sådan en opskrift. Jeg synes det er så svært at vurdere. ;)

    Svar
      1. Louise

        Super, tak for svar. Så laver jeg måske lige lidt ekstra. Sidst jeg lavede, havde jeg hele lejligheden fuld, og der kom en masse i fryseren. ;) Denne gang vil jeg begrænse mig lidt, men jeg skal have med til en fødselsdag, så der skal jo være nok. Så må vi se, hvor mange jeg ender med. ;D

        Svar
  13. Louise

    Hej Maja
    Nu har jeg siddet gennem længere tid og savlet over alle dine lækre sager, og nu skal din macaron-opskrift altså prøves. Jeg har prøvet at lave en mindre avanceret udgave, men nu vil jeg prøve dem her samt dem med lakrids og brombær. De kan jo kun være et hit! :D
    Lige et enkelt spørgsmål: Hvilken konsistens og smag får karamellen? Jeg har nemlig lige laavet karamel af kondenseret mælk (metoden med at koge hele dåsen i 3-4 timer), og tænkte om ikke jeg kunne bruge det. Det er jo dumt at lave mere karamel, når jeg har noget i køleskabet. ;)

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Fedt, at du vil prøve min opskrift af! Du kan sagtens bruge karamel lavet på kondenseret mælk! Rigtig god macaron-fornøjelse! :)

      Svar
  14. Amalie

    Hej Maja! :-)
    Jeg synes disse macarons ser helt overdådige ud, hvilket også var grunden til, at jeg prøvede at bage dem forleden dag! Det var dog mere indviklet, end jeg lige havde troet… Macaronsene klistrede rigtig meget til bagepapiret, så man slet ikke kunne få dem af, uden at ødelægge dem! Har du et godt råd til dette? Jeg synes nemlig ellers, at jeg fulgte opskriften til punkt og prikke..?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Amalie. Disse Snickers-macarons er én af de sværeste opskrifter på hele bloggen. Macarons er meget vanskelige at lave – og det går galt for mange. Mit råd er ikke at miste modet, fordi det går galt første gang. Det gjorde det også for mig :) Men prøv igen – og igen – og så skal det nok lykkes!

      Svar
  15. Anne

    Jeg fandt svaret ved en anden opskrift :) De alle ser lækre ud – vil glæde mig til at se flere varianter hvis dette er i sinde!

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Anne. Der er meget stor sandsynlighed for, at der kommer flere varianter. Jeg elsker-elsker-elsker macarons – og får hele tiden nye idéer, der skal prøves af. Så hold øje med bloggen :) Og rigtig god fornøjelse!

      Svar
  16. Anne

    Jeg tror at jeg vil gå i krig med nogen af dine fine macarons :) Jeg undrer mig bare over hvor mange man kan lave af en portion – bare et overslagstal?

    Svar
  17. Ida

    De ser SÅ fantastiske ud! Elsker virkelig din blog, dejlige opskifter, og helt igennem smukke billeder!
    Skal lave disse Snickers macarons, og dine pistacie macarons, samt en tredje, som en lille studentergave til min bedste veninde. Havde tænkt at komme dem i en fin tapet æske. Men tænker, at der skal en eller anden form for underlag i. Tror du, at silkepapir ville fungere? Eller vil det smitte af på kagerne måske?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind-tusind tak, Ida. Hvor er du bare for sød. Det lyder som en rigtig fin studentergave. Men jeg havde nok lagt noget husholdningsfilm oven på silkepapiret for en sikkerheds skyld :)

      Svar
  18. Camilla

    Mums de ser gode ud. Jeg var i London og forbi Pauls, hvor jeg fik nogle med hjem for første gang – og hvor er de lækre.
    jeg stødte ind i et dumt problem, mandelmelen – jeg er allergisk over for nødder! Findes der et alternativ så en nøddeallergiker ogsaa kan lave dem? evt. kokosmel?

    Svar
    1. Maja Forfatter

      Øv, din stakkel. Heldigvis findes der flere lækre alternativer: f.eks. kokosmel, sesamfrø og græskarkerner. Jeg har i noget tid haft lyst til at eksperimentere med sorte sesamfrø – og efter din kommentar får jeg ekstra meget lyst til at prøve det af :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Maryanne. Jeg har blot drysset lidt af den peanutpraline, der også er indeni, ovenpå :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Tusind tak, Charlotte! Og dejligt, at du også har lyst til at kaste dig ud i macaron-eventyret :)

      Svar
    1. Maja Forfatter

      Der kommer flere macarons på bloggen i løbet af ugen – håber jeg kan få dig til at savle endnu mere ;)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *