Toblerone-top

Tobleone top

Jeg har nu blogget i over en uge og endnu ikke lavet ét eneste indlæg om is. Det må jeg lave om på med det vuns.

Jeg elsker is og kan spise det på alle tidspunkter af året – og alle tidspunkter af døgnet. Chokoladevarianterne er naturligvis mine foretrukne :)

Dagens indlæg bliver en simpel, elegant isdessert. Den består ganske enkelt af en chokoladekegle fyldt med Toblerone-is og pyntet med lidt chokoladesauce og høvlet Toblerone.

Toblerone-isen, jeg har anvendt, er hjemmelavet. Men chokoladeis købt hos Ismejeriet, den lokale pizzamand eller Føtex giver også et ganske fint resultat (kan jeg sige af erfaring.) ;)

 

Ingredienser

Chokoladekegler:

Lys/mørk chokolade

 

Toblerone-is:

1/2 l sødmælk

15 g flydende glukose (eller sirup)

4 g melatin uden konservering

100 g sukker

1 1/2 æggeblommer

100 g mørk chokolade

100 g Toblerone

 

Chokoladesauce:

25 g mørk chokolade

1/4 dl piskefløde

 

Hvis du vil anvende hjemmelavet is til desserten, skal denne laves dagen før.

 

Toblerone-is:

Varm mælk og glukose i en gryde, til glukosen er smeltet (ca. 40 grader).

Bland melatin, sukker, og æggeblommer, og tilsæt det.

Hak chokoladen, og tilsæt det.

Varm massen op til 84 grader (rør konstant).

Sæt massen på køl natten over.

Blend massen, og kør den på ismaskine.

Hak Tobleronen, og hæld den i massen et par minutter før, isen er færdig.

 

Chokoladekegler:

Klip trekanter ud af bagepapir, og form dem til små kræmmerhuse.

Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt.

Smelt chokolade over vandbad.

Hæld lidt chokolade ned i bunden af kræmmerhusene for at få en fin spids på Toblerone-toppen.

Smør et tyndt lag chokolade på indersiden af kræmmerhusene.

Lad kræmmerhusene køle et øjeblik i køleskabet, og fyld dem derefter med Toblerone-is.

Sæt kræmmerhusene i fryseren indtil servering.

 

Chokoladesauce:

Kort tid før servering: smelt chokolade og fløde over vandbad.

Tag Toblerone-toppene ud fra fryseren, anret dem på desserttallerkner og pynt med chokoladesauce og høvlet Toblerone (hvis du har noget til overs) ;)

 

Bon appétit!

 

Her ses Toblerone-toppen tre sekunder senere (hvor min kæreste allerede havde taget en bid):

Toblerone bid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *